https://i.hizliresim.com/cgvlk22.PNG
Printable View
ASELSAN yabancı oranı 20 Mart 2024 % 31,91. 21 Mart 2024 % 32,02.
Fark % 0,11. (Kaynak İş Yatırım).
Ömür tüketiyoruz bunda yeminle
RNE-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aslında ülkenin en iyi şirketi...
Ama öyle lanet bir tahta yapıcısı var ki....Zaten THY deki gibi ana piyasa yapıcılar burada..
Akıl alır gibi değil..Trade ederek büyük para kazanıyorlar...
Bu hissede zamanının ne olduğunu bizler bilemeyiz ama gene büyük bir hareket olacaktır bence. Dolar grafikte 2018 den başladığı büyük çanağı tamamlamaya gidiyor şu an.Tamamladığı zaman şapkadan bir şey mutlaka çıkar ...
Seçim sonrası Abd ile daha fazla yakınlık olabilir. Farklı süreçler başlayabilir.
Zaten bu dönem benim ilgimi de ondan çekiyor..
Bakalım...Borsa bu.....Olup olmaz göreceğiz.
Aselsan yaptığı primi geri verdi trade yapanlar kazandı o ayrı konu şunu unutmasınlar büyük hareketine bir başlarsa trade edenleri ağlatır arkasından mendil sallatır hissede olumsuzluğa rağmen pozitifim ytd.
ASELSAN yabancı oranı 22 Mart 2024 % 32,05. 21 Mart 2024 % 32,02.
Fark % 0,03. (Kaynak İş Yatırım).
40 tane hafifmeşrep yan yana gelse...
Dam üstünde saksağan...
:party: :oleyo: :kahkah:
55 civarları kritik aselsan da ve zayıf durumda yarın düşüş devam ederse moral bozmaya gerek yok.
Gün içinde genelde iyiydi sonradan düşüş yaşadı neyse sağlık olsun ytd.
Zdx i getirin bana
Bak başım başım tuttu yine
Mazlum neredesin :kahkah:
Hisse miktarını 2 kat arttırdım bugün. 51'li fiyatlara gelirse 2 kat daha arttıracağım. Filler oynaya dursun.Aslında iyi oldu.Bes'ten beklediğim para daha dün geldi. Alma fırsatı verdi. Amatör yatırımcıyım ben. Acele etmiş olabilirim. Daha çok fırsat verebilir.Malum faizler 60 olursa epey kayma olur. Hayırlısı bakalım.
Bugün itibarı ile 1 ay da % 24 gibi bir düşüş yaşamışız.(67 TL den 54 TL ye) Bir aylık mevduat faizi % 4.5 diyelim düşüş+ faiz kaybı % 28.5 !!!!( Aylık yanlış anlaşılmasın) Bu dönemde BİST 30 un kaybı ise %3,75...
30 Endeksten % 25 negatif ayrışmış.Yabancı oranında ise değişiklik yok. Bu şimdi spekülasyon mu oluyor ? Ne oldu da yan hisseler gibi bir ayda böyle bir kayıp yazdı ??
Akıl akıldan üstündür. Bunun mantığını bilen bir arkadaş açıklarsa çok sevinirim. Ben bu kadar senelik tecrübemle çözemiyorum..
Bilanço fiyatlaması değil herhalde düşüş. Bugün de fiyatlama malum şu saate kadar. Bu saatten sonra çok bir şey değişmezse bilanço da güme gidecek demektir. Ya da yarın kısıtlı bir hareket olabilir.
Olması gereken hiç bir şey olmuyor bu kağıtta ne yazık ki..
Mantığı filan yok. İstedikleri gibi hisse fiyatı, istedikleri gibi endeks oluşturuyorlar. Kurumsal yabancı gelişi olmadıktan sonra bu böyle devam eder. Bu faiz oranları etkileyici olmaya başladı. Hele %60'a doğru yol alırsa etki daha da artabilir. Ama o faize yabancı da gelir. Önce devlet tahvillerine sonra Bist'e doğru. Dövizde ilk anda biraz yükselse de yabancı girişiyle yerli de çözülür. O ara MB alım yaparak döviz pozisyon açığını kapatır. Senaryo buna benzer oluşur diye düşünüyorum. Normal koşullarda. Ama tahminler her zaman tutmaz.
Seçime giderken borsamızda yapılan baskı ve bununla birlite hisselerdeki talep değişimi parayı banka hisseleri, altın, döviz ve coinlere topladı, baskı ve gerginliğin bu hafta son bulacağını düşünüyorum, hafyata borsaya bahar gelebilir.
Aselsan için pek umutlu değilim çünkü bir grup aselsana takmış durumda üstelik bu grup içeridende siyasal ve parasal olarkta güçlü, henüz amaçları nedir bilmiyorum. 1.91$ geçilip üstünde kalınmadıkça uzun süre srünmeye devam.
Bende bu gurubun amacını hiç mi hiç kestiremiyorum. 2017 de ki operasyonu yapanlar belli idi(malum ..güt). Hala bunlar o tezgahı devam ettiriyorlar bence. Aksi takdirde bu kağıt buralarda fiyatlanacak bir değer değil.
Ve bunlara kimse müdahil olamıyor olacak iş değil bu başı boşluk..
Şuraya bak sanki şirket battı.. Birde bilançosu var akşama.. Artık iyice .oku çıktı..
Ha gayret bir tabanda sana yakışır be ASELS.. Petkim kardeşini öksüz bırakma
Durun umutsuzluğa kapılmayın trolumuz gelecek ve borsanın en iyi olduğunu soyleyip iş anlaşmaları haberi paylaşacak
İçimiz ferahlayacak :)
Daha öncede yazmıştım 1.60$ sağlam ne kaldıki oraya 5-6 cent,
Borsanın içine eden aslında yeni halka arzlar, kısmen para dağıtıyor ancak işi bilmeyen buralarda büyük kaybediyor, peki neden borsayı batırıyor, en önemlisi çoğunluğu içi boş para aklama şirketleri sağdan soldan çarptığı soyduğu veya kumar uyuşturucu paraları buralarda aklanıp hızla çıkıyor, gerçek yatırım değil, bu paralar en fazla 6 ay kalıyor borsada.
Aselsanda ise anahtar CB de, geçek ve büyük yabancı haberi içeriden alıyor tezgahtan haberdar, bu yatırımcının amacı zaten para kazanmak değil, piyasa yapmak, paraya ihtiyacı yok çünkü o sebeble onlarda bizimkilerle oynayınca böyle b.. k tan tablo çıkıyor.
Aselsan akşam iyi çeyrek açıklasa bile yarında düşüşe devam edecek gözüküyor neyse sağlık olsun.
Belediye seçimleri var bu hafta iyice ucuzlayacak xu100 gözüken ytd.Borsayla alakası yok belediye seçimlerinin o da ayrı konu.
Yani diyorsun ki 50 TL gibi bu hızla.. E o zaman bu kağıdın ne farkı kaldı FONET den ve benzerlerinden..??
Hesap şöyle 1000K lot da aylık zarar 20 000 000 TL.. ( 67-50= 17* 1000K+ %4 faiz) TL den dön USD ye..
Yani 600 000 $..
Ne zaman çıkar bu para sence???
Suyundan da koy.. Bir de devre kestirdiler.. Yuh be yuhhh.. Şu kağıdı bu hale gelmeye bırakan yerli milli arkadaşlara !!!
Zdx neredesin :kahkah:
Sıkıntıya gerek yok robota sat diyorlar alıcı yok, robot napsın bakıyor alıcıda yok yazıyor daha aşağı, böyle olunca fiyat sert düşüyor, alıcı yoksa fiyatın düşmesinin alemide yok, yani burada açığada satamaz, açığa satışta bile bi alıcısın olması lazım yine robot kendi lotları üzerinden oynar durur, bu fiyatama gerçek bir fiyatlama olmaz, bana göre aselsanda 1,60$ altı grafiğine göre gerçekçi değil. bugün 1.60 altına düşse kısa süre sonra gene eski buraya gelir.
Senin başına bela olurum forumda anladın mı ulan 3 yıl önce atılmıştım forumdan sonra 2 yıl yoktum sonra affetti yönetim.
Yazmaya başladım eski üyeler bilir beni bir daha atılırım forumdan fakat senide yanımda götürürüm dikkat et kendine çeki düzen ver yazılarına umarım anladın yazdıklarımı.
Ulan sigir ben düşecek dedim kağıt düştü
Zdx düşmez dedi kağıt çöktü yerin dibine girdi
Bana ne zirliyon
Akıllı olsan beni dinlersin
Beni dinlesen paran cebindedi
Az akıl
Sen beni dinlemedin diye ben mi suçluyum:)
Git kim yüzünden paranı batırdılarsa ona ağla zirla
Sığır eti değerlidir gram altınla yarışıyor 5 yıl yada 7 yıl sonra 1 kg dana eti en düşük SSK maaşına eşitlenirse şaşırmamak gerekir.
Gelelim aselsan konusuna malda değilsin niye foruma yazarsın asıl sorgulanması gereken budur.Sen kimsin ki ben seni dinleyim akıllı adam olsan ralli yapan hissenin forumuna yazarsın lakin sende o akılda yok o da ayrı konu bana yazı yazma ağızımızın tadını bozmayalım.Ayrıca düşen hissede gülmeniz doğru değildir hak ettiğiniz cevabın azını aldınız.
Kral surda anlaşalım
Kaybedenle dalga gecmiyorum
Umarım zararını çıkarırsın iyi de kazanırsın burda ki herkes için
Ben buraya en tepede geldim piyasa da kağıtta çok kötü dedim
Biri burada herseyi guzellerken ona güldüm bu da hakkım
Dostum itiraz edeceksen ona git
Ben uyarıları yaptim keşke dinleseydin beni
Yanlış kişiyi dinledin
Bunun sorumlusu ben degilim
Ben piyasa çok kötüye gidiyor dikkat dediğimde
Eleman Türkiye ekonomisi harika hersey süper
Short açanlara akıl veriyordu sıkıyorsa aç piyasa dersini verir diyordu
%50 faizle dolar düşmüyor adam bu rezaleti bile ovuyordu
Öyle bir ders aldı ki müsade et de 1 2 kelime yazalım:)
Bilanço iyi değil hatta bayağı zayıf. Çok sıradan kaldı. Kar artışı enflasyonun çok altında kalmış. Bu aldığı işlerin marjları nasıl ki kar böyle düşük geliyor. Bu durumu bilen çıktı kağıttan. Bu bilançoya yarın satış yemesi lazım ama tersi olacağını düşünüyorum. Satacak kalmadı gibi..
Bu kağıttan kurtulma zamanı geldi. Hatta çok geç kaldık. Hayırlısı olsun.
Neyse moral bozmaya gerek yok lakin durumlar kötü aselsan da.
Sığırlık yapıp bugün alım yaptım neyse sağlık olsun beklesene be adam 24 saat yarın taban olursa kimse şaşırmasın ytd.
Anadolu alp hoşgeldin.
En son şişede okuyordum seni.
3 tl de pozisyon almıştım. 50-55 arası vedalaştım.
Burada seni görmek güzel. Biraz da burda pozisyon alayım.
Anadolu alp çok ballıdır. Yazdığı topiclere bakın anlarsınız…
Aselsan 4.çeyrek net zararı -2.510 milyon TL geldi. Enflasyon muhasebesi dahil edilmemiş net kâr beklentisi 7.715 milyon TL idi. FAVÖK ise 6.841 milyon TL beklenirken 8.874 milyon TL geldi. Net zarar 10.145 milyon TL parasal kayıp kaleminden geliyor.(Enflasyon muhasebesi)
ASELSAN’ın yıllık cirosu geçen yılın aynı dönemine göre %10 büyüyerek 73,6 milyar TL’ye ulaştı.
Şirketin brüt kârı, geçen yılın aynı dönemine göre %13 artarken; Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kârı (FAVÖK) geçen yılın aynı dönemine kıyasla %14 artış göstererek 16 milyar TL’ye yükseldi. FAVÖK marjı %22 olarak gerçekleşen ASELSAN’ın net kârı 7,4 milyar TL seviyesine ulaştı. Şirketin öz kaynaklarının aktife oranı %59 olarak gerçekleşti.
Ne bu rakamlar yahu..?