Ankara belediyesi ihale işi ne alemde bilgisi olan var mı? şimdiden tşk.
Printable View
Ankara belediyesi ihale işi ne alemde bilgisi olan var mı? şimdiden tşk.
evet ben ilk çeyrek için kabaca bir hesap yaptım şöyle ki;
ilk üç ay satış adetlerini topladım, tahmini araç fiyatlarıyla çarptım;
Satış adetleri;
küçük otobüs 187
otobüs 278
zırhlı 51
kamyon 98
https://www.otokar.com.tr/getmedia/e...ildirimleri__1
Tahmini fiyatlar;
küçük otobüs 800k
otobüs 1750k
zırhlı 3000k
kamyon 420k
https://commercial.otokar.com.tr/Oto...-listesi_4.pdf
Bu hesapla tahmini ciro 830 çıkıyor. Çok kaba hesap tabi ama, zırhlının fiyatı tamamen tahmin mesela.
Burdan kara nasıl geçeriz fikri olan varsa o da güzel olur.
yükselen üçgen görünümü var.formasyon direnci 380..
başarılı formasyonda 420 seviyeleri kısa-orta vade için hedeftir.
https://i.hizliresim.com/yK8Xt2.png
Kalın kalın lotlarla alıp ufak tefek lotlarla düşürüyorlar ve bunun ne anlama geldiğini burdaki herkes bilir.
İhale oturumu başladı
60 milyon euro luk ihale hadi bismillah keşke bizim olsa...
otokar alamaz cok yüksek verdi bmc alacak
Sonuçlar 10-15 gün içinde açıklayacaklarmış. En uygun BMC vermiş görünüyor. Hayırlısı diyelim. Sonuçlanamadı.
İhalelerde para her zaman en etkili faktör değildir.
cng girmemişsiz:D 5.732bin euro eruo lot 2- 28 adet dızel arac için fiyat vermnişiz!!!
lot2 en iyi teklif mersedec 5,614milyon euro
lot 1 yani 163 koruklu+91 solo otobus ıhalersıne gırmedık, en ıyı teklıf bmc yaklasık 50 milyon euro- mercedes 51 mılyon- karsan 53.642bin euro teklıf verdi
Ankara belediyesi ihale bedeli 60 milyon euro olarak belirliyor ve sen bu ihaleden 5,732milyonluk paya teklif veriyorsun...
Piyasa çok kötü olduğundan bezdirme hareketleri devam ediyor. Nereye kadar düşeriz kestirmek zor. Hisseyi istedikleri gibi yönlendiriyorlar. Hisse toplanmış görünüyor. Uzun zamandır da rölantide hareket ediyor. Piyasanın kısa zamansa düzeleceğini de sanmıyorum. Sabırla bekliyorum.
İstediğin kadar ihale al. Tarihinin en güzel bilançosunu açıklamaya aday ol. Piyasa istediğini yapar. Bugün güzel bir ders aldım. Umarım sondur.
https://i.hizliresim.com/kd2EcI.png
bugün spekler ve oyuncular düşüşe oynadılar endeks ve hisseleri düşürerek para kazanıyorlar yukardan satıp aşağıdan almakla . hep yükseletmekle kazanmıyorlar düşerken de kazanıyorlar .
yatırım tavsiyesi değildir
sn kartopu link açılmıyor.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/6...ti-439572h.htm
yeni çağ gazetesi açıp okuyabilirsiniz
Uluslararası piyasalarda kapanış rekoru kırılırken bu piyasanın bu kadar değer kaybetmesi ve bu hissenin hakkında konuşulan beklentiler olmasına rağmen bu kadar düşmesi normalmidir. Ben cevap bulamadım. Bilen bir arkadaş aydinlatirsa sevinirim. Y.T.D.
neden düşer, neden pirim yapmaz, bu kadar geniş ürünü olan otokar:
bilançosuna tek tek baktım:
I-)Net Yabancı Para Pozisyonu 271.930.000 tl. ulaşmış üstelik ilk çeyrek bilançoda 170 mil. negatif durumdan bu seviyeye bir iyileştirme yapmış. kısaca total değişim= 271 +171 = 442 mil. pozitif yönde bir değişim yapmış.
II-) Yurtdışı Satışlar 2.210.216.000 tl--->Yurtiçi Satışlar 714.312.000 tl
III-) DÖNEM KARI (ZARARI) 618.268.000 tl. dağıttığı temettü 14 tl net
IV-)Geçmiş Yıllar Kar/Zararları 289.374.000 tl
V-) Özkaynaklar 1.007.343.000 tl ulaşmış durumda
VI-)Dönen Varlıklar 3.178.513.000
VII-)Net Borç 1.336,6 mnTL
VIII-) Ödenmiş Sermaye 24.000.000
en önemli beklenti İVECO ortaklığıdır yıllık 5000 üetim kararı var...
Tüm bu atraksiyonları 24 mil gibi komik bir sermaye ile yapıyor, bence sermaye artış için bir şeyler yapmalılar...
Ivecoda kesin üretim adedini bilmiyorum ama bu yılın son çeyreğinde üretime başlayacaklarını okumuştum. Fazla bir zaman kalmadı. Umarım bunun gibi olumlu gelişmeler artar. Y.T.D.
Bir önceki genel kurulda sorduk sermaye artışını. Cevap:
Biz Koç holding iştiraki bir şirketiz arkamızda güçlü bir sermayeye sahip Koç holding var. Sermaye artışına ihtiyacımız yok dediler.
O nedenle sermaye artırımı ile ilgili çok büyük bir beklentiniz olmasın. Uzun vadeci olanlar zaten günlük fiyata bakmazlar. Eğer bizim gibi 2015 yılından beri hissede iseniz zaten maliyet sıfırdır. Düzenli temettü alırsanız ve kuzuları annelerinden ayırmazsanız zaten 4-5 yıl sabreden muradına erer. Bol kazançlar.
İveco 5 senede 5000 uretim hedefi, senede degil. Genel kurulda bu sene sonu uretimin baslayacagini soylediler. Kaba bir hesap yapsak tanesi 1 milyon desek senede 1000 tane olsa ciroya katkisi 1 milyar cok iyi rakam.
Bedelsiz icin de cok buyuk beklentiye girilmemeli bence cunku kurulda da soylediler onemli olan ozkaynagimiz o da guclu dediler.
Rica ederim efendim. Ankara ihalesi beni sasirtti acikcasi umitliydim uzdu baya. Kazakistandan hayirli haber gelse keske.
1.loto teklif vermemesine bende cok sasirdim ve sonra neden vermedi diye dusunuyorum, acaba baska siparisleri daha farkli amaclari mi vardi?
olmasa daha buyuk dusunmese teklif verirdi demeden edemiyorum.
İyi niyetli dusunmeden edemiyorum ve bu beni daha cok heyecanlandirdi.
Bekleyip gorecegim kendi adima.
Sayın lualua şimdilik üzülecek bir şey olduğunu sanmıyorum otokarin teklifi ile diğer firmanın teklifi arasında 115 bin € gibi az bir fark var. Şu an için komisyon tarafından inceleniyor. Çeşitli faktörler göz önünde bulundurularak bir karar verilebilir. Ayrıca büyük şehir belediye meclis üyelerinin basindan takip edebildiğim kadarıyla yabancı bir firma yerine yerli bir üreticinin tercih edilmesi konususunda beyanatlarinin olduğunu soyleyebilirim. Bekleyip göreceğiz süreç devam ediyor. Y.T.D.