Bilin bakalım nereden kapatmak isteyecektir. Pala abi.
"Yurt dışı da - biz neden çıktık. Oysa şimdiye 1480 lerde olmalıyız" diyenleri duyar gibiyim. Yurt dışı neredeyse + ya geçecek.
Paranızı ve sağlığınızı kaybetmeyin.
İyi hafta sonları
Printable View
Bilin bakalım nereden kapatmak isteyecektir. Pala abi.
"Yurt dışı da - biz neden çıktık. Oysa şimdiye 1480 lerde olmalıyız" diyenleri duyar gibiyim. Yurt dışı neredeyse + ya geçecek.
Paranızı ve sağlığınızı kaybetmeyin.
İyi hafta sonları
SPOT kapanış,
https://megaimg.net/i/i/5wpe1X.png
Sayın el turco şimdi benim dediğimi anladınız mı..
3000 puan sonra dip mi aranıyor dedin ya hani..
İşte olay burda bitiyor..
3000 kayıplı sistem mi olur demiştiniz..
Ah ah...
Sizin sisteme göre dip demek ki
M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bar boyu kısalınca pozu kapattım. yurtdışı durumlarını da zaten belirtmiştim. şimdi bir tur daha daldırıp dönme ihtimali var.
bunlar piyasanın cilvesi yapacak bir şey yok. benim sistemim de böyle.
yurtdışı iyi olsa farklı şeyler konuşurduk.
pazartesi nasıl olsa rengini tekrar belli edecek. veya belli etmesin salısı çarşambası elbet yönü tekrar bulacağız. ama long ama şort heeeç fark yapmaz.
cümleten iyi akşamlar.
Pastada ykb çok dikkatimi çekiyor.
Normalde alsat yapan bir robotu vardı, ya aletin ayarları bozuldu elinde mal kalıyor, ya da yeni bir oyuncu girdi. Çok iyi maliyetle epey mal aldı ve almaya devam ediyor.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
fdow dipten yaklaşık +950 puan zıpladı...bir de bizim vadeliye bak...rezalet gerçekten...
Nereden baksan 3 4 kademe almışlar başkan niye öyle dedin ki :) lonk mu bıraktın haftasonuna?
Ben de mi bıraksam şimdi seyettim...SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
pastadan bişey anlaşılmaz...o malların ne kadarı kurumun kendi portföyü için açtığı poz, ne kadarı kodaman müşterilerin, ne kadarı küçük müşterilerin bilinmez...ne kadarı karşılıklı açılan pozlar bilinmez...gereksiz bir veri...
örneğin viopta iş yatırımdan işlem yapan binlerce küçük yatırımcı vardır...her biri 5 er 10 ar kontrat poz açsa zaten kaç bin kontrat eder...
Bim A101 şok fırçayı yemiş kadar peyniri 1 kg 35 TL. Hanımı yolladim fiyatı düşen ne varsa alsın diye
Büyülü okunmuş Viob pozisyon muskası satışlarımız başlamıştı. Şort ve long ayrı ayrı. Yanında 5 kilo kekik balı ve bir adet saat hediye.
Abiler doğalgaz ücreti 1,3 TL idi şuan elektrik üretim ve sanayi 2,4- 2,7 de. Kullanıyor. Bizim ki de buna yaklaşacak. Yani bu yıl iki kat doğalgaz ödeyeceğiz. Kombi çalıştığında bir kontrol edin ona göre ısı ayarı yapın. Benim tahminim çok aman aman bir şey olmazsa kapıcı ve ısınma yıllık 12 bin TL.
Ankara da lpg genelde en ucuzdur.Opetaygaz.ve shellde 5.50 tl.
Lpg nin ,benzine göre %20/25 performans olarak daha düşük olduğu, forumda söylendi...
5.50.ye.bu oranı yansıtırsak yaklaşık 6.70 olur..
zaten benzin 7.80
o zaman Lpg ile uğraşmanın.anlami ypk.
Arkadaşlar iyi akşamlar
Geçen yazmıştım
Bu sene bizim sanayı şirketleri çok iyi para kazanacak diye.
Bugün bir arkadaşla beraberdim.
3 yaşından beri Almanya da yaşıyor.
Alüminyum işi yapıyorlar.
Biz ham maddeyi norveçten genelde alıyorduk kalitesi çok iyi.
Türkiye den alınanda zaman zaman standart tutmama durumu oluyor du dedi.
Şimdi Norveç malı çok pahalandı ve termin işi de uzadı dedi.
Geçen hafta bizim alman patron bursaya gitti ve Nisan vadede anca alınacak ürün bulabildi dedi.
Bizim eldeki hammadde de o tarihe kadar yetmez dedi
Bakalım nereden bulacak malı dedi.
Şimdi burada benim dikkatimi çeken şeyler.
Şuan Avrupa bizde ne buluyorsa alıyor demişlerdi bunu teyit etti.
Tedarik problemleri çok açık ve net belli.
Ürün fiyatları kısa vadede düşmez
Enflasyon
Kaçınılmaz.
Birde benzin fiyatları acaip artıyor diye de dert yandı.
Yanı
Yurt dışı enflasyon hortlayacak.
Bizim lojistik avantajları bizim büyük şirketlere hem iş hem istedikleri karı verecek.
Yurt dışı iş çok ve fiyat iyi olunca
İç piyasada da fiyatlar artmaya devam edecek
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benzinde de inanılmaz sübvanse var. Normal zamandaki vergi ile şu an 16 tl olması lazım.
16 yapamazlar ama 10 filan yapması kesin lazım. Kimden vergi alacak, garibanlar dışında:)
Ben LPG çıktı çıkalı sevemedim sevmiyorum, güzelim turbo araçlara bile takıyorlar yazıktır iyi olur piyasadan kalkarsa.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bizde firmaların çalışmalarından bunu anlıyoruz zaten
Mesai ve full kadro çalışılıyor.
Yanı yenen yemekten biliyoruz.
Önümüzdeki aylarda ihracat bence çok iyi artacak.
Fiyatlar ve kar marjları da yükseliyor.
İçerde işsizlik çok yüksek.
Fakat çok uzun zamandan beri her iş veren eleman sıkıntısından bahseder oldu.
İstanbul da kiralar çok ciddi artmasına rağmen kiralık ev bulmak zorlaşıyor.
Sanayılerde de kiralık yer bulmada problem var.
Bu tedarik problemi anladığım kadarıyla
Bizi acaip ön plana çıkarmış ve bize iş getiriyor.
Sadece borsa şirketlerinin hisse değerine yansımıyor
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bende örnek vereyim %95 ihracat yapan bir firma .
Tasarruf tedbirine gitmiş su sebilini kaldırmış merkez holding binasında her kata arıtma cihazı koymuş su oradan içilecekmiş artık
İyi de buna tasarruf tedbiri demek çok mantıklı değil, yüzde 21 vergi öncesi net kar ile çalışan firma , idari işler surecinde kolaylık amacı ile bu işlemi yapmıştı. Firma uluslarasi bir firmaydi. Yani bunun tasarruf tedbiri olması çalışan spekulasyonu olması muhtemel
Abi bazı sektörlerde arz talep ara mal vs sıkıntı var. Pandemi sürecinde çok kapanan ve bu açığı Kredi ile kapatan ilaveten şuan kredi musluğu kapatılan sektörler var. Muhasebeci para toplayamiyorsa masrafi çıkmıyorsa daha piyasa da genel bir düzelme yok. Lokal bir açılma varm Mevsimsel kuraklık ve ara mal kıtlığı sebebiyle ve Çin'deki sıkıntı bize bir fırsat da sunabiliriz. Bunun için sahada her türlü tıkanıklığı açma gerekiyor. Baskı ile bir yere varamazsın.
Emmi herşeyin fiyatı TL olarak artıyor bı ay önceki fiyatlar nere Ekim fiyatları nere.
Hisse senetleri kadar geri birşey yok ülkede. X30 dipte olanlardan bahsediyoruz.
Adamlarda 1.5 litre su 1 Euro diyelim
Dayı burada 0.15 Euro Cent..
Düşün istersen
özel universitelerde tip fakultesini dolduramayan olmuş. kimisine 0 tercih gelmiş. diş hekimligi ayni durumda.
galiba ekonomi etkisi bu da... tıpla diş yav nasıl tercih gelmez.
Kaç para tutar kim bilir..
Kolay değil ki okumasıM2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Buna benzer bir durum mobilya işinde de var..
Mezun olmanın anlamlı bir faydası yok. İlk 15 üniversite harici bence ülkemize fazla, bunların mezunları da zaman kaybediyor sadece. İşveren lerin işine geliyor çünkü rekabet o kadar fazla ki beyaz yakada maaşlar komik seviyelere düşüyor. Esnafın işine geliyor 4 sene çocukların eti sütü. Ancak sanırım artık aileler uyandı, 4 sene gezmek için para vermiyorlar pek çok çocuğa, bu da iyi bir şey.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu işin üniversitede çağ a uygun akreditasyonu kalmadı..
Yani bu çoğu bölüm için geçerli..
Eskiden lisans mezunu bir vasıf idi şimdi....
Minimum yüksek lisans bir vasıf tezli ya da tezsiz..
Ayrıca bir çok bölüm de mesleğin gerçek yaşamda ki uyumu yok sadece temel öğreti var.
Mesela adam bilgisayar mühendisliği bitiriyor iyi de bunun yanında yazılım vs yok Microsoft yok şu bu derken birşey ile taçlandırmak zorunda kalıyor..
Genç olmakta zor..
Çalışma ekonomisi endüstri ilişkiler mezunu benim nesil arkadaşım yüksek lisans ayrıca sertifikasyon ile bir kaç belge ve bu işe verilmiş 6 yıl sonucunda Mersin otogar gişe de zorla iş buldu okuduğu ile alakasız..
Ülke şartları ve planlaması hep bozuktu vallaha karambola yaşıyoruz..
Çoğunuzun yaşı ilerde ama son kısım da milletin ne çektiğine empati yapmak cidden zorM2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2 yıllık bilgisayar programcılığı bitiren adama işe girilirken excel word yeterlilikler belgesi isteniyor..
Oysa ki bu adamın isminde yazıyor..
Programcılığı diye..
Ayrıca.
Okulda bitirsen bile görsen bile adam bunu istiyor..
Madem bu..
Adam niye 2 yıllık okudu..
Direk gitsin halk eğitim kursundan alsın
Gençlere çok haksız yükleniliyor. Oku diyorsun okuyorlar, sonra iş yok diyorsun. Okumasaydın çırak olsaydın işin daha iyiydi diyorsun. Yazık değil mi bu çocuklara?SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.