Bizim derdimiz para. Parayı veren düdüğü çalar. :oleyo:
Printable View
Bizim derdimiz para. Parayı veren düdüğü çalar. :oleyo:
EGM, ithamlarda bulunuyor diyor. Ama bu ithamın ne olduğunu ve karşı argümanını söylemiyor. Ben geçtiğimiz yıl 108 polisimiz canına kıydı diyorum. Siz TRT ye kamu spotu yaptırıyorsunuz yalan diye… Ben hepsini ispatlarım. Dava açarlarsa listesini de veririm. Rütbeleri, çalıştığı yerleri, hepsi…
https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiy...-verdi-1920928
bu gün benim paranın temdit günüydü 115 bin banka faizi 595 bin Kur farkı yatmış 710 bin fayizi görünce gözlerim ışıldadı içim kıpır kıpır oldu yanımda arkadaş vardı lan ben bişey yaptım mı da bu para bana yattı dedim yok abi biz bişe yapmadık dedi sana ne oluyor la dedim sen benim faiz kültürümü anlamazsın anlatsam da anlamazsın dedim biraz bozuldu baktım gönlünü aldım la kafana takma memuru al aşağı ederiz gerekirse sen üzülme dedim arkam sağlam benim dedim ışıldayarak çıktık :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
not: esprik olsun diye yazdım gerçeklerle alakası yoktur nerde bende o kadar para
Motorine bu gece yarısından geçerli litre başı 88 kuruş indirim daha geldi
Devami tabiki gelecek, ne olmak ihtimali var.
Hicbir is yapmiyorlar, isleri gucleri yeni secimi almak icin hile hurda.
Diger taraftan, 5 dal maydonoza 5 TL. isteyen, bir daha 3'e satar mi.
Deprem olan kentte, kiralari 3 misline cikaran bir millet bu.
Yuzyilin en buyuk hirsizini secen bir millet.
iŞTEN GELİNCE KYİFLE OKUYOM , ELİNİZ dERT GÖRMEYE.
bir gün yolun düşerse bekleriz skinwalker ranch'e .
https://abcnews.go.com/GMA/News/vide...ained-69868944
Otuzlu yaşlardan sonra
Damarlar sertleşir
Gözle beraber öteki şeyde
Fazla ışıldamaz
Ülkemizin her alanda en büyük sorunlarından birinin ahlak kavramını sadece bacak arasıyla sınırlı gören insan nüfusunun oldukça fazla olması olduğunu düşünüyorum.
Bulunduğum yere bağlı köylerde çıkarılan yüzey kömürünün tonu 1600 tl olmuş,aynı kömür geçen sene 500-600 tl aralığında satılmaktaydı.
Bre insafsız,vicdansız,honorless lar! ulan kömür yüzey kömürü kalitesiz,tüm dağıtım ağı 100 km yi geçmez,çalıştırdığın işçinin aldığı para belli,bu nedir? yok mu bunları denetleyen?şu doğalgaz gelse görecem o kalitesiz kömürü nerelerine monte edecekler...
Ayrıca,tüm yurdumda alışkanlık üzre zaten son 1 yılda %100 ila%200 zam yiyen temel gıda ürünlerine geleneksel ramazan kazığı ekleyen çok şerefli bilumum esnaf! sizlerede selam olsun....
Uygulanır bi antiTröst yasası yok Kartel yada Tekel oluşumu önlense
hyt bu derece pahalı olmaz
Bi iki tane market zinciri toplam otuzikibin adetlik mağaza gücüyle
Piyasayı domine ediyo abi
Bakkal çakkal çukkal sinek avlıyo
Böyle piyasada fiyat regülasyonu olamaz ki
X markette elma on TL
Y markette de aynı
Z markette de aynı
Ben pazarcıyım?
Niye 7 ye elma satayım?
Ben de on TL den veriyom
1 rekabetçi ortam yok
2 paran yoksa alma kardeşim kuralı geçerli
Piyasadaki the invisible hand
İşte o el . Kimin eli ?
To be or not to be
Wilhelm Şekspir
Bu sistemi düzgün bi sisteme bu saatten sonra
Modifiye edebilceklerini
Düşünmüyom
Anca vahvah dersin
Serzeniş
O da uzaktan
Davulun sesi gibi
https://pbs.twimg.com/media/FPFFV9UX...png&name=small
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
İktidarla,ekonomik sorunlar arasındaki ilişkiyi kuramayacak bir kitle var. Bundan öte iktidar sayesinde kendi çıkarlarını besleyip,ekonomiden, halkın geri kalanı kadar etkilenmeyen ciddi bir kitle var. Olayı vahim hale getiren bu dengesizlik.
Sorun o hale geldi ki kıtlıkta,savaşta olmayacak şeylerle karşılaşmaya başladık. Hesapta,bu zorluklara katlanmazsak sonumuz Ukrayna gibi olurmuş diye aydınlatıldık. Ancak ekonomide Ukrayna'dan kötü duruma düşmemizin sebebini herkes başka türlü açıklıyor. Kimi yapılan köprüler hastaneler, kimi zincir marketler, kimi Kılıçdaroğlu sebep diyor. Daha sorunun tespitinde bile kafalar karışık.
Henüz herkes acemi fakir.Zamanla bünyeler fakirliğe alışacaktır. Fakirlik,çözümü olan bir sorun. Ama işin şirazesi kaçarsa beklenmedik durumların ortaya çıkması korkutucu. Çünkü ne siyasette,ekonomide, eğitimde bir sistemimiz olmadığı için herşey kaotik gelişebiliyor. Bu da tahmini güç süprizlerle karşılaşmamıza sebep olabilir. Yani seçim olur iktidar değişir,sorunlar çözülür,bakış açısı bana çok iyimser geliyor. 2001 de böyle oldu ama o zamanki şartlar bambaşkaydı.
https://i.hizliresim.com/6bhtwe3.jpg
Ne diyeyim, AMK.
üff 20% orana gel... yandı bitti putin... :he:
çok şükür nas var, dünya lideri var da 100+% koymadı!...
bu ingltere yetkili yap işlet devretler de patlarsa
artık, ana arterlerde britanya bayrağı da dalgalanır :yes:
Eskiden altının çeyreğini satarlardı. Şimdi beyaz lah*****n pazarda çeyreğini satıyorlar. Geçen sene en babası 10 tl idi
Türkşeker, şeker fiyatına yüzde 31 zam yaparak kilogramı KDV dahil 5,96 TL'den sattığı şekerin fiyatını 7,80 TL'ye yükseltti.
şimdi 3-5 paket satarlar
Market Cap BTC Dominance tüm zamanların dibine(%36) doğru gidiyor. Şuan %42.
Para balinadan çıkıp hamsilere giriyor. Balinadan çıkan hamsiye girince haliyle hamside levrek oluyor.
Umarım herkesin hamsisi bir gün levrek olur. :)
Selamlar
Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti davasında savcı, dosyanın Suudi Arabistan'a devredilmesini talep etti. Mahkeme, talep konusunda Adalet Bakanlığı'ndan görüş sorulmasına karar verdi.
Hayat pahalılığı ve enflasyon Dolar veya dövizden çok çok fazla arttı...Bizimde alım gücümüz maalesef düştü...Bu ortamda hala doları baskılayarak ne amaçlanıyor anlamadım... Sonbaharda baskın seçim mi var acaba diye düşünüyorum!!!
Neyse Hakkımızda hayırlısı
Türkşeker, temel ihtiyaç ürünlerinden olan şekerin fiyatına %31 oranında zam yaptı ve kilogram fiyatının 7,80 TL’ye yükseltildiğini açıkladı. Kristal şekerin KDV dahil kilogram fiyatı bugün yapılan zam öncesinde 5,96 TL idi.
Türkşeker’den yapılan açıklama şöyle:
Raf Fiyat Garanti (RFG) Sistemi kapsamında vatandaşlarımızın uygun fiyatla paketli kristal toz ve küp şekere ulaşmasını sağlayan Türkşeker, artan maliyetleri dikkate alarak şeker fiyatında güncelleme yapmıştır.
Zam oranı Başkan beyin dikkatini çekecektir mutlaka.
[emoji3]