Bir fabrikada işçi olsanız fabrikanın patronuyla zıtlaşır mısınız?
Printable View
Bir fabrikada işçi olsanız fabrikanın patronuyla zıtlaşır mısınız?
Hatta ben patronun küçük çocuğu fabrikaya gelse ona fabrikayı gezdiririm, onu oyun parkında oynatırım...
Okula öğretmenin çocuğu gelirdi, hepimiz çocuğun başına toplaşırdık.
Şimdi biri kalkıp diyecek: "Tamam TEK piyasanın yönünü bildin, artık sus, tamam!"
Bir şey daha... VİOP 1270'de iyi tutundu.
Alım satım yapmadan pozda beklemek de sabır işi.
Piyasa iştah açan aralıklarda hareket ediyor gün içi.
Keşke her hareketi yakalayabilsek, puanlar ziyan olup gitmese.
Ama her hareketi yakalamak isteyenler mezarlığıdır bu piyasa.
Dünkü kapanışın üstünde olmamız, BİST 100'ün 1120 üstünde olması olumlu.
BİST 100 1120-1150 kanalının içindeyiz: https://invst.ly/s9bih
Ne temel analiz ne pasta ne derinlik ne indikatör... Kırık camlı bir cep telefonu... Doğru düzgün bilgim yok borsayla ilgili. Bir uçurtmanın kuyruğuna yapıştım, uçuyorum...
Adamlar piyasa sistemini çok güzel yapmış. Piyasanın kıymetini bilmeliyiz gerçekten.
Akıl terinin para ettiği bir yer burası.
Sanırım borsayla meşgul olan bir insan Alzheimer olmaz, çünkü kafa devamlı çalışıyor...
Piyasada kanaatimce doğal seleksiyon var, yani kafayı çalıştırmayan eleniyor...
Benim gibi kafası çalışmayıp temkinli olan, vadesi uzun yarı parası cebinde olansa bir müddet daha yaşamına devam ediyor...
VİOP başlığı çok eğlenceli bir yer.
Bir yerde okumuştum, cümle yaklaşık şöyleydi: "Hüznün bol olduğu yerde gelişir komedi."
Tabii bunlar hayatımıza haybeden soktuğumuz hüzünler belki de.
Durduk yere, hiç yoktan...
Yaşlı bir amca memur olan oğlunun piyasada eski rakamla bir trilyon kaybettiğini söylediğinde kirpiklerimi kırpamadan adama bakakalmıştım.
Sen memursun etin ne budun ne senin.
Hem senin borsada filan ne işin var, memurluğunu yap, senin mesleğin memurluk; doktor, öğretmen, polis...
Sabaha kadar grafik inceleyeceğine doktorsan kalp ameliyatlarıyla ilgili yeni gelişmeleri anlatan makaleler oku, mesleğinde en iyi ol...
Sabaha kadar grafik inceleyeceğine öğretmensen çocukların otobiyografilerini ezber et, bir öğrenciye daha dokun...
Meslek süluk etmekten gelir; yani bir yol tutmak, bir yola girmek...
Burada çoğu insan, açık olalım lütfen (Karşımda yüzlerce insan var gibi konuştum.)
Para verip hüzünler satın alıyor...
Bir ailemiz olsun olmasın "temkin" huyumuz olmalı...
Cesaretle -çok özür dileyerek en başta kendim için söylüyorum- mallık arasında çok ince bir çizgi vardır...
Borsaya yatırım yaparken rakamlar dışında her şeyi soyunacaksın kafandan.
Bir yönün taraftarı asla olmayacaksın.
Bir arabanın arkasında okumuştum: "Bugün bundan sonraki hayatımın ilk günü."
Hataları kabullenmeli, hatalardan ders çıkarmalısın. Güneş senin üstüne doğduysa sana hâlâ şans veriliyor demektir düzelmen için.
Her mevsim bir amaca hizmet eder.
Her mevsimin içinden geçer insan kendi ömründe.
Hangimiz kusursuz bir ömür sürüyoruz ki?..
O, piyasada eski rakamla bir trilyon kaybeden memur... Doğrulup yürüyebilir...