Güzel yazı....borsamız saadet zincirine dönüşmüş durumda...milli piyango aut, bist in!!!
https://www.bursatv.com.tr/amp/borsa...kale,2288.html
Printable View
Güzel yazı....borsamız saadet zincirine dönüşmüş durumda...milli piyango aut, bist in!!!
https://www.bursatv.com.tr/amp/borsa...kale,2288.html
Bizim memlekette borsa kumardır ,hep öyleydi, bu spk ilede öyle olmaya devam edecek.
Bir düzeltme yapalım..Pandemi sonrası beklentilerde güncelleme yapmıştık. Büyümeyi %1 e revize etmiştik. Tam isabet sayılır.
Esas sapma, enflasyon ve faizde...onun sebebi de negatif faizli kredi patlaması..sonra da ülke ekonomisi patladı zaten.
Ons da tam isabet oldu..Temmuz aynda, bir yıllık projeksiyon yapmış ve 2021 Temmuz sonu için 3000 usd demiştik. 2021 beklentilerinde son durumu paylaşırız.
Borsaya gelecek olursak. pandemi sonrası hareket bandı beklentisini 800-1200 olarak revize etmiştik. Bu da son 1,5 aya kadar mükemmel çalıştı. Ama berat istifa ederek bence borsayı ipten aldı...yoksa, borsa yılı 120 binlerde ancak kapatırdı bence.
Valla uzu vadeli bakılırsa,paranın zaman maliyeti alternatif yatırımlarla kıyas falan yapılırsa onlar da pek işe yaramaz.Son bir yılda acemilerden furyaya katılıp dalgadan yararlanan şanslı talihliler dışında hakiki kar ben pek göremiyorum.Son bir yılda reysaş,rtlab,tkuru vs almışsındır o başka tabi.
İnsanın cidden aklı almıyor,hala pazarlanan bazı kağıtların temel analiz açısından değerlerine bakıyorum cidden inanamıyorum,bu kağıtları kim alıyor,hala bu değerlerde nasıl işlem görüyorlar,elde çekirdek seyrediyoruz,bakalım filmin sonu ne zaman gelecek
Herkese sağlıklı mutlu seneler.
2021sonunda temenni olarak doların bugünkü seviyeden aşağıda kapatmasını diliyorum,
Bunun içinde Faizlerin Ocak şubatta 100-250arası faiz artışıyla temmuza kadar sabit temmuzdan sonra da yıl sonuna kadar düşüşle bugünkü seviyeden 100 puan aşağıda kapatmasını yeterli olur heralde.
2021 Risk olarak : kuraklık. Gıda enflasyonuna yukarı etki bekliyorum.
Yatırım tavsiyesi değildir