bilgi için teşekkürler ..
Printable View
Öte yandan bu yıl Tekfen İnşaat'ın 500 Milyon Dolarlık iş teslim edeceği hakkında duyumlar var..Tüm bu işlerle 2022 sonu ve 2023 Tekfen için güzel bir Bilanço Dönemi olmaya aday gözüküyor..Bu durumlara ilaveten Şirketin 1.4 lerde buunan PD/DD rasyosu da Hissenin yükselebilmesi için başka bir neden olabilir..4 Dolar'dan halka arz edilmiş bulunan Hisse zaten çok ucuzdur..Hepsi birden gözönüne alındığında TEKFEN Hissesi için şahsen iyimserim..YTD[/QUOTE]
Fikir vermek için şunu da eklemek isterim.TOROS'un2018 yılı toplamGübre ihracatı 730.000 Ton dolayındadır..Bu rakam günümüzde 1.000.000 Tona çıkmış olmalıdır..Ortalama Gübre Fiyatlarının Ton Fiyatı 750 $ yani bu miktarın tutarı 750.000.000$ dolayındadır.Şirketin Tonda net Kontrbisyonu %12 olduğuna göre muhtemel kârı da 90 Milyon $ oabilecektir..Ya da câri $ kuru ile 1.647 Milyar Türk Lirası..Bu yalnızca Gübre Üretim ve Satışının getirisidir..
1 haziran 1 eylül arası yüzde 40 genel serbestlik varmış. 1 eylül sonrası ise fosfatlı gübre yasakmış. nitratlı gübre'de yüzde 40 ihracat izni varmış. yüzde 40 da 66 bin tona denk geliyormuş. Yani 1 eylül itibariyle 1 haziran öncesine geri dönmüş olduk. Sonuç olarak 2. çeyreğe göre 1 ay fazladan ihracat yapmış oluyoruz. 1 aralık sonrası henüz meçhül.
Fikir vermek için şunu da eklemek isterim.TOROS'un2018 yılı toplamGübre ihracatı 730.000 Ton dolayındadır..Bu rakam günümüzde 1.000.000 Tona çıkmış olmalıdır..Ortalama Gübre Fiyatlarının Ton Fiyatı 750 $ yani bu miktarın tutarı 750.000.000$ dolayındadır.Şirketin Tonda net Kontrbisyonu %12 olduğuna göre muhtemel kârı da 90 Milyon $ oabilecektir..Ya da câri $ kuru ile 1.647 Milyar Türk Lirası..Bu yalnızca Gübre Üretim ve Satışının getirisidir..[/QUOTE]
Diğer gübreciler 2. Tavanda
Sanki Toros CEO konuşması bir tek onlara yaramış gibi
Mum dibine ışık vermezmiş
Takoz dede satışları fiyatı engelliyor sanki
Hey gidi heeyyy. Geçmiş güzel günler hüzün veriyor.
SM-F711B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sikinti nitratli gubrede Avrupada Bizim de yuzde 40 kapasitemiz 65 bin civari . Yani katkisi olur 3. Ceyrek icin ama oyle abartili duzeyde olmaz . Ancak bu durumun Toros gubrenin degerlemesine cok buyuk etkisi olacaktir, benim onem verdigim konu budur . Yabanci bir firmayla ortaklik su surecte olmazsa olmazdir, 3. Kol icin Nakit yaratmaktir. Zaten 3/5 sene icinde kimyasal Gubre yerini daha farkli gubre cesitlerine birakacak . Bosuna tekfen ventures pivot bio gibi firmalara yatirim yapmadi . O yuzden toros bu surecte en iyi fiyattan okutulmali belli bir yuzde de .
Bunun disinda patronun su momentum saglanmis gubre bu kadar onem kazanmisken hisse satmasi ( ya da oyle gosterilmesi) yatirimcilarina karsi bir serefsizliktir. Sikinti sirketten ziyade patronlarda, iki gundur bagfas eggub gubref ve hektasi da goruyoruz. Bu firmalarin hicbiri bizim yanimiza yanasamaz ama onurlu serefli patron faktoru fiyat uzerinde her zaman etkili ne yazik ki
https://twitter.com/ibrahim___ethem/...113216/photo/1
https://twitter.com/ibrahim___ethem/...55939551113216
piyasa degerlerine bakin :)
GUBRF 42.6 milyar tl
HEKTS 38 milyar tl
TKFEN 12.3 milyar tl
fikra bitti, dagilin :drunk:
Fiyat odakli yorum yapmak istemiyorum ama bugunku hareketin tek sebebi var , o da mezarinda ters cevrilesi 95 lik bunagin yaptigi is. Sirket momentum kazanacakken kasten yapilmis bir hamle
Burada sirket faaliyetlerinde sikintilari yaziyoruz zaten ama boyle patron varsa daha cok diger sirketlerin yukselislerini gorururz. Buna tepkisiz kalan fiyat odakli yatirimcilara da mustehak. Bunlarin hirsizliklarini arsizliklarini gazetecilere, oraya buraya yazmaz rezil etmezseniz , daha cok raliller kaciririz
maxi ortak, birde soyle dusun;
tekfen'i ilk anladigin zaman ve kizdigin zaman, satip baska bir kagida gecseydin, simdi cok ama cok mutluydun.
bu durum herzaman icin gecerli :drunk:
bu takintili durumu anliyorum, ama dogru bulmuyorum.
diger hisselerden kazanilana da "para" deniyor.
sadece bir dost tavsiyesi
Bu hirsizlara alin ucuza malimi demem , yok oyle goz gore gore hirsizlarin emegimi calmasina izin vermek , Evet takintiliyim gerekirse bunlara gerekli cezayi da veririm , kimse benim 50 derecede collerde kicimdan ter gelerek kazandigim parayi calamaz , calarsa hesabini verir !!
haftaya bilanco var dimi?
he baslasin o zaman bilanco hareketi :drunk:
bugun ilk hareketi yaptik, bir hafta dusucez mi simdi yani? :drunk:
Twitter da bayanin biri sormus, "Bana Turkiye'de ucuz birsey soyleyin" diye. Firat adinda bir arkadas cevap vermis: "Tekfen hissesi" :)
Patron kote ettirdi haberi ile yuzde 4 dustuk , o gun Endeks yanlis hatirlamiyorsam arti 3 falandi. Ustune dun yuzde 7 deki kagidi yuzde 3 kapattirdi, ustune etkisi ile her gubre ucarken bugun -2 yedik . En az portfoylerimize yuzde 15 zarar verdi 95 lik soysuz herif , yatacak yerin yok senin uckagitci takoz herif . Gebersin gitsin diyecem buradan humanist tipler gelecek beddua anma vs diyecek simdi , gerci geberse gitse de kotu arkada biraktigi yegen - damat su bu hepsi bu gibi hirsiz uckagitcilar . Berker kizlari ve uzan bunlari tamamen defetmeli sirketten diyecem de Onlarin da o gucu yok .
Ne humanistligi. Faydasiz kuru tatmin ve belki muhtemel alicilari geri ceviriyor. O kadar malo piyasanin ustune yikmadigi icin negatif almiyorum satışı. Bu hareketler ancak fiyatlamayi geciktirir. Yeterki bilanco iyi gelsin.
Tümosan 69,650 olmuş. Birkaç ay önce Bunun altındaydı. Ben artık tek şeyi çok merak ediyorum. Bu kağıdın patronlarında utanma diye bir duygunun zerresi bile yok mu?
YTD
Sayin trendman
Mailleri cok kez paylastim . Insani bir sekilde sorun bunlarin serefini haysiyetini . Ben hala trendin yukari olduguna inaniyorum bu gibi lot satislarinin da insanlari urkutmek icin lanet ettirmek icin bir dumen oldugu dusuncesindeyim. Ama ekran takibi kisa vadede sinir bozuyor o ayri bir gercek . Zaten su surecte de yukselmiyorsa genel kurulda o binayi baslarina yikacak insanlarla dolacak o genel kurul .Ali Pandir ya bir sey yapacak ya da kuzu kuzu birakacak .
bir suredir 2 gun ust uste yukselmez oldu kagit.
sanki yine aynisini yapacak gibi.
yarin yukselir.
Ortak
Pandorra 18-19 aydır ne varlık gösterdi ki
Hadi senin dediğin gibi içeri de elini bağladılar, kolunu bağladılar
Yeni ne iş aldı
Eski işleri ne kadar düzeltebildi
Yeni iş kolu ne kurdu ?
Kaç sefer televizyona çıkıp algı yaptı ?
Tekfen holding den, dış iş dünyasına inanılmaz bir CV yağmuru olduğu söyleniyor
Bunun sonu karanlık olur eğer Pandorra tornistan yapamazsa
Ben de aynen dediklerinize katılıyorum, lakin son dediğiniz CV yağmuru kısmı belki de hayırlı olur, bu inşaattaki beyaz yakanın holdinge bir katkısı olmuş mu son 5 yıldır. belki de tazminatsız giderler de firma yükten kurtulur. Şirket lay lay lom olmuş , Kafkaslı bile pandemi de çalışmasanız da olur mealinden mesajlar yayınlıyordu. Şirket zarar ediyorken bile Ustasından mühendisine müdürüne herkes halinden ziyadesiyle memnun idi. Belki yeni birileri gelirde sistem de çalışma motivasyonu artar.
İş bankasından açıklama geldi
Patronun lotlarını sattık artık en çok önerilenler listesinden çıkarıyoruz ama hisse çok ucuz yeğenim
Isbankasi 47 hedefi verip yuzde 30 hedefe ulastim yuzde 45 size kalsin mesaji atmis, en fazla lota sahip kurum , bilanco doneminde yaklasirken bayram degil seyran degil niye birden listeden cikartiyor. Taahhut ayni taahhut gubre ayni gubre hatta daha iyi durumda , firsat gordugu kagitlar tekfen tavsiye ettigi donemin Cok ilerisinde . Peki ne alaka ??
Ben iş yatırımla çalışıyorum ve iş yatırım ne zaman Tekfen için al dese düştü, ne zaman problem var dese çıktı, o yüzden böyle öneriler yada haberler bana göre genelde niyetli oluyor. Bunların topunu ibreti alem olsun diye önce zift sonrada tavuk tüyleriyle kaplayıp gezdirmek lazım sokaklarda.
Sizinle hemfikirim sayin Karani , ongorulebilirligi simdi mi belli olmus mesela :) hisse satisi ve bu haber sirket ici kasten yapilmis senin benim malimi almak icin kurulmus bir tezgah . Ulker bile tavan , hirsizlikta bizimkilerin onunde bri sirket bile tavan oldu , anadolu holding in durumu zaten ortada . Kureselci cetenin sirketlerine teker teker sira gelio bize de gelecekler son cirpinislar
cicek gibi bilanco geliyor, hazirlikli olun :drunk:
Legolas in bilanco tahminlerine guvenirim . Gunluk fiyat hareketlerinin tersine bu konudaki tahminleri fena degildi . Hepimiz kaziklandigimiz bilancolarda bir seyler beklerken o hep en kotu tahmini verendi. Demek ki Onun icin de isler degisti . Kotu bilanco gelemez , 9 ayliktan korkmuyorum. Benim korkum her zaman son ceyrekler bu sirket icin . Orada calmayi biraktiklari an gider kagit 50 li seviyelere ilk etapta
Bankalar piyasayı bozdu. Teminat açığı olanların hisseleri satılıyor, Teko da da vardır illaki bu ay sonuna kadar kağıt bazlı iniş çıkışlar olur.
bu arada bilanco 20kusur Ekimdeymis, yanlis bilgi vermiyiim, daha 1 ayi var yani
Şirket yeniden değerlemeye girse ulaşılmaz rakamlara gider.. Acaba böyle bir planları var mı?
Simdi yapiyorum dese enflasyon muhasebesi en az 6 ay surer Tekfenin , zorunluluk gelmedi istege bagli su anda bildigim kadariyla . Zorunlu bir teblig olsa zaten etkisini fiyatta gorurduk
Geçen sene yeniden değerleme avantajı vardı normalde yeniden değerlemede %5 vergi artı peşin alıyorlardı 2021 de %2 ye düşürüp 12 ay taksite böldüler ama kimse başvurmadı. Bu sene devam ediyor mu bu vergi avantajı bilmiyorum. Geçen sene bunu tekfen için değil migros için bekliyordum başvurmadılar inşallah başvururlar da özsermayelerinin gerçek değerimi görürüz
Bizimkiler zorunlu olmadikca yapmaz , sirket degerini arttiracak bir hamleden mumkun oldugunca kacmak derdindeler. Foslayanin 25 Milyon lotunu ucuza kapatma derdindeler cok belli , cunku kadin öldüğü an amerikadaki kizi hemen satar ise yaramaz angarya popcu torunu albume falan harcar . Bunu sirket icinde bilen gokyigit tayfa simdi kagidi kasten baski altina aliyorlar. 25 Milyon lotu 25-35 tl arasinda toplayip sonra 150 tl ye sattiklarinda edecekleri kari dusunun . Ben artik damadin borclari icin hisse satilma olayina da inanmiyorum , Gubre sektoru bu kadar sicak mevzuyken patron hisse satisi haberi ile rallinin icine ettiler, simdi de is yatirim listeden cikartiyorlar. Kasten kagit yukselmesin ucuza kapatalim buyuk lotlari diye ne gerekiyorsa yapiyorlar .yoksa neden bir sirket degerinin artmasini istemesin. Bu fiyattan hisse mi satilir yoksa .Bu 92 lik foslayan abla en kisa zamanda olmeli gitmeli artik , amerikali restoranci kiz satsin hemen ne olacaksa olsun
Deutsche 1.925,City 997 bin almış bu hafta...tasmi düşmüş kafalarına?
Tkfen haftalık
https://twitter.com/chem7373/status/...E3-MATPQjeGTKQ