en düşük emekli maaşının 3.500 den 5.500-6000 arasına çıkması lazım
Printable View
Benim sistemleri sat veriyor. Kapanışta Taşıdığım hisseleri yarısını daha verim.
Herif bankaları sattı holding topladı şimdi yükseltiyor bence.
aklından geçenleri bir bir
sanki okur anlar gibiyim
ben senin hiç tatmadığın
duyguların esiriyim
ahhh ,
sanma ki bir anlık bir heves
çılgın bir sevgili gibiyim
ben senin o ürkek çekingen
gözlerinin delisiyim
sıkıştır 1 dakka 3 dakka 5 dakka grafiği
al- tat
sat - tat
gün içi şey yapjam diyorsan
sıkıştırarak !! görseli
biliyorum çok uzaklarda
beni bensiz yaşıyorsun
bir yanardağ içimdeki
söndürmek mi istiyorsun
arjantin fransa maçında kural hatası var dedik.. onca kişi yorum yaptı. ahahha fütbol ayfon hakkaten ha
bu arada ben o dünya şampiyonasını külliyettten kınıyorum
orada bir insanlık dramı yaşandı !
olmaz olsun öyle şey
insan hayatı ?
Her akşam 17:00 den sonra düşüş oluyor, pazartesileri yüksek açılış oluyor. Olmayan para ile borsa döönüyor.
KSO/Zeytinoğlu: (Asgari ücret) 2022 yılındaki gıda enflasyonuyla aynı oranlarda yapılan bu artış çalışanlarımız açısından memnuniyet verici
Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, 2023 yılı için belirlenen asgari ücrete ilişkin, 2022 yılındaki gıda enflasyonuyla aynı oranlarda yapılan artışın çalışanlar açısından memnuniyet verici olduğunu belirtti.
Zeytinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 2023 yılı asgari ücret artış oranını değerlendirdi.
Asgari ücret zammının yaklaşık 7 milyon asgari ücretli çalışan başta olmak üzere toplumun genelini ilgilendirdiğine işaret eden Zeytinoğlu, "2022 yılı başında 4 bin 253 lira olan net asgari ücret 8 bin 506,80 lira oldu. Böylelikle net asgari ücret artış oranı, ocak ayına göre yüzde 100, 2022 yılı temmuz ayına göre yüzde 54,66, yıllık ise yüzde 74,43 oranında artış gösterdi. 2022 yılındaki gıda enflasyonuyla aynı oranlarda yapılan bu artış çalışanlarımız açısından memnuniyet verici." ifadelerini kullandı.
Zeytinoğlu, işverene asgari ücret desteğinin artırılması gerektiğini belirterek, bu konuya işletmelerin devamlılığı ve rekabet edebilirliği açısından da bakılması gerektiğini kaydetti.
Enflasyon oranını geçen bu asgari ücret artışının, ihracat yapan büyük firmalarda sıkıntı oluşturmayacağını düşündüklerini belirten Zeytinoğlu, yeni asgari ücretin, KOBİ'leri ve Anadolu'da bulunan firmaları da sıkıntıya sokmamasını temenni etti.
Zeytinoğlu, 2023 yılı asgari ücret artışının işverene maliyetinin 11 bin 759 lira olduğuna değinerek şunları kaydetti:
"Sürdürülebilirlik açısından işverenin üzerindeki bu maliyet yükleri hafifletilmeli ve ülkemizin üretim gücü korunmalı. Bildiğiniz üzere kıdem tazminatı yıllık bir brüt ücret üzerinden hesaplanıyor. Dolayısıyla ocak ayı itibarıyla yıllık 6 bin 471 lira olan asgari ücret kıdem tazminatı 10 bin 008 liraya çıkmış olacak. Bu da yine işverenin üzerinden kıdem tazminatı yükünün yüzde 54,5 oranında artması anlamına geliyor. Özellikle küçük işletmelerimiz açısından bu tazminat yükü ciddi sıkıntılara yol açacak. Bu noktada KOBİ'lerimizin desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz."
Kaynak : Anadolu Ajansı
Ortalama 10 yıllık ile 100 Çalışanı olan işletmenin kıdem tazminatı borcu 6.471.000 tl den 10.008.000 tl ye yükseldi.(Asgari ücretli ler)
Kıdem tazminatları için Kasada döviz saklasan vergisi var,stokta tutsan yine vergisi var,vadeli hesepta faiz alsan yine vergisi var.
Bu sisteme çare bulunmalı,mesela her yıl sonunda tazminat borçlarını ödemek,işletme ve çalışan için en iyi çözüm olabilir.
coral gables , miami . ocak 3 de palm springs' e geçeceğim.
AHAN BU ;
yapıştır ; https://www.fool.com/investing/stock...s/crispr-etfs/
BIMAS 70 bin
SOKM 39 bin
MGROS 40 bin
çalışan gözüküyor.
Güzel dövüyor namussuz..
Gundwane yetiş.. Yokluğunu fırsat bilip bastılar..
Ne güzel bir vade sonu yaşatıyor bol bol aşağı yukarı marjlı ((:
Büyük işletmelerin bilançosuna ek 1 satır eklenmeli,çalışanların ortalama yılı belirtilmeli.
40.000 çalışan ortalama 10 yıl desek = 400.000 X 10.008 tl.den = 4.003.200.000 tl eder.(Tazminat borcu)
Migrosun bilançosunda bunu görmeliyiz,,gibi.
THY de çalışan sayısı sanırım 100 binden fazla ve çoğunluk yüksek maaşlı.
YTD
ABD'de tamirat setleri çok satılıyor, arkadaşım servis ücretleri çok pahalı o yüzden insanlar kendi tamir etmeye çalışıyor demişti.
Türkiye'ye gelen şeyler genelde alt kalite, tamir etmek yerine yenisini almak daha avantajlı oluyor.
Geçen sene Bangladeş modeli deniyordu, tekrar model değişti.
Edirne'ye alışverişe gelenler azalır ise kur değerli demektir.
Bilançoda gözüken geçmiş dönemlerde ayrılan tazminatlar,gerçek olan son güncel hali yazlımalı,geçmiş dönemde ayrılan tazminatlar yukarıda yazdığım sebeplerden son maaş zamları ile HİÇ oldu.
https://i.hizliresim.com/49u2j48.JPG
MİGROS - 2022/9
İsmen almıştım kapanıştan önce zararına satayım dedim. Meğersem bir lira üstünden kapatmış durduk yere para kazandık yatırımcının salagi böyle oluyor kazanıyor demek
Hanginiz Şubat vadeye şortladı söylesin :halay:
Endeks mersine, şubat vade tersine gitti.
Pala sanki "Sen dur bekle bakim, hesaplaşacağız" diyor şubat vadecilere. :plc:
SPOT kapanış, BofA kapanışa doğru satış yaptı, alıcı tarafı güçlü görünüyor,
https://i.hizliresim.com/j1st1qm.PNG
27 inch IPS monitor www.amazon.com.tr'de indirimde. 27 inch IPS daha ucuz görmedim.
https://i.hizliresim.com/6thxrhz.jpg
SOKM çalışan başına ciro 1 milyon kadar. İçinde sigara gibi düşük kar marjlı ürünler de var.
https://i.hizliresim.com/3393dvv.jpg
SASA ve HEKTS'a yine tedbir gelmiş.
Nefes aldırmıyorlar bu defa..
Yeni konut maliyetlerinin artması lazım. Artık sertifikalı, sigortalı işçi çalıştırılıyor, eski ucuz maliyetler kalmaz bence.
Kıdem tazminatı nakit çıkışı gerektirmeyen bir gider kalemi, bu şekilde kalmasını işveren tercih ediyor gibi.
Yarından itibaren hem internet hem mobil cihazdan aynı anda girilemeyecekmiş.
Gündüz markete vs giderken bilgisayar ekranında bağlantı var ise kapanması gerekecek diye anladım.