Tahmin tutmadı yanıldık yurtdışında *♂ï¸*♂ï¸*♂ï¸
Printable View
Tahmin tutmadı yanıldık yurtdışında *♂ï¸*♂ï¸*♂ï¸
Bankaların portföylerindeki tahvilleri kafaya takmaya gerek yok. Merkez Bankaları niye var? Gerekirse onlar alır.
Bu arada yanlış hatırlamıyorsam yarın S&P’nin kredi değerlendirmesi var. Gizem Öztok not indirecek diyordu.
Ha indirse nolur. Çöpten çöp -‘ye düşürür en fazla.
Sistem malesef bu şekilde çalışıyor. Zengin sayısı az, onların yedikleri içtikleri harcadıkları vatandaş için çalışacak iş olarak dönüyor. Vatandaş aynı şekilde yeyip içmeye başlar ise onu karşılayacak yapı şimdilik yok, belki robotlar vs ileride devreye girer ise rahatlama olabilir.
O gyo 95 kuruştan alıp çökertmiştim bir ay süründü sonra gübreye geçmiştim 2,26 dan hey gidi günler hey
Yusufeli Barajı geçen sene bitmişti ama çevredeki viyadük ve tüneller ile yeni Yusufeli İlçesi inşaatları tamamlanmadığı için su tutmaya başlamamış görülüyor, muhtemelen bu yıl da devreye alınamayacak.
Planlama bu hayatın gerçeği, düzgün planlama yapmayınca verimlilik düşük oluyor.
sn.Lucky sütbıyık,benim ilgilendiğim kısım binadan kaç yıl daha kira geliri elde edileceği.
Eurobond faiz getirisi 10 fk cıvarı,iş kulenin fk sı nedir?
Yıkılıp yeniden yapılsa güncel maliyet ne olacaktır.?(tahminim 500-700 mlyn dolar cıvarıdır)
Ben RİSK i az getirisi makul yatırım yapan biriyim.
YTD
Penyelüx diye bir marka vardı. Türkiye'ye penyeyi o firma getirmiş, eski kalitesi var mı bilmiyorum. Şimdi her yer irili ufaklı tekstilci dolu. Bugün bir tekstilci videosu izledim, kot dışında her şeyi dikiyoruz diyor iş adamı.
Tekstil özellikle konfeksiyon kayıt dışının en fazla olduğu sektörlerden.
Sürekli kasa affı, stok affı geliyor, kayıt dışılık teşvik ediliyor. Komşumun BOSCH elektirkli süpürgesi bozulmuş ama faturası yok, Hepsiburada ve satıcı firma ile vs görüşüp garantisinden yararlanabilmiş. Trendyol vs yorumlarda fatura gelmedi diye sürekli şikayet görüyorum.
"İstatiksel Arbitraj Serbest Fonu" deyince çok sayıda fon geliyor.
Birine baktım
>>>>>>>>>>>>>>>>
Borsa İstanbul'da işlem gören; ortaklık paylarında, ortaklık paylarına ait rüçhanlarda, varantlarda, vadeli işlem sözleşmeleri, opsiyon sözleşmeleri ve diğer türev araçlarda gün içinde gerçekleşebilecek fiyat uyuşmazlıklarını ve istatistiksel arbitraj fırsatlarını algoritma destekli sistemler ile değerlendirerek sermaye kazancı sağlamayı ve portföy değerinin artırmayı amaçlamaktadır.
Fon, söz konusu yatırım stratejisi sonucu oluşan pozisyon risklerini uygun görülen yüksek korelasyonlu yurt içi ve yurt dışı finansal ürünler yardımıyla hedge etmeyi amaçlamaktadır. Bu finansal ürünler yurt içi ortaklık paylarına, pay endekslerine ve dövize dayalı spot işlemler olabileceği gibi bu varlıklara dayalı forward, swap ve opsiyon gibi türev sözleşmeler de olabilir.
Fon tarafından, yukarıda belirtilmeyen yerli ve/veya yabancı para ve sermaye piyasası araçlarına ve bu araçlara dayalı türev işlem ve sözleşmelere de borsada veya borsa dışında yatırım yapabilecektir. Söz konusu işlemler yurt içi ve/veya yurt dışında organize piyasalarda ve/veya tezgahüstü olarak yapılabilir. Fonun, katılma payları sadece nitelikli yatırımcılara satılacak serbest fon niteliğinde olmasından dolayı fonun yatırım stratejisinde yer alan sınırlamalar haricinde herhangi bir sınırlama ve yönetim kısıtlaması bulunmamaktadır.
bugün dökülenlerden sadece ekgyo toplayabildim...
yarın beklicez ağacın sallanmasını...
Yarın akşam pazarı sert geçecek bence. Bir yandan arbitrajcılar bir yanda hafta sonu riski almak istemeyenler akşam satışa yüklenir.
Arbitraj fonu akşam serbest fiyattan satışa yüklenir, şirketin diğer fonları da düşükten almaya çalışır.
Birilerinin bildiği ama bizim bilmediğimiz bir şey var
Normalde EUR bu kadar düşünce ortalık toz duman olması gerekiyordu.
Zamanı gelince ortaya çıkar muhtemelen.
öncelikle paylaşımınız için çok teşekkür ederim.yazdığınız bu 3 isim zaten özel isimdi .sizin kelamınız olunca daha bir özel oldu.
sn akçay analizlerinizi takip ediyorum .belliki çok teknik grafik geçiyor elinizden.Hergün bir çok hisseyi emtiayı takip ediyorsunuz anladığım kadarıyla.
olurda denk gelirse piyasayı ürküten alçalan üçgen veya böyle bıçak sırtı günlerde simetrik üçgen denk gelirse (olurda aklınıza gelirse ) ....paylaşırsanız çok sevinirim.
şimdiden müteşkkirim .bir önceki soruma ceap vermeniz dahi yeterlidir.
ama abi yüz verdin astar istiyoruz işde.:)
saygılar hayırlı geceler.
Rollover (1981)
Burada kahramanımız bu işlerde bir bit yeniği olduğunu tespit etmişti.
Afişe bakınca o zamanlar dolara %15 faiz varmış, ons altın 400 dolar civarındaymış.
https://www.imdb.com/title/tt0083006/
https://i.hizliresim.com/2apiuir.jpg
Fakiriz ama gönlümüz zengin diye paso dayağı biz yiyoruz, faturayı da biz ödüyoruz.
Kafam bozuluyor artık bende zengin olmak istiyorum, uyurken bile para kazanmam lazım :drunk:
Yarın spot artı gaplı açılır muhtemelen, ordan çorba parasını kapıp kaçmak gerekir diye düşünüyorum, sonra akşam pazarı ucuzluğu olur mu olmaz mı bakarız duruma göre :drunk:
Komplo teorilerime göre faizler hızla indirilecek ve EUR faizi ile eşitlenecek, sonra EUR'ya geçtik denecek.
Resmi Gazete'de yayımlanan kararla kur korumalı mevduat hesabında tüzel kişiler açısından değişiklik yapıldı.
https://www.dunya.com/ekonomi/kur-ko...-haberi-670392
1981 de 8 yaşındaymışım. paraya olan ilgim o yıllarda başladı. bayramda köyde kapı kapı dolaşır el öperdik ...
kimi 50 krş verirdi(arkasında kızılderili resmi mi ne vardı !! ) o gün anlamamıştım ne ayak bugünde bilmem neden kızılderili vardı paramızda.birazdaha yakın olanlar (hısım olarak) 2,5 tl verirlerdi. birde şeker verirlerdi ama ben parayı severdim :) paragözdüm ben:) çatapat filan alırdık.mantar tbncası kızkovalayan :)
vay be sonrada 7 sene sonrada şeker toplayıcılıkdan senet alım satımına ...çok hızlı büyütmüşüm işleri :))
Dün Smart TV'de youtube testi yaparken Yavuz Sultan Selim belgeseline denk geldim.
Normalde İsmail Şah ile mücadelesi var ama arada Memlüklüler geçiş izni vermeyince onların üzerine yürüyor. Paraya benim ismimi basın ve camilerde benim adıma hutbe okuyun diyor, kabul etmeyince orayı alıyor.
Para sihirli bir şey. Para ile satılan her şeyi hayal edebilmene yarıyor.
Hz.İsa da parayı gösterip Sezar'ın hakkı Sezar'a diyor.
Enflasyon bizden hızlı büyüyor Pisyedili abi, bugün marketten tuvalet kağıdı aldım yine etiketi güncellemişler
sn lucky müsait bir zamanda. yurtdışında 1000 dolar yatırımım 3 dolara düştü bu konuda bir ara bilginize başvurabilir miyim ??
en sevdiğim paylaşımlar en çok kaybettiklerim:)
ya abi herşeyi yaşadık da şirket ihya olurken bizi batırdı ya helal olsun diyorum.
şirketin sloganı ne idi biliyor musunuz ?? :) make the xxxship great again.adamın 2 karısı var diyorlardı gününü golf sahalarında geçiriyordu :)
amerikada böyle şirket yönetici olmak için cv mde ne yazması gerekiyor .üçkağıtcı ? dolandırıcı ?
ben üçkağıtcıyım biliyosun diplomam bile var :)
abi o çağa ayak uydurmanın yan etkileri.
yaş kaç bozkurt dostum ? yüksek affınıza sığınarak ... bizim köyde tayrak bezi derdik (doğrusu taharet bezi olduğunu çok sonradan öğrendim).yıka as yıka as.sudan ucuz eskiyene kadar bedava :)
kağıt mendilin yerine bez mendiller vardı. hatta ilkokulda mecburiydi.olmadığı zaman öğretmen ele çaaat diye ...:)
not:abi her konuda değil ama gıda enflasyonum hallettik bazı kalemlerde. çilek veriyoruz zeytin alıyoruz.geçen sene ne kadar çilek verdiysek gene aynı oranda veriyoruz.:)
Senden 3 yaş küçüğüm.
Eskiden yerli malı haftası yapılırdı okullarda
Yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı diye slogan attırırlardı. Ne günlerdi bea
Bizim zamanımızda disiplin çoktu, eti senin kemiği benim deyip verirlerdi öğretmenlere, onlarda çakı gibi yetiştirirdi, her sabah senin dediğin o bez mendilin üstüne elimizi koyar sıradan öğretmen tırnak bakımı olmuşmu diye kontrol ederdi
tam size uygun inşaat projelerimiz var . latin amerika' da inşaat işlerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor maşallah 34 .
şili , honduras , brezilya , belize , costa rica , meksika ...
pazarın durumu ve beklentilerle ilgili kısa bir tanıtım için ;
https://www.mordorintelligence.com/i...ruction-market
ne kadarlık bir yatırım düşünüyorsunuz ?
İngilizler bizi çıkarın Türkiye'yi alın demişlerdi.
İtalyanın yeni başbakanı Fransa Afrika'da 7 ülkenin parasını basıyor vs bir şeyler söyledi.
XAF Orta Afrika Frangı var, EUR'ya endekslenmiş.
Körfez ülkelerinin paraları da USD'ye endekslenmiş. Gizli bir anlaşma olabilir TRY de EUR'ya gizli olarak bağlanmıştır.