Bu kadar ky varsa hissede alıp unutmak lazım..
Printable View
Bu kadar ky varsa hissede alıp unutmak lazım..
Teneke nedir ?
Yumuşak çelikten yapılmış ve üzeri kalayla kaplanmış ince sac.
Yani uretimin ana girdisi Turkiye'den temin edilebiliyor, dolarla dovizle alakasi yok.
http://teneketarihi.com/
Yav kardeşim hem de fışkırma durumu olan bu günlerde milletin aklıyla oynamayın...
Dünyada ki demirin yoğun olarak çıkarılıp işlendiği ülkemizde
02.06.2014 tarihinde ankara da Q10 mm demir ne kadardı biliyor musunuz...?
1,480 TL
22.10.2021 yani bugün ne kadar biliyor musunuz??
8,700 TL
YANİ TÜRKİYE DE TEMİN EDİLMESİ VS HİKÂYE...
Cok iyi bilgiler var icindekilerden kisa bir gezinme yaptim sektördeki firmalar vb. bilgi edinmek açısindan faydalı oldu. Teşekkürler paylaşım için. Ama ic piyasadan alsa da fiyatlari uluslararası piyasa belirlemiyor mu? yani bunu ic piyasaya daha uygun verme gibi bir durum olabilir mi? Bu konuda bantas ozelinde hammadde fiyatlarina vakıf birileri bilgi paylasabilirse seviniriz.
Uretimde en onemli iki kalem enerji ve hammade dis bagimliligidir.
Eger bunlara bagimliysaniz, hangi sektorde olursaniz olun, kazanmaniz zor.
Teneke dunya fiyatlarindan almak TL. odediginiz surece sorun teskil etmez.
Yukarda yazan yazimizi okumamis, hem okumasi az, hem kafa yok.
Ama fikri var, yaziyor.
Bofa bugün alımda. Keşke hiç almasa. Aldığından fazlasını ya kapanışta ya da yarın kusar.
Kusmadigi güne kadar kusar.
Bu robotlar ne yapıyor iyi izleyin. İyi düşünün.
90 - 98 arası yatay testerede tupras da her gün aynı hareketleri gördüm. Başlığında yatırımcı bundan bi B.k olmaz diyordu.
En sağlamı 120 lerde sattı.
Açın bakın tupras. Açın bakın buna.
Diyeceklerim bu kadar.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
? Kardeş diyom mal topluyorlar malınıza sahip çıkın aynı Tüpraş gibi patlayacak :)
Ters anladın herhalde.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...e167fdb5a3.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...5192ac61f6.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...90964fe890.jpg
EURO
Sent from my iPhone using Tapatalk
Yok ben tahtaci icin soylemistim, burdaki problem bence bizim tahtaci hata yapti baskilayip toplamayi planlarken cok mal kaybetti ve istedigini toplamayi birak ekside su an onun icin bir an once daha fazla mal kaybetmeden kendi trenine binmesi lazim, yoksa boyle borcu olmayan nakit zengini isleri iyi olan bir firmayi millet birakmaz , bildigim bir suru insan izlemede ....
Ya temel olarak değer varsa, tahtacı vs.. bunu en fazla bir süre geciktirir. Bilancolar geldikçe yatırımcı görür ve hareket ne ise gerçekleşir. Önemli olan bilancolar, bakalım 3 aylık ve sonrasında 12 aylık nasıl gelecek.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
benim eski tahminim ekim kasim yukari bir trend baslatmasiydi ama belki tahtacı sureci uzatmak isteyebilir. 3. ceyrek kari bence 2. ceyrege paralel veya biraz altinda gelecek sonra toplarim diye düşünüyor olabilir tahtacı. Bilancodan sonra toplayarak ocak sonuna kadar yukari sürüp, yil sonu guzel bir bilancoyla da yine dağıtıma başlayabilir. Tahtaci olsam boyle yapardim:)
Biz ceo ya guvenerek yatirim yapiyoruz, 2025 de. ciro hedefimiz 1 milyar diyor ,,onun icin 2025 e kadar biriktirmeye devam benim icin,
Yazıklar olsun 4.98 sen nerelere düşürdüler bu firmayı
PD/dd si borsadaki benzer firmaların nerdeyse yarısı kadar ucuz kaldı
Hâlâ bu baskı...: (((
Videonun 6nci dakikası civarı söylemiş patron
Fibo fan çizgilerine gore tekrar dip yapmış
https://i.resmim.net/SSM7O1.jpg
2020 Pandemide mart ayındaki düşüşü baz aldığımızda 2020 haziran 2020 ekim ve 2021 nisan olmak üzere 3 zirvesi var.
Daha önceki haziran ve ekim zirvelerinden sonra da su an olduğu gibi desteğe değmiş ve oradan yeni zirveye gitmiş( birkaç ayda)
Şu an 2021 nisan zirvesinin desteğine gelmiş ve ŞIMDILIK tepki vermiş.
Tekrar yeni zirve yapar mi?
Kendi çapimda bende bu düşüşte epey aldım
Hayırlısı olsun.
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir
SM-A107F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu düşüş ilk defa olan birşey değil
Sert bir tahtacisi var .
Mesela geçen yıl ekim zirvesinden sonra da aynı hareket var mart dususunde.
Hatta altına da sarkıtmış.
https://i.resmim.net/SSMGdH.jpg
Yatırım yapıyor. Inaniyorsak beklemekten başka silahımız yok.
Bantas da sevdigim sey patron yatirimlarini borclanarak yapmiyor, her zaman isini saglama aliyor, hep elinde extra nakiti var, ve durust calisan insanlar, ama tahtaci ayri, tam bir uckagitci, gercekten buna mal kaptiranlara yazik...
O ikisi ayrı olmazz,
patron ne derse o'dur ...
Hayırlı olsun bilanço. Hasilatta sıkıntı yok ama net kar vasat. Bircok firmada yaşanan hammadde maliyet sorunu bntasi da etkilemis sanırım. Tahtaci bu fırsatı kacirmaz ilginc ve kirmizi bir hafta bizi bekliyor olabilir.
Son 4 çeyrektir her çeyrekte satışlarını %41 oranında artırmayı başarmış ortalama olarak. (Bir önceki senenin aynı çeyreğine göre)
Borcu yok. 2018/9 a kadar zarar yazdığı tek çeyrek yok.
Net kar marjı %10 - 20 arası dalgalı geliyor, kur atağı yediğimiz zaman tek seferlik düşük marj, kur yataya bağladığı zaman da yüksek marj yakalıyor.
Büyüme hikayesi var, çok farklı yerlere gelecektir inşallah.
Hayırlı olsun bilanço.
Bana göre iyi yönetiliyor. Beğenmeyip kırmızı gösteren olursa, başka yerlerden mal kaydırıp elimdekine ek alabilir / bir süre taşıyabilirim. Sıkıntı yok.
Cok ciddi hammadde stogu yapmislar, borclari azaltmislar,tebrik ediyorum yoneticileri, gayet isabetli kararlar, gelecekteki belirsizlikleri kontrol edebilme acisindan,
11- PERSONEL BİLGİLER ve TOPLU SÖZLEŞME UYGULAMALARI
Şirketin 30.09.2021 tarihi itibariyle personel sayısı 206 dir. (31.12.2020: 188) Kuruluşumuzda
toplu sözleşme uygulaması mevcut olmayıp personel ilişkileri İş Kanunu çerçevesinde
yürütülmektedir.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/973192
Millet yine bardağın boş tarafını gösteriyor
Tire, mondi, gedza, dobur, olmuksa.
Hepsinin PD/dd inceleyin bakalım bantaşa göre minimum 2.5 kat ile 50 kat arasında
Yanı bantaş bunlara göre en ucuz kalmışı
Nasipten öteye yol yok
satislar iyi karda sikinti yok sadece diger faliyet gelirrinde sorun oda sirketin buyumesine engel degil
Onunda neden oldugu acik , o kadar makina techizat aldilar uretimi artirmak icin, para faizden yatirima gecti....
Esas ciro bu çeyrek ve ilerleyen ceyreklerde gelecek gibi yorumluyorum. Ayrıca personel artışı ile ciro artışı da orantılı. Güzel bir büyüme hikayesi var ve fiyatı uygun.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sonuçta dolar artınca maliyet artınca stok da ucuza verilmeyecek Sn. Tınaz, aynen öyle.
Ama benim için cok kritik değil bu fiyata sağlıklı borcsuz operasyonu sorunsuz ve büyüyen bir firmaya ortak olmak daha önemli, tek seferlik stok karı patronun iyi tahmin yaptığını ve nakit güzel kullandığını gösterir.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eylul ayında gelen kap haberinde....
1.Inşaatın dış cephe kaplaması kalmıştı ve makine yerleri tamamlanmisti
2.Siparişler de eylül de teslim edilecekti.
Bu ay herşeyin tamamlandığına dair bir kap haberi de beklentiyi artırır.
9 aylık kârı 3.5 milyon bile etmeyen; 9 aylık hasılatı 60 milyon civarı olan DOBUR un piyasa değeri
1 MİLYAR TL Yİ GEÇTİ BEYLER
33 MİLYON KAR; 100 MİLYONDAN FAZLA CİROSU OLAN BANTAŞ
MİNİMUM NE OLMALI BUNA ODAKLANMAK LAZIM
Arkadaşlar en başa uyarı yazalım da günah vebal almayalım:
Yazdıklarım kendi hesap kitabım saçma sapan beklentimdir. Ne bir şey biliyorum ne bir hedefim var, ne de kimseyi etkilemek isterim. Herkes hesabı kitabı kendi yapsın benimki örnek bi hesap gibi düşünün.
Güven hocam, piyasa benden farklı bakıyor ve değerleme yapıyor, ben girdiğim hissede %60 kar etme potansiyeli isterim. Yani alacağım en yüksek bedelin %60 üstüne gitme potansiyeli olsun isterim.
Şu an faiz inanılmaz yüksek, o yüzden 4 tl altı alınır, 6 üstü faiz düşmüyor ise satılabilir diyeyim. Ama ben mezarcı olarak ucuza alır ucuza satarım unutmayın.
Bntas için benim normal zamanda ( tahvil %12 lerde olsa mesela ) vereceğim ( alirken ) maksimum rakam 6 tl olurdu, şu son bilanco ile, kapasite artırımı filan yokken ortada.
Satarken, yukarıdaki hesaba göre, razı geleceğim rakam ise 10 tl olurdu.
Eger faizler düşer, dolar da yatay gider ise bu rakamlar mümkün olabilir.
Tam tersi çok daha yüksek faizler gelir ise de zaten sanırım borsaya üzülecek halimiz kalmaz.
Şu an bana göre risk yok yani o nedenle de aldım işte biraz :)SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben hisse basina 2-3 TL. kar edeyim de satarim diye dusunmem.
Ben sirketin ortagi olmak ve buyumesini izlemek isterim.
Adam, Universite isbirligi icinde BNTAS Akademi diye okul kuruyor. Teknolojiyi bilen vasifli eleman yetistirmek icin.
Hisse secerken cok titiz davranirim, bir kere karar verdikten sonra da hisseyi tutarim.
Secim sonucunu gorene kadar satmayi dusunmuyorum.
Herkesin görüşüne saygımız var
Size küçük nacizhane bir düşüncemi söylemek istiyorum.
Borsadaki Bir şirketin değerinin ne olması ile ilgili bir fikir edinmek istiyorsanız aynı sektörde olan diğer şirketlerle ( borçluluk, hasılat, kâr vs) kıyaslayın
Emin olun en iyi ortalama bir değeri bu araştırma verecektir.