Bende 100 plus platinium diyorum var mı artıran
Printable View
Ciro artışı yapılan anlaşmalarla sürdürebilir olursa ben kendi adıma öyle düşünüyorum ilk ve ikinci çeyrek geçen yılın düşük bilanço verileri nedeniyle önümüzdeki 1 ve 2, çeyrek bilançoları baz etkisinden dolayı fk’yı oldukça cazip hale getirebilir ve beklenen fiyat sıçraması oluşabilir kendime yatırım tavsiyesi olup sesli bir düşünce olarak algılayınız.
Sürdürülebilirlik diğer firmalar için bir sorun iken bizim için mevcut durumun sürdürülebilir olması imkansızdır tabi ki sürdürülemez yani diğer firmalar sürdürebilir veya sürdüremez 2 ihtimal bizde ise tek ihtimal sürdürülemez bu durum, sürdürülemez olan bu düşük cirolar neden mi çünkü siber pandemi yaşanıyor çok daha fazla yeni sektör ve firmalar bu pandeminin maskesi olan siber güvenlik ürünleri için şu an yönetim kurulu seviyelerinde kararlar almakta bakan göz görür dünyada bu ürünleri sunan kaç firma var belki yakın gelecekte bu yıl sonu beklenen 100 üzeri karı ciroların çok düşük olduğu ilk çeyrekte filan gelecek kim ne der bilemem ama ben vay bee demeyeceğim.
Bu varsayımlar bana ait olmakla birlikte asla yatırım tavsiyesi değildir.
Kademeler çok sığ blok halindeki satışı alan kurumsal aldığın fiyatın 20 lira üzerinde fiyat azıcık sat kademeler derinleşsin suya sünger atıp iyice kurutma buraları haftaya tek fiyattan işlem cezası aldırma bize…
Insallah brut takas bitince normale doner kademeler
Bunun normali de çok sığ sebebi halka açıklığı çok az teoride olmasa da pratikte halka açıklığı çok az.
Piyasada lot çok az bu lot sayısı ile bu fiyatlarda zaten ucuz konya bfren mesela şuan ederinde mi lotu az olduğu için arz talep den dolayi fiyatları ederirinin çok çok üstünde kron hem lotu az hem ederinde hem teknoloji hissesi hemde ihracat yapıyor bence şuan ki fiyatları bile baskılanmış fiyatlar piyasa daha uyanamadı 2023 yılı teknoloji rallisi başlayınca smart güneş gesan şuan eşeğinin çok çok üstünde ama temel olarak altini doldurdular fiyatin 5g ve sektörel gelişmeler ile kap haberleri artinca teknoloji sektörü de 2023 un flaş sektörü olacak diye dusunuyorum
Yıllardır Gedik yatırımda 1 milyonun üzerinde hisse sabit bir şekilde dururdu ve bu lotların patrona ait olduğu iddia edilirdi. Lütfi Yenel sadece 570.000 lot satmasına rağmen bu lotların tamamı Yatırım Fonları'na geçmiş gibi görünüyor. Bu yatırım fonlarının Yenel aile fertlerinin uluslararası yatırım fonu geçmişi ile ilgili olabileceğini düşünüyorum hala. Şirket fiyatın artmasını istediği/engellemediği durumda derinliğin azalması sorun teşkil etmez bence. Hatta daha iyi. Egeen gibi, günlük 100 bin lot işlem hacmiyle fiyatın 6.000 lira olabileceğini görüyoruz. Ama burada da bir tehlike Sn.Yatır'ın tavsiyesi'nin ihtimal olarak belirttiği kottan çıkma durumu var. Buna ihtimal vermiyorsak, derinliğin azalması bence sorun değil. Yeter ki şirket fiyat yükselişini kendi eliyle engellemesin.
Bu fiili dolasim ile kottan çıkma isi zor tahta da ki siglik ile ilgili yatırım fonlari son bir ayda açık kapalı 1 milyon dan fazla lot aldı ortalama 110 dan tahtada hâkimiyet değişimi var yeni patron ne der bilinmez yani tahtacı
156.6 gibi bir hedef goruyorum hocam. Dogru mudur?
Tesekkurler Sn.Umut0109
Ytd.
156,6 uzun vade düşen trend teması. Ha oraya kadar Çıkmaz , biraz Altun’dan veya biraz üstünden döner veya dönmez. Bunu kimse bilemez. Kurallara uyup takip edeceğiz. Sayın Yıldız Tozu saygılar…
Yazdıklarım ve çizdiklerim asla ve asl yatırım tavsiyesi olamaz....
Sayın Forza körfez, kottan çıkma olasılığı bistteki herhangi bir şirketten daha fazla değil. Hatta son satışla birlikte komplodan öte bir fikir olamayacağı daha da netleşti. Benim de böyle bir fikrim yoktu, sadece garanti bir kazançtan bahsetmenin imkansızlığını anlatmak için bahsetmiştim.
Derinlik konusunda benim anladığım, satılan hisselerin borsada satılmak üzere satıldığının ima edilmesi. Fon isterse satar tabi ki, ayrıca belirtmeye hiç lüzum yoktu. Fon satar mı, satarsa hangi fiyattan satar bilemem.
Bu olaylar nedeniyle bir miktar derinlik de ben sağladım:)
Halen kront yatırımım bulunmaktadır.
Yatırım tavsiyesi değildir.
https://twitter.com/azizserin75/stat...75144408682496
Aziz bey'in orta vadeli inciler sayfası da çok güzel, çok öğretici araştırmak mutlaka faydalı olacaktır
Aziz Bey'in de suphelendigi gibi, eger 30 Eylul'de yapilan Ufone satisi, aslinda 4. ceyrekte olmasi gerekirken, 1 gun one cekilmis bir satis degilse, o zaman isler iyi demektir. Yok boyle bir alavere yaptilarsa, o zaman vay halimize. Yaparlar mi..o kadar da duserler mi..maalesef yasadiklarimiz (hisse dusuk tutulmak istendiginde 2 sene tek haber gelmemesi, hisse ucacagi zaman ufturukten, hatta hayali (Amerika'yi sarsacak urun gibi) haberlerin pespese dusmesi gibi) bize "yok kesinlikle olmaz" dedirtmiyor. Ama asagi dusmenin de bir derecesi vardir ve ben o kadar duseceklerini sanmiyorum. Kaldi ki, 109.6 liradan 570 bin adet alanlar herhalde benden yuz kat fazla incelemistir ve 10 kat fazla "gercek bilgi"ye sahiptir.
Yine de temkinli olmakta fayda vardir tabi.
Bu arada, yatirimci sunumunda, Ufone satisi icin Kron tarihinin en buyuk satisi diye ifade edilmis. Ayrica, satis Single Connect satisi degil, anlik buyuk veri analizi ile ilgili urun satisi.
Mayis ayinda, patron alimindan sonra aldiklarimi ben de satmaya calistim ama yazdigim rakama cikmadi. Gerci patronun paraya ihtiyaci olmustur, belki ondan satmistir..benim odemem gereken bir borcum yok.
Maksat derinlik artirmak olsun dedikti. Mayis ayinda alirken de hisse siglassin diye almistim (!), patronun 5-6 sene once hisse siglassin diye almis olabilecegi gibi!!!
Bu arada, alavare dalavare, kitabina uydurma islerine sayin Forza Korfez Bey, cok nazik bir sekilde, piyasa muhendisligi dedi ya, pek hosuma gitti. :)
Yatirim tavsiyesi degildir
Gartner degerlendirmeleri da, satislarimiz gibi, durdu durdu 2 sene, sonra ise bak ki, tam da hissenin yukselecegi zamanda patladi, sonra birden tekrar kesildi.
Bunu tesadufle bagdastirmak zor. Bana oyle geliyor ki, Gartner'in "musterilerinize ulasmamizi ister misiniz" gibi ucretli bir hizmeti vardir, oyle bir sey kullanmislardir diye dusunuyorum. Yoksa Gartner gibi buyuk ve itibarli bir analiz sirketinde ikili iliskilerle olacak sey degil bu.
Yatirim tavsiyesi degildir.
Sizin böyle bir fikriniz olduğunu ima etmek istemek istememiştim Sn.Yatır'ın Tavsiyesi. Sadece tüm hisseler için geçerli olabilecek bu durumu Kron özelinde değerlendirebilmemizi sağladınız. Hepimiz borsamızda hiçbir durumun imkansız olmadığını geçmişte birçok defa tecrübe etmişizdir.
Kron özelinde borsa üzerinde (son dönemdeki olaylar diyeceğim ama aile içi hisse satışının bende, bu planlamaların yıllar öncesinden ve yıllar boyunca yapıldığı izlenimi oluşturduğunu belirtmeliyim.) yapılan planlamalar ve harcanan gayret, şu an ürün mühendisliğinin önüne geçmiş durumda.
Takasların durumuna da genel anlamda bakarsak, hep aynı aracı kurumları görmekteyiz. Patron Ünlü Menkul üzerinden 570.000 adet hisse devri gerçekleştirdi. Ancak, yıllardır 1 milyonun üzerindeki sabit Gedik Yatırım takası 150.000'lere düştü. Yatırım Fonları takası oluştu bir anda.
Bu hisse devriyle, Sn.Lütfi Yenel'in yıllardır bahsettiği ve davet ettiği kurumsal yatırımcılar oyuna girmiş oldu. Ve bu satış piyasadan değil patronun kendi hisselerinden yapıldı. Ve hisseye derünlik kazandırılmış oldu!!! Geçen yıl komik bir şekilde biz yatırımcılara müjde diye sunulmuştu bu durum. Patronun kendi hissesini satması biz yatırımcılara nasıl müjde oldu ben anlayamadım.
Patronun kızının ciddi miktarda hisse satın alması, ilginç bir şekilde, hisse fiyatının 79'dan 32'ye düşmesi/düşürülmesi ve iki yıl boyunca bu rakamlarda sürünmesi ile hisse fiyatının bir anda 130'a kadar çıkması arasında gerçekleşti. İki yıl boyunca gelmeyen KAP haberleri ve Gartner değerlendirmeleri, bu satış sonrasında bir anda hızlandı ve sonrasında bir anda yeniden kesildi. Ve bu gelişmeler Netaş (ZTE) gibi bir deve karşı gerçekleştirilebildi ki istendiğinde ve tenezzül edildiğinde KY'a karşı neler yapılmaz? Ben hissemi satmıyorum desek ne olur, SPK'nın bu yönde düzenlemeleri var. Son 3 aylık ya da 6 aylık ortalamalara göre belirleniyordu hisse fiyatı yanlış hatırlamıyorsam. Sahi Kron'un bu ortalamaları kaç???
Takaslara yeniden bakalım. Yatırım Fonları'na 570.000 lot gitti ama Yatırım Fonları 1.300.000 oldu. Yani Ünlü Menkul haricinde son dönemde işlem gerçekleştiren başrol aracı kurumlarının da işin içinde olduğu şeklinde yorumlanabilir bu durum. Ve standart ve kolay bir şekilde bu hisse devri gerçekleştirilebilecekken, adeta karmaşıklaştırılmaya çalışıldı. Ondan al buna devret, ondan sat buna aktar. 3-4 gün Ak Yatırım, 3-4 gün İş Yatırım, sonra bir diğeri. Yıllar önce 3-20 yükselişinde Yatırım Finans hergün deli gibi mal alır, akşamına Citybank'a devrederdi. Şimdi iş daha da karmaşık malesef.
Patron "Bu fiyattan hisse mi alınır?" dediğimiz fiyattan hisse alıyor, sonra hisse daha da düşüp sonrasında yeniden yükseliyor, bu hisse niye bu kadar düştü diye merak ederken aile fertlerine bir devir gerçekleşiyor, sonra hisse bir anda yükselmeye başlıyor, (olayı ne kadar etik dışı bulsak da) bu devirle hissenin önü açıldı, nihayet yükseliyor derken (ve iyi de bir yılsonu bilançosu beklerken) bir anda patron kurumsal yatırımcılara ciddi miktarda hisse satıyor (bu anda akıllara patronun yıllardır artan sıklıkla "Kurumsal yatırımcılara yaptığı davetler" ile "Ortaklık ve satın alma müjdesi" geliyor akıllara ve aslında bunun yıllar öncesinden planlanan bir durum olup olmadığı şüphesi oluşuyor akıllarda), sonrası.... Sonrası ise belirsiz.
Şimdi; İş'in bir kısmı, Ak Yatırım, Yatırım Finansman, Yapı Kredi, Gedik, Ünlü, Yatırım Fonları gibi aracı kurumların toplam lotlarıyla, piyasadaki toplam lotu kıyaslarsak halka açıklık tahmin ettiğimiz oranda mıdır? Arka taraftan bu al/sat/devirleri yapan kişi/gruplar aslında tek merkezden işlem yapıyor olabilirler mi? Bir gecede milyon lotların basit bir virman işlemiyle el değiştirdiği (bu gerçek bir el değiştirmeyse) bir ortamda görünen halka açıklık oranına inanmak ne kadar doğru bir davranış olur?
Olur olmaz diyemem tabi. Kimseyi de etkilemek istemem. Ama kendimi "Sırada ne var acaba" demekten de alıkoyamıyorum. Şirket, bu hisse devir faaliyetleri esnasında gösterdiği zeka, planlama yeteneği, enerji ve gayreti ürün geliştirmeye harcasaydı şu an nerelerde oldu, hisse fiyatı da ne kadar olurdu acaba diye düşünüp hayıflanıyorum.
Yıllardır bu from da yazarım o zamanlar nick im horhoto idi eski üyeliğimi kaybettim ve geri de alamadim artık uğraşmak da zor oluyor yas 40 i geçti neyse uzun bir zaman çimsa topiginde yazdim orada ne dolaplar dondu belli degil ama sonuçta teknik olarak hedefi ne ise oralara geldi biz yatırımcılar onumuzu ancak teknik veriler temel araştırmalarımıza dayarak yapıyoruz benim kront olarak değerlendirmem kront artık urunleri ticari değer kazanma niteliğine başladı sonuçta kap haberlerinde isc anadolu efes havelsan tr nın önde gelen şirketleri ile kurumsal anlaşmalar yapiliyirdu siber güvenlik gibi stratejik bir sektör de karşı tarafın yani kurumsal şirketlerin de urunlere vermiş olduğu değer olarak görüyoruz sonuçta iki masa bir sandalye degil olay hisse satışı üzerine birçok senaryo yapılabilir benim iyimser senaryom ise şirketin kurumsalligini arttırmak için boyle bir hamle yapılmış olabilir yapmış olduğu kurumsal is anlaşmalarını hisse üzerinde de pekiştirmek istemiş olabilir bunun nasıl bir etkisi olur ileride ki is anlaşması yapmak isteyen şirketlere bir referans olarak gösterilebilir
Ya kardesim , su telefonda duzeltme isleminde mesajin silinmesi konusana bir cozum bulun ya.
Yonetim size sesleniyoruz. Zaten paraya kiyip bir App yapmamissiniz. Adami ugrastiriyorsunuz
Konuya donecek olacaksak , kurumsal yatirimci yatirim fonu degilde , fiziksel bir konuya yatirim yapacak kurumsal bir firma olabilir mi?
Yazilim , donanim, gayrimenkul, reklam vs. sirketin bir noktasina yatirim yapabilecek veya Girisim Sermayesi tarzi bir zamazingo
Ytd.
Kuşkum şu: derinlik arttırmak amacıyla piyasaya sokulan bu 570.000 lotun yakın zamanda borsada satılacağıdır. Merak içinde izlemedeyim. Eskiden full kront alırdım. Şimdi çekincelerim oluştu kısacası.
Bu kottan cikma olayi ilk ne zaman yazildi, nerede yazildi, ben kacirmis olmaliyim. Benim bildigim kadari ile kottan cikabilmek icin halka aciklik orani %5'ten az olmali. Genelde, bu eger halka aciklik %6-7 civarindaysa ve sirket KAP, seffaflik, vs, gibi konularla ugrasmak istemiyorsa biraz daha alim yapip kottan cikabiliyor.
Kront icin ben boyle bir durum gormuyorum.
Kron, sig bir hisse derken, Kron halka aciklikligi sig degil. Yuzde 60 kusur aslinda buyuk bir rakam. Kron, sig hisse demek, hisseler toplu halde duruyor, dolasan hisse sayisi kagit uzerinde buyuk gibi gorunurken, o toplu duranlardan dolayi dolasan hisse (al-sat yapilan hisse) sayisi aslinda cok az. Ben bile mesela, 5 senede, sadece 79 hareketinde biraz sat-al yaptim, o kadar.
Kaldi ki, asil geliri icten duyumlarla piyasa yapiciligi uzerinden kazaniyorsan, neden kottan cikasin ki. Yani varsa boyle bir durum. Yoktur da.
Diger bir taraftan, her ne kadar patron %4 hisse satmis olsa da, gecen seneye gore ailenin hisse sayisi %6 artmistir. Sirketin ucte biri onlara aittir ki bence bu kucuk bir rakam degildir.
Sirket 5 seneye onceye gore cok buyudu ve bence artik daha ivmeli buyume ihtimali var. Yatirimci sunumunun ingilizce versiyonunda, Zeynep Hanim'in alimi ile ilgili notta, "yeni hissedarlik yapisi ile Turkiye ve Kuresel Pazarda ivmeli buyumeye elverislilik" gibi bir seyler yaziyor. Turkce sunumda "ivme" ifadesi gecmiyor.
Taninirligimiz ve itibarimiz da artti bence (sirket olarak tabi...hisse olarak degil). Mesela su ilana bakin, Ak Gida muhendis aliyor. Kriterlerin birinde, PAM tecrubesi, tercihen Kron Single Connect diyor.
https://www.linkedin.com/jobs/view/3...earch_srp_jobs
Yani artik orta olcekli sirketlerce bile taniniyoruz.
Ben sahsen, piyasa muhendisliginin onumuzdeki yillarda (bitmese de) azalacagini ve urun ticarilestirilmesi uzerine daha ciddi gidilecegini dusunuyor ve umit ediyorum.
Tabi benim Turkiye'deki portfolyomun tamami Kront. Bu elbette dogru bir yatirim stratejisi degil. Ozellikle boyle riskli, dalgali ve cok bilinmezli bir hisse icin. Hazir dolar uzerinden de kara gecmisken, uygun gordugum rakamlardan daha dengeli bir portfolyo calismasi yapacagimdir.
Yatirim tavsiyesi degildir.
Sanırım anlatamadım ya da uzun yazdığımdan konu dağıldı. Aslında bahsedilen şey kottan çıkma değil, yüksek görünen halka açıklığın, arka taraftan yapılan al/sat/devir işlemleri sayesinde aslında göründüğü kadar yüksek olmayabileceği ve bunun oluşturduğu/oluşturabileceği mahzurlardır. Geçmişe şöyle bir bakınca, şirketin bu konuda uzun yılları kapsayan planlamalar yaptığı hissi oluşmakta. Müteakip dönem için ise bu durumun bir daha tekrarlanmaması ihtimali ile artarak devam etmesi ihtimali aynıdır benim gözümde.
Gün sonu...
https://i.hizliresim.com/eq5z2u3.PNG
100 de 200 bedelsiz hayırlı olsun.
İstemiyordum ama 200 geldi neyse çok önemli değil işleyen ne işlediğini biliyor.
Hoş bir sürpriz oldu. Beklemiyordum açıkçası. Bu gelişme, derinliğin artırılması adına daha etkin bir sonuç yaratabilir. Bakalım hisse ne tepki verecek? Hayırlı olsun.
Çok eski kront yatırımcısıyım 60 seviyelerinde bıraktığım eski göz ağrıma 2 ay evvel yine yatırım yapma kararı almıştım Sermaye artışı hayırlı olsun İnşallah
Iyi oldu valla. Gerekli bir hamleydi.
Sermayeyi tabana yaymak budur.
Açıkçası lot sayısı tahtada hep sözde olduğu için yine kademelerde 10 kademede 10 k altı lot olacağı için asıl sermayeyi tabana yayma olayı bence hisse fiyatı ederine geldiğinde olacak.
Şöyle ki herkes şirketin potansiyelini çok yüksek görüp aldığına yapıştığı sürece bedelsiz de çözüm için yetersiz kalacak olup şayet ileri de ederine yaklaştığı durumda hissedarların bir kısmı satışa geçer ve artık potansiyelinin de belli bir kısmını katşıladığını düşünür ve alım yaparken 2 kez düşünülür ise o zaman kademeler biraz derinleşir aksi halde hiç bir türlü sığlık azalmaz artar keza bugün ünlü menkul daha geçen hafta aldığı malın maliyetinin neredeyse 30 lira üzerine gelmesine rağmen hisse fiyatı satmak bir yana hisse aldı tabi ki yarın satabilir ama ben başka bir kurumdan aynı kişilerin toplamaya devam edeceğini düşünüyorum velhasılı ederine gelmedikçe bu hissenin diğer yatırımcıları da kurumsal yatırımcı kadar bilinçli olduğu için sığlık devam edecektir.
Bu hafta nasil bir performans beklemeliyiz?
Haftaya başlanılan fiyatın (127.20) altına inememesi bir fikir veriyor mu?
Neden aşağı salamıyorlar ben böyle bakıyorum olaya, beklenti bitti ya hani salsa ya aşağı neden salamıyor öğleden sonra neden tahtayı yukarı doğru alıyor hep bugün de muhtemelen alacak neden aslında buradaki herkes biliyor sorunun cevabını.
Tahtada mal satacak adam pasifte mal yazmaz pasifte şuan 80 bin lot var
Eğer bir çarpışma olacaksa 134-135 arası olacak 130 üstü kapanısta artık 130 altı geleceğini dusunmuyorum tabi ki borsada herşey mümkün dur bu sadece benim düşüncem
Şu konjöktür de 128.10 daki 5 k alışı sil bence spek yukarıdaki satışlara karışmam aşağıya boşa yazma veren olmayacak sana o malı anca kendi kendine.
Gün sonu :(
https://i.hizliresim.com/k9wkhp4.PNG