sabah halk,hekts,sasa,vakf..taban..-gap gelir.. %1 civarı
Printable View
sabah halk,hekts,sasa,vakf..taban..-gap gelir.. %1 civarı
%1 ne ki. Ben tavan ya da tavan isterem. Adamlar güzel döşediler. Daha pandemi başlangıç martında 98.250 den shor açan vardı. 5 e katladık. Biz tabi 10'a...
Az parayla eğleceye devam.
Bugün 16 hisse tavan kapatmış 19 hisse taban kapatmış
Dün gördüğüm Sasa ve hektas daki kademeler borsanın sağlıklı yol alabilmesi için yeterli lot olmamasından kaynaklanıyor. Piyasaya yeterli miktarda lot verilerek hissenin aşağı yukarı yönlü hareketi sağlanmış olacak kanaatindeyim. Ne kadar lot verirler tahmin etmek zor. Bu süreçte bademler bir şekilde destek vererek sürecin katliama dönüşümüne engel olur diye düşünüyorum.
Hiç boşuna gülme, adamlar paraları katlaya katlaya katladı,7 den sonrası katlanmıyor onuniçin tekrar açıp bi daha katlarlar, sen kendi derdine yan :)
Bi taban iki taban bunlara dokunmaz, herifler hergün tavan yada yüzde 2 veya yüzde 3 artı ile gittiler, suyun içinde kamu bankaları alanlar ne yapsın, endekis öksürse ilk önce onlar taban oluyor.
O yüzden temettü hisselerinden şaşmıycan abi, bak ereğliye nasılda dik durdu. suyun içinde olduğundanmıdır bilemem :he:
VİOP30 a bu takasla mı %5 negatif yaptırdılar bugün! :rtfm:
https://i.hizliresim.com/a2p5iha.PNG
O degil de bankaları neden tabana verdiler anlamadım. Sasanilere kredi mi vermisler.
_Analizci_ isimli twitter hesabındaki Kadir Kocak 8 ay önceki Kordsadaki işleminden dolayı 980 bin lira ceza gelmiş , 112 bin takipçisi var kimbilir ne paralar kazandı daha önce...
SASA taban anladık.. HALK ve VAKIF!a ne oluyor?
Neyse...
sabah 10 milyon lot tabanda, ucuz -sayılır- meraklısına SASA verilir..
Hektaş yükselecekse MKK'da fiili dolaşım oranı yeniden belirlenip BIST'e bildirilince geçer genelde çarşambaları bildiriyorlar diye biliyorum.
Dün video vardı hissede düzeltme olunca hemen ertesi gün alınmaz diyorlardı.
Benzer durum SASA'da olabilir tahvil yatırımcısı için az bir şey daha sermaye artıracakmış.
halktaki hareket grafikseldi...
üst banda gelince verdiler...
https://i.hizliresim.com/efh1mnh.jpg
Etik değil hakikaten.yalnız cezada iyi ceza.kırmızıda geçseniz trafikde bu kadar ceza yemezsin sn paragöz.
Biri beni uyarsın ağzımdan öneri filan çıkarsa aman aman. Bu yaşdan sonra 3 çocuk var .Mazallah hanım kapının önüne koyar :)
Hatta hiç senet ismi filan ağzımıza almayalım.
nasıl olacak bende bilmiyorum.
Belkide en iyisi hiç yazmamak.
sasayı geçtim bu hekts takiler nasıl bir akıl tutulması yaşıyor anlamadım...
şirket hisse satıyor oyak ikide bir satış haberi gönderiyor...
100 lira olacakmış...hisse uçacakmış...
şirketin özermayesi eksiye geçmiş...
daha ne olıcak yani...
bir yerde patlıcaktı...
eregl den sonra sasa da kutsal kağıtlar ligine girdi...
"Abdalın dostluğu köy görününceye kadar" diye atasözü var.
Yahu burada Sasa ve hektaşa sabahtan beri vuruluyor da, son bir yılda yatırımcısına %500 üzeri getiri sağlamış. Üç beş taban yese ne olur yani :) yatırımcısında hiç akıl yoktu da nasıl aldı bu %500 getiriyi acaba?
bir hissede vatan millet sakarya vatan haini fetöcü gibi kelimeler geçiyorsa eninde sonunda patlıyor...
örnek hubvc hissesi...
20-30 kat götürdüler boşa aldılar...
bundada bir hesap vardı vatan millet sakarya ayağına işi bitirdiler...
hisseyi satmadım demek bişey ifade etmez...
diğer taraftan vadeliden short açmadıgını nerden bilicez...
yok hocam ya , gülşenin eski bir şarkısı... ayıplı sahneler mi izliyorsun 70'li yeşilçam yıllarından ... ahahah heytttyttt yaş kaç ? ahlak kalmadı toplumda huppaaaaa
gece gece, gül gibi uyuyan yılanı uyandırdın ... bak şimdi ... küçük hamza denizaltı teleskopu gibi arayışta... buralar daha akşamüstüsünden akşama margarinlemedi EST 15:50 ...
https://youtu.be/icZ-OlVSvb4
'' mancınığını hayaline göre uzat '' bu benden başka bir yerde yazmaz...
hem nurcana hem gülcan a ima olmasın diye opel' e binmedik evet.... iki opeller akrabalıkları falan bilmiyorum biri tarkanın bi şeysiymiş onu da bilmiyorum . benim bildiğim gülcan olanı daha çok . şark bülbülü...
En tepeden alan kaç kişi var diye sorsam ben de size :) Böyle bir rakamı bulmak imkansız. Fakat çevremde çok kişi biliyorum çok iyi maliyetlerde olan ve uzun süredir hissede olan. Son iki haftada MSCI endeksinin gazıyla da girenler illaki biraz çile çekecektir. Ama bu, sasanın yatırımcısına geçtiğimiz dönemlerde çok güzel kârlar ettirdiği gerçeğini değiştirmez
biz buraya boşuna mı şekilli şekullu oklu otlu grafikler atmıyoruz babayiğit ? burası da twitter gibi bal gibin de sosyal medya... para piyasalarında atış serbest diye biliyorum istisnası şu aralar TL ile ilgili yorumlar , terletir insanı ... yurtdışı ile ilgili de bir problem olmamalı ... borsa istanbul hissleri viop için ise öyle şekilli imalı grafikler problemli... spk rules şugar .
ne diyor mesela spk ..... şuu hisseyle ilgili şunu yumurtladıktan '' hemen sonra '' elindeki hisseyi satış yapması ....
'' hemen sonra '' ne demek... bunun spk ' da hukukta zaman aralığı nedir ? hemen sonra ? incelemek lazım... 5 gün kuralı var 3 gün bilmem nesi var... makul şüphesi var... yedi sülalenin yedinci ceddinin göbeğinden akraban al sat yapar , sen de önceden sösyal medyadan parlatırsın hisseyi , gelir spk seni öper... eee şimdi endeks vadelide şöyle böyle dedin... ne malum önceden pozisyonlanmadığın ? ya endeks kontratındaki bir paylaşımın , yüklü bir işlemin piyasa bozucu işleme girerse ? yok la olmaz öyle şey , türev araç bu deyip sıyrılabilir misin ? bunları iyice didiklemeli bilmeli. ya da , ben sana yapma diyorum yap ama , sosyal medyada yapma diyorum... torosu sev , yeşili de koru....
heee 11 tane robot çalıştırıyorsun hepsinin birbirinden farklı stratejileri var di mi ?? hee iyi bir robotunun aldığı sonra sat verdiği hissede , diğer robotunun stratejisi al verirse ve bu işlemlerde birbirleriyle alışverişe düşerlerse emir iletimlerinde ne olacak ? bal gibi kendinden kendine işlem yaptın di mi ? peki bunlar endeks vadelide de oluyorsa ne olacak ? bir robotun satarken diğer robotun , diğer robotunun sattığı emirle eşleşti... al buyur fiktif işlem kendinden kendine... yani bunların neticeleri ne olur spk nezdinde ?
Özellikle şu sıralar tavsiye ve öneri tarzında şeyler yazmak daha riskli olur. Muhtemelen zarar eden çok olmuştur.
basar şikayeti acımazlar
Vob yapmayın batarsınız
ÜFTADE Hazretleri ; osmanlı padişahlarından kanuni sultan süleyman han zamanından bursa' da yaşayan evliyanın büyüklerinden...
895 ( miladi 1490 ) senesinde bursa' da doğdu... İsmi Muhammed olup babası manyaslı mehmet efendidir. Üftade lakabı ile meş'hur oldu...
Üftade Hazretlerinin bir çok hikmet dolu sözleri vardı...
Üftade Hazretleri buyurdular ki ; '' İnsan ölümü hatırladığı müddetçe hasedi ( kıskançlığı ) terk eder. Allahü tealanın sana istediğin şekilde lütuf ve ihsanda bulunmasını istiyorsan , kullarına O ' nun istediği gibi davranman lazımdır. Dünyadan sonraki yolculuk çok uzundur. O uzun sefer için yol azığı hazırlayınız. Ve biliniz ki azıkların en hayırlısı takva yani Allahü tealadan korkarak , haramlardan sakınmaktır... '' devamı gelcekkk ..