Orada altını veriyorlar doları alıyorlar.
Likit iyidir iyi.
Kuyumcu esnafı iyi kazanır, taşın altına ellerini koysunlar artık.
Ihtiyac alisverislerini one cekmekte fayda var...
Inneden iplige her seye dalga dalga zam gelecek...
Syg,
Ameriga soykirim dedi.bizim icin yok hukmundedir.
Peki japonyaya attigi atom bombalari sonucu kac insan öldü.
Dolarla ilgili suphelerim var.
Hızla dolardan kacis var dunyada.
Silah gibi kullanabilir.yani bloke edebilir ileride.rusyaya yapti.
Altin al daha iyi.en azindan elle tutulabiliyor.
Gelebilir.piyasalar kumarhanedir.1998 de rusyaya ne oldu bir bakin bakalim.
Altın dolardan her türlü daha iyi. Elle tutulabilir olması için ise fiziksel almak lazım. (bence de bu şekilde alınmalı.)
Dolar kadar kolay sisteme sokabiliyor muyuz ondan emin değilim. Misal 999.9 ya da 995.0 külçeleri spot fiyata çok yakın bir fiyattan alan banka var mı? Böyle bankalar varsa fiziksel altın tutmak, fiziksel döviz tutmaktan çok daha mantıklı.
Ama Kapalı Çarşı'da kuyumcu kuyumcu dolaşacaksam zor o iş. Altını hiç satmadığım için satış esnasında ne kadar zarara uğranıyor bilmiyorum doğrusu.
Benim anladığım en mantıklı olanı külçe şeklinde almak zarar etmemek için. Cumhuriyet altını vs bunların taliplisi daha az olduğu için makası açıyormuş kuyumcular.
ytd
Çözüm kiralık kasa,
tabi bulabilirseniz,
çok zor,
talipleri çok fazla
bakalım yönetim , ABD'nin son kararı ile Dolarda yeni bir operasyon yapar mı ?
hadi vatandaş , bu hain Amerikalılara ders verelim , elinizdeki dolarları kamu bankarında bozdurun ,hem de artı 1 puan faiz kazanın (mesela...)
daha önce süper videolar sürülmüştü ,
vekilimizin bir elindeki iphone'yi kırmıştı ,
doları yakanlar olmuştu ,
tanju çolak dolarları bozdurmuştu ,
dolarını satan tıraş bedava ,tost ayran kampanyası...
.....
bugün özelikle TV kanalları süperdi...
bol bol Amrikaya kızgınlık..hayal kırıklığı ...
yahudi lobisi hep arkamızdaydı , malum amerikayı aslında yahudiler yönetir ,en önemli kademlerde hep onlar vardı ,
her sene ermenilere takoz koyardılar....
ama bu sene süper dış politika ve ondan ötesi çok daha süper ekonomi sayesinde , batıdaki bariz Türkiye kızgınlığı...
neyse artık iş işten geçti , artık bizim tezler mahkemelerde bu işi tarihçiler bırakalım , o iş yok artık (gibi ,tv'lerdeki muhabetten bunu anladım..)
diyeli buradan ataları gönderilmiş ermeninin torunu osmanlı tapusunu mahkemeye getirecek biliyorsunuz amerikan adalet sisteminde abuk sabuk tazminat ,rakamları off off...
bin tane başımızda bela varken potansiyel yeni tazminat davaları için start verilmesine sebep olan berbat bir durum...
Te le fayısçılarına bu akşam uyku haram !!!!!
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kiralık kasaların bulunduğu odanın etrafı içten Çelik kafesler ile örülüyor. Ayrıca duvarlarında, tavan ve tabanda darbe sensörleri mevcut. Çok kalın bir çelik kapısı var. Ayrıca güvenlik alarmı var.
Bu güvenlik önlemleri merkezi yerde de aynı taşrada da aynı.
eski bir olay ,
batık yurtbank'ın sahibi ali balkaner evinin banyosunda ne olur ne olmaz diye bir miktar para gizlemişti ,ama ihbar müesesi sayesinde tmsf-polis maarifeti sayesinde devetleştirilmişti...
eski usul mal canın yongası diyen ermeniler-rumlar'ın metodu bile işe yaramadı
google " ermeni gömüsü", "rum gömüsü" diye yazarsanız hepsinin nasıl türkleştirldiğini görürsünüz...
................
geçenlerde vasiyet ileriyle uğraşan bir aracı ile muhabet ediyordum ,bir müşterisinin olayı , baba ölmüş 2 kızı ve karısına banka kasasında tutlulmuş nakit dolarlar için epeyice yüklü bir veraset -intikal vergisi çıkmıştı...
...................
yani tasarruf yapmak zor , böyle ne olur ne olmaz diyedönemlerde parayı ,altını ne yapayım derseniz gerçekten çokişiniz zor...
Ali Balkaner'in kasasindan o zamanlar bir de sisme kadin cikmis idi...
https://www.internethaber.com/balkan...i-1101083h.htm
Syg,
Define avcısının yardımıyla tavan arasındaki gizli hazineyi buldular
https://www.indyturk.com/node/349811...ineyi-buldular
3 mayısta açıklanacak enflasyon, 6 mayıs TCMB kararlarını etkileyebilme olasılığı düşük olacak gibi duruyor.
beklenti %16,11 (!)
marketlerde fiyatlar durmuyor.
https://eksisozluk.com/marketlerde-f...a=popular&p=25
-Aç karnına market alışverişi yapmayın
-Listeniz hazır olsun.
-Online kampanyalarla karşılaştırın.
vb. tedbirlerle enflasyona karşı direniyorum
Valla eskiden acirdim ama artik hic acimiyorum, hatta kiziyorum ve kinleniyorum..
Benim ve benim cocuklarimin cektikleri de bu beynini kullanarak oy vermeyenler yuzunden, beter olsunlar, olsunlar ki aci cekerek ogrensinler diyorum...
Benim elimden gelen bir sey yok..
Ne nerede ucuz onu arastirip, stoklamaya calisiyorum.
Syg,
halk öfkeli
https://i.hizliresim.com/9a4xt2.JPG
Zamlari artik hissetmiyor halk.alicak para yok.enflasyonu sifir halkin[emoji2957][emoji39]
Pastaneden sütlü nuriye tatlısı istedim 3 dilim 24 lira diyordu dedim heralde büyük dilim diye düşündüm gele gele 3 tane kibrit kutusu geldi tanesi 8 lira içime oturdu nuriye ! Faiz indirmeyi düşündüğünüz kadar şu fiyatları da indirin bu gidişle marketten 1 adet domates 1 adet hıyar alıp çıkacağız
Kaseni de basar misin?? :)
Saka bir yana yas 61 oldu, biktim artik gercekten biktim bu milletin cehaletinden, riyakarligindan, ikiyuzlulugunden, belesciliginden, tembelliginden, kisa vadede kose donmek istemesinden, vurdum duymazligindan, adam sendeciliginden, bana dokanmayan yilan bin yasasin demesinden, kula kulluk etmesinden, guce tapmasindan, gucluye yanasip avanta beklemesinden, bal tutan parmagini yalar demesinden, caliyor ama calisiyor demesinden, elbet bize de sira gelecek diyerek yapilanlara goz yummasindan v.s v.s....
Syg,
Gecen gun alacaklarim icin internetten fiyat arastiriyordum.
Cimri, akakce, ucuza gibi bazi sitelerden once bir tarama yapiyorum ama artik oyle cok ambalaj cikmis ki isler cok zorlasti..
Eskiden buyuk ve kucuk boy olurdu simdi arada bir suru gramaj yapmislar ki karsilastirma kolay olmasin ve daha kolay yerlestirsinler...
Her marka kucuk ambalajlar cikarmis, acbitir tarzi seyler ki bu da bir gizli zam yapma sekli...
Syg,
Gencler ticarette sozlesmesiz is yapilmaz.sozlesme islak imzali olmalı dir.ticari sicili kontrol edilir firmanın.2 nusha olur.avukata danisilir.bu sekilde coin filan alinmaz.insanlar patetes alir gibi coin alıyor internetten.kesin o coinler oryada yok.parayi alan vin....
Aslında zurnanın zırt dediği yer 1 ay kadar önce masak'ın kripto borsalarından tüm kullanıcı bilgilerini talep ettiğine dair haberlerle başlayıp , yakın zamanda da yasaklama anlamı taşıyan bi takım gece yarısı kararlarının çıkmasıyla tamamlanan süreçti. Özellikle bu yasaklama amaçlı çıkarılan karar (30 nisanda devreye girecek) sonrası bir çok insan panik yaptı ve sanırım borsa sahipleride öyle.
Akıllı olanlar taaa 1 ay önceden masakla ilgili haberler çıkar çıkmaz zaten paralarını bankalara çekip sıvıştı, çünkü malum yasakçı zihniyeti seven bir ülkeyiz ve arkasından daha rezil kararlar çıkacağı kesindi. Diğerleri ise daha gevşek davranmayı seçip muhtemelen kulağının üstüne yattı. Şimdi buna çok pişmanlardır eminim. Bu ülkede değişmeyen kural şudur ki, bir şeyin dedikodusu çıktı ise kesinlikle tedbir alma zamanı gelmiş geçiyordur bile. 1 ay önce masak açıklamasından hemen sonra tüyme vakti gelmiş geçiyordu kriptocular için....
Ulkede cehalet patladi.bilgi olmadan is yapiyor herkes.adam ilkokul mezunu emlak aliyor satiyor.arsa payı nedir Bilmiyor.herkes emlakci ulkede.arac işide ayni.