Vatandaş kendine benzeyeni seçti.
Kimsenin şikayet etmeye hakkı yok.
Printable View
heh.. sanırım mısır patlamak üzere..
bütün enstrumanlarda longlar flat..
put lar stopsuz(yansın mevlam ), shortlar stoplu devam...
hadi kuzum.. az panik manisi izleyelim :he:
Şey düşse de ilk yaptırdığımız TL miktarın üzerine %17 faiz alırsınız..Şey olarak da yaptırırsanız TL karşılığı miktar esas alınır..Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben kışlığı alıyorum. Un, turşuluk, kurutmalık tmm. Sarı üç harfliden et döner kaşar bulduğum yerden kuyruk yağı kuzu eti stoklayacagim. Bizde para yok Kredi kartı var. Geçmişe bakıp üç beş ay önce aldığım bazı ürünlerde %300 fiyat artışı olan var. İlk gün 2500 olmuş kredi kartı. O kadar stok var bu kart hiç düşmeyecek gibi. Hayır gıda stoğu olmasa bu sefer alım gücü azalıyor. Kısmen geçmişe nazaran çoğunu azalttım yada hiç almadığım ürünler var mecburen.
Way canına troller saf değiştirmiş , yaparsak gene biz yaparız dan dönmüşler hayret ettim hayrettin .
Eskiden ben çocukken sinemalarda 002 yavru ile katip oynardı italyan komedyenler franco frankihi - ciccio ingressia , bu adamların seslendirmelerinden kimse bir şey anlamazdı salonda , herkes gülerdi kahkahalarla.
Bu troll bozuntuları da ayni yavru ile katip gibi ne dedikleri anlaşılmıyor ywsk ların .
Hiperenflasyon tüm hızıyla otobanda.!!!
Stagflasyon tüm hızıyla otobanda.!!!!
Moratoryum tüm hızıyla Srli Lanka otobanında.!!!
Kendime masallar.!!!!
Masallar dünyası.!!!
Gravitas: Can the US cut off China's oil supply during war?
https://www.youtube.com/watch?v=Q4OYmfRnzmY
Dunning-Kruger etkisi.
Dunning-Kruger etkisi, bir görevde düşük yeterliliğe sahip kişilerin yeterliliklerini abarttığı bilişsel bir önyargı varsayımıdır. Varsayım,[1] birçok insanın adaletli dünya kuramlarıyla uyumludur ancak matematiksel çözümleme ve kültürler arası karşılaştırmalar tarafından itirazlarla karşı karşıya kalır.[1][2]
Sosyal psikologlar David Dunning ve Justin Kruger tarafından tanımlandığı gibi, önyargı, düşük yeterlilikli insanlarda bir iç yanılsamadan ve yüksek yeterlilikli insanlarda dışsal bir yanlış algılamadan kaynaklanır. Yani, yetersizin yanlış ölçümlemesi, kendiyle ilgili bir hatadan kaynaklanırken, yüksek derecede yeterli olanın yanlış ölçümlemesi başkalarıyla ilgili bir hatadan kaynaklanır. Hayalî üstünlüğün bilişsel önyargısı ile ilgilidir ve insanların yetersizlik eksikliğini fark edememesinden kaynaklanır. Üstbilişin öz farkındalığı olmadan, insanlar yeterlilik düzeylerini nesnel olarak değerlendiremezler.
Halk dilinde, bu önyargıyı yaşayan insanların "aptal dağında" olduğu söylenir.[3][4]
Özgün Çalışma
Hayalî üstünlüğün ruh bilimsel olgusu, Kruger ve Dunning'in 1999 tarihli "Niteliksiz ve Farkında Olmama: Kişinin Kendi Yetersizliğini Tanımadaki Zorluklar Nasıl Şişirilmiş Öz Değerlendirmelere Yol Açıyor?" çalışmasında bilişsel önyargının bir biçimi olarak tanımlandı. Tanımlama, McArthur Wheeler'ın 19 Nisan 1995'te yüzü limon suyuyla kaplıyken iki bankayı soyan ve bunun güvenlik kameralarına görünmez durumuna getireceğine inandığı ceza davasındaki bilişsel önyargıdan kaynaklanıyordu. Bu inanç, limon suyunun görünmez bir mürekkep olarak kimyasal özelliklerini yanlış anlamasına dayanıyordu.[5]
https://tr.wikipedia.org/wiki/Dunning-Kruger_etkisi