Bunu bilmiyordum işte Valentine üstadım. Teşekkürler.
Printable View
Bunu bilmiyordum işte Valentine üstadım. Teşekkürler.
250m$ yatırım bedelli 145000 m2 inşaa alanı üzerinden hesapla 887.000.000 tl maliyet. 3500 $ /m2 üzerinden 1.800.000.000 tl hasılat olursa......
Bu hesaplar zamanında burda çok yapıldı. İnşaat alanı da dahil her türlü rakam çok değişken olabiliyor. Life da satışlara ilk başladıklarında 2000/2500 dolardı metrekare fiyatları şimdi ise 3500 den başlayan deniyor.
Life ile ilgili bir diğer önemli nokta ise maliyetlerinin çoktan bilançoya borç yükü olarak yansımış olması. Teslimler başladığında yansıtılacak maliyetler sadece kağıt üstünde olacak ve şirkete sıcak para girecek. Ayrıca maliyet kaleminde Tower ve Park'a eklenen yüklü finansman giderlerini de görmeyecez.
Kârı tahmin etmek çok zor. Sadece diğer projelerden daha iyi olacağını söyleyebiliriz.
Teşekkürler Valentine üstad. Umut fakirin ekmeği misali bir aksilik çıkmadan projelerin teslimini bekleyip belki bir klgyo hareketi yapmasını umalım öyleyse.
Bu 3 aya pek yansimasada yılsonuna deli kar gelecek anladığım kadarıyla...
Nisan 2017 deniyor teslimler
Nurol altın işine girmiş. Koza İpek grubuna ait dört sahayı devir almışlar. Devir işlemi KAP da yayınlandı mı? Ben mi kaçırdım.
Kozaa forumundan alıntı.
Bak bak bık neler donuyor piyasada :)