Havacılık başlıyor inşallah beyler..
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Havacılık başlıyor inşallah beyler..
Yok, o anlamda söylemedim. Herhangi bir aracı kurumdan türlü türlü oyunlardan bahsetmiyorum. Ben önemli miktarda malı alırım, tanıdığım bazı yatırımcılar da alır ve satmazlar. Adam o malı alana kadar ister istemez bekletir. Alamaz da tabii. Acelesi yoksa bekletir, acelesi varsa beklemez zaten.
Bu arada, öyle A1 diye bir şey yok tahta yapıcıdan ayrı hareket eden. Hepsi kendisi. Bekletiyor işte, malını istiyor.
Sayin Jonathan bence sen ileride parayi koyacak yer bulamayacaksin :)
Super beklentiler var firmaya dair.Fakat piyasa fiyatlamasi cok guclu degil.
Belki de gercek yatirimcilar fiyatla hic ilgilenmiyordur, firmaya odaklanmiş bekliyorlardir.
Yavaş yavaş toplamayi bende dusunuyorum.
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dünyada hava yolları ve Boeing Airbus %20 artılarda
Kompozit cironun %18 ine karşılık geliyordu en son ama ilerleyen dönemlerde artacaktır. şirketin kendi hedefi zaten kompozit te %50 ye çıkmak. Bir de şirketin aldığı patentleri nereden görebiliriz bilen var mı. 260 patent almış bugüne kadar ama biz 5-10 tanesini biliyoruz ancak
Hangi erkek kademelerde 52 bin 52 bin koyuyor... Yukarıyı alda görelim
YAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Boeing 3400 adet backlog max 737 onay aldı kompozit tedarikçisi biziz... Daha ne olsun..
Hadi bakalım,biraz daha sıksan 13,50 ordanda ver elini 15 ......
Burada beklerken bütün kağıtları kaçırdık. Bu saatten sonra bunu satıp alacak kağıt yok. Bu yüzden spek denen o.çocuğu boşuna bekleme kimsenin satacak durumu yok.
SM-G615F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Götüremiyor, istediği malları alamadı çünkü. Aksine, bir sürü mal kaptırdı. Mecburen, endeks şov yaparken buralarda takılacak. Takılması için zamanı da var; bir sonraki bilanço aylar sonra. Ve onda da ne kadar düzelme olacağı belli değil. Bilançoların eski günlerine dönmesi birkaç çeyrek alabilir. Bu da tahta yapıcıya oyalanmak ve toplamak için fırsat verecektir kanaatindeyim. Endeks şovunu yaparken buralarda takılırsa, endeks geriye döndüğünde belki yine aşağıları test etmek isteyebilir. Amacı sıkmak. O esnada, dışarıdaki kimlerden ne kadar mal toplar bilemiyorum, ama benim çevremden olanlara yine mal kaptıracak. Bu sürecin 1 yıl daha mal kaptırarak gitmesini umuyorum. 2023-2025 arası bir daha bakarız ne yapmış diye.
Boeing 10 milyar dolarlık Arabistan savaş uçağı modernize işini yapacakmış.. Kompozit kullanır herhalde
En son Boeing max 737 modeli 3400 adet backlog üretim için izin almıştı 2 gün önce..
Boeing kompozitini bizden alıyor...
Ama hala heyecan zayıf tahtada..
Uçakları da biz yapsak fayda yok. Ağa bizimle eğleniyi.
Bu kağıtlar da 1-2 yıl içinde kazandırır elbet. Mesela dün Kords için değer verdiğim teknikçi bir dostumun fikrini aldım; 1 yıl sonra Kords'u nerede görüyorsun diye. Hedefi 22 civarları. Bu da kazançtır. Ama 1-2 yıllık vadeler, hedef kısa zaman aralığında olduğu için daha çabuk yorar. Katlaması da az olur. O nedenle, hedef 5 yıldan başlamalı.
Pandeminin zirve, havacılık sektörün dip yaptıgı dinemde bile kâr açıkladı..
Havacilık sektörü katrilyon zararlar açiklarken, kordsa da onlar ile beraber katrilyon zarar açıklamış gibi düştü..
Onlar o kadar zararla tavan giderken, bu seyretti, ama pandemi arttı diye yine düşüyor...
Enteresan hisse, ederini bulacak ama biraz zamanı var...
Özkaynaklar 1 yılda 2.2 milyardan 3.3 milyara çıkmış.....
-Pandemi çıkar olur düşer, pandemi azalır yükselmez..
-havacilık hisseleri düşer buda düşer, onlar çikar bu çikmaz
-bist düşunce düşer bist 1300 e dayanır bu sürünür
Her düşene eşlik ediyoruz ama çıkarken nazlanıyoruz...
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Çok doğru belki kar az gibi fakat özkaynaklar çok artmış. Devamlı yatırım yapıyor şirket.
Bakın Brisa goodyear fiyatları katladı, havacılık yukarı giderken bu fiyatlar saçma. Fakat son zamanlarda Kordsa bu haraketleri yapıyor, borsa çıkarken çıkmıyor, piyasa dururken yukarı hareket ediyor.
Boeing Çin de 8600 uçak siparişi tahmin ediliyormuş yeni uçaklar kompozit ağırlıklı tedarikçisi kordsa ama gel gör ki..
Aynen böyle. Kordsa ve Brisa zamanında aynı fiyatlardayken, Brisa'yı aynı bu şekilde topluyorlardı. Kağıt asla hareket etmiyordu, 5'lere kadar vermişlerdi. Kordsa ise Brisa'yı 2'ye katlamıştı. Şimdi ise süreç tersine döndü. Toplama dönemleri bazen 3-5 yıl arasını bile bulabilir. Kordsa'da bu kadar zaman alacağını sanmıyorum. Yani kağıdı yıllar boyu 10 lirada tutamazlar sanırım. Ama yine de zaman alacak gibi görünüyor. Bu şahsen istediğim bir durum.
Istediklerini yapsınlar bu hisseye giren zaten sirketin potansiyelini gördüğü için giriyor ama borsa bu kadar yükselmişken geri geri gitmesi de yatırımcıları bezdiriyor .
3 - 5 - 10 yıl kimse kimsenin bedava taşıyıcılığını yapmaz.
3 kez 13 den dönüyor
Bundan sonra benim için 10.80 11.00 al 12.80 -90 da sat olmuştur.
Ne zaman 13 u geçer o zaman yeniden değerlendiririm
Al sat tut tavsiyesi değildir.
Biz yazdikça yaslıyorlar, en iyisi sessizce alttan toplamak...
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
P c lere kaldık şerefless bunlar
https://ekonomi.haber7.com/ekonomi/h...imzalar-atildi
TUSAŞ'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, TUSAŞ, Boeing ile iş birliğinden edindiği teknik destek ve deneyimle yüksek kapasiteli hızlı üretim teknolojisini barındıran ve geleceğin hava araçlarında yer alacak olan termoplastik kompozit parçaların tasarlanması ve üretiminin gerçekleştirilmesi için yeni bir yatırım gerçekleştirdi
Boeing kompoziti kordsa dan alıp teknolojisine adapte ediyordu şimdi tusaş la paylaşacak bunu ..
İşin ilginci kordsa zaten tusaş la yerli helikopter projesinde çalışıyor...
Boeing son aylar çok aktif bize de yansıyacaktır..
Aynı fikirdeyim, bu kötü olmuş. Hatta Kordsa burada devlete ait olan bu tür şirketlerin önüne geçerek bir şekilde bu tür işlerin kendisine verilmesini sağlamalıydı. Nasıl inşaat işlerinde 3-4 kişiye veriliyor her şey, bunda da belli şeyler karşılığında benzer şeyler sağlanmalıydı.
Dilerim ikisinin alanları farklıdır, dünyada bu işi yapan birçok şirket var sonuçta ve ona göre de alan vardır.
Diğer yandan, şu tür haberleri daha sık görüyorum artık:
https://tr.euronews.com/2020/11/11/g...gerceklestirdi
https://www.havayolu101.com/2019/05/...meti-baslatti/
Lastikleri de yok bu araçların. Bana göre geleceğin ulaşımı bunlarla olacak ve lastikli araçların kullanımı giderek azalacak. Lastik sektörü için kötü ama kompozit için iyi.
https://www.tusas.com/urunler/komponent-uretimi
parça tasarımı ve üretimi yeterince stratejik ve yoğun ve pahalı.... Bir de ham maddesiyle uğraşmaz. diye düşünüyorum.
Dolayısı ile bu haber tedarikçi kords için olumlu olmalı.
https://www.instagram.com/p/CHfRhMuq...=16nglqx6vyz0r
Kap falan bildirseler böyle haberleri.Instagramdan ogreniyoruz.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şirkete bir mail attım.
“İyi günler
Şirketinize güvenerek ve kurumsallığınıza inanarak uzun vadeli yatırım yaptım. Hala her ay düzenli hisse senedi alıyorum.
Fakat yatırımcı ilişkileri konusunda sınıfta kaldığınızı düşünüyorum
https://www.instagram.com/p/CHfRhMuq...d=b1wc968g30zm
Biz bu haberi neden İnstagram veya Twitter’dan öğreniyoruz. KAP bildirimi neden yapılmıyor. Üstelik borsanın kan gölü olduğu bir günde bu haber belki bizi artıya geçirecekti. Biz Şeyma Subaşı değiliz. İnstagram bizim için haber takip yeri değil. Lütfen biraz daha sorumluluk ve şeffaf bilgilendirme istiyoruz.”
Siz de yazın lütfen
Bu ne ciddiyetsiz iş ya.
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
O tek bir araç değil mi? Onun iki balonundan kazanacağı para ne olur ki? Belki de bunu prestij için sponsorluk kapsamında bile yapmış olabilir. Ve bu haber bazı mecralarda çıktı, Kap'ı takip etmedim ama 3-5 farklı yerde denk geldim. Bize daha kapsamlı projeler lazım.
Olumlu etkisi olurdu. Basit bir iş değil. Prestij olarak şirketin ne iş yaptığına dikkat çekerdi KAP gelseydi.
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Katılıyorum 2000 derece sıcaklığa dayanaklı termoplastik kompozit üretip tedarik ediyoruz nasa tusaş Boeing bu ürünü monte ediyor onların anlaşması bu ürünü üretim bandına eklemek kompozit üretmek değil...
Ama Boeing kompoziti dönüştürebilir hale getirdiği projesi var yeni lisans aldı..
Her halukarda Elon musk ne diyordu havacılık (salgın öncesi) kompozit arzını komple alıyor kompozit bulamıyoruz demişti..
Yeni nesil siha iha uzay aracı max 737 helikopterler ... Tüm uçan nesneler ve hatta geleceğin arabası uçan drone lar ağırlıklı kompozit malzeme olacak..
Sektörde abd de 3 4 fabrikası olan kordsa avantajını kullanacaktır sabır...
Bu arada ciroda belli miktarın altında yeni işleri bildirim yapılmıyor orion örneğinde olduğu gibi...
Sabır edelim inşallah herşey beklentimiz doğrultusunda ve hatta daha erken olacak..
Allah mahçup etmesin inşallah bizi bir an önce yükselsin hedefimize..
https://twitter.com/sefa_toptan1/sta...853651968?s=19
okumalık... hissedarlar için de çalışıyorlarmış.
Kuşlu sitede bol takipçili agresifler paylaşıma başlıyor. 1 yıldır yerinde sayan bir global hisseyi buradan neden almasınlar? Psikopat spek de mal kaptırıp sonra kızıp aşağı indirme ile vakit geçirsin. Bas gitsin be adam. Vereceksen de pahalı ver. ytd.
2028 Hedef Fiyat Kordsa;
Ciro: 40 Milyar TL
FAVÖK: 7,5 Milyar TL
Net Kar: 4 Milyar TL
2028 Aralık Hedef Fiyatım: 220 TL
Yatırım Tavsiyesi Değildir. Atıp fava bekleyeceksin.
Citi 40 lot 100 lot tırtıklaya tirtiklaya 30 bin lot aldı. Hayret ki Ak yatırım cansiper önüne takoz koymadı. Sanırım 13 ü bekliyor. Çık da endamını görelim.