kozalaklar o arazinin araştırmasını yaptı o bilgileri satın almak istiyor gübre 70 milyona
Printable View
Zamanında bir kadın vardı iş yerinde geldi bana bende Finansbank hisseleri var ne yapayım dedi. Bana çok garip gelen bir soruydu, düşündüm çok kar elde ettiysen sat demiştim az bir şey vardı, al demek kolay çünkü koyduğu para belli, al zararını ben karşılıyorum denebilir, sat demek zor karar. Neyse sonradan satmış ise çok kar elde etmiştir. Satmamış ise hala daha çok kar elde etmemişdir.
Mart sonundan beri hissedeydim. Bugün kapanışa doğru bütün pozisyonları kapattım.
Her akşam burda, akşam seansında levyeleyenler, dowu düşürenler, totem yapanlar vardı. Son bir kaç gündür short yönünde hiç ses olmuyor eskiye nazaran. Nefesler mi kesildi yoksa yükselişe inanıldı mı artık?
Allah allah iblis niye almıyor acaba normalde 135 bini yakardı. Hiç kaçırmaz bu havalari
-- ucuz para furyasi bitti sanirim..vatandas dolu dolu limitlerini kullandiysa ek verecek teminati kalmadiysa hele hele taksitlerinde gunu geliyorsa hosgeldiniz japonyaya..
Cidden bu kadar yazıya çiziye rağmen halen şortta kalan var mı, merak ediyorum...
Dow secimlere 30 uzerinde girer diktator trump bagimsiz fed e net emir vermis tum kaynaklar secime kdr dow a kullanilacak
Ne kadar long varsa o kadar da short vardir. Ne yazılıp ciziliyorki. 4 tane çizgi. Burda herkeste var matriks ideal vs. Tobo obo agirlikli ortalama trend cizgisi alttada iki tane indikator sallandinmi oldu bitti. bana şunun cevabını verebilirmisin tüpraş ile eregli niye gitmiyor. Krdmd dipten %90 prim yapmışken neden eregli %20 yaptı. Birde herkes sanki hisseyi en dipten aldı. Düşerken düşüşe kimse yakalanmadı. Gerçi sallamak bedava bak kardeş tuprastan eşşek yüküyle zararım var alternatif maliyetlere göre. Ereğlide kar gözüksede ondada zararım var. Krdmd 2.95 maliyetli shortum oda zarar.
Pek sayın çokısacı, öncelikle sizi niye bu kadar kızdırdığımı anlamadım. kusura bakmayın genelde okurum bu başlığı, kendimi de yazacak kadar bu işten anlıyor kabul etmem. Başlığı, bu işten anlayan arkadaşların eğilimlerini gözlemlemek amacıyla, bir şeyler öğrenebilir miyim anlamında takip ediyorum.
Mart sonundan beri kademeli olarak alış yaptım. En son da yaklaşık 15 gün önce portföyün %100 ü ile hissedeydim. 8 tane hisse vardı. (Algyo ort 13,2) (Egeen ort 415) (Asels 32,12) (Eregl ort 7,98) (Garan ort 8,17 ana düşüşte çok yukardan maliyet yapmaya başladım anca buna indirebildim.) (Halkb ort 5,11) (Toaso ort 19,40) (Tuprs ort 79,9) Bütün hisseleri saat 17:30 -45 civarı sattım fiyata da bakmadım. Hangi hisse sorunuzun cevabı böyle.
Neden sattım, Bist 100 grafiğinin kendimce çizdiğim direnç çizgisine geldiğini gördüm. Bir de çok uzun zamandır yazılarından bildiğim Kaptan Kutero abinin twitter da çizdiği bir grafikte aynı çizginin onaylandığını farkettim. 117 000 civarlarını beklemekti niyetim aslında ama verdim artık.
Neden yazdım? Dediğim gibi, burada yazan arkadaşlardan yatırımcıların algılarını davranışlarını ölçmeye, anlamaya çalışıyordum kendimce. Belki benim gibi düşünen birine bir faydam olur diye düşündüm. Çıkarımda bulunur belki birisi.
3 gönderi konusu ise dediğim gibi yazmaya değer pek görmüyorum kendi düşüncelerimi. Bir de ne yazayım viop pozisyoum yok. üye olma konusu ise hissenete 2006 - 2007 dönemlerinde üye olmuştum ask1903 mahlasıyla. Uzun yıllar da takip ettim. Bir kaç yazım vardı acemi yatırımcı gözünden diye bir başlıkta. Daha çok gayrimenkul konularındaydım. Yeni forum açıldığında da üye olmadım uzun zaman.
tekrar sebebini bilmesem de özür dilerim sizden. Bir şekilde bam telinize basmış olmalıyım ama gerçekten sizi niye kızdırdım bilmiyorum.
burayı tek seferde kırması zordu. kıramadı. 134300-133900 iki tepesinden sonra 133500 formasyon hedefi gerçekleşti. Şimdide 5dk lıkta ters fincan kulp yapıyor. 133500 altı 132700 hedef olur.Wolfe formasyonun da 4.dalgası tamamlandı. 5.dalga hedefini yine 132700 görüyorum. Bu nedenle 133800 den tekrar shortladım
benim için güzel bir gündü.
https://i.hizliresim.com/LvcLq1.png
VİOP günlük pasta, ama pasta bir acayip...
Vadenin bitimine 5 gün kala APS' de 14.000 adet artış var...
TEB' in kapattığı 10.000 adet longa rağmen hem de( 6.500 tanesini yeni vadeye taşımış, tam kapatma sayılmaz)...
TEB' in kapattığı 10.000 long ile DİĞER' in açtığı 14.000 şortun tamamını tek kurum karşılamış...
İş yatırım, spot' a baktım spotu da artı 12 mn kapatmış, hedge medge işi değil anlayacağınız...
24.000 kontrat açmak için 30 mn' a yakın teminat gerekli, 320 mn civarı da pozisyon büyüklüğü eder...
Hayır bu şortçular ne etti de bu deyyus bu kadar gözünü kararttı ???
https://www.google.com.tr/search?q=e...&client=safari
Ed abimiz altına ederken bu ekteki vasiyeti yazmış
Ariston baba bizim kuşlar ne zaman uçuşa geçecek sağlam longladik bugünde kuşları.
Bir de enkai bi tavan daha yapar mı acaba ben bı tavan daha bekliyorum da kendisinden.
Tribal hocam burlardaydan senden de bi yorum bekliyorum.
Bugün 133.900' ü, '' Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır ve o satıh 133.900' dür'' diyerek savunan İş yatırım' mış...
S&P 500 kadar fake yapan py görmedim
tekniği çok yanıltıyor
bazen robotu devreden çıkarıp müdahele ediyor sanki....
Bizim borsa aşırı trade borsası. Herkes trade edince işler çok karışıyor. Havacılık işini soğutuyorlar gibi. İstatistikler filan kötü şimdilik.
Bir aydır yabancı alıyor gibi. Bilanço kötü açıklanınca düşüş olur o zaman alım için uygun olabilir. Haziran ayı başından beri yatay takılıyor.
https://i.hizliresim.com/eiqkWS.png
THY bende son 30 dakika long denedim karanlık odada spotu verip vadelisini 3-5 kademe alınca kapattım pozisyonları. Elimdeki vadeli endex shortlarini kapayinca hem yüklü turksel long hemde THY long olsun istemedim. Endex bozmasaydi turksel uzayacakti gibi geldi bana. Iş yatırımın endex longlari ilginçti bu vadede. Dowda saglam düşüş olmassa shortlarin biletini kesebilirler. Altın vuruş bı turlu olmadı. Bankaları tekrar dolsururlarsa altın vuruş olur. Turksel ttkom bim asels thy bankaların tekrar sicramasiyla altın vuruş için üstlerine düşen görevde hazırda bekliyorlar gibi geliyor bana. Şu 5 gün içinde Akdeniz'de olumsuz bir gelişme olmassa pala başladığı işi yarım bırakmaz.
Ziraat portföyün ZGOLDF'si de var. Yeni başladı. Yönetim ücreti GLDTRF' (%0,47) ye göre daha makul (%0,25).
Bankaları uyardılar, al dursun ihtiyacın olursa kullanırsın diye kredi veriliyormuş.
Bankalar da haklı ortada kredi verilebilecek olanların krediye ihtiyacı yok, diğerlerinde de risk primi belki alınacak faizden fazla.
Dow günlük kapanış göre
yarın için kırnızı dow %51.
Yarın kırnızı dow olursa,
öteki gün de kırnızı olması %51
Bence.
Devlet emlak alım satımında %2+%2 = %4 vergi kazanıyor, faizden de KKDF ve BSMV alıyor, kamu bankasından konut kredisinde belki kamu netde yine kazançlı çıkıyor, özel banka o kadar kazanamıyor.
Bu sermaye benzeri kredilere yüksek faiz veriliyor ana hissedar verdiği kredi ile temettüden fazla kazanıyor diye tahmin ediyorum.
Bu işe de küçük hissedar açısından bir çeki düzen verilmesi gerekir.
bendede yarın için %51 yeşil dow
ABD ADR
Havayolu alın TTKOM satın diyorlar.
TTKOM u bugün yabancılar almıştı, ilginç işlemler olabilir.
https://i.hizliresim.com/YEv4xs.jpg
dow h4
düşeni kırmış.
https://i.hizliresim.com/K3MmQb.png
X30Yakınvade/XU30 yüzdesel grafiği. Eskiden makas konusunda belirli bir düzen varmış, bu yıl bozulmuş.
https://i.hizliresim.com/d36UQk.png
dow
aylık
bu bir yerden düşer diyor.
yada daha al vermedi..
https://i.hizliresim.com/Bs0ljW.png