Tca % -0.40
Zpf % +0.88
Mps % +0.33 / 2,127516
Printable View
Tca % -0.40
Zpf % +0.88
Mps % +0.33 / 2,127516
İş Ppf eksi, ilk defa görüyorum, böyle bir şeyi...
ıpv 0,85
tdg 0,96
tte 0,68
tta -0,42
ıpj 0,76
Bu da 100 hisseleri içermeyen, küçük hisselerin olduğu BIST TÜM-100 endeksinin Fiyat/Kazanç Çarpanı 25 Eylül tarihiyle 207'ye yükselmiş.
https://mobile.twitter.com/hakkiozt6...71109531463680
Ppz ekşi getoren ppflerden değil di mi?
AFT dağılımı da gelmiş QCOM haric tum hisselerde alım yapmışlar. Fona para yağıyor tabi :) Tencent hisselerinin hepsi HK da islem gören hisse senetlerine mi dönmüş tam anlayamadım. Niye boyle tercih edildi kim bilir.
AFS dağılımında yeni bir şey yok sanırım. Para yağmıyor tabi :(
Nnf; %+0.63
sua; %+0.052
opb; %+0.002
ktm; %+0.23
Yay la nenzer mi oldu yaniRedmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İlk defa fon aldim tacirler değişken fon su an fiyat 0 gözüküyor noldu acaba ilk günden battim mi?
Azimut ppz fonunu bile çok geç bildiriyor mkk ya sinir oluyorum. Hala bı değişiklik yok. Bir de burda biri bugun ppfler ekşi geldi dedi. Tefasa baktım hiçbiri eksi degil.
100 liralık dahi nnf deniyorum olmuyor, sadece nenemize hürmetlerini sunuyor o kadar, daha da denemem
Azimut PPZ 0,0315, yine iyi getirmiş
PPF'lerdeki düşük getirinin sebebini dun TLREF de yaşanan nispeten sert yükseliş (%3,5) diyebilir miyiz?
Yabancı hisse senetlerinin tartışıldığı bir forum var mı?
15k$ lık ufak bir alım yapacağım. Ne alsam bilemedim gavur hisselerinden? Önerisi olan var mı?
aklı başında analizcilere göre 8,85'in üzerinde tutunma sağlandığı taktirde ki çok sağlam tutunuyoruz, yeni hedefin 9 ila 9,30 civarı olduğu ve önlem alınmadığı taktirde yavaş yavaş çift haneli dolara ve ve çok daha yüksek enflasyona hazır olmamız gerektiği vurgulanıyor. yıl sonuna kadar on üzerinde bir dolar görünme olasılığının oldukça kuvvetli olduğu belirtiliyor. inanılmaz ama gerçek. durumun bu hale gelmesinin en büyük sebebinin ise önceki aylarda eldeki ve bankalardaki yaklaşık 50 60 milyar doların yabancıya 6,85'ten satılması olduğu belirtiliyor. geçtiğimiz günlerde yapılan 2 puanlık artırım yerine 6,85 satışlarının başladığı dönemde 3 4 puanlık bir artırım yapılsaydı doların 7 üzerinde yaşam şansı bulamayacağının altı çiziliyor. yılbaşında on liraya gelmiş bir doları düşünsenize, enflasyon menflasyon ne olur? vah benim güzel ülkem vah
elveda mutluluklar, elveda tüm umutlar, elveda ey gençliğim, elveda geleceğim. elveda, elveda.
TL ye güvenen herkes cezasını çekecek sanırım bu dönemde. Hiçbir şey bilmeyen altın ve döviz yatırımı yapanlar ise sürecin en çok kaz***** olacak.
Döviz artışının görebildiğim tek pozitif tarafı cari açığın azalacak olması olabilir. Ama bir süre sonra döviz kıtlığı olup ithalat zorlukları da başlayabilir. Mesela petrol, doğalgaz ithalatı yapılamayabilir.
Açıkcası hükümetin aklını başına devşirmesi lazım.
Tüm hsyf ler kan gölü bugün, Hem doviz'den Hem de nominal'den kayıplardayız.
televizyonda konuşanların çoğu hikâye zaten. genel kanı, 7,85'in geçilmeyeceği yönündeydi ama geçildi. bunun üzerinde 9'lar gündeme geliyor zaten. ama önlem alınmadığı taktirdenin altı çiziliyor. ülkem adına üzülüp içimin yandığı nedir biliyor musunuz? baştta enerji olmak üzere her şeyin dolara bağlı olduğu ülkemizde doları böyle başı boş bırakırsanız korkunç bir enflasyon canavarı yetiştirirsiniz ve bu canavar bir süre sonra önce vatandaşı, sonra da ülkenin değerli şirketlerini mahfeder. enflasyon artınca da isteseniz de istemeseniz de sürekli düşecek dediğiniz faizler de başımızı bağrımızı yer ve bizi tüketir. kanserde dahi erken tedavi önemliyken neden yıllardır aynı kısır döngüde debeleniyoruz. şu anlattıklarımı ilkokul çocuğu dahi anlarken ekonomi yönetimi neden anlamaz? iktisat teorileriyle tamamen zıt ve dünyanın hiç bir yerinde görülmemiş anlaşılması imkânsız politikalarda neden ısrar edilir? yazık değil mi bize? kendimi büyük bir hızla uçuruma doğru sürülen, ama hiç de bir şey yapamadığım bir otomobilin içinde gibi hissediyorum. hem vallahi, hem billahi yazık deseler ağlayacağım ya. her geçen gün hızla fakirleşmemize, çoluk çocuğumuzun iş ve gelecek hayallerinin umutsuzluğa dönüşmesine ağlamamak için kendimi zor tutuyorum. bütün birikimim dolarrda da olsa bu duygum değişmez. dolardan üç beş kazanırken çok özür dilerim, giydiğim iç çamaşırına, yediğim bir kuru ekmeğe kadar her şeyi iki kat pahalıya alırım. kan durmaz, kan durmaz, yaram derin kan durmaz modundayım yani. elimden ve dilimden gelen tek şey, Allah'ım yardımcımız olsun demek.
Dolarizadyon hükümet değişse dahi degismezki
Mi 9T Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
burada üzülüp üzerinde durduğumuz nokta dolarizasyon değil ki. doğru politikalar uygulanırsa dolar yıllarca yerinde sayar ya da öngörülebilir şekilde hafif hafif yükselir. şu an yükselen değil roket gibi uçan bir dolarla karşı karşıyayız ve bu uçuş, halkı hızla fakirleştiriyor. yatırımcı iş yapamıyor yarın ne olacağını bilemediği için. atıyorum enflasyon yüzde on altında olsa ve dolar da üç aşağı beş yukarı buna paralel yükselse zaten sorun yok. iki ay önce 7 olan dolar, bu gün sekiz olursa vay halimize vay günümüze formasyonu olur. ocak ayında dahi 5,90'larda olan dolardan bahsediyoruz. bu yılki tablo dahi iç karartıyor.
Kısa vadede, TL tasarruf sahibine, ülkenin risk primine uygun net reel getiri.
Orta vadede, güven ( covid rakamlarından sonra, enflasyon rakamlarında da ayyuka çıktı güvensizlik ) Veri güvenilirliği çok düşük.
Uzun vadede, yerli ve yabancı yatırımcıya istikrarlı ( kuralların her gün değişmediği) ve hukuki olarak tarafsız/adil güvenli bir iklim.
Bunlar olmadığı sürece, elindeki paranın su gibi erimemesi için yollar arayacaktır insanlar. İlk ikisi zorlanarak olsa/başarılsa da bir vadede ; üçüncü artık olamayacağı ve tümüyle iptal olduğu için maalesef, usdtry 1 geri 3 ileri gitmesi çok daha muhtemel.
Eıb + 0,116
kıs + 0,92