MAC ana hissesi CELHA tavan yapmış bugün. Bayağı yüksek gelmesi lazım MAC.
Printable View
MAC ana hissesi CELHA tavan yapmış bugün. Bayağı yüksek gelmesi lazım MAC.
Mps % +0.77
Zpf % +0.28
Sn Myfinans gözünüz aydın :)
''Degerli Yatirimcimiz, Ziraat Portfoy Yonetimi A.S. nin kurucu, Ziraat Yatirim 'in ise piyasa yapicisi oldugu ZGOLD, ZPX30, ZPLIB VE ZPBDL Borsa Yatirim Fonlarinda (BYF) alim ve satim islemlerinizde komisyon oranimiz (Normal Komisyon oraninizdan daha dusuk ve bagimsiz olarak) Onbinde 2,5 +bsmv olarak uygulanmaktadir. Bol kazanclar dileriz. ''
30,000.000 tl büyüklüğü olan fon ile 300.000.000 tl büyüklüğü olan fon yöneticilerinin aylık maaşları arasında fark varmıdır?
soru 2: getiri üzerinden ( % ) maaş alan fon yöneticisi yada yönetimi var mıdır?
yani fonlar büyüdükçe maaşlar artar...maaşlar artması için fonların,fonların artması için yatırımcıların çoğalması gerekir...fiyatların oluşması içinde alıcı ve satıcıların olması gerekir...satıcılar olmaz ise hep alıcılar olur,fiyatlar yukarı gider....,fihisseler yukarı gidince,yeni alanlar gelir,fonlar büyür,maaşlar artar...açığa satışta yok zaten...yabancılarda bist 30 da...bist 30 dışı hisseler bunun için gitmiş olabilir mi? ya da bistin herşeyden etkilenmeden kafasına göre takılması....ben buna kardeş birliği diyorum...
BYF'lere talep oldukça yeni çeşitleri çıkacaktır.
Ziraat portföy ve QNB bu işin öncüleri.
Ama hep diyorum net aktif değer ve piyasa değeri farkına dikkat edin.
Gram altın tıkır tıkır artarken aynı anlarda altın BYF'si tıkır tıkır düşüş yaşayabilir.Sebep o anda piyasa değerinin net aktif değerden yüksek olması
Bunları gözden kaçırmayın.
Ama maalesef ZGOLD'un anlık net aktif değerini göremiyoruz.QNB gibi anlık yayınlamaları lazım
Evet yeniler. İleride bende çok popüler olacağını düşünüyorum. Hızlı al-sat ve düşük masraflı olmaları güzel. Yurt dışında Etf olarak geçiyor sanırım, bir ara araştırmıştım. Pasif yatırım'ın ana enstrümanı.
Tahvil byf, kira sertifikası byf gibi ceşitlenebilir belki ileride. Hayırlısı.
Üstat net aktif değer ve piyasa değer farkına nereden bakıyoruz.? Mesela ziraatin likit banka fonunun?
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ziraat maalesef net aktif değeri anlık yayınlamıyor ama gün sonu şuradan görülebilir.
https://www.ziraatportfoy.com.tr/TRK...nedi-yogun-byf
Ama bize anlık lazım.
Gerçi bunlarda altın ve gümüş BYF'leri kadar fark olmaz sanıyorum
Birde şunu söyleyim
Bunları alıp satarken mutlaka limit fiyat verin
Bir kere yenılıp piyasa al dedim olmadık fiyattan verdiler malı, çıkarana kadar baya zaman geçti.
ıpv : %0,34 tdg: %0,24 getirmiş.
Edit: duzeltme
Emtia fiyatları döngüseldir.
Uzun zamandır emtia fiyatları düşüş trendindeydi ve yavaş yavaş toparlanma başlamış.
TGE - İŞ PORTFÖY EMTIA YABANCI BYF FON SEPETI FONU
Riski fazla fakat döngünün dibindeysek yüksek kar bırakabilir.
Saygılar.
kaderini biliciye teslim etmiş gözüktügü icin eib i tamamen sattım geçen cuma. salıdan buyana 4 gündür kendim byf lerle trade ediyorum. hesapsız girdiğimi zpx30 bana biraz zaman kayettirse de ufak ufak az risk ve 400k hacimle(para degil hacim) günlük vergiler ve komisyon harici 0.5k standardını yakalayabildim. ama ciddi takip gerekiyor inip binmek gereken duraklar ve arkaplan takibi. asla yatırım tavsiyesi değildir. demem o ki byf ler yatırimdan anlayanlar için alternatif olabilir fakat şu an her yatirim aşırı riskli. ve ben aşırı risk sevmiyorum zira sermayeyi bugünlere zor taşıdım.
Hocam gönderiyi düzelttim. Evet, bugün cds'lerde düşüş olmuş muhtemelen, getiri diğer günlere göre bayagi yükselmiş. Bu arada ebond faizlerini de takip etmek lazım belirttiginiz gibi. Çok emin değilim ama bankalar eğer AR için hala bu bonoları satın alıyorsa, bunların faizleri cds ile ortusmeyebilir. O yuzden de 3 şeyi aynı anda takip etmek gerekli sanırım.
Aynen öyle.
CDS deyip duruyoruz ama aslında eurobond fonunu etkileyen eldeki tahvilin 2. el piyasa fiyatı.O fiyatı da yeni ihraç edilen tahvillerin faizi de CDS kadar etkiliyor.
Biz tüm bu ayrıntıları hatta CDS'leri bile bilmemediğimiz için ancak yaklaşık tahmin yapabiliyoruz.
Tek bildiğimiz 15.30'daki MB kuru.:)
IPV için yeni fiyatımız: 7,753397. Dünkü zararı kapattı çok şükür
EIC kuzumuza da nazar değdi galiba. EIC için yeni fiyatımız:0,020538