onun aldığı nefesten istiyoruz bazen al sende diyor bazen vermem diyor...
Printable View
Gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorinde 41 kuruş, benzinde 31 kuruş indirim bekleniyor.
116.100 den 1/10 cort daha etti 4/10
tcmb swap kararı var....zabah zabah
Borsada açığa satış yasak,
borsanın düşmesi yasak,
şirketlerin çeşitli enstrumanlarda işlem yapması yasak,
kredi vermemek yasak,
işçi çıkarmak yasak,
icra iflas yasak,
batmak yasak,
Ama tüm dünya 650 cds ile ülkenin batışını fiyatlıyor. MB de para suyunu çekmiş,
Borsa hala direniyo.
DOW DAX gibi büyük endeksler yükseleni kırdı (bahane petrol). Biz şimdilik direniyoruz. Kırılım için Merkezin kararı bekleniyor belkide (bahane lazım)
TCMB döviz karşılığı TL swap piyasa limiti döviz ve efektif piyasa limitini %20'den %30'a çıkardı-Bloomberg HT
İş yatırım iki günde 26 bin kontrat şort açmış...
Hem de vadenin bitimine 6 gün kala...
İş yatırımın açtığı bu pozisyonları suni fiyat hareketleri oluşturmak için açtığını düşünüyorum...
Açılan bu pozisyonların yarısının daha yüksek fiyatlardan bugün - yarın kapandığını görürseniz bu tez doğrulanır...
Muhtemeldir ki bugünkü PPK toplantısı sonrasında kullanmak üzere de cephane yapmış olabilir...
İzleyelim görelim...
Pala dun -800 yaptigi makasi sifirladi
116.100 maliyetli 4/10 cortun 3/10 u 115.925 ten kapatlıdı 1/10 a kıyamadım...bist100 yüzünden...
Bu hedge olayını çok uzun süredir gözlemliyorum...
Hedge olması için belli kriterlerin sağlanması gerekli...
Mesela adam spotta 10 mn alım yapıyor, vadelide 20 bin kontrat şortluyor, şimdi bu hedge mi oldu ???
Haliyle ben bu işlemin hedge olduğunu düşünmüyorum...
Ben pozisyonu kapattim. Geride kalanlara bol kazanclar
Benim gözlemlediğim spot - vadeli arasında mükemmel şekilde hedge' li giden iki kurum var, Tacirler, Hsbc...
Teb ve Merill krtitik durumlarda hedge yapıyor sadece...
Diğer kurumlar ya hedge yapmıyor, ya da çoklu aracı kurum kullandıkları için biz göremiyoruz...
Bu gıda perakende balanu ne zaman patlar öngörüsü olan var mı
Pala insallah bugunun sonuna dogru ky nin ellerine tezkerelerini verip uzaktan siritarak bakmaz.
Alici gelmiyor abi. Pala piyasayi yemlemeye calisiyor ama. Ky uyanik. Paraya ihtiyaci varsa kiymetleri asagiya cekmesi lazim ki alici gelsin.
Alla allah bu borsa neden yükseliyor..
Bütün bu yükselişler alıcı gelsin diye kyyi yemleme operasyonuymuş... Ha ha ha haaa
karar aşamasında ya 92xxx e ,ya da 103xxx e gidecek.........ytd
DOW iki günde %-5
BIST % -1,5
Dow daki bugunkü tepki TRUMP ın sözlü petrol de oluşturulacak fon müdahalesi , Yabancı kaynaklarda Sudiler,ABD,Rusya yine kesinti yapabilecği, 500 milyar dolar küçük esanafa para ile bugun yeşil.
ABD borsaları açılışı ile yön daha net olucaktır.
Avrupaya gelince 1,5 trilyon euro luk paketten bahsediliyor ,
BİST de gelince TEK elden yönetilen bir borsadayız.Bu yüzden düşerken çıkarken sebep aramayın.
kolay gelsin.
Sercan bekliyorum zamanini ben bilirim ve sana ispatlama gibi bi niyetim de yok. 100 degilde 25falan goze almisim. Sende alis kontratini girde gorelim.
Forexte petrol çok oynak dunku zararlari sabah kurtardik. Heyecan var petrolde bu aralar.