[emoji120]
İyiler iyidir.
Printable View
üstad sen daha iyi bilirsin tabi ama bence durum hiç öyle değil.
borsaya yeni başlayanlar hariç...
eskiler bence viop dışı kalanlar diyelim.. büyükler
bence hisselerden hiç kazanamadı. örneğin benim bi arkadaş tee seneler önce % 30 kar'a razı oldu ve treni kaçırdı
büyüktür kendisi.
kimi % 50 de indi kimi % 100 de
her halukarda % 600 ün üstüne soğuk su içen çok oldu.
yeni girenler % sel anlamda bence çok faha fazla kar ettiler..
bunun nedeni bence böylesine bir ralliyi büyükler hiç beklemiyordu.. çok iyi kar ettim diyip erkenden sattılar.
% 200 daha vs yükselince bu kezde çok pahalı diyip alamadılar
:drunk:
yeni girenler ise son iki senedir.. aynı btc çok yükselmeye başlayınca onlardan malı götürenler olduğu gibi oldu.
borsada iki grup var...
birincisi bizim eskiler ve eski senetlerde olanlar...
ikincisi macera arayan düşü ne görmemiş içi boş z kusagı hisselerde olanlar...
viop bazlı hisselerde olanlar evet yakalanmadı...
ama inan diğerlerinin hepsi senette...
ve düşüşe inanmıyorlar...
birde sasa hekts gibi operasyon yemiş kağıtlaarda kitli kalanlar var...
yenilere 3 dolar ne desen bilmez...
destek bilmez direnc bilmez...
up up up...
bizimde düşüş fragmanı için gundi geldi herkesin içi rahatladı...
mal alacak olanda bu kolpacı geldi diye uzak durdu...
Emlak patron yeniler cycle olarak şanslılar . 2000-2019 arasını yaşayan bizler son 2-3 yillik trende 0-1 yenik ve tedirgin başladık.. neredeyse 20 yillik duzeltmeden çiktik... anatrend dedigimiz dalgalar bile TL bazlı grafikte gorünmez oldu.
ben sayım bilmiyorum birşey diyemem hakim olan sensin benimki gözlem.
ama full kredili hisse + full long/viop 3 aydır bekleyen arkaşımda var.
ancak geneli hisse bazında çoktan döküldü..yani diyeceğim şu tl bazlı en kötü % 50 düzeltme olmalıki bunlar yeniden fırsat bulup girebilsin.
o işte bu enflasyonda ne kadar mümkün .. kimse bilmiyor..
ben bugün uyanık olsaydım ama hisse satardım . kanalın içine düştük diyip. çok kalmadı zaten % 26 larda. sattıkça buraya yazdım.
haftaya % 10 daha veririm.
öyle yada böyle..
bu ekonomik kriz .. reset atmadan bitmeyecek.
ben hala buna inanıyorum :drunk:
emlak bir arkadaş vardı.
tuhaf bir sayım sistemi vardı. 7-11 filan uzatıp giderdi.
koç un olduğu zamanlar. sanırım kapışmışlardı da.
adını tam hatırlayamadım şimdi.
gerçi senin minik beynin bulacak kadarını kaldırır mı bilmem. :he:
hatırlayamadım...
koç a ne oldu onuda bilmiyorum belki aramızdadır nick değiştirip :he:
Sohbet odalarında denk geldiğim tecrübelilerden bazıları da yeni akıma uymuş. Teknik analiz 10X gidecek hisseyi bilemez, bu şirketin bu büyüme ile nereye gidebileceğini biliyor musun belki global dev olacak vs şeyler söylüyorlar.
İnsanlara umut vermek kadar kolay bir şey yok, boş mu dolu mu ayırt edebilmek gerekiyor.
İçinde yüksek mühendislik olmayan bir şirketin her hangi bir yere gitmesi çok zor. Dünyada sermeye var, karlı bir iş olduğu anda bir sürü kişi giriyor. 50'ye yakın Solar Panel üreticisi ithalatçısı var. Var olan ve bilinen bir şeyi üretmek gerçekten çok kolay önemli olan karlı bir şekilde pazarlamak ve satış yapabilmek. Buzdolabı, fırın, ütü vs tasarlayıp üretmek artık sorun değil, sorun olur ise ancak patent vs sorun oluyor.
Mesela elektrik/elektromanyetik herkesin bilmediği bir alan orada ilginç ürünler geliştirilebilir. Mesela geçen bir madde geliştirdiler süper iletken dediler. O tip şirketler 1 trilyon dolar hatta daha fazlaya kadar olabilir.
https://www.indyturk.com/node/650571...C4%9F%C4%B1nda
Güney Koreli bilim insanlarından çağ açacak buluş iddiası: Oda sıcaklığında çalışan süperiletken
sorgulamak herşeydir.. merak herşeydir.
körü körüne biat.. tanrı öyle birşsey olmasa gerek. ozaman robottan farkın kalmazdı.
savaş vermek iyidir..
tanrı varsa bile.. tanrı cesaretli olanın yanındadır..
kutsal emlak kitabından öğütler.. yeni bi din :he:
yeni ürün * deneyin.. memnun kalmazsanız.. geçmiş sevaplarınız 30 gün içinde geri iade edilecektir.
:drunk::drunk:
şahit neyin peşindesin :he:
sen ne yaptın sattın mı hiç bşey
Ganal :drunk: dipten bugün pis tepmiş ama..
https://i.hizliresim.com/6cgce3s.png
böyle bir günde iki tane tavanım var.. şimdi gördüm :oleyo:
100 milyon usd lık yabancı satışıyla düştük..
Bankacılık endeksi de ayrıştı, kendi içinde..
GARAN %7..8 eksilere geldiğinde, vakıf neredeyse artı kapatacaktı..
SM-A336E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
alanda kazansın diye brlsm i yükseldikçe sattım yükseldikçe sattım
alanda kazandı :he:
grafiğe bak awua
Buna katılmamak elde değil.
Geçmiş kriz dönemlerinden tecrübesi olan herkes, bir biçimde duygularına yenilmiştir süreçte tahmin ediyorum.
Coin boğasında da böyle oldu. "Piyasanın dayağını hiç yememiş" toy gençler milyonlar kaldırdı boğada.
Sistemi olan, onu takip edenler dışında çoğu "eski" yeterince değerlendirememiştir süreci.
Bir de kabul etmek lazım ki, bademspor olayın "bug" ını bulmuş. Londra'daki swap aksiyonu, tarihte belki de ilk defa bilinçli biçimde USDTRY' de 18,xx TL tepesinde(Aralık 21) yaratılan tersine köpük...
Geçmiş kriz tecrübesine sahip olan herkes, enflasyonist ortamda önce devaülasyon, sonra emtia, menkul, gayrimenkulde artış beklerken...
Adamlar piyasaların dünya ile ilişkisini kesip ilk defa devaülasyon durumunda oluşacak fiyatlara taşıdı tümünü...
Hem eski kriz tecrübelerini yaşayanları, hem dövizde bekleyenleri vb... Herkesi terse yatırdılar.
Amaç servet transferi idi ise, çok başarılı bir operasyon. Ancak KKM vb. gibi bir takım bedeller var ki...
Umarım şapkada bunun için de tavşan kalmıştır.
@KısaVade üstad bu yükselişi kimse tahmin edemezdi.
venezuealla örneği falan solladık geçtik :)
btc de böyle oldu ilk yakalayıp bekleyen voleyi vurdu bizde de böyle bir ralli durumu benzer olunca bu saat zincirinden en çok kar eden yeniler oldu.
sağlamcılar vs trenden çoktan indiler tabi gözlem bunlar net bir oran verilmez ama geneli öyle
çok uzn vade eski temettücüler varsa vardır. onun dışında al sat yapayım orta vadeci büyükler hepsi arkasından baktı bistin.
doğruya doğru kimse böylesine ralliyi görmedi bistte ne kadar eski olursa olsun..
a. gül sürecinde ab hikayesi oldu geçmişte. ozamanki ralli bile bunun yanında günlük marj kaldı :)
APS değişimi
https://i.hizliresim.com/kc0c3k3.jpg
Abi bir indikatör gibi bakılırdı şu grafiğe...
https://i.ibb.co/wWv5DkK/yt.png
Artık bir takım çevrelerde nasıl sermaye biriktiyse...
şoförlerlerinin bile şatosu var
o derece birikmiş
:drunk::drunk: