çimsanın 2017 den gelen grafiği güzel duruyor...
Printable View
Dun az bir miktar 45 e alis yaptim..sansima guzel hareket yapti.burada sabit cok degerli insanlar var...bol kazanc herkese ..
Bu başlığı şu anda 11 kişi okumaktadır. (4 üye ve 7 ziyaretçi)
axaray, daraka, mmyasar69, nurettinduzenli
Nuh çimentoda ve daha önce yatırım yaptığım birçok hissede, alım kararı vermemin temel nedenlerinden biride Nakit Akım Tablosudur. Açıklanan kar rakamında hatta Nuh Çimento da bile elde edilen kar firmanın o dönem kasasına koyduğu net para değildir. Makinaya amortisman ayırır kardan düşer yeniden değerlemesini yapar kara ilave eder gibi....Aslında yabancıda nakit akım tablosuna bakarak alım yapıyor bence. Nuh çimento en son açıkladğı 3. dönem mali verilerindede harika bir nakit akımı yarattığın gösterdi. Tabi nakitte pozisyonun sağlam olması, yatırımların tamamlanmış olması önümüzdeki yıllarda gelecek olan temettüler yatırımcının iştahını kabartıyor.
Şahsi olarak ben halen Sayın Gökhan BOZKURT un avrupadan şirket alım hedefine odaklanmış durumdayım. Eğer şirket alımı yapılacaksa temettüde vermesin önemli değil.
Aslında dezavantaj gibi görünsede firmanın en önemli avantajlarından biriside çok ortaklı olması neden mi? düşününse borsamızdaki diğer birçok hissdeki gibi ortak ikinci bir firma kurup imalat nuh çimentodan ihracat nuh ithalat ihracattan dese, nuh ihracatta halka açık olmayan firma olsa karlar hooop cebe,,,
kalem kalem nakit akım tablosu analizi yapmıycam ama arkadaşlar bi girip detaylı bakın herşey ödendikten sonra 200 milyon TL para üretmeyi başardık
arkadaşlar konunun önemini şöyle söyleyim firma yıl içinde 105 milyon temettü ödemesi 25 milyon faiz ödemesi yaptı 60 milyon tl lik gayrimenkul, 76 milyon tl tutarındada eurobond aldı . bunları yaptıktan sonra 200 milyoncuk kaldı.
çekilen ve ödenen krediler arasında 37 milyon var. gayrimenkulun yarısını kredi ile almışız.
Bu Hisse,16-17 -20 liralarda iken Forum sayfasında hiç yazı yazılmayan günler , Tahtasın da az işlem olurdu.. Şimdi kağıt ooldu 50 TL, övgüleri sayfalar dolusu..Sn tufan beyin dediği gibi, Ucuz mala kimse yanaşmıyor,Pahalı mal kıymetli oluyor..
walla hocam; biz 5,68 de de burdaydık, 53,40 da da burdaydık... bundan sonra da burdayız İnşaAllah. pahalı veya ucuz fiyat baremi patronlara, arz ve talebe göre de değişir yani. bana göre ucuz olan sana göre pahalı olabilir. bunun gibi yani.
Asla Yatırım Tavsiyesi Değildir. Zarar Edebilirsiniz.
Cüney Bey;Size sözüm yok..
Hatta takdir ediyorum sizi..
Daha önceki sayfalarda yazdığınız gibi,Temeli sağlam,Geleceği olan,Kazandığını Ortakları ile bölüşen,Dürüst Yönetilen Şirketleri bulmak ve onlara Hissedar olmak çok önemli..Günümüz Dünyasında ise bunun önemi 2 Kat daha fazla..
Geriye dönüp baktığım zaman,Uçanın kaçanın peşinde koşmaktan ziyade,Güvenli limanda olmak,Verimli arazide ekip biçmek daha kazançlı ve sağlıklı olduğunu gördüm...
Benim için Nuh çimento,Geç fark ettiğim bir değer..Umarım biriktirmek nasip olur.
Sanırım 2005-2006 Yılları idi..Çimbeton da bir operasyon yapıldı ve Bende Hisseyi 34-37 TL Civarından al,sat yaparken en sonunda orada batağa saplandığımı hatırlıyorum..Ondan kurtulduktan sonra birdaha o kağıda bulaşmadım..Sonraları da hiç fiyatını takip etmedim..Şimdi baktım.11.Aralık 2020. Cuma kapanışı Fiyatı 175.70.TL .Bu fiyatın içinde bölünmeler,Temettyüler vs varmı bilmiyorum...Operasyon yeyen Baazı KAĞITLAR ,Yıllarca sürüncemede kalıyor..Sonraki yükseliş de yakalayıp da para kazanan az kişi vardır,bence....
Nuh Çimento düzenli temettü verdiği için,O Tür operasyonlara maruz kalmıyor sanırım...Ya da kimse cesaret edemiyor..Bilemiyorum..
Bu dolar kuruna rağmen bugün portföydeki tek kırmızı yakan hissem Nuhcm 😀
Forumdaki bu sessizlik çok hayra alamet [emoji2] biliyorsunuz değil mi ?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kısa vadeli grafikte güzel bir flama oluştu gibi, izlemeye devam.
hayırlı işler, bol kazançlar.
Kartondan çıkanlar,Nuhun Gemisine bindiler galiba.:-))
Gemi birden hareketlendi,sanki okyanus açıldı.:-))
gördügüm en namussuz hareket olabilir bu
bugün verdiğim kovit 19 testi sonucu pozitif çıktı.
koku ve tad yok. hayat boş yani.
garantiden alan kişi tutamadı siçtı tahtanın ağzına. gaza geldi tavandan veririm hesabı yaptı ama tutmadı.
Geçmiş olsun. Ben yeni atlattım coviti...size verilen ilaçları kullanmanızı tavsiye ederim, zira bu hastalık da virüsten ziyade bağışıklık sistemimizin virüse gösterdiği tepki (sitokin fırtınası dedikleri) sorun yaratıyor..ilaçlardan biri de bağışıklık sistemini düzenlemeye yönelik bir ilaç bu nedenle...
Tekrar geçmiş olsun...
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Acil şifalar, günde 1 litre kadar 1sarmısak dilimlenerek bekletilmiş limonlu su içmek inmun sistemin %80'inin kaynağı bağırsaklardaki lenfoid plaklara faydalı imiş diye duydum.
gecmıs olsun cuney bey forumun eskıden berı tanıdıgım tum ustadlar burda toplanmıs masallah hala potansıyel var demekkı cok cıktı dıye gırmeye korkuyordum cımsa dayız bızde sankı o daha az yurudu geldı bana ama burdakı yogunluk sasırtmadı desem yerıdır nuh hep gozumun ucunda begendıgım alamadıgım tahtadır bol kazanclar
Gecmis olsun cuneyt bey.Ben de covid takibi yapan hekimim
1-Ilaclari tarif edildigi gibi eksiksiz kullanin.
2-Mutlak istirahat.Evde bile gezinmeyin.Zamanin cogunu uzanarak geçirin.
3-Uykuyu ihmal etmeyin.
4-Sikayetlerinizi takip edin oksuruk nefes darligi ates vb durumda ek tetkikler icin yeniden hastaneye basvurun.
Gecmis olsun tez vakitte sifalar dilerim.
Geçmiş olsun Cüneyt bey acil şifalar diliyorum.
Hayirli ugurlu olsun
Yeni yilda yildiz pazardayiz
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Geçmiş olsun Cüneyt Bey tüm hastalara acil şifalar dilerim