Benimi dinledin.???
Biraz açıkla???
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!
Sistemdeki paran .!!!
Tek adam rejiminde her zaman.!!
En büyük risk.!!!
Dünyada örnekleri var.!!
Karaborsa hortlayacak.!!
Not al bir köşeye.!!
Uzun vadede sistemde yok olursun.!!!
Bu ülkede kayıt dışı her zaman .!!
Pirim yapar.!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
https://twitter.com/freedomFredoom1/...reedomFredoom1
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Doğru zamanı bulmak zor , ancak nakit ve likit kalmalı bu zamlarda.ve gelebilecek iyi fırsatta posizyon almali
pek yazmam ama "doğru" karar verdiğinizi düşünüyorum, hiç bir zaman ne konutta,ne faiz de, ne de dolar da (ölümüne) kalmak doğru olmadı ve olmayacak ta
bitcoin 200bin olursa 50bine de düşecektir bu işler hep böyle oldu. (bu demek değil dolar bir miktar deval olmaz)
ne kazandı mesela pamukbank ta faiz %90 iken imar bankasında 96-97 olması mı? (çok özel oran alanlar varmdıır bilmiyorum ama normali buydu)
%7500 faiz verilirken imar bankasın da bu yoktu! bunu biliyormusunuz mesela?
dahası normal mevduatı, hazine bonosu/tahvili olanlarda birikiminin 2/3 ünün üstüne soğuk su içti..
bu daha fazla kaz***** "cezalandırmak" insan denilen "yaratığın" istedği birşey fakat pratikte bu oluyor mu?
mesela 10bin dolara (konut fiyatlarının dip yaptığı dönem bilinir) o dönemde konut alan şu an 100bin dolar seviyesine gelmiştir (dolar bazında 10kat hemde durduk yerde) bu insanlar "cezalandırıldı mı" veya cezalandırmaları düşünülüyor mu?
bu soruların yanıtlarını bulmadam boş beleş konuşmak keyiflidir tabi ki..
hakaret etmeden önce "beyin" varmı diye kontrol etmek lazım bu "kontrol kalemi" ile yapılmıyor.
tamamen emeksiz 1tl parası olmadan bu ülkede hırsızlıkla milyon dolar sahibi olan o kadar "yaratık" var ki (siyasiler mesela)
siz bu ruhla "intihar" edin bence hem kendinize, hem olması gereken insanlara "iyilik" yapmış olursunuz. bu akıl işi değil "zihniyet bozukluğu" işidir ve siz bu zihniyetle cehennemde 1milyar yıl yansanız yine "insan" olamazsınız.
zihniyete bakarmısın milyarlarca dolar halkın parasını çalanları görmüyor üç beş kuruş birikim yapan halkın aldığı %5 fazla faize takılıyor..
Anlamadigim bir sey var
Kredi karti faizleri aylik %4 idi ve sanirim hala oyle. Mevduat faizleri %50
Bankalarin bu rakamlarla para kazanmasi nasil mumkun olabiliyor? Cunku paranin maliyeti ile satisi arasinda marj yok
Ikincisi gercek enflasyon %125 iken nasil millet aylik %4 e saldirmiyor? Super mantiksiz
Benim burada kacirdigim nokta nedir?
16 Mart 2024 itibarıyla Türk Lirası cinsinden kredi kartı işlemlerinde azami akdi faiz oranı aylık %3,66, azami gecikme faiz oranı ise aylık %3,96, nakit çekim ve kullanım işlemleri için azami akdi faiz aylık %5,00, azami gecikme faizi aylık %5,30 olarak belirlenmiştir.
Emekli maaslari kac dolar?
Dolarin gercek fiyati en az 50.
10000/50=200 dolar
Sizin ruh sağlığınız yerinde mi, sabah sabah hanımınız yataktan kovdu da saldıracak yer mi arıyorsunuz?
Ben sadece basit bir soru sorulmuştu; yanıtladığım, muhatap aldığım arkadaş siz bile değilsiniz. Tansu Çiller dönemi hariç faizde kazanan oldu mu diye onu yanıtlamaya çalıştım; o dönemde İmar Bankası tıkış tıkış mudi kaynıyordu, reklamları at koşturuyordu- ilkokul çocukları bile koşan at reklamını biliyordu-, herkes İmar Bankasına para yatırsam diye bakıyordu. onu söyledim.
Kimin parasına göz dikmişim, neden intihar edeyim? Burada ne gibi hakaret gördünüz? Kime hakaret etmişim? Hangi cümlem hakaret?
Topu topu iki cümle yazı var orada zaten. Polyanna kadar çıtkırıldım nazlı biriyseniz, buluttan bile nem kapıyorsanız, ya Bakırköy Ruh Hastalıkları Hastanesinin telefonunu vereyim ya da İnternet aboneliğinizi kapatıp forumlara katılmayın.
O konuya nasıl geldiğinizi bilmiyorum bile. Öncesinde ne gibi saçmalıklar tartıştığınızı da okumadım. Ha yanlışsam yok öyle değildi oranları çok yüksek değildi dersiniz geçersiniz. Benim ailemin de vardı hesabı.
7500 dediğiniz faiz de bir gecelik saçmasapan repo faiziydi aylara yıllara dağılmadı.
Kendinize gelin. Oruç başınıza oranıza buranıza vuruyorsa tutmayın, edebinizle konuşun.
Tl mevduat yapıp parayı bağlamaktansa para piyasası fonu daha mantıklı şu aralar. Özellikle sepetinde repo oranı yüksek ppf'lerin mevduat eşleniği 51-52'lerde bu hafta daha da yükselecektir getirileri.Veya günlük vadeli hesapta açılabilir.
On hs. 1 Aylık 55 -3 aylık 56
Hocam 6 ay çok uzun bir zaman bende aynı hatayı yaptım Aralık ayında mevduata verilen en yüksek oranla %51 ile 6 ay bağladım şimdi Haziran ayını bekliyorum dönüş için.Ben şuan sizin yerinizde olsam para piyasası fonu alıp beklerdim.Eğer gerçekten enflasyon düşüşe geçecekse bence uzun vade yapmak için Haziran-Temmuz ayı düşünülebilir.Benim kişisel görüşüm tabii.Karar sizin.
Hazırda bir paranız varsa veya bir yerlerden sık aralıklarla ek gelir alıyorsanız günlük vadeli daha iyi bir seçenek gibi. Hangi bankanın ne yapacağı belli olmuyor, bir gün biri kendi oranını zıplatırken öteki gün onu geçmek isteyen başka bir banka çıkıyor. Bir de para ekleme imkanınız var. Türkiye'de nedense bir ay bile bana çok uzun geliyor.
Ama Akbank, Vakıfbank gibi daha tuzu kuru bankalar yüksek oranları uzun vade için veriyorlar. Mesela Vakıfbank'ın Arı Hesabı günlük %50, 92 günlük %55. Günlükte hesapta kalan faiz işlemeyen parayı da unutmamak lazım. Özellikle Alternatifbank'ta geceleri hayvan gibi bir meblağ faiz işlemeden bekliyor.
kKM den dönülsün diye %70 faiz veren bankalar varmış 6 aylık eğer bu doğruysa çok iyi bence
Koskoca holding başkanı servet vergisinden bahsediyor birisi ona bunu söyleterek yoklama yapıyor demek ki yabancı kaynak girecek lafları palavra bende fiziki altın miktarını artırıyorum
DDKKM notlarıma baktım şimdi. eylül-aralık 3 aylık da yüzde 45 faiz karşılığı bağlamış gibi olmuşum Bu rakam aralık mart döneminde 54 e çıkmış. Hesaplamalara primlerde dahil edilmiştir. Bakalım mart haziran döneminde ne olacak.
Arkadaşlar 30 Nisan 2024 mevduat dönüşü olduğunda stopaj indirimi kalkarsa
30 Nisan 2024 dahil mi yüzde 5 stopajdan yararlanabiliyoruz mu bilen varsa cevaplayabilir mi?
şimdi baktım 2021 eylül de 5 gün 3200 liraya aldığım otel bu sene aynı tarihlerde 42000 lira çıkıyor..
2016 da sun express den 25 liraya istanbul antalya uçak bileti aldığımı hatırlıyorum.. şimdi o paraya üsküdardan eminönüne geçiyorsun..
90 lı yıllara benzemeye başladık.. uçağa binmenin tatile gitmenin lüks olduğu yıllar..
Valla 6 ayda yüzde 10 ZARAR çok koydu.
Bazen işe duygusal değil de profesyonel yatırımcı gibi bakacaksın.
Piyasa ile zıtlaşmayacaksın.
Temmuzdan sonra enflasyon oranı baz nedeniyle düşünce millet de döviz almaktan vazgeçebilir.
Bu saatten sonra Arjantin olmayacaksak yapılacak pek bir şey de yok.
RTE bile ilk kez MB na sesini çıkaramıyor. Tersine destekliyor.
Seçimi kaybetmek pahasına Emekliye zam yapamıyor.
Nisan dan sonra maliye birey ve şirketlerin boğazına sarılacak.
Seçim nedeniyle yapılmayan denetimler, cezalar artabilir. Gelir bir şekilde artırılacak.
Şirketlerin elindeki dolar birikimleri düzenlemelerle piyasaya çıkması zorlanabilir.
valla benim kafam rahat tl de olup görevden alma olur mu erken seçim olur mu anayasa refarandumu olur mu erken faiz indirimi olur mu diye düşünmektense döviz tutar keyfime bakarım zaten gram altından çok güzel kazandım elime tl geçtikçe döviz almaya devam ediyorum
KKM'den çıkışlar durdu: Bankaların TL'ye dönüş hedefleri zorda
TCMB'nin faizi yüzde 50'ye çıkarması ve öncesinde atılan ek sıkılaştırma adımlarının etkisiyle TL mevduat faizleri yeniden yükselişe geçti. Buna rağmen KKM'den çıkışlar durma noktasına geldi. Bankacılık kaynakları böyle giderse KKM'nin yeniden artışa geçeceğini söylüyor.
Kaynak : Dünya
Yıllardır mevduatçısının kanını emen bankalar 1 nisan sonrası "seve seve" faizlerde artışa gidecekler....
Ülke teknik olarak iflas etmiş durumda.!!!
Saldım çayıra mevlam gayıra ekonomisi.!!
Crash+Stagflasyon+Kaos .!!!
Tüm hızıyla otobanda.!!!
Tüm ezberler bozulacak.!!
Paranın gerçek değerini üretim gücü belirler.!!
O da sende yok.!!!
https://www.hisse.net/topluluk/showt...59#post6449359
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Bi oran paylaşayım
Vakıfbank 1 ay 54 3 ay 57
4 gün valörlü 32 günlük faiz oranı 60. 1 milyon için hesaplayabilecek bir arkadaşım yardımcı olabilir mi?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi