Bu örnekten yola çıkarak,,Türkiye de demekki bütün bilançolar gerçek değil,sahte,hisse fiyatları hikaye.
Ne spk,ne hükümet bunu göremiyor,,bilançolarınızı gerçek değerine getirin diyemiyor.
Printable View
Bu örnekten yola çıkarak,,Türkiye de demekki bütün bilançolar gerçek değil,sahte,hisse fiyatları hikaye.
Ne spk,ne hükümet bunu göremiyor,,bilançolarınızı gerçek değerine getirin diyemiyor.
14 Temmuz kapanışı 14,80 di, ertesi gün boşluklu açtı. Yani bir üst kademe olan 14,81 den işlem görürse boşluk kapanmış olacak.
USD bazlı grafiğe bakılırsa boşluk dün kapatılmış....
10-15 kademe kaldı,,gelse de full girsek.
Gap 14.85 de ben de bekliyorum ama pek geleceğe benzemiyor.
Bugün 15.70 üstüne atmazsa olabilir.
Ani hareketler olabilir diye düşünüyorum...okullu diye sürekli laf atılıyor, adamın avukatı değilim de, napsın adam firmayı mı yönetsin, hisseyi mi???? Hissede bizzat top koşturuyorsa bilemem lakin bu tür takas ya da hareketleri çok ciddiye almıyorum ... yüzde 99 u geyik ve laf....
Ytd ..
Gap ha kapandı ha kapanıyor derken gitti bizim Niğde Bor fabrikası gümbürtüye.:)
Başka bir şirket böyle bir fabrika açacaktı lastikleri yakmıştı rallide.
Gap kapandı. Yarın Tukaş günü olmalı. Bahanesi kalmadı.
Önceki günün kapanışı ile ertesi günün açılışı arasındaki farktan oluşur.
https://piyasarehberi.org/yatirim/te...yat-bosluklari
tahtaci boyle iymik kiymik gapleri alacam derse 700 sene lazim bize :whistling:
mavi arkasinda 2 liralik gap birakti, bizimki 10kurusun hesabini yapiyor.. isimiz var senle mektepliiiii :oleyo:
Hisse 2 gündür kırmızı kapattı,,bu bir sinyal olur mu bilmiyorum.
Kredi işi de moralleri bozdu,,kredini alacaksan al kardeşim,,kap a neden açıklama yapıyorsun,,mecburmusun açıklama yapmaya, temerrüde düşmüş izlenimi neden verdiriyorsun?
Yabancılar piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış verilerle 14 Temmuz haftasında borsadan 37,4 milyon dolar hisse senedi satışı yaptılar.
Yabancı devamlı satıyor,,yerlilerin de bir yere kadar gücü yetiyor,,yabancı sattım mı,endeks düşüyor,,endeksden de bütün hisseler etkileniyor.
Temelde değişen birşey yok.
- İskontolu bir şirket (bana göre)
- Artan gıda fiyatları ve bitmeyecek gıda talebi
- Yurtdışı ihracatı ve buradaki artış potansiyeli
- Yeni açılan Niğde fabrikamızın üretim kapasitesi
- Altın değerinde arsamız
Alınan krediyle şirket nakit varlıklarını arttırmış oldu.
- Yeni fabrikada çiftçiye, çalışana, tedarikçiye ödeme yapmak gerekir.
- Belki ek makina yatırımları yapmak istiyorlardır.
- Arsada projeyi kendileri yapacaklarsa eğer finansmana ihtiyaçları olur.
Hikayemiz çok, enseyi karartmayalım. Hayırlısı.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Tukaşın Bor fabrikasında dondurulmuş gıda sektörüne yaptığı yatırım ciroya katkısı en yüksek yatırım olacaktır diye düşünüyorum..GES yatırımı ile birlikte enerji maliyetleri minimize edilecektir..Yaklaşık 130.000 tonluk kapasite 2020 yılı dondurulmuş gıda ihracat tonajıyla eşittir..
https://opinyu.com/muratbayizit/dond...ida-sektorunu/
AL YA DA SAT TAVSİYESİ DEĞİLDİR..
Borsa yatırımcısı iki yıldır kredi kullanarak konut almadım diye hayıflanıyor...TL. ile hertürlü borçlanırım kavramı yuksek enflasyon dönemlerinin rartışmasız en isabetli kararıdır.Naçizane.. servet edinme/servet değişimleri bu kararlarla olur.Altın/döviz benzeri borçlar ise yıkım getirir.Ya stok yapacak..yada TL ile borçlanarak stratejik karar alacaktı.Net kar marjının yarısı oranında bir faizle borçlanmak..Bir Milyar 100 Milyon ucuz kredi ödenmiş sermayesini iki katı..Bu finansmanın yaratacağı büyüme NET KAR MARJININ YARI MALIYETINDE OLDUGU ICIN EKSTRA 10TL. Hisse fiyatına katkı yapar..Hedef fiyat..belirleyenler 10TL üstüne koysunlar..Hayırlı olsun.Idarecileri şirket için önemli ve zeki karar aldıkları için tebrik ediyorum.Çevremizde özvarlığını kullanmadan kredi ile taşınmaz vb alanlar işte bu yöntemle servet sahibi oldular.Şahsi düşüncemdir.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Biz salça salça derken, ne kaaa domates okaaa salça derken, geleceğin kırmızı altını diye üstüne basa basa, altını çize çize Bor fabrikası da açıldı diye günün anlam ve önemini belirtip sevinirken,
Algoritmacılar, robotçular ve spek denilen bilimum oyun kurucular hakikaten iyi oynuyorlar.
Hadi hep beraber “ yandan Halime’m yandan….” Ytd
Sn. kazankazan siz yine de bildiğinizi yapın. Verdiğiniz kaynakta çelişki var. Zaten kaynakların hepsi birbirinden copy/paste yapmış. Şöyle ki;
Kaynağınız;
"Fiyat Boşlukları, boşluğu yaratan fiyat adımlarında hiç işlem gerçekleşmemesi durumunda oluşur " diyor. Evet haklı.
Tukas'ın geçen hafta cuma gününe gelelim.
Kapanışı 14,80 ama gördüğü en yüksek değer 14,85
Yani hisse 14,81-82-83-84-85'de işlem görmüş. Yani 14,85'de hiç işlem gerçekleşmemiş diyemezdik ama 14,86 'da hiç işlem gerçekleşmemiş diyebiliriz.
Sonra kaynağın grafik örneklerine bakarsanız örneğin attığınız linkteki 3. grafite boşluğu önceki günün en yükseğinden örneklendiriyor. Kapanış fiyatından değil.
Eğer gap'larda önceki günün kapanışı baz alınsaydı bir hissede yıl içerisinde 100 defa gap oluşurdu.
Evet mecbur,
Açıklama yapmasını gerektirebilecek önemli nitelikte bir haber. Açıklamazsa cezası var,
ama bunun temerrüde düşmüş izlenimi ile uzaktan yakında alakası yok.
Şirket enflasyon ve ürünlerde meydana gelecek fiyat artışı ile kredi faizli arasında bir kolerasyon yapmış.
Örneğin faiz %35 gıda enflasyonu %100 demiş, kredi kullanmış.
Ticari bir tercih sadece.
1-Pörtföyümde tuttuğum hisseyi hiç tanıyamıyorum,,ben diğer şirketlerde böyle bir açıklama hiç duymadım.
2-Devasa fabrika açıyorsun,,ne kurdele kesmek var,ne günün önemi ile ilgili basın toplantısı var,,ne bir devlet büyükleri var,,böyle bir fabrika açılışı da hiç duymadım.
Tuvalet açılışı mı bu?
3-Her şeyden önemlisi patron kim,tanıyan var mı,resmini gören var mı,,neden fabrika açılışına gelmez.?
Kısaca sır dolu bir şirketten bahsediyorum.İnşaAllah sonu iyi olur.
Gıdada açık ara en büyük favorim Tukaş hala.
Sadece sabır!
Niğde Bor fabrikasını tatgd mi açtı, Tukaş mı!?
Bugün yeşil kapanış yapmalı. Gap map işi bitti artık bahanesi kalmadı.
Tukaş gıda krizinde altından daha değerli olmalı önümüzdeki süreçte.
Yanılıyorsunuz.
1-Fabrikayı kurdele ile açsalardı,,c.başkanını çağırsalardı,,tukas markası 7 den 70 e duyulacaktı.
Şirketin markasının reklamı yapılacak,değeri artacaktı,,sessiz sedasız açtılar,hiç ses getirmedi.
2-Kredi haberini yayınladıktan sonra fiyat 15.67 den 14.81 lere düştü,,hissesin değeri %6 değer kaybetti,,( ben çıkışa göre düşünüyorum oranı),,gap ı bahane ettiler ama esas düşüşün sebebi kredi,ipotek haberi idi.
3-Fabrika açılışında kimse patronu göremedi,,şirket bence güven kaybına uğradı.,,güven hisseler için çok önemlidir.Bu günden daha önemli bir iş olabilirmiydi,fabrika açıyorsun,ortalıkta görünmüyorsun.
1) Cumhurbaşkanı 30-40 milyon dolarlık fabrika açılışına mı gelecek. Biz milyar dolarlık yer açtık sadece bakan geldi.
Bir yıl boyunca bu kapasitede onlarca açılış oluyor.
Tukaş 60 yıllık bir firma. Dün kurulmuş ismini tanıtmaya gerek olan bir firma da değil.
Vatandaş güvendiği markalar arasında etikete bakarak karar veriyor.
2) Her düşüşü bir habere bağlamaya çalışmayalım. Hisse nasıl yükseliş trendindeyse kar satışları da olacaktır.
Mayıs ayında 10.80'den 9,62'ye
Haziran ayında 14,65'den 12,58'e düşerken de haber yoktu.
İpotek haberinde ne diyor ?
Kullandığımız ve kullanacağımız kredilere karşılık olarak ipotek verildi.
Kullandığımız dediğine göre belkide Manisa/Turgutlu fabrikası üzerinde de ipotek vardı, o ipoteği yeni yere taşıdı.
Bunun ne anlama geldiğini tahmin edersiniz. Bir varsayım sadece.
3) Güven tabiki hisseler için çok önemlidir. Kişiden kişiye değişir. Ben alırken sahiplerinin kim olduğunu bilerek ve finansallarına bakarak aldım. Fabrika açılışına katılıp katılmaması benim tercihimi değiştirmez. Tercihini değiştirmek isteyenler için seans devam ediyor.
Gıda sektöründe açık ara en potansiyel olanı lakin en ağır hareket edeni bu oldu son günlerde ama farkı kapatacak gücüde fazlasıyla mevcut. Yeterki tahtacı show zamanı diyerek sahneye çıksın.