Evet akd den bahsettim ben.. kademeler maşallah yol geçen hanına döndü 10 kademe birden inip kalkıyor [emoji28]
Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Printable View
Karanlık odaya 18 t lden girdi:) Karanlık oda kadar saçma sapan bir uygulama yok. Görmüyon, duymuyon, büyükler kafalarına göre alıp satıyor.
Nazar değdirdik
kuşlu sitede gördüm birisi konak projesinden bahsetmiş 2015 yılında gönderilen kap haberine göre 1,65 milyon ton bakır 2,9 milyon ons altın rezervi tespit edildiği açıklanmış zamanında,o günden beri proje ile ilgili bir gelişme olmamış,araya bir sürü olay girdi işler aksadı ama çalışmalar hızlanmış olabilir mi kozaa ve ipekenin hareketlenmesi ucuz kalmış olmalarının yanında bunu da akla getiriyor,nerdeyse 6 yıldır proje ile ilgili bir açıklama yapılmamış bir gpn sürpriz bir haber düşer mi acaba,eğer böyle birşey olur üretim faaliyetine başlıyoruz derlerse var ya kozal bile bunun yanında hikaye kalır,hadi inşallah böyle bir haber düşer de gene şu günlükçü kurumların kaldır indir vurkaç olaylarından birine yem olmayız
Çok güzel ve kozaa yi ilgilendiren en onemli konuya değinmişsiniz. Gerçekten inanılır gibi değil bende 2 aydır konak projesini araştırıyorum. çok büyük bir altin ve bakir rezervi bulunmuş. Dünyanin en buyuk Kanadalı maden sirketlerinden (tech) bir firmayla ortaklik yapılmıştı. ve en son 2015 kap tan beri haber yok. esrarengiz bir şekilde de artik faliyet raporlarında da yaklaşık 2 yıldır hic bahsetmiyorlar. DUYAN BIR BILGISI OLAN VARSA YAZSIN LÜTFEN. KOZA YATIRIM BÖLÜMÜNÜ ARASANIZ ONLARDA BILGI VERMIYOR.
2016 yılında son rezerv haberi var...(2015 yılı rezerv çalışması )
Kozal UMREK raporu açıklandı evvelsi gün Kozaa da açıklarsa Umrek raporunu bilgi sahibi olacagız
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/504244
Şirketimizce yürütülen çalışmalarda 782.24 milyon ton (mümkün/inferred) kaynak belirlenmiştir (cutoff tenörü %0.1 bakır). Cutoff tenörünün hesaplanmasında kullanılan Bakır fiyatı 3 USD/lb, Altın ise 1,300 USD/ons'dur. 2015 yılı içerisinde yapılan sondajlar ile mineralizasyonun bakır ve altın içeriğinde artış sağlanmış, bakır içeriği 1.65 milyon ton dan 1.71 milyon tona, altın içeriği ise 2.94 milyon ons'dan 3.11 milyon ons'a çıkmıştır.
Zirvedeki yalnızlık [emoji2957] dolar bazlı 19.43e kadar devamke..
kozaa ve ipek te 60 dk lık grafiktebayrak flama oluşumu var. Kozaa tam oluşmamış ama ipekteki bariz oluşmuş. inşallah formasyon tutar da yükselirler. BU flamanın oluşması illakim olacağı anlamına gelmiyor.
bu detay daha güzelmiş,varlık içinde yokluk çekiyoruz şu cevherler çıkarılsa hem ülke kalkınır hem yatırımcı kazanır neden süründürürler böyle işleri anlamıyorum,yer altında yatacağına yerüstüne çıkar kullan,borcunu hallet cari açığı kapa bundan güzel imkan mı olur,Allah vermiş ama biz beceremiyoruz sanki
Enteresan bir hesaplama yaptım paylaşmak isterim
KOZAA/KOZAL oranlarına baktım 0,13 civarlarındayız ve tarihi düşük seviyelerde.Geçen sene ortalama 0.17....
Ne diyelim ? Hayırlısı
YTD
Sevgili Arkadaşlar
Mutlaka önceki sayfalarda vardır bakım google da yaptım ama net bilgi bulamadım
KOZAL ile KOZAA arasındaki ilişki nedir ?
Kim kime sahip ve oranlar nedir ?
Kısaca bilen yazarsa zahmet olacak
Tşk
Eksik bilgi ve çok karmaşık br ortaklık yapısı var. KOZAL ın %45 i ATP inşaatın. ATP inşaat İPEK in grup şirketlerinden biri ve %100 oranında sahibi. İPEK tek buradan KOZAL ın %45 ne sahip oluyor. Koza ipek holding A.Ş de KOZAL ın %25'ine sahip ama o şirketin ortaklık yapısını bulamadım. Tahminen yarı yarıya koza ve ipek ortak olsa. İpek in KOZAL daki payı % 57 civarında olur.
Genede daha iyi bilen biri varsa bu karmaşık yapıyı yollasınlar bilelim.
ANKET-BIST100 Endeksi'nin haftaya alıcılı başlaması bekleniyor
Analistlerin BIST100 Endeksi açılış fark değerine ilişkin medyan
tahmin +8,00, ortalama tahmin ise +7,58 puan oldu.
Foreks'in 27 aracı kurum analisti ile yaptığı ankette, en yüksek
beklenti +21,02 puan olurken, en düşük beklenti ise -4,47 puan olarak
gerçekleşti.
Ankete katılan 27 analistin 26'sı pozitif, 1'i ise negatif açılış
tahmininde bulundu.
BIST 100 Endeksi, cuma gününü 7,15 puan düşüşle 1538,44 puandan
tamamlamıştı.
NOT: Foreks Haber Merkezi tarafından günlük düzenlenen BIST100
Endeksi açılış anketine katılmak isteyen yatırım uzmanları
neslihan.koroglu@foreks.com adresine başvuru maili gönderebilir.
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
(15/02/2021 - 09:16:11)
19,30 üstü kademeler az bir lotta yukarı çıktı buralarda oyalanıp öyle devam etmesi daha sağlıklı olur.
Deniz yatirim eski günlerdeki gibi malum yere virman mi yapacak göreceğiz :)
20 üstü görmeden yüreğim soğumaz [emoji28]
Hayırlı olsun tavanımız [emoji28]
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...4e4522a82a.jpg
bist işlem hacmi ilk 5 te kozal-ipek-kozaa-gübre-sasa.....2021 yılı madencilik-tekstil bana göre ön planda olacak...pandemi ile sağlık-tarım-teknolejiler baya pirimlendiler....trizm ve havacılık aşılama iyi netice verdi dediklerinde...
haydi kayyum rezerv haberi bekliyoruz.....2020 raporlarıda gecikti...
:kahkah::kahkah: az sonra vatandaş gelip spekleri kozal topiğinden buraya kaçırdım der mi ?? der...anlamaz ,bilmez,okumaz yazar bir yazı vınn...
20.20 üstü kapanış bu gün iyi olur...artık kap beklenir oldu...uzatma kayyum..
Şunu bilmiyorlar ki spek en iyi cevabı tahtada gösterir zaten. Bunu burada gazlamaya kelimelere dökmeye vs ihtiyacı yok.
Ayrıca üzerine düşeni fazlasıyla yaptı okuyorsa buradan teşekkürlerimi sunarım hürmetler :)
Artık haber desteklemeli dediğin gibi..
bu grup bileşik kaplar gibidir...uzun yıllar izler,bakar,görürüz...her zaman kozaa gider sonra ipek kozaa geçer en son kocaoğlanla finali yaparlar dı..bu defa tersi oldu kozal gitti...80-140 hareketine diğerleri sağır ve kör kaldı...bizde dedik ki bu iş belli bir oranda eşitlenecek...pirimsiz kalan kozaa-ipeğe geçtik kozal çok azalttık vay senmisin diyen kozal asıl iş yapan,daha önce kozal çıktı diğerleri cazip diyen bile bizi hedef aldı sonra spekler doldu diyen .....dediğin gibi tahtayı yapan en güzel cevabı verdi..bir kademelik malı zor alabilecek ky ler olarak bize düşen çimde fillerin ayakları altında kalmadan nasiplenmek...
son 20 dk da yatırım finans 1 milyon lot sattı, tek lot almadan.
Kesinlikle katılıyorum. Ana işi yapan kozal doğru, karlar oradan geliyor doğru da bunu bilmeyen mi var? Borsa bu düz mantıkla işlemez.
Zarar eden firmalar yükseliyor, sporlar eksi öz sermaye vs vs Borsada her iki taraftan da örnekler bulunur.. hem temelciler hem teknikçiler haklı çıkabilir. Kesin diye bir şey zaten yok.
Ben kar eden,beklentili ve bazen de Fener vs gibi hızlı,riskli hareket edenleri seçiyorum. Herkes özgür alım satımda.
Ana firma kozal evet buyur orda gitsin alsın isteyene bol bol verirler ama ibre diğerlerine döndüyse bunu da görme yeteneğim varsa değişirim tabi. Kimseye sadakate göre para vermiyorlar :)
Kağıda aşık olmam, Acımam istediğimi satarım vesselam..
endekse direnemedik..bakalım kapanış ne olacak..
bilinmeyen bir şey mi var zor karları yedik..
ne silkeliyorlar be..
teknik yorum alabilir miyim arkadaşlar
Teknik meknik yok bam bam bam:) Şaka bir yana haber bekleniyor...haber gelsin bakılır