Herkesin biri bin olsun
Printable View
ha, esas faaliyet karını 10 ile çarpar ödenmiş sermaye ye de böler içsel değer bulursun,
net dönem karını yıllıklandırıp özsermaye ye böler hisse başı karı bulur sektör f/k sı ile çarpar da içsel değer bulursun..
özkaynakları ödenmiş sermaye ye böler şirketin en net en gerçekçi en çıplak ederinide bulursun da bu senin canını sıkar biraz...isteyen yapsın babacım hissenin en reel değerini..tabii son bilançoya göre..
bu 4-6 değerleme modelinin medyan ortalamasını alır ki son bilanço ya göre bir eder bulursun..
adama sor ;
senin hedefin ne bu kağıtta? senin kağıdın şimdi ederi ne? ne beklentin var? nasıl fiyatlar? tahta durumu nasıl? teknik e uygun mu? takas takip ediyormusun?
yok...
aklımızı alacak,
payımı tutar temettü mü alırım,
pazara akılları dizmişler herkes kendi aklını almış falan...
teknik -temel ne biliyorsak paylaşıyoruz...
hangi dediğimizde yanıldık?
ne yanlış çıktı....derdimiz kağıdı kötülemek milleti bezdirmek değil...bende kağıttayım...100-200 lot la da değil...
kardeşim,
bu ülkede endeks kağıdı dediğimiz yada büyük baş dediğimiz kağıtların iyi olması için ederinde olması için kimseyi üzmememsi için bu ülkede herseyini çok iyi olması lazım...ekonomik ve siyasi....
bu ortamlarda hele yeni yeni maaşından 3-5 kuruş arttırarak bu kağıtlara girmek akıllıca değil..
bak dediğimiz ülke risk katsayısı çarpar adamı...tam yükseldi dersin bir haber .....bu sene %70 eridin sen zaten...
yine diyorum,
temettü ye kanıp da bu devirde büyük başlara sakın ola....uçacak kaçacak diyenlere de bakmayın,temettümü alırım diyenlere de bakmayın..
Geçen yılı rekor satışlarla kapatan Toyota Türkiye, 2025’in ilk çeyreğinde en çok satan ikinci marka oldu. Hafif ticari segmentinde yeni bir atağa kalkan Japon üretici, sahaya önemli oyuncular sürerek bu sınıfta Avrupa’da ilk üç arasına girmeyi hedefliyor.
Niye sallıyorsun Gürsel abi bana ya.
Benim bist e ilk koyduğum parayı biliyor musun?
Portföy büyüklüğünü biliyor musun?
Paraya ihtiyacım olup olmamasını biliyor musun?
Herkesin yapısı şekli parası farklı.
Ben payımı tutarım temettümü alırım.
2 tane daha şirketi ekledim temettüyle.
Alış kapanış umrumda değil.
Benim yapım da bu.
Benim söylediğim doğru gürsel abi ye bakmayın diyor muyum?demiyorum.
Sen sabaha kadar anlat.ben sabaha kadar anlatayım herkes kendi aklının yettiğini uygular.
Bazı hisseleri alırsın büyütürsün bazılarını tutar temettüsüyle büyütürsün bazen az az alırsın bazen yüksek alıyorsundur cebine parana göre değişir.
Kimi kazanır ev alır çıkar kimi küçük kağıtları alır satar burayı kumbara yapar kimi sepet yapar altın döviz koyar kimi hisseyle beraber tutar.
Tek yol var uzunvade diyebilir misin?Diyemezsin.
Ben çok kazandım nasip oldu.herkes benden daha çok kazansın.
Seviyoruz seni ama aşağılamadan iğnelemeden ve itibarsızlaştırmadan yazarsan daha sağlıklı olur.
Nasıl yazarsan yaz ben arada gelir okurum.
İyi akşamlar.
Ytd
Hayırlı uğurlu olsun. Umarım yeni bir soluk gelir, bıktık şu 850-1050 bandından...
Onay da geldi
Hayırlı olsun ortaklara
https://www.kap.org.tr/en/Bildirim/1432485
22101316G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
%900 bedelsiz psikolojik etkisi dışında faydası olmasa da küçük yatırımcı sayısını artıracaktır.Artık her maaş alımında froto alanlar çoğalacaktır.
Gürsel bey vatandaş mehmetten bahsediyor olsa gerek
Açıkcası üstüme hayatta alınmam
Ne teknik tanırım ne temel tanırım
Merakda etmem, bakmamda
Dümdüz ve net 2019 dan beri alıyorum
Hala da alıyorum
Bugünde aldım
Haftayada alırım
800 e düşer alırım
1250 olur alırım
2000 olur alırım
Çok ciddiyim, garanti ver, gene satmam sonrada aşağıdan almam
Buna ne ihtiyacım var nede kafamı bununla meşgul etmem.
Buda benim tarzım.
Saygılarımla
Ben kâr’ın %80’ini dağıtacağı yılların gelmesini bekliyorum.
Yıl sonu 1 milyar dolar kâr olsa, 2.85 dolar hisse başı kâr.
Şu yatırım işi hayırlısıyla bitsin.
https://i.hizliresim.com/elzw364.jpeg
https://i.hizliresim.com/fcztngn.jpeg
Bu bedelsiz işini gözünüzde çok büyütmeyin..... Bilançoya etkisi yok...
ben,
borsaya yeni girmiş, eş dost tavsiyesi ile kağıt alıp ,ilerisi için yatırım yapmaya çalışanlara söylüyorum Sn.Fabric
yoksa biz birbirimizi tanıyoruz senelerdir.
yatırım tarzını, 3 aşağı 5 yukarı yatırım hacmini biliyor tahmin ediyoruz..
portföy olarak bende geniş ve rahatım sizi temin ederim....
e böyle 3-5 rahat adam güzelleme yapıp duralım karşılıklı..
okuyan yeni nesil de hayatı böyle zannetsin..vatandaş mehmet ten kasıt oysa bende onlardan bahsediyorum..
yeni başlamış, 2 maaş dan (karı-koca) birikim yapmaya çalışan bir aile babasının yerine koyup kendimizi yönlendirme yaparsak forum bir işe yarar..netice de yazılan her şey birilerini etkiliyor..
ben böyle bakıyorum forum olayına..
faydalanmamız lazım,faydamızın olması lazım..
SPK, Ford Otosan'ın bedelsiz sermaye artırımını onayladı30/04/2025 22:54:08
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Ford Otomotiv Sanayi'nin bedelsiz sermaye artırımını onayladı.
SPK haftalık bülteninde yer alan karara göre, Şirket 3 milyar 158,19 milyon TL iç kaynaklardan karşılanmak üzere bedelsiz sermaye artıracak.
Şirket'in 350,91 milyon TL olan mevcut sermayesi, artırım sonrası 3 milyar 509,1 milyon TL'ye çıkacak.
ForInvest Haber Merkezi ( haber@forinvest.com )
Foreks
ForInvest
Metals Market
Montel News
ForInvest Twitter
1 Mayıs işçi bayramı güya ama memurlar tatil işçiler çalışıyor. Kahrolsun bağzı şeyler.
2 yada 3 türlü bakım yolu var bizim
Neyimiz doğruki?
Memura ihtiyaç varmıdır?
Yada ne kadarına?
Başka çıkarımları olan varsa artık.
Ford ve Koç nereye kadar dayanacak bakalım.
Çıkış yolu Ne kadar çok çalışanımız (işçimiz olursa)kalkınırız.SGK da kurtulur bu bağlamda.
Aklimizi alacak
Dünkü Barcelona İnter maçı efsaneydi. Haftaya 2. Maç İtalya'da.
Uzunvade87 arkadaşımız da tribünlerde olacak ve FROTO pankartı açacak biz görelim diye.
Arrive derci.
Mama miya.
Resultante importante. Feliçita. Froto Dingiletto. Alitalia. AliKoçetto
Borsaya bakmıyorum pek oralet.
İşten güçten fırsat bulamıyoruz.
Strestli iş.
Strestten kaçıyoruz.
Şimdi himalayadan taş getirdim ufak parçalar halinde suda parçalatıp içiyorsun streste mineral eksilliğine bire bir.Papatya çayına da başladık.
Tavsiye ederim.
İyi ki inşaattan çıkmışız o da ayrı strest olurdu.Globalde de işler iyi değil.
Burda da sıkıntılar var.
İş yapış şekli yormaya başladı.
Gürsel abi nin dediği gibi bir de al sat yaptırırsak hepten kafamız şişer.
Yatırım konusu her şeyden önce kişinin psikolojisini yönetmesi ile ilgilidir. Kimi faizde mutlu olur, kimi senelerce bekeldiği altını ne zaman satacağını düşünerek mutlu olur. Ama birde her şeyden şikayet eden bir kitle vardır. Dünyada doğmuş doğmamış ne kadar kötü düşünce varsa, arar bulur, makele yazı grafik getirip önününe koyar. Bir ara yeşil enerji vardı. İspanya %60-70 üstü enerjiyi doğadan karşılıyor. Ve aniden sistem çöktü. Yeşil enerji de her tüketim için bir miktar olmalıdır. Ancak asıl olan kaynakların israf edilmemesidir.
Onaylanan bedelsiz sermaye, borsanın bu kadar kötü olduğu bir zamanda, elinde olanlar için lot artırımı anlamına gelir. Fiyat bugün 100 2 sene sonra 1100 görürsün, bu yüzden fiyata bakma. Elinde olmayan için ise bir ortaklığın 100 liraya satılması demektir, bugün elinde 1 lot var, 2 sene sonra bir bakmışsın 10 lot olmuş.
Özetle bazı sermaye artırımları bazı şirketler için 10-15 yılda bir gelen fırsattır. İyi değerlendirin, bunu muhtemelen bir çoğumuz tekrar görmeyecek.
Arkadaşlar bedelsizin hiç bir anlamı yok..Hatta olmasa bence daha iyiydi..
Bundan bir kaç sene önce bedelsizin ciddi psikolojik etkisi olurdu... Ama artık pek olmuyor... Tam aksine ky dolduğunda otobüsü tahta yapıcı dökmek için herşeyi yapar..
EGEEN bedelsiz yapsın da siz görün nasıl 22 tavan çekiyor. :)
Uzun upuzun vadeli yatırımcılar, nasılsınız?
Arkadaşlar,
Misal 500 lotunuz var, 900 den sattınız 897 den geri aldınız, 1.500 lira kazandınız. 500 lira komisyona gider, 1 lot Frotonuz daha olur.
Nisan ayı Kocaeli ihracat %57 artmış. Bir şeyler olsun artık, yıldık.
https://x.com/fire_ozgur/status/1918...v9AdnAiwt6NTvw
[QUOTE=Oralet_Osman;7025023]Arkadaşlar,
Misal 500 lotunuz var, 900 den sattınız 897 den geri aldınız, 1.500 lira kazandınız. 500 lira komisyona gider, 1 lot Frotonuz daha olur.[/QUOTE
Muhtemelen 500 lotu 900 den satar 901 tel den alırsın sen :)
Binekte wv ford ortak üretim yapar mı elektriklide?
Froto ya pay düşer mi?
Batarya da büyük otomobil firmaları ortak üretime girer mi?
G. Kore ve japonlarla?
Ölçek ekonomisi rekabette her şeydir.
Ytd
Şirket, ağır ticari araç faaliyetlerinin devamlılığını teminen Ford Motor
Company ve Ford Global Technologies ile "Ford Trucks İş Anlaşması" ve "Ford
Trucks Marka Lisans Anlaşması" imzalamıştır. Anlaşmalar 31.12.2038
tarihine kadar geçerli olacak şekildedir. Ayrıca, Şirket ile Iveco arasında
AB'nin 2028'de yürürlüğe girecek Doğrudan Görüş Standardı ve karbon
salınımı azaltma hedefleri doğrultusunda ortak ağır kamyon kabinleri
geliştirilmesi için toplam 343mn EUR tutarında anlaşma imzalanmıştır.
Şirket, sermayesinin tamamı iç kaynaklardan karşılanmak suretiyle 350,9mn
TL’den %900 oranında artırılarak 3.509mn TL’ye çıkarılması hususunda
yaptığı başvuru SPK tarafından onaylanmıştır.
Şirket’in 1.çeyrek sonunda 73.782mn TL döviz açık pozisyonu
bulunmaktadır. Bu pozisyonun döviz cinsinden 659mn USD ve 1.179mn EUR
şeklindedir. Şirket’in açık döviz pozisyonu, ağırlıklı olarak yatırımlarını
fonlamak amacıyla almış olduğu EUR cinsinden uzun vadeli krediler
kaynaklıdır. Ford Otosan, yatırımlarını finanse ettiği bir kısım uzun vadeli EUR
kredileri nedeniyle oluşacak kur riskine karşı, Ford Motor Company ile yapmış
olduğu ihracat anlaşmaları ile korunmaktadır.
Ford Otosan’ın bedelsiz
sermaye artırımı SPK
tarafından onaylandı…
Stratejik iş birlikleri
sürüyor…
Şirket kur riskine karşı doğal
hedge ile korunmaktadır.
o kadar grafik atıyoruz,
rsı - fibo gösteriyoruz,
noktaları anlatıyoruz,örnek veriyoruz....
kimse amel etmiyor mu yaw?
3 lira aşağıdan alıyoruz,illaki fırsat veriyor falan...