işte bunu anlatmaya çalışıyoruz, bu 3 ileri-1 geri hareketi uzun yıllar devam edecek. Bunlar elinde doları olanları görüp hazımsızlıktan çatlayan kuduran tipler, soğuk soda içsinler harareti alır.
Printable View
Yine populist politikalar başladı...
Herkese iş verecez bir yıl primini ödeyecez maaşını ödeyecez...
Babaanne anneanne ve bilimum nanelere aylık verecez..
KOBİ'lere BOBİ'lere her isteyene para dağıtacaaazzz...
Referanduma kadar matbaalar durmadan çalışacak....bas bas paraları Leylaya....
Dolar basılmıyor ama...
TL bol keseden basılıp dağıtılınca TL'nin değeri düşecek dolar yükselecek...
ACABA TURKLERE İNGİLİZLERİN GENLERİNDE BİR BENZERLİK VAR MI?
http://i.hizliresim.com/01kVLW.jpg
Trump Tariff'in T'si derse diyoruz..
Aman ha diyoruz..
Takan yok..::28:
Belki Moody's'in raporunu takarsınız::)
%20 gümrük vergisi uygulanırsa, dolar %25'e kadar değerlenebilirmiş..Alıntı:
The size of dollar appreciation and the time frame over which adjustment takes place are uncertain, even though in theory the proposed 20% border tax could result in an immediate and permanent nominal appreciation of the dollar by 25%," says Madhavi Bokil, a Moody's Vice President-Senior Analyst.
Gerisini ise ''flash crash'' cı arkadaşı sevindirmemek için yazmıyorum..:kahkah::kahkah:
Financial Times'ın bugünkü yazı başlığı..Alıntı:
Republican tax reform could shake up global economy
Any big surge in the dollar would hurt emerging markets
America first ise..........:oleyo::oleyo::oleyo:
Kobilere bir yandan kredi veriyorlar diğer yandan zorunlu bilmemne yardımlaşma fonuna bağlıyorlar :kahkah:
Kredileri batsın. Kaale alıp başvuru falan yapmamıştım zaten görünen o ki bir halt verecekleri de yok. Başvuran herkese sms yollayıp sanki herkese dağıtılıyormuş gibi bir hava yaratıldı ama bankaya giden boş döndü :kahkah:
Çok fazla bilgi kirliliği var fakat asıl konu Mart ayi degil. Konu hala mart-haziran-eylul mu yoksa artik mart-haziran-eylul-aralik mi? FED Mart ayını pas geçmeyecektir. Referandum süreci, Suriye'de ki askeri belirsizlikler ve Doğu PERİNÇEK ile Fatih TEZCAN'ın bahsettiği AKP'de başlayacak siyasi operasyonlar Dolar/TL nin yeni zirvelere doğru gideceğini gösteriyor. Hâlâ gelip burada düşeceğini iddia edenlere şaşıyorum.
Sn Discover elma dersem çık, armut dersem çıkma...elmaaaaaa...:)
Şubat başlarından itibaren global riskler(kriz riskleri dahil) ve jeopolitik risklerin artmasının sonucu, DXY (Trump'la ilgili) ve altın ikisi beraber yükselmişti..fakat FED üyelerinin konuşması sonrası FED'in Mart faiz artışı ihtimali ciddi artınca, altın düşmeye başladı..
Trump politikalarının globalde tedirginlik yaratması ve oluşturabileceği riskler, altını ve DXY'yi en azından zaman zaman birlikte arttırabilir gözüküyor..
http://fs5.directupload.net/images/170306/2aikkndn.jpg