Yönetmeliğe göre maksimum 10 gün...Sana da iyi yıllar kardeşim...
Printable View
Flexy hocamızın verdigi adresı kurcaladım.
%0 enflasyon baz alınmış olabılır sıkıntı yok.
O halde maaşımda artamyacak demektır bu sebeple katkı payını her yıl arttıramam maaşımda artmıyor. Doğrumu objektif olmak gerekirse. o yüzden %0 girdim katkı payını arttırmıyorum
yatırılacak paraya 200 gırdım ilk giriş parasıda eklemedım.
yaşıda 30 olarak girdim. 56 yasta emeklı dedıgım yani 26 yıl getiriyide %4 yaptım
hesaplama 110,408 TL cıktı varsayımlarda kesıntılerı düşmüşler ancak en son gelır vergısını düşmemişler.
AMa bız yınede 110 bini düşünelim.
26 yılda toplam 62,400 TL ödeme yapıyorum Kazancım ana paramın %80 i yapıyor.
Devlet katkısı verıyorlar okey de devlet katkısı getırısı neyın nesı devlet katkısının getırısı bildiğim faiz/enflasyon kadar veriliyor.
Bir kaç sayfa ötede %19 larda yazmıştınız aslında faızınde altında gıbı devlet katkısının getırısı.
tabloda varsayımsal olarak %0 enflasyon yansıtıp devlet katkısına nıye getırı yansıtmışlar ?
ancak herseye ragmen %80 26 yıl için pek mantıklı gıbı durmadı ben daha ıyı bır getiri türetmişim. herhalde fon kesıntılerı yuksek oluyor.
garantının hesaplamasına baktım onda da 106,977 TL cıktı.
enflasyonun %4 üzerinde getiri üretmek ıyı bır secenek ve bunu 26 yıl boyunca sürdürübilmekte oyle.
aslında cızılen sernayo 26 yıl ıcın bıraz ıyımser duruyor.
neyse uzun lafın kısası artık konu kapansın.
dileyen gırıp ölçsün biçsin yaw bunlamı ugrasacaz herkesın aklı var fıkrı var aman.............
Ama neye üzülüyorum biliyormusun hisse tarafında tarihi fırsatlar var......tabi en az 5 yıl bekleyebilene...ve sağlam hisselerde..şıurda BES davası güdülüyor....Aklıma 2008 geldi....bes olmasada benzer şeyler oluyordu..Millet almaya korkuyordu....1,2 dolara nerdeyse ereğli gelmiş .....belkide 1 dolara inecek ama herkes hala bes diye tutturmuş...keza isdmr öyle,trkcm öyle, vs..
Yetkisiz abi, bana iyi yıllar kutlaması yok mu? :) Herkese mutlu seneler diliyorum, her şey gönlümüzce olsun.