Valla bu zamanda sizde haklısınız..
Printable View
Sabah dolar uçuyor kaçıyor diyenler ...
Dolar şu an 6.13
Panik yapmayın dememin sebebi bu işde ..
Bazıları 6.20 den aldı bugun tren kaçıyor diye ..Tren kaçmaz merak etmeyin herşeyin bi vakti var ...
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hocam, ziraat'ten baktım "0" lira gözüküyor.
https://i.hizliresim.com/3zQY15.jpg
[QUOTE=bahad1r;2701221]Hocam, ziraat'ten baktım "0" lira gözüküyor.
5/10 valör ...
domatis canakkale domatesi 10 numaradır heryerde tanırım istanbulda satıyorlar canakkale diye ama nerdeeeee biz yemiyoruz cakmasını :) bazen tekirdagına yolum dustunmu yol kenarlarından alırım orolarda bulunuyor orjinal canakkale ..ne 1 kg dudu bey cocuklugumda 7-8 kilo alırdık ekmek arası domatesle buyuduk hergun 2-3 adet ekmek arası :) taze mis gibi organik ...simdi organik diye 25 liraya satılan domatesler nerden bilelim organik oldugunu ilaclanmadıgı ne malum ?
şeker bank bugün %28 vermiş.
dudu bey senin yas kac oldu en son bu foruma yazdıgımda 58 din bak ben 60 a dayandım aynı yasta olmalıyız seninle borsada hala temettucumusunuz ? yatırım cesitliliginiz nasıl ? genel agırlıgım borsa %75 %25 te mevduattayım forumu uzaktan takip ediyorum yinede ford otoda arada goruyorum yazılarınızı orda temettucusunuz bende var 38 liradan 74 liradan da tupras var temettu alıyorum yıllardır
Faiz arttırmak zorundalar. Merkez bankası bugün açıkladı, kur geçişkenliği az olan mallarda bile geçişkenlik artmış. Artırmazlarsa özel sektörün cenaze namazını kılarız.
blombeghte bugun borsa dusuyor dolar cıkıyor diyor ...evet de sebebi gosterge faiz yukseliyor diyor 26.38 sabit duruyor neresi yukselmis gostergenin .petrolde bugun dusmus ama .dunyada en fazla hareketler bizde var bugun ..baska birsey mi var aceba..rxpu bekliyoruz senden fonlamayı bakalım nerden yapmıslar
İşsizlik fonundan 11 milyar vakıf, halk ve eximbank'ı 10% faizle fonladılar. Temmuz ayında 0.98 oranla konut kredisi kullandırırsan, sermaye yeterliliğin diplerde gezer. Piyasayla oyun oynamaya kalkarsanız, eninde sonunda çarpılırsınız. Bu da bizim ülkede kurla olur.
Faiz artışı(arttırmayışı) ile özel sektörün cenaze namazı arasında ne gibi bir korelasyon var ben anlayamadım
Ltf biraz açarmısınız?
Yada ben sizin yerinize açayım
Faiz artar kurlar geri gelirse,yapılan zamların geri alınacağımı düşünüyosunuz?
Bunun olacağından çok emin değilim...
saygılar/başarılar
Terminal üyeliği olanlar daha önce görebiliyor ama ben evds'ten ancak 18:10 gibi görebiliyorum.
Dün enflasyon verisinin ardından yaptığı ilk ihalede üst bandı kullanmayı tercih etmemişti.
Bugün de öğle saatlerinde 38 milyar TL'lik bir ihale açmış.
Üst bandı bugün de kullanmama ihtimali yüksek. Zira ihale faizi politika faizinden yapılıyor diye biliyorum. 38 milyar TL'de günlük likidite açığı için ciddi bir fonlama, bu rakamın üzerinde bir fonlama ihtiyacı zaten olmayabilir.
Stres testinden çıkması muhtemel sonuç, 7-8% bandı batık kredi olacağı önümüzdeki dönemde. Burada üst sınır 8%, burayı aşarsak bankaları sorgulamaya başlarız.
Koca Kafalı Kel IŞIK ÖKTE ,Bloomberg e her çıktığında "Borsa AL-Dolar SAT" tavsiyesi verdi...
Aylardır bunu yapıyor...
Öyle böyle zarara uğramadı onu dinleyenler...
Kalbin de kötülük varda böyle yaptıysa, Allah ım gereğini yapsın
saygılar/başarılar
rxpu reis nedir durum o kadar cok baslık var ki nerden bakcaz :) uye olmakta gerekiyor haralde buraya..ellerinden oper :)
Türkiye'de bütün krizler kur yüzünden olmuştur. Bizim yapmamız gereken cari fazla veren ekonomik modele yönelmek. Herkes yüksek katma değerli teknolojik ürünler ihraç etmemiz gerektiğini söylüyor. İyi de kardeşim elimizi tutan mı var? Yüksek teknoloji için matematik ve fen bilgilerinde üst seviye eğitim veriyor olman lazım. Bugün başlasan 20 yıl sonra semeresini alırsın. Türkiye'nin kurtuluşu kısa vadede turizm ve tarımdır. Hollanda'nın yıllık tarım ürünleri ihracatı bizim toplam ihracatımızdan fazla.
evet miktar kucuk ama gelecek gunlerde artabilir 25.50 den fonlama miktarı ..oyle ya da boyle artıracak gibi petrol yukseliste enflasyon bitaraftan simdide kuresel piyasalar dususe gecti buda kuru yukarı itiyor gibi ..artıracak bence bak simdi reiste yuklenmedi mb sına ben size demedimmi faiz enflasyonun sebebidir diye hayret :)
Katılmamak mümkün değil....
Özellikle boldladığım kısma...
Daha kısa vadeli bir çözüm var ama insan haklarına aykırı
"ŞEHİR ŞEBEKE SUYANA ŞAP (vb) KATMAK...."
Ciddiyim...
Kanuna ve yasaya uydurabilirsiniz...
Gerekli kanun ve yasaları Meclis den çıkarabilirsiniz ama İnsan haklarına aykırılığını ortadan kaldıramazsınız...
Vicdanlara sığmaz...
Yoksa nufus artışımızı şöyle 3-5 yıl SIFIRLASAK NE SÜPER OLURDU...
saygılar/başarılar
Geçen haftalarda kotasyon yolu ile fonlama çok daha yüksekti. Son 3-4 gündür hem likidite açığı düştü hem de tcmb kotasyon ile fonlama kanalını (yüksek faiz ile fonlamayı) kullanmayı tercih etmedi. O nedenle şu an için tcmb'den herhangi bir sinyal yakalamak güç. Umarım reel faiz verecek şekilde bir ütüleme çeker. Yoksa sarmalı kırmak çok zor olacak.
Nufusun bu kadar (hızlı) artmasından nefret ediyorum..
Yılda 1-1,2 milyon kişi çoğalıyoruz(yavaşlamış hali bu)
Hep pastayı küçültüyorlar....
saygılar/başarılar
Bende babannemin, İsviçreli babanneler gibi dünyayı gezmesini çok isterdim...
Rahmetli, Edirne nin ötesine geçemeden öbür dünyaya göçtü gitti...
saygılar/başarılar
gecmise bakarsak faiz daha gitmis sayılmaz ..1.70 den hesapla yukselis baslangıc yerini bugunku kurla %265 gibi bir develuasyon oldu ..gecmiste tek gunde yapılan %100 develasyonlara karsı faizde %500-700 arası artardı . faiz yukselis yerini 4.50 den alırsak ortolama %500 arttı dipten ..bunlar 5 yılda olanlar . eskisi gibi niye olmadı peki bankacılık sektoru eskiye gore hem dayanıklı hem buyuk . birde zamana yayılı develuasyon oldugu icin . yoksa eskisi gibi olsa %265*5 =1325 4.50*1325=64 ..%64 yani en dusuk olması gereken faiz bu olurdu en yuksekte %88 olurdu . eski mevduatcılar bilir sadece bunu . 94-98-2001 de hep boyle oldu ..tabi simdi zaman degisik ekonomi buyuk o gunlere gore ..ama yetersiz mi su an yetersiz enflasyon a gore baktınmı reel faiz 0 ..eger mb artırmazsa 1 ay sonra muhtemelen -2.5-3 reel faiz olabilir