Ne varsa eski topraklarda var :)
yüzümüzü güldürüyorsun Amca :hi:
Printable View
Ne varsa eski topraklarda var :)
yüzümüzü güldürüyorsun Amca :hi:
en son yazımın silinmesinin nedenini anlamış değilim.o zaman bidaha yazmamın bir manası yok.demek burada da demokrasinin d si yok.yazımda hakaret veya olumsuz bir unsur bulunmaması nedeniyle yazımın hangi gerekçeyle silindiğini moderatöre sordum umarım bir ikna olacağım cevap gelir.ama yok gelmezse demek yazımın silinmesi telegram gurubundaki servet gyo sayfasını yöneten gortez başkanın bastırmasıyla olmuştur.beni burada küçük yatırımcıyı kandırmasınlar diye yazı yazarken yazımın silinmesi bana değil küçük yatırımcıya zarar verir.
ytd.
7.20 maliyetli mallarımın %72 sini bugün itibarıyla tahtada en çok satıcı olarak vererek vedalaştım.
Artık bir yerde durmasını bilmek lazım.kalanları da 130-140 arasında verip çıkacağım.
Diikkat ederseniz bu hissede sert düşüş yaşanmadı.bu hep böyle gitmez diye düşünüyorum.32 yıllık tecrübem bana bunu hissettirdi.zaten borsada 1100 endeks kaçınılmaz diyen uzmanlar bir hayli fazla.
Bir haftadan beri bilanço beklentisi iyi olduğuna inandığım ve uzun vadede 10 kat prim yapacağına inandığım hissede pozisyon aldım.bilanço sonrası tüm hisselerden çıkıp genel düşüşün olmasını bekleyeceğim
Kalanlara bol şans.
Devremi kestirdiler :)
çok korktuk
Sayın patron amca elimizde kalmış 3, 5 lot bırak da onlarda kalsın yükün zaten ağır biraz da biz taşıyalım her alta verdiğini almaya çalıştık, baktık taşıyamıyorsun düşürüyorsun, bizde düşürdüklerini minik minik topladık sen hedefine git biz sana mallarını teslim edeceğiz söz.
Hadi Amca yap tavanini :)
Ben 32 yılda bu tip sert düşüşlerde 7 defa yakalandım.hepsinde paramın yarısı gitti.3 yılda kazandım 3 günde gitti. Piyasalarla ilgili sert düşüş olacak öngörüsü olanları hiç dinlemedim.hepsi de haklı çıktı.borsa giderken insan bu tip haber pompalayan özellikle yurtdışı kaynaklı haberlere insan itibar etmiyor.şimdi de dikkat ederseniz bu tip öngörüde bulunan birçok insan var.1-2 kişi ya da kurum değil.
şimdi maymun gözünü açtı.belki bu öngörüleri doğru çıkmayacak garantisi yok ama.eğer ders alma adına tecrübe adına ben bunu yapmasaydım kendime saygım kalmazdı.sonuçta 7.20 maliyetli hissemin yaklaşık yüzde 30 unu tutarak gerisini sattım.bana bu kadar yeter fazla bile gelir.düşerse kafama göre bir hisse bulurum.olmazsa da yolu açık olsun kalanlardan kazanırım.
olay bu.yoksa kimse benden etkilenip hissesini satmasın.kimseye sebep olmak istemem vebal alamam.
kalın sağlıcakla...
Y.T.D.
Bu hisseyi almak için paranın hadimi hesabını bilmemek gerek . Bence..
Altin yumurtlayan tavuk gibi oldu :)
büyük bir ihtimal düşüşe yaklanacağım ama devam be amca :)
Selamlar yine can evimize geldik 30 bin verdik 5 bin geri alabildik malesef.
Nibas ocağımızı söndürdü.
Y.t.d
Serveti 58'den verdim nibas'ı 76'dan aldım nibastaki şaçma hareketlerden bıktığım için salı günü 30'dan verdim serveti 127.40'tan aldım yalan konuşursam bana faydası yok zararı var.
Sitemim bana 7 liradan 58'e kadar sabr ettim düzeltme yapar diye sattım ben kısmet diyorum inşallah yine kazanırız servetin önü açık.
Y.t.d
5.470 lot aldım
Değerli servet gyo yatırımcıları çok sabırlı olmalıyız onümüzde meşakatli bir süreç var eğer sabırla hissemize sahip çıkarsak çok iyi yarınlarımız olacak.
Kısa sürede zengin olma hayali akıl kârı değil uzun vade sağlam hisseye yatırım yapmak en doğrusudur.
Bakınız 2015'ten beri ara ara serveti aldım ve ufak hesaplarla nuhasebe ettiğimiz için çok kaybımız oldu.
Twitter watsap telegram gibi guruplarda yazılanlara kulak asmayın onların çoğu %20 kar veya %5 zarar ile kaçan zümrelerdir onun için twittırı kapattım.
Önümüzdeki hafta maksimum %10 bir kayiptan sonra endeks aşağı vursa bile hissemiz toparlanır ve 170 hedefine kilitlenir.
Oswe real estatenin kalan yeri müzakereleri heran gündeme gelebilir.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Bazı guruplarda ky.dökmeden çıkmaz diye yazanlar oluyor genel kurulda olanlar belki hatırlar bunu orada yetkililere sordum ve tam aksine biz bu ekmeği tüm yatırımcılarımıza paylaşmak icin mücadele ediyoruz cevabını aldık.
Bu yasaklar ky.yı dökmek için değil balinaların balıkları yutmasını engellemek olduğunu unutmayın.
Y.t.d
Son olarak şunu söylim sorunlarımızı bu sosyal platformda dile getirmemiz elzemdir çünkü bu platformda yetkililerin ilgisini biliyoruz.
Y.t.d
Sayın Şakir bey tekrar hoşgeldiniz, sizi aramızda görmek çok güzel oldu. Bende az bir miktar satmakla birlikte servet ile yolculuğum devam ediyor. Kalan hisselerimi de satmayı düşünüyorum artık. Onlar çocuklarıma mirasım olacak. Çocuğuma söz verdim, 2018 de onun için aldığım 1200 lot hisse (maliyeti 4,90 tl=toplam 1000 euro) ile ona ev alacağım. Artık çok içten bir şekilde inanıyorum, sizin de söylediğiniz gibi kalan yerin satışı gündeme gelirse tahmin edemiyeceğimiz seviyelere çıkabilir. Bu hisse son 5 yılda yatırımcısına zarar ettirmedi, bu saatten sonra da zarar ettireceğini sanmıyorum. Artık 0 (sıfır) maliyetle gönül rahatlığıyla beklerim. Saygılar.
Teşekür ederim kardeşim inşallah"
Sizi aramızda yeniden görmek güzel. Siz geldiniz hisse düşmeye başladı. Sabrınızı zorlamak istiyorlar belli ki :) En kısa sürede hedeflerinize ulaşır umarım şirketimizin hissesi. Bende servet ile tanıştığımdan beri ilk alım yaptığım lotlardan 1 lot bile satmadım. Geçmiş yazışmalarda mevcut ne kadar alım yaptığım. Şirketin ederi belli. Defter değeri 52 hesapladım. Muadilleri 0,5 pd/dd ile işlem görmekte. Bu ihtimali unutmadan dikkatli olmasında fayda var. Ama ben de şirketimize inanıyorum. Tahtacı çok güzel fiyatlıyor hissemizi. Hikaye bitmeden hisselerimi satmayı düşünmüyorum.
Hikaye 1- Yıllık bilançoda gözükecek kar rakamı
Hikaye 2- Arsanın kalan yarısının satılması
Hikaye 3- Bedelsiz sermaye artırımı beklentileri
Hikaye 4- Yüksek temettü dağıtımı
Hikaye 5- Almanya da yeni yatırımlar.
Bu hikayelerin her birisi ciddi hareketlilik yaratabilir kanısındayım. Yatırım tavsiyesi değildir. Kar zarar kardeştir. Gelecek F/K prospektüsünün önemini en iyi anlamamı sağlayan hisse oldu. Yaşar hocanın dediği gibi F/K borsanın yarısıdır. Eğer gelecekteki karları doğru tahmin etmeyi başarırsak zengin olmamız işten bile değil.
Kap'a geçici beyan düştü almanyadaki para içinde değil o yüzden beklentinin altında gelir diye kalan ky.dökecekler.
Sabırlı olmakta fayda var fazla aşagı salacaklarını beklemiyorum maximum 115 bekliyorum.
Toparlanması hızlı olacak yeterki panik yapmayalım.
Not: Bu saat'ten sonra 100 lotta kurşun atarlar.
Y.t.d
Evet arkadaşlar 127.40 tan aldığım 5 bin küsür lotumun tamamını bu gün 50 bin zararla verdim bir daha servete bulaşırsam tövbe .
Kalanlara bol şans diliyorum aslında borsaya veda edebilirim akıl sağlığımız bozuldu.
Tahtacıya asla hakkımı helal etmiyorum.
Y.t.d😓😓😓
138.70 den sattığım 6000 lotu bugün 95.60 dan yerine koydum.eee bir hisseye aşık olmayacaksın.bugün aldıklarımı da en çok 120 den vereceğim.bunun artık tüm beklentileri bence karşılanmıştır.ilk yerin satış haberi geldiği gün hisse 12 idi.bu fiyatlarla kalan yerin de satışı,bilanço beklentisi de fazlasıyla kat kat gerçekleşmiştir.artık asnsör misali 100-120 arasında gider gelir.defter değeri de en fazla 40 liradır.burada 53 dd verenlere aldanmayın.lafının altını doldurmamış adam.yok bedelsiz verecekmiş yok bilmem ne.bunlar artık peri masalı.adamlar genel kurulda ısrarla bedelsiz yok dedi.birebir sordum ikna etmek için ama kesinlikle yok dediler.bu saatten sonra alkim gözde ve kozaa takip edilebilir.yatırım tavsiyesi kesinlikle değildir akıllı olun derim gaza gelmeyin
Eskiden size inandığım zamanlar olmuştu ama artık hiçbir inandırıcılığınız kalmadı. Ben bu sayfayı her gün en az iki üç defa okuyorum, hiçbir zaman "şu fiyattan satacağım, şu fiyattan alacağım" dediğinizi duymadım, sadece gördüğü en yüksek seviyenin altına inince ben zaten satmıştım, şimdi tekrar aldım 'diyorsunuz. Artık sizin bu açıklamalarınız sıktı, size inanan yada sizin yorumunuzla ilgilenen kimse olduğunu da sanmıyorum. Ne yaparsanız yapın ama lütfen buraya yazmayın,ilgilenmiyoruz artık sizinle ve boş yararsız yazılarınızla. Ben bu sayfada hisseden çıktıktan sonra gerçek, anlamda dürüst, iyi bir insandı diye hatırlayacağım tek bir kişi var, O 'da sayın HEG, diğerleri boş kişiler yada, tetikcikerdi. Öyle bahsettiğiniz gibi 5000 - 6000 lot değil, çok daha fazlası var elimde ve SATMIYORUM, SATMAYACAĞIM. Ben bu hisse ile aşk yaşamaktan mutluyum ve aşk yaşamaya devam edeceğim. Bence siz bundan sonra sadece alkim, gözde ve kozaa da yazın, belki orada size inanan, sizinle ilgilenen birileri vardır..
ben ne dediysem yaptım.öyle olsa daha önce de 120-130 lu fiyattan sattıklarımı da yazdım burada.son olarak yüzde 20 kalmıştı elimde onu da sattım.hepsini sattığım gün yazdım.eğer okumadıysan okursun geçmişteki yazılarımı.ayrıca bu durum sizi neden rahatsız etti anlamadım.aslında anladım da anlamazlıktan geldim.burası herkese açık sayfa buranın kurucusu baban da değil ben de istediğimi yazarım.bu hamlelerim belli ki size telegramda mal sattırmayan sözde başkanın yalakalarısınız ve kıskançlık sonucu burada yazıyorsunuz.ben de sizleri ortaya çıkarmak için yazmıştım ve amacıma ulaştım.hani bir süredir o başkan bozuntusu burada herkese talimat yağdırıp yazı yazmaması hususnda uyarmıştı ya.ben de o gruba üye iken orada okumuştum.ama şimdi arı yuvasına çomak sokunca bakıyorum da hepiniz hortladınız.ayrıca elindeki malın miktarıyla övünme.bendeki hisseleri koyarım önüne yanımda medine fukarası kalırsın.malınla övünene bizim köyde hergele derler.git gortez başkanının sayfasında yalakalığa devam et.sizin işiniz bu
burada her zaman istediğimi de yazacağım.rahatsız oluyorsan engellersin.burası babanın yeri değil
Bundan sonra sizi muhatap almıyorum, haklısınız, burası kimsenin babasının malı değil, maalesef isteyen istediğini yazmakta serbest, çok değerli bilgi paylaşanlar olduğu gibi hiç faydasız yazanlar da oluyor.
1- bahsettiğiniz telegram grubunu bilmem, tanımam, yatırım yapmak için böyle gruplarla da ilgilenmem.
2-portföy büyükküğü tartışmaya açık bir konu, bir şey diyemem.
3- terbiye, üslup bakımından sadık üye 'ye yakışmayan biri olduğunuzu ispat etmiş bulunuyorsunuz, o bakımdan benim dengim olmadığınız ortada. Bundan sonra size cevap vererek sizin seviyenize inmeyeceğim. Bu sayfada sizi ciddiye alan biri olduğunu da sanmıyorum.
bak arkadaşım benim sözüm ne size ne uzaylıya.telegram grubunda sözde başkan diye geçinen,orada emirler yağdıran ama hisse 95.60 a inince herkesin küfrettiği o yalakalara sözüm.gortez başkanın bir dediğini iki etmeyen yalakalıkta birbiriyle yarışan hatta yalakalığın kitabını yazanlara şahit oldum insanlığımdan utandım.para için bunlar yapılır mı??? ama hisse giderken birbiriyle başkana yalakalık yarışına girenlerin işler ters gidince başkanın ne anası ne avradı kaldı.başkan da misliyle onların anasına avradına küfretti.bu yazıların hepsi telefonumda mevcut.
gelelim senin konuna şimdi.ya kardeşim sen defter değeri 54 lira dedin diye buna itiraz etmiyecek miyim? kesin bir bilgin varsa ona sözüm yok saygı duyar tebrik ederim amaaaaa...
arsa satışından önce defter değeri 7 lira olan bir hisseyi gel beraber irdeleyelim.
1-)100 dönüm arsa satışından şirketin kar rakamı 810 milyon TL.Yani dd ne katkısı 15.57 TL
2-)Kalan yerin de yeniden değerlendirilmesi yapılırsa 140 dönümden 1.134 milyon gelir yani hisse başı 21.80 TL
3-)Yurtiçi varlıklarının dd değer artışı 1.20 TL
şimdi hepsini toplarsak 38.57 TL eder. eski defter değeri 7 tl yi bu rakama eklersek 45.57 TL eder.
senin dediğin rakam 9 tl yukarda ise bunu böyle rakamlarla koyacaksın ortaya.
bilmem anlatabildim mi?
itiraz ettiğin nokta varsa sen de beni eleştir.merak etme ben seni ilginç üye diye eleştirmem.o senin gibi eleştiri kabul etmeyen dar görüşlülerin yakıştırmasıdır.
Ayrıca temel analizde burada bneimle boy ölçüşecek adam yoktur.
projeksiyonlarımda yanılmam.alkimde 2015 yılında yaptığım projeksiyonlarda (alkimin 12 lira olduğu zaman) 2020 de 60 lira olacağını öngörmüştüm.120 tl oldu.yani 2 katı oldu.nickimi de 2020 koymamın nedeni oydu.
Eleştirmeyeceğim. Hesabım altta...
10Ocak ta yapmıştım değerlemeyi. Euro 9TL idi
Ek 26912
buradaki hatan ne biliyor musun?
1-)Almanyadaki arsanın değerini nasıl 2.2 milyar buldunuz bilmem.ilk satılan yerden net kalan 89 milyon avro.kalan yerin de yeniden değerlenmesi ile bu meblağ 189 milyon avro eder ki bu da TL olarak 1.76 milyar eder.(hisse başı 34 TL)
2.) Almanya hariç defter değeri 14 değil buna almanyadaki arsanın alınış değeri olan 60 milyon avro da dahildir.bunu ayrı tutmanız hangi iktisadi kurallarla açıklanır.Yerli ve yurtdışı değerleri arsa satışından önceki değeriyle 12 liradır ve bir önceki bilançoda gözükür.
bu iki değerin toplamı da 46 tl eder.
Bilanço ne zaman gelecek?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
https://i.hizliresim.com/izWIbo.jpg
aylık takas
Hisse fiyatı 16 larda iken satış haberi gelince önce tavana vurmuştu, ardından spek abimiz hisseyi ekside kapatmayı başarmıştı, bakalım yarın ne olacak.
ne oldu?? hani defter değeri 56.45 olacakltı? ben size 40 def dedim,defter değeri 46 tl olur diye.ancak kalan yerin değeri ne hikmetse defter değerine yansıtılmadığından 30 geldi.yani dd 12 den 30 a gitti. yarısının satışından 18 tl arttıysa diğer kalan yerin satışından da 18 artarsa dd i 48 olur.56 abartılı rakam dediysem de siz dinlemediniz.umarım hesabınızı doğru yaparsınız bidaha