Son dakika: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Kanal İstanbul'un imar planı onaylandı, askı sürecinin bitmesinin ardından ihale sürecini başlatacağız" ifadelerini kullandı.
Printable View
Son dakika: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Kanal İstanbul'un imar planı onaylandı, askı sürecinin bitmesinin ardından ihale sürecini başlatacağız" ifadelerini kullandı.
inadım inat.....diyorlar...
Otokratin birisini dinlediği, akla daveti kabul ettiği görülmüş mu?
Bunlardan ülkeyi yönetenler o ülkeye ve halkına onulmaz belalar açarlar...
Suriye, Libya, Filistin Kudüs derken bela yerel olmaktan çıkıp bölgesel doğru gidiyor...
Dünya savaslari nasıl çıktı ki?
yarın 6'ları delip geçeceğe benziyor. Binmeyen kalmasın tadında hareketler var.
YTD.
Motorlu Taşıtlar Vergisi içindeki “yol ve trafik katkı payı†yüzde 10 artırılarak, elde edilen gelir belediyelere aktarılacak
Yapıştı 5.98'e, yukarı geçirmiyorlar ama aşağı da düşmüyor, dört gündür böyle daracık marjda sıkıştı kaldı.
Bakalım ne zaman hangi yöne patlayacak?
Tüm dünyaya korku salan koronavirüs nedeniyle olağanüstü seferberliğin ilan edildiği Çin'de dışarıya maske takmadan çıkan bir kadın, önünü kesen yetkili tarafından tekme tokat dövüldü.
Bu Trabzonspor mevzusu bile dolarda aslında ne gibi canbazlıklar yapıldığının bir göstergesi.
Ali Koç söyledi , boş konuşmaz o , kızarsın veya kızmazsın. Onun söyleminden duyduk ki , devlete iş yapan müteahhitlere , trabzon stadının locaları ederinin çok üzerinde fiyatından alma zorunluluğu getirilmiş. Tüm klüpler , hele hele en zenginleri bile iflasın eşiğinde olduklarından transfer yasakları getirilmiş iken nasıl olur da Trabzonspor 5 transfer birden yapabildi? Damat da söyledi zaten , perde arkasında ne işler çevirdiklerini bilen biliyor dedi. Öz babası da söyledi.
Bu dolar işinde de kim bilir perde arkasında neler neler yapılıyor, ne katakülli işler çevriliyor , verilerle ne biçim oynuyorlardır. Sadece çok dar bir çevre biliyordur.
Bu sitede , bu topikde , bu forumda finansal ve entellektüel bilgisi iyi olan bir sürü insan var. Sistem ile ilgili sıkıntıların farkında olan. Ve şu iddiadalar. Tamam farkındayız ama ağaçtaki elmaları da yemiyelim mi kardeşim? (Bist i kast ediyorum) Sistemde oluşan bozukluk ,bize sistemi terk etmek için yeterli zamanı verecektir. bla bla bla ..
Naçizane görüşüm: Ne olduğunu bile anlayamıyacağız? Reis in dediği gibi 'bi gece ansızın'
Bir yanda o güne kadar elmaları yemeye devam edelim. Sistem ile ilgili oluşacak anomalileri fark etmeye başladığımızda fıyarız nasıl olsa. Bir yanda da , birikimlerin geleceğinin sizin dışınızdakilerin dudakları arasına bağlı olma durumu.
Karar herkesin kendisinin ..
İyi yapmışsınız sayın abim. Huzurlu hissettiğin pozisyonda olacaksın demişler.
Şahsen ben de bir süredir sistem dışıyım. Bir miktar gümüş vardı sistemde gözüken kağıt üzerinde. Onu da sattım. Döviz e ve altına çevirdim. Çıktım sistemden.
Ha ne oldu? 5-6 aydır döviz faizinden oldum.
Benim için : Depremde yerle bir olmam + hırsızlık ve gasp a uğramam < birikimlerimi sisteme emanet etme
biri dörtgen diğeri üçgen formasyon ikisindede yön belirli değildir dörtgen formasyon yukarı kırmış ve 4 liradan 7 liraya gitmiş, üçgen formasyonda yukarıyı zorluyor eğer 6 yı geçerse hedef 10 liranın üstü olur şayet aşağı bir kırılma olursa 4 ü hedefler https://i.hizliresim.com/Yd1n22.png
xxxxxxxxxxx
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, dünyayı tedirgin eden koronavirüs ile ilgili alınan tedbirleri açıklarken, "Sizin virüslere karşı özel bir önleminiz var mı?" sorusuna, "Ben her sabah bir kaşık dut pekmezi yerim" diye yanıt verdi.
Erdoğan vücudunu nasıl zinde tuttuğunu şu sözlerle aktardı: "Ama benim bir tavsiyem var. Bunu sağlıkçılar da söylüyor. Yine de üşütmeyin. Aman ateşe falan dikkat edin. Tabi bunlar belirtileri. Hepsinden öte kendinize güvenin. Gıdalarınıza dikkat edin. Bizim özel bazı tedbirimiz var mı derseniz, öyle bir tedbir inanın yok. Vücudu güçlü tutacağız. Bizim bazı arkadaşlar sağ olsunlar ara sıra dut pekmezi gönderirler. Ben her sabah bir kaşık dut pekmezi alırım. Çünkü kan yapar. Ağırlıklı olarak Erzurum'dan."
Çin'in de böyle bir lideri olsa korona virüs falan vız gelirdi...
Zaten dibimizde korona virüsten diğer ülkeler salgından kitle halinde ölseler, bize bu tip belalar malum teğet geçer...
Bir kaşık dut pekmezi, keçiboynuzu reçeli yeyin...
Cümle virüs, vız gelir tırıs gider...
Çine git desen gideceğini hic sanmam, dut pekmeziylen bile.:he:
Üşenmedim Google amcaya sordum, dut pekmezi kan yaparmı deye, çünkü başımdan geçti eşimde kansızlık vardı, dut pekmezi dedik ne gezer pekmezde demir dedi dahiliye doktoru.
Neyse, Google araştırmamızda estek köstek medyası dışında, bir tane akli başında kaynak bulamadık, dut pekmezininin kan yaptığına dair.
Enflasyon %12,15. Faiz 11,25.
Mevduata verilen aylık faiz oranı %10,5 civarı, neti %9'a gelir. Bırakın faiz almayı kayıp %3,15.
Bu göstergeler aşırı para basımını gösteriyor.
Ocak 2020'de dış ticaret açığı 4,46 milyar dolar olarak gerçekleşti. Aralıkta ayında ise dış ticaret açığı yüzde 127,4 artışla 4,72 milyar dolar olmuştu. Büyüyen dış ticaret açığı cari açığın hızla artmasına sebep olacak.
DXY ise artış trendinde.
Veriler bu şekilde devam ederse doları tutmak mümkün olmayabilir.
Herhangi bir bilimsel titri olan bir makale filan varmı bu konuda?
https://www.linkpicture.com/q/Screen...659_Chrome.jpg
Bunun gibi...
https://www.linkpicture.com/q/Screen...435_Chrome.jpg
Velhasıl günün konusu pekmez, Reyis ahaliye benim gibim et yiyeceniz deyecek değil ya!:he:
Eskiden çıpalı kur vardı, kur belirli oranda artırılırdı. Bana kalırsa şu anda da bist bünyesine alınan swap piyasası ile bu sağlanıyor. Volatilite artık olmuyor, olaylara bir kaç kuruşla tepki veriyor.
Durumları düzeltmek ve yoluna koymak için zaman kazandırıyor.
Verilerde düzelme olmaz ise çıkmaza girilir ve mecburen eskiden olduğu gibi sert artışlarla karşı karşıya kalabiliriz. Cari açık, enflasyon, faiz ve pmi verileri takip edilmesi gereken önemli veriler.
Ancak ABD yaptırımları ve ortadoğu da olacak olumsuzluklar da çok etkili.
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile telefonda görüştü. Erdoğan, 8 şehit verdiğimiz rejim saldırısının barışa darbe vurduğunu söyledi.
Teke tek programında üç uzman Suriye politikalarımız ve yanlışlar üzerinde çok doyurucu analizler yaptılar.
Bugün geldiğimiz noktada, Türkiye'nin İdlib'te , Astana mutakabatlarıyla o bölgeyi ne idüğü belli silahlı unsurlardan temizleyeceğine dair veriği sözleri yerine getirmemesinin büyük etkisi olduğu ifade edildi.
Bu süre 2017 yılı sonu imiş.
İki yılı aşkın süredir Türkiye'nin verdiği sözü yerine getirmesini beklemiş Rusya...
Diyorlar ki uzmanlar, İdlib Suriye'nin bir bölgesi.
Oraya düzen, sulh getirmek egemen Suriye devletinin ve ordusunun görevi değil mi?
Tam bu esnada Rusya'nın yumuşak karnı Ukrayna ziyareti ve Kırım üzerine yapılan söylemler Rusya'yı inanılmaz sinirlendirdi denmekte.
Stratejik dost ülke konumundaki Rusya'ya bu yapılan en hafif deyimi ile hoş olmadı, Ruslar aynen uçak olayı gibi bunu da bir kenara yazdı demekteler.
ABD nin bu gece tam bu kargaşa içinde Türkiye'ye verdiği destek de bizim iki dünya devi arasındaki çaresizliğimizin bir kanıtı.
Libya'da Ruslar Hafter diyor bizim karşısındayız.
Suriye'de Ruslar Esed yanlısı biz rejim diyerek karşısındayız.
Ruslar PYD/PKK dost diyorlar biz karşısındayız.
Bu böyle sorunsuz devam edebilecek bir ilişki mi?
Cennetin krallığı filmi vardı,orda Kudüs yeni kralının savaş istiyorum sahnesi ,bana bir savaş ver diye ne film di bre Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Erdoğan: 1 milyon insan sınırımıza doğru geliyor
Ben asil eskiden din kardesimiz onlar gelsinler diyenlerin yeni gelenler icin ne dediklerini cidden merak ediyorum. Simdi gelenler din kardesi degil mi acaba :)
Yadırganacak ne var anlamıyorum.Turgut Özal da 1 milyon peşmerge getirmişti.Yarın Ermeni kültürüne yakınlık hisseden bir başkan gelse O da Ermenistandakileri getirir.1961'de Almanya'ya göç verdikten sonraki 50 yıldır göç alma politikamız var,Türkiye'den gönderip dışarıdan almışız,50 yıldır itiraz eden olmamış.Zaten nüfusumuzun yarıya yakını göçmen veya göçmen çocuğu,torunu.Anadolu kültürü nereden nereye gelmiş,bu saatten sonra 1 milyon daha gelse ne olur gelmese ne olur.
Bu bir milyon başka bir milyon.....terörist katiller ve aileleri.....
ESO...NUSRA...VS...VS....!!!!!!!
Boku yedik...öyle böyle değil tam yedik...!!!!!!