Konu hakkında bilgimiz yok, anlamamız biraz detay lazım.
Printable View
https://resmim.net/f/sk6Jmy.jpg
haftalık pasta
Ak yatırımın takasında bulunan yaklaşık olarak 25.850.000 lotun büyük kısmı bizim patrona ait şuan kontrol ettiğimde takaslar da 18.100.000 lot artış var bu da demek oluyorki patron rüçhanları kullanmış :kahkah:
'' Yatırım Tavsiyesi Değildir ''
Takas bankta görünen 74,658.368 lot 'un hemen hemen tüm rüçhanları kullanılmış ancak, Cıtıbank yabancı 1,300,000 lot, Ata Yatırım 450,000 lot, İş Yatırım 400,000 lot Deniz 300,000 lot rüçhanları sattıkları görünüyor :yes: en çok takasta artışı olan bizim patronun bulunduğu Ak Yatırım 500,000 lot Yatırım fonu ve Emeklilik fonları 600,000 lot , Yapı Kredi, Vakıf, Halkbank, Ziraat, Marbaş ve Oyak bu aracı kurumlarda ise 90,000 ve 250,000 lot arası artış olmuş şimdi burada önemli olan borsa dışında bulunan ismail TARMAN ve Celal GÖKÇEN'ne ait olanları çıktıktan sonra tahminen 14,000,000 lot' ta kullanılmayan rüçhan olacak mı muhtemelen yarın sabah belli olur:p
BUCIM hiçbir duyum ve beklentim gerçekleşmedi ..?
RODA İŞİ BİTTİ %50 alındı..
CEMTS veya BUCIM ,den biri satılacaktı..olmadı
BEDELSİZ bekliyordum.. BEDELLİ açıklandı
hisse için öngörüm 25 tl idi.. olmadı
BEDELLİ sonrası bile hisse fiatı 1.00 tl geri geldi..
MART ayında Y.K toplantısı varmış peki ne olabilir veya ne çıkabilir veya şaşırtırlarmı ..????? çok zor
rüçhanları aldım bizimkisi bir inada dönüştü..?
bucım 1966 yılında kurulmuş aradan 54 yıl olmuş ve bende bu hissede 3 yıldır pinekliyorum..:vk:
en dandik şirketler ve zarar açıklayanlar olmadık fiatlara giderken ..?
bucım yönetenler hisse başında azrail gibi bekliyorlar ödleri kopuyor hisse pirim yapacak diye..:yes:
toplayın hisseleri de borsa KOT,dan çıkarın da bizde siz serefsizlerin şirketine yatırım yapmayalım ...:thumbdown:
Bedellide kullanılmayan rüçhan 754,491 lot muhtemelen bu kullanmayanlar haberi olamayan kişilerdir.
Yeni pay alma haklarının kullanılmasından sonra kalan payların toplam nominal değeri 754.491,578 TL'dir.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/821411
Haline şükret benim elimdeki hisselerin yarısından fazlası 25 yıllık , bunun haricinde hangi hisse yi alsam kaça katlardi hesap et , bu hisseler artık çocuklarıma kalacak bu saatten sonra satmanın manası yok :) şirkete kızmıyorum suçlu bu şirketleri denetleyenler kesinlikle hakkıyla görevlerini yapmıyorlar eğer yapsalar bu ve benzer hisseler asla bu şekilde olanaz, bunca yıldır en çok anlamakda zorluk çektiğim teknik analizler , teknikciler kızmasın ama bir çok hissede bunun işlemediği yıllar içinde defalarca gorunmedimi
bu yazıyı konya'nın sitesine yazmıştım.
Adalet sadece fakir ve güçsüzlere uygulanıyorsa zengin ve güçlü insnlar adaleti kendi çıkarlarına uygulanıyorsa, SPK ise firma sahiplerinin at gezdirdiği çiftliğe dönüşmüşse bunlara her hangi engel çıkartılmıyorsa bu iki kurumdan birşey beklemek hayalcilik olur.Ülkeler adaletli yönetilmiyorsa diğer kurumları sorgulamak boşunadır.
Bucim olayı daha felaket hisse en son 2008 yılında zirve görmüştü aradan 12 yıl geçmesine rağmen bir daha zirve yapamadı ama neden konyanın eski sahibi İ.T. nin hisseye girmesi sebebiyle Gökçe'le beraber hisseye çöktüler. Bucimin geçmiş yıllardan 350 mly karı buna rağmen hissede % 70 bedelli yaptılar ve hisse bölündükten sonra gitmesini beklersiniz bu tam tersi 1 tl geri geldi. Bedelli girmeyenler varmış millet artık iyice umudunu kesmiş ki bu lotları dahi almamış. Bu İ.t ile gökçenin gözü doymuyor milletin ahını almaktan.
Kel haboyle kel habolye pu yana,pişey tiyeyim sana !
Roda satıldığında hepimiz "tamam,bu iş oldu dedik.Yani Cemtaş veya BUCİM satılacak.Hatta gaipten bir takım duyumlar alanlar da oldu.
Ve hatta mali koordinatörün Fransız Nadda Gilbert olmasına anlamını yönetimden önce biz verdik ;" tamam satılacak!"
Sonracıma Cemtaş hisseleri borsada satılacaktı ama fiyat düşük diye satmadılar.Sanki fiyatı ky'ler belirliyormuş gibi..."Ulan var bu işte bir iş" dedik yine.
Yıllar geçti.Ne gelen vaaaar.ne giden..
Veeeee sonunda gerçekte ihtiyaç olmadığı halde bedelli sermaye arttırımını şahsen yine " ahan da satılacak.Kullanmayanların rüçhanlarını patron alıp kendi payını arttıracak ve satacak" dedik.Ama hiç düşünmedik ki;para kazanamayan hantal şirketi kim ne yapsın?Ben hala bunların çimento mu yoksa gofret mi sattıklarını anlayamadım.Yoksa cemiye cümlesi fabrikanın bahçesinde akşama kadar piştimi oynuyorlar?Adamlar ihracat yapmamak için bile direniyorlar.
Naçizane bunların ne menem adam olduklarını anlayabildim de oyunu kuralına göre oynayıp düşükten alıp yükselince sattım da bunlara fazla kızmıyorum.
Çimento tarafı komple zarar. Borcu olmayan çimento şirketleri bile az da olsa kar ederken Bursa Çimento da zarar var iki senedir. Bu şirketin ciddi bir denetime ihtiyacı var. Şirket çiftlik gibi olmuş. Yazıklar olsun. Çıkar borsa kotundan da sende bizde kurtulalım. Hep yamuk işler. Bu kadar zor mu acaba adam gibi bir şeyler yapmak.
niyet okumak..?
karşısındaki insanın gerçek düşüncelerini, hassasiyetlerini ve arzularını bilmeden, belli olaylar veya durumlar sonucu zihinde yerleşen geri dönüşü olmayan yorumlamalardır:
veya şirket hakkında ki düşünceleri..
bunları düşünürken kişiler daha önce ne yapmışlar nasıl görev almışlar ve görev bittiginde ne yapmışlar..?
bucım dandik iş üretmez bir şirket veya çimento olarak görüyorsunuz :haksızda sayılmazsınız
fakat bazı işler 6 ayda biter bazen 4 yılda sürer önemli olan allayıp pullamaktır içini doldurmak veya çirkin birini makyaj ile güzelleştirmek peki bunu begenecek kişi loş ışıktamı gözlemliyecek yoksa güneş ışıgındamı..?
evet 3 yıldır bu hissedeyim birçok kez aldık sattık fakat her seferinde sattıgımızdan çok almışız..
mesala CEMTS,da YK toplantısında yeni bir atama yapılması için güven oylaması yapılacak bunu İ.T istemese adam kendiliginden gelip aday olabilirmi özelden sormayın çünki cevap yazmayacagım araştırın ne gibi görevlerde bulunmuş ..
bedelli sermaye artırıma %99 katılmış :bravo: İ.T çok kızmıştır yine olmadı diye ..:kahkah:
çimento şirketlerine bir bakıp inceledigimizde tüm sektörde sıkıntı var ..
en iyi zamanları yaşayanlar enaz 15 yıl önce :
birçok borsada işlem gören hisseler bellirli peryod içinde büyük heycan yarattılar yatırımcısına tek çimento da heycan olmadı ..
yok elektirk ve kok kömürü fiatları denecek ..
elektirikte bucım çok daha iyi durumda katı atıkdan elde ettigi elektirik dahada büyüterek ihtiyacını çok düşürdü.
kok kömürü ise..? fiatlarda %35 düşüş yaşanıyor yani 2.000 tl den 1.200 ortalama
elinde olanlara: BOL ŞANSLAR
saat 01 gelmiş ben yanıldıgımı daha önceki yazımda bellirtim ve bundan sonra sadece izleyecegim bu hissede yazım son ............elimde olan diger iki hissede görüş paylaşacagım :hayırlı geceler aydınlık ve güzel günler dilerim:wave:
Senelerce bu şirkete düzenli net %15 net temettü ödeten . saygıdeğer iş adamları İT Ve Gökçen şirketin içini borçlandırarak boşalttıňız.senelerce hisse prim yapmadı aldığınız temettü ile sirket hisselerini topladınız.burda hissesi olan yatırımcıları mağdur ettiniz en iyi kar getirdigi dönemlerde bile hisseye prim yaptirmadınız ama ortalıkta saygıdeğer ******** olarak göründünüz . bucim varlık fonu el koymalıdır.bucime varlık fonu el koymalıdır bucime varlık fonu el koymalıdır.......!!!!!!!!!!
Bence şirketin içi hiçte boş değil sadece birileri bize boş göstermeye çalışıyor :yes: Genel müdür çıktığı TV propramında şirketi yerden yere vuruyor Yatırımcı ilişkileri ararsın öyle bir anlatıyorlar ki adeta şirket borç batağında iflas etmek üzerede bizim haberimiz yok :notr: Kim nederse desin görünen köy kılavuz istemez kasada nakit dövizimizde var, TL' de var fabrika etrafında bir sürü boş arazide var son 2 yıl içerisinde roda limanına ödediğimiz 19 milyon doları unutmayın bizim patron kayserili içi boş şirkete 35 milyon para yatırmaz :yes: hissenin fiyatına takılmayın alabildiğiniz kadar alın filmin sonunu bekleyin bu filmin sonunda patron altın vuruş yapacak bizde aradan nasipleniriz :kahkah:
Bu flim 10 senedir sürüyor.flimin sonu bir türlü gelmiyor. spk nerde? Şirketin içini yalama çalışanları doldurmuşlar.baş yalama Osman nemli şirkete el konulmalı.
Yeni pay alma haklarının*kullanılmasından sonra*kalan*payların toplam nominal değeri*754.491,578 TL olup, bu paylar 27-28 Şubat 2020*tarihleri arasında 2 iş*günü süreyle Tacirler Yatırım Menkul Değerler A.Ş.*aracılığıyla Borsa*İstanbul A.Ş. Birincil Piyasada 1*TL nominal değerli pay*fiyatı*nominalin altında olmamak kaydıyla Birincil*Piyasada oluşacak*fiyattan*satışa sunulacaktı
ANKET-BIST100 Endeksi'nin güne satıcılı başlaması bekleniyor
Analistlerin BIST100 Endeksi açılış fark değerine ilişkin medyan
tahmini -427, ortalama tahmin ise -434 oldu.
Foreks'in 39 aracı kurum analisti ile yaptığı ankette, en yüksek
beklenti +850 puan olurken, en düşük beklenti -2660 puan olarak
gerçekleşti.
Ankete katılan 39 analistin 12'si pozitif, 27'i negatif açılış
tahmininde bulundu.
BIST100 Endeksi, dünü 424,68 puan düşüşle 114.364,53 puandan
tamamlamıştı.
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
(26/02/2020 - 09:25:45)
admin dün yazdığım mesaj niye yayında değil...sebebini öğrenebiliir miyim?
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/821736
AYSEN ERDÖNMEZ 186.747,576
FAHRIYE ALP 69.517,688
LÜTFIYE PERVIN BAGÇIVAN 8.328,433
NESE ARDA 109.576,101
NURTEN SEMIZ 35.763,274
NURSEN KUTLU 2.448,799
UFUK AKMAN 38.408,037
ZIYA BAGÇIVAN 7.314,596
ÖZDEN KARAÇOCUK 3.244,006
-------------------------------------------
Toplam 461348 lot hisse borsaya kote edilmiş , bakalım hisse fiyatına nasıl etkisi olacak.
93095 ad. 3.85 TL , 661391 ad.3.84 TL toplamda 754491 lot kullanılmayan rüçhanlar satıldı.
Piyasanın en çok düşen çimento şirketi bu. İnsan bu günde bari kağıdına sahip çıkar yahu. Her türlü olumsuzluk fırsat bunlar için.
İT ve Gökçen iş başından uzaklaştırmalı varlık fonu bucime el koymalıdır.
Roda limanının %50 Bucim de, diğer %50 hissesi kime ait? Patronlara aitse, bedelliden sonra Roda nın kalan%50 hissesini de Bucim e satıp, bedelliden gelen nakiti kendilerine aktarma marifeti olabilir belki. Ve bucim tekrar finans borc içinde yola devam edecek!
bedellilerden sonra kendilerine ait varlıkları halka açık şirketlere satıp nakitleri kendilerine aktarna patronların sıklıkla yaptığı işler. Bucim de böyle olacak diye bir sey yok. Düşünülen bir olasılık sadece.
Roda Limanı'nın %50'si Dora A.Ş'ye ait.Patronların Roda'da direkt kendi payları yok.
Virüs sebebiyle agresif düşen dünya piyasalarının BİST üzerindeki etkileri ve İdlip meselesiyle çöken borsada patronların da BUCİM senet fiyatını elbet düşürebildikleri kadar düşürmeleri doğaldır.Zira bölünme öncesi ve sonrası yatırımcının eline epeyice mal verdiler.
Elimde hiçbir kanıt yok.Ancak,bu hareketlerin olumlu bir beklentiye gebe olduğu düşüncemi hala muhafaza ediyorum.Zira bu devran böyle karsızlıkla dönmez.Bunca yatırım resmen orada atıl vaziyette duruyor.Bu durum sürdürülemez.Bu uyanık profesyonellerin kafalarında mutlaka bir plan olmalı.
Kaç gündür paylaşmaya fırsatım olmadı Bizim Genel müdür 28 Şubat tarihli Dünya Gazetesindeki röportajında ilk defa olumlu bir şeyler söyledi oda arada kaynayıp gitmesin :evil:
Bursa Çimento Genel Müdürü Osman Nemli, iç pazardaki daralma nedeniyle sektörün ihracata yöneldiğini söyledi. Nemli, Bursa Çimento olarak yeni pazarların da etkisiyle ihracat oranlarını yüzde 10'un üzerine taşıyacaklarını kaydetti. :hah:
https://www.dunya.com/sirketler/ic-p...-haberi-463714
Galiba sen benim ne demek istediğimi anlamamışsın geriye dönük Genel müdürün dedikleri ile kıyaslasaydın o zaman anlardın birilerinin ne dediği benim için önemli değil kimsenin lafına göre bu hisseyi almadım, kimsenin lafına görede satmayacağım 4 yıl önce 6,88 fiyattan almaya başladım maliyet düşürmeme rağmen halen zarardayım fiyat ne olursa olsun benim için önemli değil keşke imkanım olsa'da biraz daha alabilsem hedef fiyatım patronun satış fiyatının % 50 fazlası :kahkah:
İnsafsız pislikler. Sizi Allah ıslah etsin. Her türlü numara sizde . Küçük yatırımcının üç kuruşunu da alana kadar oyuna devam. Alın hepsi sizin olsun. Yarın hakkın divanında görüşürüz. Kanun nizam hep sizin yanınızda bize de Allah'a sığınmak kalmış sağlık olsun. Rabbim her iki cihanda da huzur vermesin siz ve sizin gibilere, kalanlara sabırlar diliyorum.
Bir bedelli soygunu daha,bedelli bitimi ile hiç prim yapmayan kağıt !!!
Bir an önce bu şirkete el koyun İT ve Gökçen den kurtarın milleti soyuyorlar. Bunlar iş adamı falan değil resmen hırsız.
Türkiye de iş adamı olmanın kuralı hırsız olmaktır. Kimseyi tenzi etmiyorum. İş adamı = Hırsız dır. yüklenme İsmail abimize 15 yıldır yaptığını yapıyor hemde alenen. Kendineşunu sorabilirsin neden takıldım bu adamın arkasına ? keşke İT yi ve hiseyi girmeden daha iyi analiz etseydim felan diye hayıflan. Yada gücün varsa bağdaş kurup otur İT abinin desturu ile kalkarsın. Destursuz bağa girilmez, gireni sopa ile kovarlar :)
suriye, corona,bedelli ve İ.T ...?
BUCIM ne yapsın ********in elinde degersiz atıl durumda :
adana A,B,C %10 +
aslan ve bolu %10 +
bucım % 0.75 + başka ne beklenirki ..?