Maşallah diyelim güzel ayrışıyoruz.
Bilanço yaklaştıkça kıpırdanmalar olacaktır.
Asıl hareketin iyi bilanço sonrası olacağını düşünüyorum.
Printable View
Maşallah diyelim güzel ayrışıyoruz.
Bilanço yaklaştıkça kıpırdanmalar olacaktır.
Asıl hareketin iyi bilanço sonrası olacağını düşünüyorum.
Tahtacı değişmemiş,kapanıştan bunu anlıyorum.
Adam olası yeni defter değeri neyinize yetmiyor demek istiyor sanırım.
Abi kaç zaman süründürdün ya.Hay ben senin vizyonuna....46 dan 43 te kapatmassın ,küsüratları geçtim.
Akşam akşam adamı günaha sokacak, 3 dk.da nerden nereye geldi. 5 dk. daha olsa eksi de kapatabilirdi bu gidişle.
bilançö açıklanma trh. ile ilgili bilgisi olan varmı
TEKNİK ANALİZ
Bugün aylık bar tamamlandı. Güzel bir kapanış oldu. Geçen aya göre %10.69 primlendi #ARENA... Bu puslu havaya göre bence pozitif. Bundan sonraki ilk iş günü mayıs barını yapmaya başlayacak. Tecrübelerim, bilgim ve ön görülerim Mayıs ve Haziran ve Temmuz barlarının (ekstrem bir durum olmadığı sürece) yeşil ok yönünde olacağını söylüyor. Olağan dışı gelişmeler olursa da günlük ve haftalık kapanışlardan ziyade aylık kapanışa odaklanmak gerek... Önce 50.xx TL direnci sonra resimde görülen kırmızı dirençli bölge sonrada mavi hedefler.
https://i.hizliresim.com/skbx2e1.jpg
Arena bilanco oncesi grafikte geldigi durum ve gorunumu..
1-Haftalik trendi ve fibo onemli seviyeleri..
2-Arena/Xu100 ilintisi(Burdaki ikili dip formasyonunu calistirip bir sekilde buyuk canak zirve hedefine gotureceklerini dusunuyorum.Bunun zamanini temelinde olan gelismeler belirleyecektir.
Elinde tutanlara bereketli hayirli kazanclar..https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...82ef047784.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...f9db0ee4e0.jpg
Kisisel gorusumdur.Kesinlikle yatirim tavsiyesi degildir.Alan da satan da kendi bilir..
tahtada çakal bi grup var yukseltip marj yaratıp sonra ele veriyorlar ve bayagıdır bu işi guzel yapıyolar... Bu al satlarla iyi iş yapmışlardır...bilançolar berbat geliyor ..belki iyi bir bilanço farkındalık yaratır...
Su akar yolunu bulur hocam. Despec 25 F/K üzerinden fiyatlanıyor şu anda. PD/DD oranı ise 3.
Bizim bilanço gelince PD/DD oranımız 1 , F/K oranımız da 1,5 falan olacak bu fiyatlarla.
Ondan sonra gerçek fiyatlama başlar. Gelecek olan bilançoya göre, rasyoların piyasa şartlarına yakın olması için 80-100 lira arasında bir yere çıkması lazım. İnşaallah tahtacı bu algıyı bozacak bir hareket yapmaz.
Bakalim gun sonu nasil kapatacak yapacak mi gene ayak oyunu...
Bilançonun geliş tarihini öngören var mı?
emin değilim ama sanırım ya pazartesi akşamı yada Salı akşamı gelecek .
Çoğu şirketin bilançosu kötü geliyor. İyi gelen bilançolar da piyasa tarafından ödüllendiriliyor. Özellikle fiyatı çok düşük kalan hisselerde.
Bizim de bilanço kalitemiz ve rasyolarımız çok iyi duruma gelecek bilanço gelince. Bakalım piyasa ne tepki verecek bilanço sonrası göreceğiz.
Son gelen bilanço sonrası kötü yorumlar yapılmıştı , çok borcu var , zararda , alınmaz , çöp bu bilanço diye. Bu sefer 180 derece farklı yorumlar gelecek inşaallah.
Küsmenin zamanı değil şimdi gençler, mekanı boş bırakmayalım:)
Arena, ktlev ve kervt üçlüsünden harika bilançolar bekliyorum
Arena tek seferlik kar ile bütün gözleri üstüne çekecektir tabi
çelik don giymek lazım hava puslu...
Maşallah Maşallah. Çok güzel bir kapanış oldu. Teknik olarak trend yukarı döndü. 45.50 destek oldu bundan sonra. Hacim düşük kaldı ama olsun haftaya telafi eder.
Ayrıca sn. Maharaj hoj geldin be ya.
Gün içinde iyi yükselip akşam kapanışa çok kısa süre kala aşağı salıyor ya acayip bozuluyorum. Hele ki son zamanlarda karanlık odadan da hep eksi çıkıyor, iyice insanın moralini bozuyor.
Ertesi güne mal taşımak istemeyen traderlar vardır. Hele ki cuma kapanışlarda 2 günlük risk almak istemeyen al-sat çılar olur. Ondan kaynaklı kapanışa doğru satışlar artıyor. Fakat satışlar karşılanıyor. Önemli olanda bu zaten. Son yarım saati izlemek ayrıca zevkli bence.
Bilanço beklendiği gibi gelirse ve piyasadan beklediğimiz tepkiyi alırsa hissenin uzun vadede hedeflerini gösteren bir paylaşım yapacağım. Öyle 3' e 5'e mal vermek yok.
Yatırım finans son 2-3 ayda çok mal aldı düşük seviyelerden. Özellikle İmamoğlu olayında 54 liradan 35 liraya geri çekildiğinde 40 lira altından çok mal aldı. Birkaç gündür bunun kar realizasyonunun yapıyor sanırım. 2 günde 400- 500 bin lot falan sattı ama hala daha elinde ucuzdan aldığı 1 milyondan fazla mal var.
Yapı kredi ve Tacirler de şubat ayında aldıkları 4 milyonun yarısından fazlasını sattılar hem de muhtemelen zararına. Tabi bilemeyiz bunlar hep aynı hesaplar mı , cep to cep mi yapıyorlar yoksa başka hesapları mı var.
Yine son 3-4 ayda özellikle Phillip Capital de çok mal aldı.
Tahtada birileri alırken birileri de inatla satıyor. Danışıklı iş olması yüksek ihtimal. Yoksa bu kadar beklentisi olan bir hisseyi bu seviyeden satmak akıl karı değil. Daha defter değerinde sayılır. Tek defalık kar 3 milyarın üzerinde gelecek ama finansal borcu sıfırlamış yada çok aza indirmiş , finansal giderini çok düşürmüş bir kağıt doğal olarak opersayondan iyi kar elde eder.
40 milyarı aşacak bir ciro , 1,5 milyar seviyesinde bir EFK ve yıllık 1 milyar seviyesinde operasyonel net kar ile hisse başı 10 lira kar ve buna paralel olarak 100 liralık hisse değerini çok normal şartlarda etmesi lazım.
Paynetten gelen 3.2 milyar bilançoda bir çok rasyoyu düzeltecek ve şirket temel olarak ucuz seviyelere gelecek. Bu tahtada çok ters hareketler gördük ama inşaallah bu bilançoyu da ters hareketlere kurban etmezler. Kısa vadede baskı yapmaya çalışabilirler ama 1-2 ay içinde olması gereken yere gelecektir. Belki de kısa vadede de baskı yapmazlar ve hızlıca 80-100 lira arasına gider.
Bakalım gelecek hafta daha hareketli olacak sanırım. Bilançonun pazartesi yada salı gelmesi lazım ama bu bilançoyu yıllık bilanço kabul edip süre uzatırlarsa o zaman biraz daha beklememiz gerekebilir. Ama bence bilanço genel kurul öncesi gelecek hafta başı gelecek.
3.2 milyar liralık iştirak satışından gelecek karın %12,5 kısmı vergiye gidecektir diye düşünüyorum
Yaklaşık 400 milyon vergi demektir bu rakam. Yani satıştan gelecek kar 2.800 milyar olabilir
200 milyon civarı faaliyet karı olsa kabaca 3 milyar liralık bir kar rakamı bekliyor bizleri
Hatta kar 3 milyarın bir miktar altı da olabilir. Paynet satışından gelen parayla finansal borçları ne zaman ve ne kadarını kapattılar? Kapatmadan önce geçen sürede verilen ve kapatılmayan kısımdan kaynaklı finansman gideri nedeniyle kar 3 milyarın altında gelebilir.
Ayrıca paynet kaynaklı faaliyet karı da olmayacak.
Bu nedenle 2,8 milyar net kar beklentim var.
Kazankazan dostum mantıklı bir tahmin yapmış her zamanki gibi
Bence 2.900 civarı gelebilir, ben kabaca yaklaşık 3 milyar dedim
Paynet satışı yanılmıyorsam 14 şubatta gerçekleşmişti
Borcun çok büyük kısmı 1. çeyreğin ortalarında kapanmıştır
Buradan yaklaşık 100 milyon civarı bir gol yeme olasılığı vardır
Paynetin olmayışından dolayı 45 günde 30 milyon eksik kar yazar
Paynet bilançosunda yer alan 83 milyon tl nakitte arenaya devir oldu
2900-2950 gelebilir. Hoş 2700-2800 zede razıyız oda ayrı konu tabi
Borç kısmıda önemli olacak, yaklaşık 1 milyar civarı borç kalabilir hala
Gerçi o borçu 1 yıllık faaliyet karı ile kapatıyor oda ayrı mesele
Evet ne oldu bu konu tam bilmiyorum ama haberde 1 Nisan diye geçiyordu..
11 den fazla özel ve kamu hastanesiyle iş birliği yapılan projede, 1 Nisan 2025 te başlayacak çalışmaların ardından, Ağustos 2025 te demo sürümünün test edilmesi planlanıyor
https://www.dha.com.tr/saglik-yasam/...rojesi-2584685
https://www.omu.edu.tr/tr/icerik/hab...-desteklenecek
OMÜ ve Türkiye'nin önde gelen bilişim firmalarından ARENA iş birliğiyle yürütülecek proje, sağlık verileri ile eğitilmiş yerli büyük yapay zekâ dil modeli (LLM) geliştirmeyi amaçlıyor.
Sağlık turizmi ve dijital sağlık alanlarında yenilikçi çözümler sunmayı hedefleyen "Sağlık Verileri ile Eğitilmiş Büyük Dil Modeli Tabanlı Hasta Yönlendirme Robotu: SağlıkGPT" projesi, hızlı ve doğru sağlık danışmanlığı sağlayan bir yapay zekâ modeli geliştirerek Türkiye'nin sağlık ekosistemine önemli katkılar sağlaması bekleniyor.
2024 yıl sonu bilançosuna göre şirketin 4.5 milyar TL civarı kısa vadeli finansal borcu var görünüyordu.
Buna karşılık kasada 900 milyon TL para ve Paynetten gelen 3.2 milyar TL var. Yani isterlerse finansal borcu 300-400 milyona kadar düşürebilirler ama bence de 1 milyar TL civarı banka borcunu bırakacaklar daha uzun vadede ödeyecekler o kısmı. Ama 1 milyar TL kredi borcu çevrilebilir bir borç. Çok fazla yük olmaz.
40 milyar TL ciro yapan bir şirket için 1 milyar banka borcu gayet makul bir seviye.
Net kar kısmında ben de 2,9-3,1 milyar arası bir rakam göreceğimizi düşünüyorum. Vergi konusunda bir sürpriz olursa üst sınıra yakın bir kar olur , vergi konusunda bir sürpriz olmazsa alt sınıra yakın bir net kar olur.
İnşaallah bilançoyu daha fazla bekletmezler de bugün yarın gelir .
düşüş biraz yavaşladı artık atak vakti gelsin...
Yatırımcı ilişkileri;
"Satış işlemini takip eden 30 günlük süre zarfında, vadesi gelen banka kredilerinden toplamda 89.256.287 Amerikan Doları kapama yapılmıştır."