Yatırımcı ilişkilerine sormak lazım.
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Yatırımcı ilişkilerine sormak lazım.
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bilançoyu 2.çeyrek le bileştirip gönderecek sanırım deyyuslar! yok olmadı sene sonu tek bilançoda gönderin de fazla zahmete girmemiş olursunuz...yatırımcıdan paraları toplarken guzeldi ama değil ?
Devlete olan borçları sıfırlamışlar. Çok güzel . Bakalım yeni durumda ana pazara geçiş için bir çalışma olacak mı?
Not: yazılanlar alım satım tavsiyesi değildir. 30 senelik küçük yatırımcı muhabnetidir
Devlete olan borçların sıfırlandıgına dair bilgi yok, bu kadar para ile vergi ve sigortalardan biriken borçların sıfırlanması mumkun gorunmuyordu zaten.
Aldıkları ihalelerde kullanılacak hammadde fiyatlarındaki döviz riskinin azltılması amacı ile hammadde stoku yapılması akıllıca bir hareketti.
merak ediyorum, bir dünya bedelliden gelen kaynak, alınan ihalelerden gelecek paralar ... bu defa zarar göstermeyi başarabilecekler mi acaba?
Arkadaşım dünkü kap bildirimine bakarsanız devlete olan 24,309 milyon borcu kapattığını görürsünüz. Sırf aftan ötürü burada 3 milyonun üzerinde kar açıklaycağını görebilirsiniz. 27 küsürdü 24,309 olarak ödemişler af ile.
Not : yazılanlar alım satım tavsiyesi değildir. Küşük yatırımcı muhabbetidir
[QUOTE=Baybo Bey;5380498]Arkadaşım dünkü özkap bildirimine bakarsanız devlete olan 24,309 milyon borcu kapattığını görürsünüz. Sırf aftan ötürü burada 3 milyonun üzerinde kar açıklaycağını görebilirsiniz. 27 küsürdü 24,309 olarak ödemişler af ile.
Not : yazılanlar alım satım tavsiyesi değildir. Küşük yatırımcı muhabbetidir[/QUOT
gelen açıklamayı tekrar okuyacagım. umarım senin dediğin gibidir.
yıllardır 3 kuruş kar açıklamasına hasret kalan ben gibi gariban yatırımcının gözleri yaşaracak desene, karı görünce :)
EMEK ELEKTRİK ENDÜSTRİSİ A.Ş.
SERMAYE ARTIŞINDAN SAĞLANAN FONUN KULLANIMINA İLİŞKİN
DENETİMDEN SORUMLU KOMİTE RAPORU
İş bu rapor, Sermaye Piyasası Kurulu’nun VII-128.1 sayılı Pay Tebliği’nin 33.maddesi uyarınca hazırlanmıştır.
Rapor Tarihi:
1. GENEL BİLGİLER
1.1 Şirket Bilgileri
Ünvanı
:
Emek Elektrik Endüstrisi A.Ş.
Adres
:
Saracalar Mahallesi Özal Bulvarı No:224
Akyurt/Anakara
Ödenmiş Sermaye
:
75.000.000 TL
Kayıtlı Sermaye
:
100.000.000 TL
Vergi Dairesi
:
Çubuk
Vergi Numarası
:
333 006 0637
1.2 Ortaklık Yapısı
Unvan
Tutar (TL)
Oran (%)
Özar Elektrik İnş.Turz.Müh.Eğt.Yat.İml.ve Tic.A.Ş.
17.152.175,35
22,87
Diğer
57.847.824,65
77,13
Toplam
75.000.000,00
100
2. RAPORUN HAZIRLANMASINDAKİ GEREKLİLİK
Sermaye Piyasası Kurulu’nun VII-128.1 sayılı Pay Tebliği (“Tebliğâ€)’nin 33. maddesi gereği payları borsada işlem gören halka açık ortaklıklar tarafından yapılacak bedelli sermaye artırımlarında, sermaye artırımından elde edilecek fonun hangi amaçlarla kullanılacağına ilişkin bir rapor hazırlanması ve bu raporun yönetim kurulunca karara bağlanması gerekmektedir.
Bu kapsamda Şirketimizin 12.02.2021 tarihli ve 6 sayılı Yönetim Kurulu Kararı ile kabul edilen fon kullanım raporunda aşağıdaki tabloda verilen şekilde kullanılacağı kararlaştırılmış ve anılan rapor 12.02.2021 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformundan ilan edilmiştir.
Açıklama
Tutar
Devlet Ödemeleri
24.309.390,00
Teiaş Projesi Ödemeleri
26.140.610,00
Halka Arz Maliyetleri
250.000,00
Toplam
50.700.000,00
Tebliğ gereği ayrıca, sermaye artırımından elde edilen fonun belirtilen şekilde kullanılıp kullanılmadığına ilişkin olarak; sermaye artırımının tamamlanmasından itibaren kamuya açıklanan ve yapılan sermaye artırımının sonuçlarını içeren ilk iki dönem finansal tabloların ilanını takip eden on iş günü içinde rapor hazırlanması ve ilan edilmesi gerekmektedir.
Pay ihracı ve sermaye artırımı ile ilgili işlemler yerine getirilerek Şirketimizin 75.000.000 TL tutarındaki çıkarılmış sermayesi 12.04.2021 tarihinde tescil edilmiş ve böylelikle sermaye artırımı usulüne uygun şekilde tamamlanmıştır. İşlemin tamamlanması nedeniyle işbu rapor hazırlanarak, finansal raporların ilanı beklenmeksizin kamunun bilgilerine sunulmaktadır.
3. SERMAYE ARTIRIMINDAN SAĞLANAN FONLARIN KULLANIM YERLERİ
Şirketimiz sermaye artırımı, 50.700.000 TL nominal bedel ve 328.874,19 TL emisyon primi olmak üzere 51.028.874,19 TL olarak gerçekleşmiştir. Şirketimiz sermaye artırım sürecine ilişkin 245.560,88TL ihraç maliyetlerinin mahsubu sonucu bedelli sermaye artırımdan 50.783.313,31 TL tutarında net nakit girişi elde edilmiştir.
Elde edilen fonun tamamı, Şirketimizin sermaye yapısının güçlendirilmesi ve borçluluğun azaltılarak daha sağlıklı finansal yapıya kavuşturulması amacıyla aşağıda detayları sunulan borçların ödenmesinde kullanılmıştır.
Açıklama
Tutar
Devlet Borçları
24.309.390,00
Teiaş Projesi Yurtdışı Satıcılar
1.859.538,58
Teiaş Projesi Yurtiçi Satıcılar - Yabancı Döviz Ödeme
10.442.381,15
Yurtiçi Satıcılar - TL Ödeme
14.172.003,58
Toplam
50.783.313,31
4. SONUÇ
Şirketimiz tarafından bedelli sermaye artırımından elde edilen fonun 12.02.2021 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformunda yayımlanan Sermaye Artırımından Elde Edilecek Fonun Kullanımına ilişkin Rapora uygun şekilde kullanıldığı tespit edilmiştir.
Denetimden Sorumlu Komite Başkanı Denetimden Sorumlu Komite Üyesi
Eduge Mirzahan HIZAL Alaeddin TİLEYLOĞLU
dün bu bildirm dışında başka bir bildirim daha mı geldi? bişeyleri kaçırıyorum sanırım?
Devlete olan bırcu ödediğini sizin gönderdiğiniz bildirimden de görebiliyoruz. Emkel hep panik satışlarda hacimsiz şekilde aşağı düşüşe eşlik etmiştir. Huyu böyledir sağolsun. Öğrenemdiniz mi?
Bakalım takip edelim bekleyelim. Bugün de aşağıdan dönecek mi?
Not: yazılanlar alım satım tavsiyesi değildir. 30 senelik küçük yatırımcı muhabbetidir
Devlete olan borçların ödendiğini elbette görebiliyorum ancak sıfırlandıgı yazıyor mu? Benim için önemli nokta burası.
8 yıldır eşekler afedersiniz eşekler gibi emkel hissesi taşıyan biri olarak hangi kurumlardan ne tur işlemler yaptıgında ne gibi alavere çevirdiğini tahmin edecek kadar
Devlete olan borçların ödendiğini elbette görebiliyorum ancak sıfırlandıgı yazıyor mu? Benim için önemli nokta burası.
8 yıldır eşekler afedersiniz eşekler gibi emkel hissesi taşıyan biri olarak hangi kurumlardan ne tur işlemler yaptıgında ne gibi alavere çevirdiğini tahmin edecek kadar biliyorum.
her sene bir ümit ile bekledim ciddi primler yapmasını, aslında çoktan pes etmem gerekiyordu ya inat bir yapım var, hep taşıdım.
bu sene şirket adam gibi bir kar açıklayıp finansallarında ciddi bir düzelme olmazsa artık elveda deme zamanı gelmiştir benim için.
tahtacısı okuyorsun satarım diye o kadar da sevinme, benim sağım solum belli olmaz, 8 sene dile kolay :)
8 Sene nasil bir hissede beklediniz.tarihe geciceksiniz sanirim.
E5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
2013 yıllarında yaptıgımı bir temel analiz sonucu, uzun vade yatırım için seçmiştim. usa de bir şirket kuruyor vs..bir yatırımcı grup hisseye girip ciddi lot toplamışlardı vs....
uzun hikaye, detaylara girmeye gerek yok, geçen her bir sene heba oldu gitti. 2020 sonu Aralık ayında ki yukselişte buyuk bir kısmını verdim şirketin sahiplerine.
geri gelince bir miktar daha pozisyon açtım.
onca yıll beklediğim hatrına major bir hareket olurda kaçırırsam diye pozisyonu çok da bozmuyorum.
nasipten ne bir kuruş aşağı ne de 1 kuruş fazlası girmiyor cebe, nasip buymuş deyip tamamen kaderci bir ruh hali içinde durumu kabullendim...
Abd alt yapı yatırımı icin 6 trilyon $ planlarken ordaki kurulu iştiraki sirket 10 milyonluk iş kapamaz mı ? acaba.....yanĺızca bir düşünce....
En iyi olani yapmissiniz.lakin sirkete degil o gunki tepeden alan ky a verdiniz malinizi.
E5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
2015 Kasım ayında bir haber gelmişti USA deki şirketten, California eyaletinde ki doğlgaz vanaların emek usa tarafından yapılacagına dair vs.. sonrasında başka da bir haber gelmedi.
çatı kuruluşu olan BARMEK holding den alacklarını euro bazlı yapılandırmışlardı, çok yuklu bir alacak vardı. bis sure sonra takip edemedim gerçekten alacaklarını alıp kasasına koyuyor mu, muhtemelen tahsil de edemiyor, edebiliyor olsaydı bedelli yapmaya gerek bile kalmazdı.
emek elektrik ve ben gibi yatırımcısının kaderini değiştiren şey 2016 yılında teiaş tan aldıkları euro bazlı ihalenin gereğini yerine getiremedikleri olmuştu. uretilen mallar defolu çıkıp iade yemişlerdi, beceriksiz herifler, hem kendilerini hem de bizi yaktı !!!
Teşekkürler sn justdealer. anlaşılan o ki şirketin önceki yillardaki sorunu üretimde standardizasyon ve planlama olmuş ancak 10 yil içindeki kabiliyetsiz sonuçlardan iyi bir ders çıkarıldığını düşünüyorum. Faaliyet alanında bist içinde neredeyse tekel durumunda....Yeni arzlar da dahil atolye_/imalathaneden hallice birçok şirkete göre avantajlı ...önümuzdeki yillarda da iş alma büyüyerek devam edecek gibi..mesele düzgün/zamanında teslimat...
rica ederim, bilgimiz dahilinde faydalı paylaşımlarda bulunmak. bence şirketin en temel problemi yönetimsel. son iki yıldır yönetimde de ciddi değişiklikler oldugunu gözlemliyorum, işin ehli, ayrıca akademik geçmişi olan, teknik yeterliliğe sahip profesyoneller yönetimde yer almaya başladı. üretilen ürünlere bakıldıgında kendi sektorunde lider. artık şirket ve yatırımcısının kaderinin değişmesi gerekiyor.
beybaba, üstüne kalem çizeli yıllar oldu, yapan yaptıgı ile kalıyor. ben muhataplarımızın ne kalemde adamlar oldukları bilinsin diye yazdım bunları.
kendi şirketinden olan alacaklarını tahsil etme, git milletten bedelli sermaye arttırımı yaparak devlete olan borçlarını öde. neden çıkıp kimse çıkıpta BARMEK HOLDING ten alacaklar ne durumda diye sormuyor? kim bilir bunun gibi ne dolaplar dönüyor bilmediğimiz. ben bunların ne mal olduklarını bilmeme ragmen yıllarca beklememin hatrına tekrar hisseye girdim, bilinsin diye yazıyorum, daha önce de belirttim, iki sözcük ile paylaşımlarım bir çırpıda görmezden gelinecekse yazmanın da bir anlamı kalmaz.
bilançö geldi
Bilançoyu çok beğendim. Prospektif FK 5 civarlarına denk geliyor. Hatta ihalelerden verim alınırsa yıllıktaki kar daha da iyi olabilir. Tabii uzun süredir taşyanlar daha iyi bilir. Onlar ne düşünüyor?
Faliyet raporlarında dikkatimi çeken en önemli nokta ciro'nun düşmesine rağmen favök marjının %16'dan (2020/12) %42'ye (2021/03) çıkması üstelik TEİAŞ (Türkiye elektrik idaresi a.ş)'dan alınan 120.mlyn .TL tutarındaki ihalenin 3 aylık bilançoya henüz yansımamasına rağmen,Bence olağan üstü bir başarı,sene sonu hedefim 220.mlyn ciro ,70..mlyn civarı Favök,70 mlyn favök'ü olan dünya çapında ürünleri yıllardır kullanılan bir şirketin p/d 156.mlyn olamaaaz...!
TEİAS ihalesi yansıması 6 aylık bilançolarda itibaren başlayacaktır.
Dolar grafiğine bakarsanız 20 yıl önce 4.75.$ (40.TL) fiyatı görmüş şu an emkel'in en iyi zamanları başlıyor üstelik $ bazlı dip fiyatında, sabredenler yine aynı zirveleri görebilir.
Her sabreden zirveyi göremeyebilir fakat zirveyi görenlerin hepsi sabredenlerdir...!
Ben bir süredir devlete olan bırçlarını ödediğini açıkladıktan sonra artık ana pazara çıkması için hiçbir engel kalmadığını yazmıştım. Hatta birileri de ısrarla borcun tamamını ödedi mi ki, hani açıklama nerde diyip bize laf söylemişti. İşte gençler bugün bist açıklamasına göre artık 1 Temmuz dan sonra Emkel Ana pazarda.
Ana pazar demek brüt takastan kurtulmak demek. Brüt takastan kurtulmak yeni yatırımcılar demek.
Emkel için hayırlı olsun.
Not: yazılanlar alım satım tavsiyesi değildir. 30 senelik küçük yatırımcı muhabbetidir
"hani açıklama nerde diyip bize laf söylemişti" direk üzerime alındım:)
ana pazara geçti haberini matrix te arayıp bulamayınca inanmayan ben, uzun süredir bu şirketi tandıgımdan olsa gerek, bedelliden gelen parayı öbür ceplerine atmayıp devletin kasasına borçları mukabilinde ödemelerine bir mucize gibi görmemin hoş karşılanmasını doğal bir hakkım olarak görüyorum :)
önemli olan;
1.Şirket borçlarını ödemiş
2.Şirket boyuna posuna göre oldukça güzel kar açıklamış
3.Alt pazardan ana pazara alınıyor
Daha alası dondurmalı künefe:)
Sizi kırmak istemedim tabi ki. Burada önemli olan ilk üç aylıkta belki de bilerek satışların bir kısmının saklanmış olması ihtimali. Ertelenmiş gelirlerde korkunç artış var. Kar marjı yükselmişti. Bu artan satışların etkisi ile asıl 6 ayda çok daha büyük kar patlaması yaşaması olası. İşte bu nedenledir ki endeks düşmüş yok başka şey olmuş. Artık kısa Sürede endeksten bağımsız hareketler de görüşmesi mümkün. Geçmişteki dolAr bazlı tepelerine ulaşması dileğiyle herkese selamlar , saygılar.
Not : yazılanlar alım satım tavsiyesi değildir. 30 senelik küçük yAtırımcı muhabbetidir
teşekkürler samimi mesajınız için. kesinlikle kırılmadım, sadece yanlış anlaşırsam üzülürüm.
yurtdışı satışlardan gelen kar harika, doviz kurunun yuksek olması kesinlikle ciro artışında önemli olmuş. teiaştan alınan ihale miktarı ortada, bedelliden gelen paranın bir kısmı ile ham mamul alımı yapıldı, döviz kurundaki artışa karşı maliyeti dengelemek adına ki bu adımı ben şahsen çok begenmiştim, profesyonel bir elin şirkete değdiğini göstermekte.
geriye kalan künefenin fırından çıkması :)
Teknik tam kıvamında, 3/5 kademede 50/100 bin daha kıstırırmıyız. derdindeler....endexte sorun olmazsa yakındır artık...YTD.
merhaba teiaş ihalesini araştırırken
ihalenin ayrıntılarına ulaştım. teslimat tarihleri belirtilmiş. toplam tranformatör sayısı 1488 6 ayda teslim edilmesi gereken sayı 490 civarı yalnız şöyle bi durum var teslimat yapıldıktan en geç 1 ay içinde ödeme yapacakmış teiaş 6 aylığa yansırmı orası sıkıntılı pazartesi şirketi arayıp soracağım teslimat yapıldımı diye. ilk çeyrekte gelir tablosunda satış 40 milyondu bilançoda 23 milyon farkın sebebi teiaşın parayı sonra ödemesi imiş. müsait zamanda ihalenin ayrıntı linkinide atarım
Şirket resmi tweetter hesabında öyle ihracat böyle ihracat dedikçe verdiler kağıdı şaka gibi
Alan olur elbet ustam 😉
Ustalar bu kağıt Hk ne düşünüyor kısa vadeli yön ne olur daha aşağı hareketlerle müsait gibi yorumlar için teşekkürler
bu vakitten sonra aklının kestiği, yüreğinin yettiği yere kadar düşsün. benim için düştüğü her kademe alım yeridir. ihracat yapıyoruz diye durmadan kendini lanse eden bir firma var karşımızda, açıklanan kar da bunu destekliyor, fiyatta kelepir olduktan sonra belli ki tahtacı deyyusu dökme derdinde, kabız oldu beceriksiz....!
Yuklendiler baya :)