Bu bir temennidir.
Diyelim ki soda ilk iki çeyrekte 1,5 milyar kar açıkladı .bu piyasa değerinin %30 u yapar.
Her şey değişir.
Bu süreç nettur ve NThol de bayağı sürmüştü.kokat degil
CPH1951 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Bugün şişede alış var.
Yarında sodada alır iş yt
Resmen iş yy.sildi süpürdü
08.04.2020 tarihinde Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. payları ile ilgili olarak 4,21-4,31 TL fiyat aralığından 5.000.000 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi Ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. sermayesindeki paylarımız %67,84 sınırına ulaşmıştır
Arkadaşlar cimere spk yı şikayet eder misiniz? Kanun çıkalı 44 gün oldu artık tebliği çıkartmalılar. Yatırımcı olan herkese bu durumu cimere yazmalarını istemeliyiz.
Başvurdum. Cimere yazdığım metin:
"25-02-2020 tarihinde kabul edilen bankacılık kanununda değişiklik içeren kanun teklifinde BİST de işlem gören şirketlerin birleşme işlemlerini düzenleyen maddeler mevcut. Sermaye Piyasası Kurulunca bu maddelerin nasıl uygulanacağını belirten bir tebliğ yayınlanması gerekmekte. Bu tebliğin ne zaman yayınlanacağı, bu konuda bir takvim olup olmadığı konusunda tarafıma bilgi verilmesini arz ederim. Saygılar."
Cevap:
"Kurulumuz tarafından ilan edilen ve/veya ileride ilan edilmesi söz konusu olan düzenlemelerin Kurulumuz internet adresi üzerinden takip edilmesi mümkündür.
Bilgi edinilmesi rica olunur."
Ayrıca yatırımcı ilişkilerine yazdım:
"İyi günler Hande Hanım. Değerlendirme raporu konusunda bir gelişme var mı? Değerlendirmeyi yapan şirket çalışmalarına devam ediyor mu yoksa corona yüzünden bir erteleme söz konusu olabilir mi? Bu sıkıntılı günlerde sizlerden iyi haberler duymak istiyoruz. İyi çalışmalar,saygılar."
Cevap:
"Herhangi bir erteleme söz konusu olmayıp, değerleme çalışmaları, Uzman Kuruluş tarafından beklendiği şekilde, azami dikkat ve özenle devam ettirilmektedir. Çalışmaların tamamlanmasının ardından gerekli adımlar atılacak ve ilgili tüm açıklamalar KAP aracılığıyla hissedarlarımızın bilgisine sunulacaktır.
Saygılarımızla,
Hande Ozborcek"
https://i.hizliresim.com/Tfr4dk.jpg
bi cacık yok
Arkadaşlar yatırımcı ilişkilerini aradım. Yatırımcı ilişkilerinin dediğine göre, her şey uygun ve titiz bir şekilde ilerliyor. Son gelişmelerden dolayı değerlemelerde değişiklik olabilir dendi. 70 şirket değerlendirildiği için uzun sürmesi doğal diye belirtildi. Ağustos sonuna kadar olağanüstü genel kurul yapılamazsa, 2020 ilk 6 aylıklar baz alınacak diye söylediler. Süreç anladığım kadarıyla SPK ya danışılarak ilerliyor, çünkü SPK ya çok iş bırakmamak adına süreci kontrollü bir şekilde yürütüyoruz diye belirtildi.
"..............devralmak suretiyle birleşme sürecinin yetkili kurumlardan resmi izin ve onayların alınmasına bağlı olarak yılın ikinci yarısında tamamlanması öngörülmektedir."deniyor.
Öngörme bir tahmin.
Sadece spk nın incelemesi bile ayları bulur.
Bu gün de Hsbc çöktü tahtaya.
Şişede İş Yatırım Tek alıcı şu an 4 milyon Lot 5,44 % 4 Fakat soda bir kademe bile gitmiyor ......Nasıl bir senaryo var anlamadık...
Hsbc bu gün 4 milyonla tek satıcı....5.28 ...içine etti tahtanın
Eline sağlık hocam, ben de bugün 4-5 kişiye cimere yazdırdım, Hande hanıma şunu hatırlatarak soruları sormak lazım, conferance call'da 2 ay denmişti değerleme raporu için yanlış hatırlamıyor isem konferans kaydını kaldırmışlar ama internette her yerde 2 ay süresi geçiyor, hatırlayan varsa buraya da yazarsa sevinirim, suan 70 gün oldu artık çıkartmalılar ama büyük ihtimal spk ile hareket ettiklerinden bekletiyorlar.
slm, elimde bir miktar (bu hafta aldım) soda var. bu fiyatlardan bir miktar daha almak istiyorum. Forumu okuduğumda geçmiş sayfalarda birleşme çağrı tarihinden önce ve sonra diye ayırımdan bahsediliyor. şimdi yeni alım yapanlarda, birleşme esnasındaki fiyatlar baz alınacaksa şişeyi uçuruyorlar, sodaya veriyorlar sopayı. yani yeni alanlar tabir yerindeyse keriz yerine konuyor. YENİ alım yapanlarda birleşmenin hangi kriterlere göre yapılacağını bilen varsa ve bu konuda bilgi verirse sevinirim . teşekkürler.
09.04.2020 tarihinde Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. payları ile ilgili olarak 4,32-4,43 TL fiyat aralığından 5.250.000 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi Ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. sermayesindeki paylarımız %68,07 sınırına ulaşmıştır.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/837034
degerleme hazırdır spk tebliğ bekleniyor kanımca
Beklentim 1 soda 1.3 veya 1.4 gibi şişe verilmesi yönün de
milleti donuna kadar soymadan götürmezler bunlar,bugünkü 2600 puana kayıtsız kaldı,
ne değerli şirket,ama satanların gözünde bir hiç sanki.
böyle hantal şirket borsada birkaç tane var.
HSBC Söylediğiniz zamanda 3.5 milyon lot almışsa bu gün neden % 20 zararla 4 milyon versin.Bence bu işte bir iş var ama kısa zamanda ortaya çıkar...
İşte sorun orda yaa, sen birleşme haberi sonrası yuksekten mal alıyorsun sonra duşuk fiyattan bunu satıyosun tabi sunu unutmamak lazım HSBC belki de baskasının malını sattı bugun 2 gun sonra takaslara bakmak lazım, eğer satan HSBC ise bu iş normal bi iş değil, HSBC dediğimiz kim acaba, şisenin kendisi mi gibi sorular akla geliyor zira mantıklı bir işlem değil.
Ama bugun şise bir haber daha yollamıs kap'a(https://www.kap.org.tr/en/Bildirim/837024) ortaklık oranlarını yazan bu haber ile şise benim son durumum bu SPK'tan gelecek karara göre acıklayacağım da demek istiyor olabilir daha mal alacaksa bu açıklamayı sonra yaapbilirdi.
HSBC yabancı ordinosu dur.
Bitince 5,40/5,50 bandına atar.
Sonra piyasaya göre hareket eder
Şimdi 1 soda 1.3 şişe. Bekliyordum bende ama iş yatırımın analizleri kafamı karıştırdı sodaya 7.2 şişeye 6.3 hedef değer biçmiş bu da 1.14 geliyor .bu hedef fiyat açıklamalarından sonra sodada bir zayıflık oluştu.kafam karıştı.
Hedef fiyatlardan oran bulsak 1.358 oluyor. Şişe fiyatı 4.42 şu an. Bu hesapla soda 6 TL iade fiyatı çıksa ne işimize yarayacak. 11 aydır hissedeyiz 6 rakamı maliyeti kurtarmaz. Dolar yükseleceğinintahmin edip soda almıstım. Dolar alsam daha iyiymiş.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Soda.Șirketin 5300 fiyattan toplam piyasa degeri 5.3 milyar tl eder.Kasasında 498 milyon dolar var,bu da dolari 6700 den baz alırsak 3.33 milyar tl eder.Yani sadece kasasındaki dolar sirketin toplam piyasa degerinin %62.7 ne tekabül ediyor.Diger bir taraftan elindeki dolar tutarı sirketin toplam aktiflerinin %35 I ediyor.Böyle bir sirket nerden baksan fiyatı 10-15 tl arasında olması gerekirken bu birlesme konusuyla yatirimcisi magdur edilmiștir.Grup hisselerin deger fiyatini pwc ye vermis,kendisi de istedigi gibi piyasada fiyatları ayarlıyor.Millet Hande Hanıma sunu yazdim bunu yazdim diyor Hande Hanim orda bir memur,elinden ne gelir.Fiyatı belirleyecek olan pwc dir.Yazacaksanız oraya yazın..pwc adil bir degerlendirme yaparsa Soda yatirimcisi magdur olmaz,yapmazsa sodadaki deger,sise cama yem olur..Su anda sise cam grubunun pwc nin sodaya ve diger sirketlere ne deger bictigini pekala biliyordur..Ama su bir gercek ki Elindeki dolar miktarı toplam aktiflerinin %35 I ni olusturan baska bir sirket olsaydı,kimbilir kac tavan cektirirlerdi..Adil olmadıkları piyasa hareketlerinden görülüyorlar.
Neyi kime soruyorsunuz spk ya ve cimere şikatte bulunun bu düpedüz soygun bunu yapanda grub şirketlerinin ta kendisi sizde arayıp neler oluyo ne zaman olacak diye soruyorsunuz[emoji23]
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İş 4 grup hisselerinden sadece soda da alım yapmıyor anacam şişe ve trkcm da alımları var bizde sadece ak alım yapıyor neden acaba
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sikayet ede ede bir yere varamazsiniz. Piyasa kosullari oyle gerektirdi. En basta saglam durdu, sonra millet oteki hisselerde battigi icin margin call falan filan geldi bozuldu.