vioptakileri kapadım...
reel canlıları tutuyorum bu sonucu gördükten sonra hiç bozdurmam...
birde daha doları bozdurmayı bırak üstüne almışlar....
güven olmadan hiçbişey olmaz...
Printable View
dolar ile borsa farkı hala çok yüksek..bu fark kapanmadan borsaya alıcı zor gelir..
dolar 14 olmadan denge kurulmaz..
3 ocakda kısmen denge kurulur, verilerinden sonra da yeni dengeler kurulur..
işin tuhafı, ekonomik program diye açıklanan önlem paketi, amacına ulaşmadığı açık..her nekadar amacına ulaştı dense de kimseyi buna inandıramazlar.. geçici olarak doların düşmesi ya da paranın el değiştirmesi amaç değilse !!
peki bu durumda dolar kaç olmalı, gerçekten köpük var mıydı ..mesele bu
bilen cevaplayabilir mi?
bu sene dolar kontratlarından 300,000 kar yazmışım...
biri 2023 ocak vade diğeri aralık 2021 vade...
her iki vadede kapandı tek kontratım yok...
sadece işlemlerim bu iki vadede...
devlet bununda sonucunda 30,000 lira kesti benden...
diyelim 2022 ye girdik ocak kontratında 300,000 zarar ettim...
bunun sonucunda şu 30,000 kesmiştin ver onu diyebilir miyim 2022 de...
başım döndü pala
aynı yerde 5 defa 1.000 lik iş nasıl yapıyorsun?
Alınanlar Satılanlar böyleymiş.
https://i.hizliresim.com/rdz3v8q.png
pala gırtlak malda asla eksi kapamazmış yılı... :)
Taktim maktik yok...BAM BAM formasyonu...
Türkiye Merkez Bankasının swap hariç net rezervi -55.7 milyar $ ile tarihi düşük seviyede. (BloombergHT)
1 cent dahi satmam...
Üstad kârdaysan keşke kapatmasaydın. Kapatacaksan bile 1 Ocak'ta kapatsaydın. 2022'de zarar edersen mahsuplaşma ihtimali olurdu. Benim bildiğim yıl içinde oluyor ve yıl içinde tahakkuk edeni ödüyorsun. Geriye dönük alma yok. Fakat geriye dönük mahsuplaşma yıl içinde var sanırım. Fakat 2021 ile 22 arasında yok. Senin durumunda kârlı pozisyonu tutup Ocak'ta kapatman ilerideki zararların açısından iyi olurdu.
Benim USD kontratında yüklü zarar var ve muhtemelen 2021 Q1'de bu zarar çıkacak. Fakat stopaj yiyeceğiz :( O yüzden mevcut kârlı pozisyonu kapat aç yapacağım ki en azından bir kısmı mahsuplaşsın
SPOT kapanış,
https://i.hizliresim.com/9f58zt6.PNG
yarın 1,900 civarı bir kapanış bekliyorum...
eğer orda kaparsa yeni yılada marj yaratmış olur...
https://www.hisse.net/topluluk/showt...15#post5722115
Bugün en beğendiğim yazı :) çok güldüm inan :rules:
MB yarın müdahale de bulunmaz ise aralık vade shortlarından zarar mı edecek şimdi ? yanlış hatırlamıyorsam 13.07 ortalaması vardı..
Hazine bakanı üzülmesin diye dolar sattıklarını söylememişler
TCMB'nin rezerv dağılımı
https://i.hizliresim.com/q8lijhe.png
memmet abi, iyi bir abimizdi.
çok yazardı çok da fevri idi. her seferinde kendi pozuna göre niye çıkmıyor, niye düşmüyor diye roman gibi yazardı da yazardı. hiç haz etmediğim şeyleri yapardı. çok okunan forumu boş yere meşgul ederdi. piyasa senin pozuna göre gitmek zorunda mı?
ama 1 konuda çok haklıydı. bu ülkeye yepisyeni cillop gibi akıl hastaneleri lazım.
Zaman zaman elestirdik ipin ucu kacti 18.50 gordu dolar . Elestirirken o cikista bende battım cogu insan gibi varliklarmz eridi . Ama sezarın hakkı sezara baska bir yetkili olsa erdoganin yerinde bu kdr sogukkanlı bukdr inandirici mudahale edemezdi .
En azindan ulkemiz icin vatandaslarimiz icin yapici bir hamle yapildi zaman kazanildi .
En azindan yerinde hamle yapan birseyler yapar bizi burdan cikarir dedigimiz biri var . Buda bardagin dolu yanı . Dip hareketini bitirip su ulkeyi gercekten şaha kaldırsa herkes mutlu olsa . Beklentimiz bu herzaman ülkemiz ve insanimiz kazansin .
Ne uğursuz bir yıldı arkadaş, dört gözle 2022 yi bekliyik
Yaptigi hamle.ile en azindan %100 batık dan %50 ye cikardi . Evet %50 battk ama ne yapalm . 2001 gibi olsa durup seyredenler.olsa %100 un uzerine birde borclanmistk saga sola .
Durumuna uzulenler batanlari dusunsun olur boyle seyler gecti gitti . Önumuze bakalm
bu berbat duruma bu ülkeyi sokan kendisi ve saçma politikaları..bilimsel değil, dinsel inanışlarını dikte ediyor ülkeye.. bu da tabi ayrıca bir zulüm..
ekonomiyi berbat hale getirdikten sonra biraz düzeltti diye teşekkür mü edeceğiz :kahkah:
ki ayrıca düzelen bir şey de yok..rakamlar ortada
memetabi kraldı ya ..şef'ti şef ..:rules:
https://www.hisse.net/topluluk/showt...49#post5716149
Dedigin dogru hocam . Ancak zor anda kendine guvenli ezilip buzulmeden cikip birsey yapiyor . 2001 i dusundum zararin neresinden donersen kar dir . Hatali politika uyguladi evet bu sistem bencede tutmayacak ama tum ulkeye karsı hatta dunyaya karsı benim argumanim var diyor hep birseyler yapiyor . Sonucu gorecegiz . Manevrası guzeldi . Bu manevranin asgari ucretten sonra olmasi daha guzeldi .
Manevradan sonra asgari ucret aciklansa belki 300 400 asagi olacakti buda olumlu oldu . Sıkıntılı hamleleri var cok yazdk ama bu taraftan iyi hamleleri var . Emekli memur vs de %40 dan asagi zam almaz . Kurda sakinlesirse millet kazanır son 4 seneye gore
İnanılmaz nakit sıkıntısı var , 200 lira çekilmiş az önce hesabımdan ilk defa böyle bişey görüyorum , fonlardan çıkış var , 2 gündür sinyal veriyodu zaten çok az gecelik faiz geliyodu...
bence tamamen yanlış anlamışsın oynanan tiyatroyu.. son anda mecburen yapılan hamleler var bu oyunda, ki işe yaramadığı da açıklanan rakamlara göre belli oluyor.. yerlilerin döviz alımları artmış..rakamları takip et, medyanın dezenformasyonuna kanma, yine zarrlı çıkarsın onların yönlendirmelerine göre kararlarını alırsan
28 aralık mesajı.dolar 11.85 di
bugün dolar 13.43 gördü.DEM ancak anlaşıldı.Kanımca buralardan dövizden tl ye geçişler olacaktır.Gelecek hafta belli olur.Buralarda yatay ve yukarı ataklar(13.40-14.00 aralığına)...
sonra aşağı beklerim.
elektriklenme olmasın.senaryomdur.oyun planımın bir parçası
abi o elekkroşohu şimdi milletin böğrüne böğrüne verdiler.
şakir kardeşim hala 1990'lara göre eyiyik güzellemesi yapıyor. ama o yıllar şartlar böyle miydi?
dünya değişti biz 1990'larda kaldık. 1920'lerdeki mucizeyi göremedik. 80 darbesi sis oldu bu milletin gözünde. islamcı yağmayı göremedik.
2022 de farklı bir vizyon sahibi olmak zorundayız, yoksa fakirlikten kurtulamıycaz. :drunk: