https://i.hizliresim.com/1yo6avq.png
Printable View
200 bp indirim, asgari ücret 5500 tl.. hayırlı olsun :)
Yok bizim zamanımızda öyle değildi 40-45 sene önce,zaten kamu kurumlarında çalışmışlığıma hiç faydası olmadı,zaten ticaret lise çıkışlıydım onun sadece etkisi oldu bakanlıktayken,zaten statüm işçi memurluktu,80 öncesi o imkan vardı,80 başlarında mc hükümeti bunu kaldırdı çok yüksek maaş alıyorlar diye,memurarın 3 misli maaşını alıyorduk sendikalı olduğumuz için,80 yurt dışına gittim iktisat için dönüşünde ise bana br mok faydası olmadı,zaten gidişim siyasiydi,çünkü yine memur olmadım bir kamuya amele olarak girdim makine ustalığına kadar yükseldim yine 90 sonrası maaşımız yine yüksekti,zaten 90 sonrası kanun çıktı memurlar işçi satatüsüne geçebilir diye çoğuda geçti,şef, müdürleri bilirim benimlen makine araç gereç altında beraber çalışmıştık.
Resmî enflasyon % 21.31 değil mi, ben % 25 zam dedim bu da ~ 3.500 gayme ediyor.
Fazlası bu ahaliyi azdırır, benim tanıdığım bir BAĞ-GUR emeklisi var, bir elinde rakısı, diğer elinde cigarillosu hiç eksik olmaz, 2.600 gayme maaşlan, bu adama 3.500 gayme verirseniz, o yaşta bir de fındık kırmaya çıkar yeminlen.
https://galeri14.uludagsozluk.com/77...iz_1324488.jpg
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
asgari ücrete yüzde kaç zam yapılırsa, tüm emeklilere aynı oranda zam yapılmalı bence....
İÇİMİZDE VAR MI HABER ALAN
Biri diyor içeriden bilgi aldım faiz artacak
Biri diyor bende içeriden bilgi aldım faiz düşecek
Hangi içeri bu? Bizde bilgi alalım
Reyis açıklayacaksa, zam yapıyorum ~ 3.825 gayme.:oleyo:
Doların yükselişi en fazla dolarlan dışarıya ürün satanın işine yaradı,mesela fındık direkt dövizlen dışarıya satılıyor alıcısıda çok,tabiki önceden üretici çoğu fındığı 25 tl cıvarından sattı,şimdi 34 tl,3 dolar normalde 45 tl olması lazım,dışarıda alan işleyen 20 dolara dünya piyasalarına sürüyor, şu an üreticide fındık çok az,dolara yatırsalardı kayıpları yoktu 40 tl oluyordu dolar bazlı,ama sanmam çoğu borçlu olduğundan ihtiyacına harcadı kazanan tüccar oldu,şimdide fındık yok diye sızlanıyorlar,çoğu fındığı TMO aldı fisko birliği devre dışı bıraktıkları için,TMO satsa diyor tüccarlar,TMO 40 aşağısı olmaz diyor,zaten fındıkdemek direkt döviz demek %70 üstünü biz üretiyoruz.
Ben sosyal medyada bu asgari ücret tartışmalarının arkasında akp hesaplarının olduğunu gördükten sonra verilecek yüksek asgari ücret zammı sonrasında oluşacak hiperenflasyona oynayıp önden konut alımı yaptım. Bakalım yanılacak mıyım göreceğiz. ben 4000 kesin diyorum. Yukarı oranlar beni şaşırtmaz. Bu da etrafa para saçılacak demektir. Hoşgeldin hiperenflasyon...
------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.
$ bozdurayımmı, şunu mu alsam bunu mu alsam, repoya dönsem cart curt
Böyle giderse varlık değerleri 0 olacak. Hipersonic enflasyonda kimsenin alım gücü olmayacak. Mallarınız belki belki %500 değer kazanacak ama alıcı olmayınca satanın
Aheber alınacak karar net diyor 100 baz puan indirm.
Şimdi piyasa aheberden daha mı iyi biliyor
Op Dr Turhan Comez
@ComezTurhan
·
23 Std.
Korkunç bir haber. Birleşik Krallık ta bugün itibarı ile Türk kredi kartları ile ödeme yapılamıyor. Açıklamada ise Türkiye kara listede deniyor. Yurt dışına çıkacaklar lütfen dikkat etsin.
https://pbs.twimg.com/media/FGpEbwwW...g&name=900x900
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!
Geçen merkez 5 dakika gecikmeli açıklamıştı,bakalım bu sefer 10 dakika olurmu,onların işide zor kafalarında ireis tokmağı bekliyor,utanmadanda çıkıp bağımsızlar diyorlar yandaş trolleriylen.
Mustafa Sönmez
@mustfsnmz
·
6 Min.
Asgari ücretin açıklanma payesinin CB ye bırakılması ve TCMB politika faizi kararı ile aynı saatlere getirilmesi "manidar".
İster misiniz 100 yerine 300 baz puan faiz.
Pansuman niyetine de 4 bin tl asgari ücret...
Olur mu olur.
Ekonomik akıl devre dışı,
siyaseten bakıyor.
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Bu toplantı öncesi satmamın tek sebebi faizlerin kağıt üzerinde düşmesine rağmen reelde düşmemesi. %24 mevduat varken 17 araç faiz oran veren bankalar şimdi 15 iken 19 veriyor. Siz yarın %5 e düşürün ancak bankalar maliyete bakar ve 25 ten verir. 2 gün önce ki bankalarla olan reisin toplantısında bu konuyu konuştuklarını ve yanlıştan döneceklerini düşünüyorum.her doların artışı akp için oy kaybı demek
19 hangi banka veriyor
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Milletin görüşü genelde %50 pas ya da 100 baz puan indirim şeklinde bakalım ne olacak istermisiniz 200-300 baz puan indirimi gelsin nasılsa 1 dolar 24 tl. ile anlaşma yaplıdığı söylentileri dolaşıyor ne kadar doğru bilmiyoruz hep birlikte göreceğiz
3.693.10 tl der geçerim
1 hafta önce kredi çekip 13 den $ alanlar bugün 2 yıllık faizini çıkardı. Hah sözde paradan para kazanmaya izin viiimeceklerdi. Perde önünde Çorapçı kazakçı montçu perde arkasında belerik gözlü sarhoş ekonomi yönetirse