Bir dakika aklıma takıldı yoksa konu dışı değil mi:)))))))) Valla cidden konu tam da bu olabilir,neyse artık.
Printable View
Bir dakika aklıma takıldı yoksa konu dışı değil mi:)))))))) Valla cidden konu tam da bu olabilir,neyse artık.
Bir videoda amerikalı biri söylemişti (sanırım prepper princess idi) , orada da bizim gibi "pinpon topu enflasyonu" yöntemleri uygulanıyormuş.
Bahsettiğim kişi ekonomi bilgisi olan biri değil, fakat bir USA vatandaşı olarak geçen yıl 100 dolara aldığı şeyin bu yıl 102 dolar olmadığını anlayabilecek biridir illa ki.
Ha bu arada şöyle bir şeye rastladım.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/m...a--430269h.htm
İstediğiniz sonucu elde etmek için farklı hesaplama uygularsınız ... http://www.shadowstats.com/alternate...flation-charts
1675 mi olur yoksa amerikan yardım paketi konusuyla yeni bir yükseliş mi olacak... bir kaç güne kadar belli olur... ytd
Yardım paketi coinleri uçurdu borsaları ihya etti coinlerin önlenemez yükselişi devam edecek gibi altın için game ower paket bile altına güç vermedi çok sürmez bir iki aya piyasada krallığını ilan eder coinler ytd...
Kaybettik yanlış ata oynadik...
Vadeli kontratlar olduğu sürece ederine ulaşmasını beklemeyin... ancak gıdım gıdım artış olur .. bkn: rhodium https://www.moneymetals.com/rhodium-price ... palladium da fiziki shortage var, maden'den cıkar cıkmaz alıcısı tetikte ... arz edilen tüm gümüş-altın toplanmalı yoksa bu oyun daha uzun süre devam eder, matbaa sahiplerini başka türlü yenemeyiz ...
sabah ons hesabından +1.75 yap akşam -0.20 yap vay be ponzi coinler bile sabah +4 dü şimdi +15 lere çıkanlar var ne güzel yere tezgah açmışız güvenli limanmış meger bizim liman buzdağındaymış küresel sınma oldukça batıyor suyla kaplanıyor ytd...
Oyun hiç bu kadar adaletsiz ve taraflı olmamıştı.para bol alan geniş ve zaman çok.buda istediklerini istedikleri yöne istedikleri kadar sürerler ve oynarlar.yellen dedi zaten büyük oynayacağız diye.ytd.
Demek ki herkes son derece mantıklı gibi görünen iktisad kurallarina uyan kabak gibi yükselmesi gerektiği görülen altına abanmış.balinalarda tersine kağıt üstünde basıyor.kaldiracli hemde.biraz daha düşürüp bu kaç ay orada tutarlarda fiziki altın diye bişey kalmaz ortada.bu oyun alanı genislesede yavaş yavaş sınırlarına geliyor.galiba son olarak yine bu dal çık yapacaklar.portfoyum altın ve gümüş.sadece vadem uzun.ytd. Ve
Alınıyor zaten,gümüşte etf ler zaten londradaki gümüşün yüzde 85 ini aldı sayılır,çok sürmez o matematik patlar.Fizikiyi konuşmuyorum zaten fiziki kısım yok satıyor.28 dolardan ne kadar satarsan sat millet alır.Şimdi zaten 33 36 dolar arası satılıyor,hem de randevuyla:))))))))
Zamanları çok değil,bu yıl son,gümüşte oyun bitti,mecburen gümüşün yanında altında katılacak ralliye.
Altını Gümüşü Platini kasanıza veya banka kasanıza kitleyin, anlık inmiş çıkmış asla ilgilenmeyin.
Büyük sıfırlama sancısız olmaz.
Cüneyd Zapsu ya sorun. Koç lara sorun. Eczacıbaşına sorun. vs vs Bu sene İsviçre de ağa babaları tarafından ne anlatılmış acaba onlara?
Büyük sıfırlamaya giden yolda dijital olan herşeyin hükmü, hükmü verenin insafına ve değerlemesine kalmıştır.
https://www.weforum.org/great-reset
Cok yakinen tanidigimiz bir merkez satiyor bunu...kasa tam takir olunca...
Odeme icin bozdurmustum ama sattigim dolarlari bugun yerine koydum 7.27[banka satis] Tl yi her zaman ayarlariz :)
7.29 un uzerinde kaldigi surecede dolarda pozitif devam ederim .
Gumus icin notr durumdayim . 26.40 altinda gunluk kapanis yaparsa ertesi gunlerde saglam bir uzun kirmizi bar beklerim .
27.2x lerin uzerind egunluk kapanis yaparsa bu sefer kirmizi bekledigim bardan daha uzun bir yesil bar beklerim . Zaman ve grafik iyice daraldi daha oncede yazmistim kirilim icin maximum 2 bilemedik 3 haftasi var bu zaman zarfinda yukaridaki iki rakamdan bir tarafa dogru sert bir kirilim olmasi lazim
Bence bunlar fx de poz aliyorlar..simdi inanmayacaksiniz ama ciddiyim..bakin gecen yil altin aldiklari zamanlarda ons ne olmus ve sattiklari zamanlarda ons ne olmus...simdi len olmaz vs gibi geyik olacak ama grafiklerde yapistirin gorursunuz.
Bu alıntıdaki 1. olay gerçekleşirse ki gerçekleşmesi için ellerinden gelini yapıyorlar bırakın sanal altını fiziki altını dahi satamayız satsak dahi ederinin beşte birine çakı çakmak bıçak tarakçılara anca satarız sanırım son ama bizim içim Mutlu Olamayan SON
"Citi analistleri, Bitcoin'in kritik bir eşikte olduğunu belirterek, kripto para biriminin ya uluslararası ticaret için tercih edilen para birimi haline geleceğini ya da "spekülatif bir içten yıkım" yaşayacağını ifade ettiler."
Umarım 2. senaryo çalışır YTD....
Dünyada sandığınız kadar çok fiziki ALTIN yok aslında. Rakamlar yalan dolan. Çift sayma işini duymadıysanız öğrenin. Bu altın ETF ler birbirine kiralayala kiralaya olmayan altını 100 kere tekrar tekrar satmış durumdalar. ETF ler patladığı zaman elinize sıfır varlık kalacak!
GLD Gold in London Has Dual Owners | Alasdair Macleod (Video)
by financeandliberty · Published February 23, 2021 · Updated February 22, 2021
GLD Gold in London Has Dual Owners | Alasdair Macleod Video by financeandliberty
Former bank president and head of research at GoldMoney.com, Alasdair Macleod, returns to Liberty and Finance to offer an update on skyrocketing BitCoin as a mirror of the faltering USD, foreshadowing silver as the next truth serum on deck. Alasdair also delivers a blistering expose of the physical shortfall of metals and the plight of GLD and similar funds.
https://thedailycoin.org/2021/02/23/...macleod-video/
https://www.youtube.com/watch?v=ijJMjTzAYvQ
Fizikidir, sanadır derken altın 380lere geri çekilebilir.
Ytd
Ons altın agustosta zirvesine giderken 3 haftada çıktıgı miktarı 6 aydır düşerek şuanda geri verdi. Düşmesi çok zaman alıcı oldugu için işkenceli oluyor ama 3 haftada 300 dolar artıp 2000 dolar üstüne gidebilir yine sonuçta. Altında hep söylüyorum sıkıntı yükselememesi degil düşememesi. Yani düşüşün miktarı degil zaman aralıgı. Adamlar 2 yumruk atıp indirmek yerine ona eşdeger 20 tane tokat atıyor. Borsadada bu hareketler bazen olur, mal toplama taktigidir yani fiyattaki düşüş miktarıyla degil zaman aralıgıyla yatırıcımcıyı bıktırmadır. Geçmişe dair gördügüm tüm grafiklerde yataya yakın aşagı egimli uzun süreli düşüşler sonunda ciddi bir yukarı trende döner. O yüzden acemileri kandırabilirler, yeni yetme teknikçileri de kandırabilirler, bu günlerde şöyle yorumlar var çünkü 1720 aşagı kırılırsa işi biter aşagıya 1500 e hızlı gider teknik olarak şu formasyonmuş falan gibi komik yorumlar.
Sabrın bittigi yerde teknik başlar, sabırlıysan teknige ihtiyaç yoktur. Temel analiz vardır, teknik analiz ise genelde sabırsız insanların oyalanması ve sık sık al sat yapıp komisyon vermesi için ortaya atılmiş bazen tutan bazen tutmayan ama tuttugu zaman öne çıkarılıp övüldügü için ilgi gören bir yöntemdir. Sonuç olarak şurasının aşagısı uçurum falan laflarını görürseniz ister hissede ister endexlerde yada altında dolarda tam tersini yapıp alım yapanlar satanlardan daha karlı çıkar. Onstan girdik nerelere gitti konu.
LG-M400 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ons isterse 1000$ olsun satmıyorum. altın benim sepetimdeki ihtiyat akçesidir.
Tekniğe inanma tekniksiz de kalma !
George Soros
Teknik analiz mi o da ne ?
Warren Bufet
Büyük balığın küçük balığı yuttuğu ve her daim bu şekilde olduğu vahşi kapitalist sömürü düzeninde ALLAH aşkına teknik analiz ve grafikler ile yatırım tavsiyesinde bulunmak ve yatırım yapmak hiç mantıklı
değil !
Teknik analiz diye bir şey olsaydı teknik analiz uzmanları ve teknik ve temel analiz üzerine eğitim verenler dünyanın en zengin insanları olmuştu . Temel belirleyici unsur ve güç sadece ve sadece paradır , para baronlarıdır ve piyasa yapıcılarıdır . Şunu asla unutmayın ne kadar ne kadar teknik ve temel analiz bilirseniz bilin , ne kadar akıllı zeki olursanız olun özellikle günlük ve kısa vadeli yatırım yapanların en az % 90 ' ı piyasadan silinecek olan kişilerdir . Uzun vadeli yatırım yapanlar bunların dışında ... Kısacası dünya piyasaları ne cengaverleri yuttu kim bilir ? Bu sektörde sadece ve sadece para ve sermaye piyasaları ile ilgilenen ve sadece bu işten geçimini istikrarlı bir şekilde sağlayan TRADERların sayısı her yüz kişiden en fazla 5 kişidir .
Amerikan kökenli olup, Dow Jones kaynaklidir. 20. yy. ba$larindaki ekonomik buhran ile, inanilmaz coku$ gosteren hisse senetlerinin artik yatirimci uzerinde hicbir cazibesi kalmami$tir. donemin fon yoneticileri kagitlari pazarlamak icin yeni yontemler arayi$ina girerler.
bu noktada bir oyun ba$lar. hisse senetleri'nin fiyatlarindan cizilen grafiklerde bazi ortak noktalar aranir, bunlar iyiye yorulur, yorumlanir ve gelecekteki yukseli$ habercisi olarak mu$teriye pazarlanmaya cali$ilirdi. (buna o donem icin kandirma da diyebiliriz.)
bazi mu$teriler buna inandilar ve ellerinde bazi egriler, bekledikleri davrani$i arar oldular.
sonralari bazi matematikciler, bir oyun ve pazarlama safsatasi olarak ba$layan "baki$ acisi"na bilimsel yontemler getirdiler. boylece gunumuz teknik analiz yapisi olu$tu.
Önce kimin yamulacağı belli:
AMB'den tahvillerle ilgili en net yönlendirme
Küresel piyasalarda tahvil getirileri gündemin ilk sıralarında yer almaya devam ederken, merkez bankaları da konuyu yakından izliyor. Hafta başında Avustralya Merkez Bankası tahvillere müdahale ederken, Avrupa Merkez Bankası'ndan da şimdiye kadar yapılmış en net sözlü yönlendirme geldi.
Yüksek tahvil getirileri, piyasaların ana gündemi olmaya devam ederken Avrupa Merkez Bankası (AMB) üyeleri Fed’e göre daha doğrudan sözlü yönlendirme ile getirileri kontrol altına almaya çalışıyor.
AMB üyesi Francois Villeroy de Galhau bankanın “tahvil getirilerindeki istenmeyen yükselişe karşı harekete geçebileceğini ve geçmesi gerektiğini” söyleyerek şimdiye kadarki en net müdahale sinyalini vermiş oldu. Villeroy pandemi acil tahvil alım programını kullanarak getirileri aşağı çekmeleri gerektiğini belirtirken “Mevduat faizini indirmek dahil uygun olduğunda tüm enstrümanlarımızı kullanma konusunda hazırız” ifadelerini kullandı.
JPM: "each time Fed tries to reduce QE mkts get turbulent and then not only does Fed come back, but in bigger size."
Bu işlerin sonu dünyada kontrolden çıkan hatırı sayılır bir enflasyon olacak kanımca..yol kazası olmazsa tabii..
Ve iyi olur aslında, normal yollarla bu kadar borç yükünün başka türlü hafifletilmesi mümkün görünmüyor..
bu grafik gram altında umudunu yitirenlere gelsin, 2018 yılında oluşan formasyon gibi bu son formasyondada filama bayrağını dikip inşallah bin civarı rakamları göreceğiz bu kama hakkını verecektir, ancak formasyonun büyüklüğü hedefi büyüttüğü gibi zaman olarakta uzayacaktır https://i.hizliresim.com/czPOXf.png
Arkadaşlar genelde trendlere inanırım ,teknik analize inanmam.Trendi belirleyen şey temeldir.Şurdan çıktı,şu şunu kesti,rsı dı,macd dı hacimdi,elliot du aklım ermez.Neticede sahipsiz enstruman yok.Buna altın
gümüş, dolar endeksi, dolar TL ,fiyatı dahil hemen her enstrumanı yönlendiren büyük güçler var.Borsada zaten hele bizim borsada çok küçük güçler bile bir kağıdın hamisi olabiliyor onu konuşmuyorum bile.E bu enstrumanların sahipleri teknik bilmiyor mu,o enstrumanı yönlendirme gücüm varsa benden başkası kar edemesin diye o teknikte milleti kandırmam çok mu zor.Teknik olarak çıkıyor gibi yaparım aniden çakarım,ya da düşüyor gibi yaparım aniden toplarım falan.En basit ve en son örneğini gavurlarla anlaşan merkez bankası yaptı,6.8 altı uçurum diyen teknikçiler,yılsonu 6.2 tahmin veren koca koca kurumlar,açığa dolar satıp toplamayan merkez bankası,merkez bankasının açıkta olduğunu gördükleri halde merkezin canına okumayan londra bankerleri falan hemen hepsi vatandaşa dolar bozdurmak amaçlıydı,ama helal olsun bizim millete ne grafik dinlendi ne teknik analiz ,ne raporlar umursandı ne ani düşüşler millet habire ucuz bulduğu doları topladı.Halbuki teknikçiler,stop loss çular vs onuncuya satıp çıkmak zorundaydılar,çünkü inandıkları grafikler bunu emrediyordu,ama yıllardır bizim millet dolarda tekniğe değil de temele inanıyor,temel de olması gereken grafiği sonunda çizdiriyor.O yüzden benim baktığım tek şey 20 yıllık grafiklerdir o kadar.Altında gümüşte de sonunda aynı olacak,tersi mümkün değil,bence imkansız,kaçınılmaz son altın yukarı ,gümüş yukarı.
Altın aylık...
20 aylık ortalamanın altında kaparsa (1702) bu ay. İşler nanay.
https://i.hizliresim.com/YB2X82.png
Bir şeyi merak ediyorum,misal 20 aylık ortalama altında kapadı,sat sinyali verdi.Cidden satıyormusunuz.
Niye 20 aylık ortalama, 18 aylık ortalama alınsa ve hesaba alınmayan 2 ayda sert hareketler olmuş olsa tüm denge değişmiş olmaz mı.Yani teorik bir fikir alışverişi olsun diye soruyorum arkadaşlar.Misal dolar analizi yaparken 3 yıl önceki 7.2 çıkışını kapsayan retrospektif teknik analizler bambaşka dünya verir,o çıkışı kapsamazsa bambaşka bir tablo olur.Bu ne kadar geriye gidilmeli sorusunu nasıl hallediyorsunuz.
altın ons 2001 yılında 255 dolardan yükseliş trendine başlayarak 435 e kadar yani yüzde yetmiş yükseliş yaşamış [ daire içi.] ve burada yükselişin yüzde 38 ini geri almış--- şimdi ise 1160 tan 2075 e[daire içi] kadar bir yükseliş yaşanmış buda yüzde 75 e tekabül eder ve yine bu yükselişin yaklaşık yüzde 38 i geri alınmış [yani şuanki durum ] 2001 yılındaki yükseliş 255 dolardan başlayarak 1900 kadar devam etmiş ve 2011 yılında son bulmuş şimdi ise yükseliş 1160 dolardan ve 2018 yılında başlamış, tabii bu rakamlar ons bazında olup dolar çarpanını gözardı etmeyelim BOL KAZANÇLAR https://i.hizliresim.com/lqjPcS.png
Sn bigmaster sizin grafikte de açıkça görüldüğü üzere altının çıkış açısı çok daha dik.Bu seferki ralli bence eskisinin yarısı bilemedin üçte ikisi kadar sürede biter.Yani 6 yıl desek 2025 2026 da bu rakam olmalı.Ama ben 1970 deki ralli ile simule eden bir analiz hakkında bir video seyretmiştim onda 2026 da 11 bin üstü çıkıyor.