Originally Posted by
T/A
Bir malın yüklü mal olabilmesi için tavan çözebilecek miktarlarda olması gerekir. Geçmişteki tavanlara baktığımız zaman minimum 50bin lot ile maksimum 250bin lot civarında olduklarını gözlemledik...
Bu hesaptan yola çıkarak elinde en az 50bin lot olan en düşük seviye yüklü mal taşıyan olurken, en güçlüleri 250bin lot ve üzeri olanlar oluyor. Zaten 250bin lotun üzerinde iseniz bir nevi tahtacı sayılırsınız ve tahtacıya uyum sağlamazsanız sizi dökmek için her yolu dener. Gerekirse son 3-4 yılda olduğu gibi bekletir de bekletir...!!!
Siz dahil bir çok kişi hatırladığım kadar ile orta sınıf yüklü mal taşıyor olmalısınız, öyle yazmıştınız. Eğer tahtacı işini bilseydi dökülenleri tahtaya geri dönememek üzere saf dışı bırakırdı. 150 sonrasında hemen hemen kimse kalmazdı. Kalanlar ise yatırımcı sınıfında olan ve yıllarca satmadan mal taşıyacak olanlar olurdu...
Daha önce de yazdım:
- Benim yatırımcıyım ve yatırımlık orta sınıf üstünde bir malım genelde her zaman bulunur. İhtiyaç halinde satmışlığım olabiliyor ama ilk fırsatta yeniden o seviyelere ulaşıyorum...
- Bir de tahtaya destek atarken tahtacı tarafından bilinçli olarak üzerime yıkılan mallar oluyor..!!!
- İşte bu fazladan aldığım mallar, zamanı geldiğinde tahtacıya değeri ile iade ediliyor...
- "Bu durumlara düşmeyelim" diye buradan defalarca uyarmama rağmen beni ciddiye almıyor. Canı sağolsun...
- Şimdi elimde yine fazla mallar birikiyor. Tahtacı değişmiyorsa kendisi düşünsün. Değişiyorsa yeni gelen tahtacı aynı hataları yapmazsa, tahtasına sahip çıkarsa herkes mutlu olur. Sonuç itibâri ile: Kendi düşen ağlamazmış...!!!
Zaman kaybım olsa da, bu şekilde üzerime yıkılan malları devretmek sureti ile şu anda elimde kalan malların tamamı sıfır maliyettir. Bu fiyatlardan bir o kadar daha alsam, yine sıfır maliyet olacaktır. Tahtacı ne kadar zorlarsa benim kârım o kadar artıyor. Şimdi bu tahtacıya kızayım mı, teşekkür mü edeyim...???