Karışık kafaları iyice duman etti yine. Bi öncekinde bu haber geldiğinde millet %80 indirim yapan mağazanın mallarına saldırır gibi saldırıyordu. Günlerce tavan gitmişti. Nereden nereye. Hey gidi hey. Akşama ne olur bu milli maç
Printable View
Karışık kafaları iyice duman etti yine. Bi öncekinde bu haber geldiğinde millet %80 indirim yapan mağazanın mallarına saldırır gibi saldırıyordu. Günlerce tavan gitmişti. Nereden nereye. Hey gidi hey. Akşama ne olur bu milli maç
Bu yazarın dediklerine katılmıyorum. Mantıklı değil, rakamlarda uçmuş.
Bir defa OYAK 2019 yılından itibaren yapılan bedelli sermaye artırımlarında bu günkü kurla şirkete 85 milyon dolar para koymuştur. Bu paranın bu günkü karşılığı 2.750 milyon TLdir.
Hektaş hissesi satışına gelirsek;
OYAK Gıda ve Tarımcılık A.Ş. 3 Ağustos 2022 tarihinde Tarım Kredi Kooperatiflerinin elinde olan 33,7 milyon lot Hektaş hissesini 33,74 TL fiyatla 1,103 milyar TL'ye satın almıştır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta alımı yapan OYAK değil onun altındaki bir başka kuruluştur.
Bu blok olarak alınan miktar elde tutulmak için değil trade amaçlı bir alımdı. Piyasalar ve biz KY'lar bunu idrak edemedik. Çok da sevindik. Bu alımı OYAK'ın şirketine olan bir güveni olarak kabul ettik. Halbuki OYAK'ın planı farklıymış.
Bu alım sonucu 6 ay içerisinde fiyat 51 T'nin üzerine çıkınca OYAK Gıda ve Tarım A.Ş. 17 Kasım 2022 tarihinde 33,166 milyon lot hisseyi 51,25-50,40 fiyat aralığından sattığını duyurdu.
OYAK bu alım satımdan yaklaşık 588 milyon TL kâr etmiştir.
İkinci satış ise 22 Ağustos 2023 tarihinde 87,3 milyon lot hisseyi bir uluslar arası kuruluşa 23,37 TL fiyat üzerinden toplamda 2,04 milyar TL'ye sattığını açıklamıştır.
Muhtemelen OYAK nakit sıkışıklığına girdiği için elindeki % 58,82'lik Hektaş hissesinin bir kısmını (% 3,45) nakite çevirmek istemiştir. Ancak bu davranış şirkete olan güveni iyice sarsmıştır.
Eğer OYAK bunu satmayı başlangıçta planlamış olsaydı neden 40'lı fiyatlardan yapmadı da 23'lü fiyatlardan yaptı. Bu hiç mantıklı değil.
Şimdide % 233,2 bedelli sermaye artışı nedeniyle OYAK'ın kasasından 3.267 milyon TL para çıkacaktır.
Bu az bir para değildir.
Daha önce koydukları (2,750 milyon TL) ile bu koyacağı toplamda 6 milyar TL yapmaktadır.
Dolayısıyla yazarın ileri sürdüğü düşünce havada kalmaktadır.
Bütün bu olaylar Hektaşta kötü yönetimin sonuçlarıdır.
Şirket Levent Ortakçer'in şişirmesiyle aynı anda bir çok yatırıma girişmiş, iyi bir planlama yapamadığı için sıkışmış, düşük faiz ortamında borçları uzun vadeye yayma becerisi gösterememiş, bu nedenle de bu gün ayakta kalabilmek için mecburiyetten bu bedelliyi yapma kararı almıştır.
Tamam komutanim, her sey guzel de bizim sucumuz nedir???
Biz ne ettik??
Biz girdik yatirim yaptik, OYAK durust ve basiretli tuccar dedik.
Yatirim, buyume isini beceremediler mi, becermediler mi, onun yerine isin kolayina kacip kucuk ortaklari mi becerelim dediler acep??
Gunahlari boyunlarina..
Ben kazandim ama bir suru de cok kaybeden, lanet olsun diyen var.
Ne olacak bunlarin hali???
http://share.matriksdata.com/shareMa...07021426532972
http://share.matriksdata.com/shareMa...07021431144691
2017 basinda kel levent ile yeni yonetim is basina gelip de biz bu sirketi buyutecegiz dediklerinde 3 centten girenler ama satamayanlar hala dolar bazinda su anda 11-12 kati kardalar.
O zamanki sirket ile simdiki arasinda en kotu ozellik olarak ciddi borc yigini var.
Bu borcu kim odeyecek??
Bu surecte ediniilen varliklar(Ferbis, Aero, Agriventis v.s) bu borcu oder mi??
Yoksa 3 cente dogru, yani basladigimiz yere kadar surune surune gelecek miyiz???
Haklısınız sn. Dudu burada olan küçük yatırımcılara oldu. Kısıtlı kazancıyla yatırım yapmaya çalışan insanlar arada heder oldu. Ne yazık ki bir çok yatırımcı OYAK isminden dolayı güvenerek yatırım yapmıştı. Ama hiç de düşündükleri gibi olmadı. Yazık ettiler hem OYAK ismine hem de küçük yatırımcılara.
Ya ne ülke ülke ne de kurumları kurum, amk hisse 51 den 12 lere düşmüş spk dan ses yok, ama bir hisse iki ya da üç tavan çeksin hemen soruyor hayırdır diyor ceza tedbirleri uyguluyor vs.vs.
Dudu abi durdun durdun geçen gün yazdın bedelli %200 mü olur %300 mü olur diye
akşamına kap geldi tam dediğin noktalardan bedelli süreci başladı
Abi söylesene bundan sonra kaç tl ye kadar salacaklar nereden toplamaya başlayacaklar
Bizde rahat rahat zaten biz bunu biliyorduk diye izlemeye devam etsek :evil:
Mesela bugün TAVAN kapatma ihtimali Kentilyonda kaç ? :oleyo:
Hâla anlamadın değil mi?
Dudu says "I am not in danger Skyler, I am the danger!"
Dudu der ki "Başım belada değil beyler, ben belanın ta kendisiyim" :evil:
Kanıt : https://youtu.be/VkzTcD-kvag?si=N0VmvhAZHABWP7Ps
Dudu'ya fazla bulaşmayın, dudusuz da kalmayın.
Biliyorum Osman Hocam biliyorum
Az değil 3 sene oldu nerdeyse
Her yazdığını okur düşünür analiz ederim
Çok büyük oranla da hep isabetli sonuçlar ortaya çıkmıştır
17 derken herkes deli mi diyordu şimdi 17 yi arar olduk
Şimdi korkum 3 cent diyor aga 3 cent ( Üç Sent)
Bu da çıkacağına battık biz desinler aq.
Bu şirket fiyatı 3 cent ikenki halinden iyi mi kötü mü :kahkah: önce ona karar vermek lazım
Demek ki neymiş feka bal gibi de önemliymiş
Şirket 50 lirayken kchol froto ile vs aşık atıyordu büyüklük olarak
Kar nerde?
Gelecek.
Ne zaman?
Gelecek daaa karıştırma ortalığu :oleyo:
O zamanki fiyatını hak etmesi için gerekli karını falan hesaplıyorduk işte uçuk sayılardı
Bu kadar gübreyi kime satacak dedik dünya gübre devi mi olacak dedik :kahkah:
Şu an şirketin ederini kimse hesaplamıyor asıl vahim olan o bence
Lot başı kaç tl vermemiz gerekiyor bedelli için
Dudu abi bunlardan hangisi doğru ?
1- Bu fiyatlardan bu bilinmezlikte OYAK dipten hisseleri mi toplayacak?
2- Son bir bedelli ile son bir vurgun yapıp kenara mı çekilecek?
Şimdi 2.33 lira para ödersem onlar bana 1 lot hisse mi verecek? Bu durumda biz karlı olmuyor muyuz?
yeşil açmış, satma fırsatı hala tahtada bu hisseyi alanlar varken satabildiğini satmak gerekiyor.
akşam kırmızı kapanış garanti.
Şirket kaçıncı bedelliyi yapıyor. Hala çözemedin şu işi. 1 liraya 1 lot alacaksın. 2.33 liraya 2.33 lot alacaksın. Bol bol lotların olacak ama para etmeyecek. Bir gün belki yine tarih tekerrür eder diye bir umut bekleyeceksin. Şapka tavşan meselesi. O nazlı tavşan bir kere daha çıkar mı. Umut fakirin ekmeği
Soru sudur:
Kac TL de bolerler??
Bolunmeden mi almak??
Bolundukten sonra mi almak??
Veya hic almamak mi???
Kurdun dişine kan değdi bi kere. Bunlar milleti bi kere daha öpmeden bırakmazlar. Yukarı hareket başlayabilir kısa bir süre sonra belki de. Ayık olun, tetik olun. Kliması olanlar 24 derecenin altına ayarlamayın. Basamakta durmayın otomatik kapı çarpar.
https://www.instagram.com/reel/C7gv1...lqZDUyMzB1bg==
Gah bili gah bili gah bili gah
Bist 100 de 5 lira altında 4 tane hisse görebildim. Demek ki buralardan bölünse piyasadaki lot sayısı aşırı artacak ama lot başı bedel olarak en düşük bedelli 3-5 kağıttan biri olacak. Performans kaynaklı bir itici güç olmasa da, küçükte olsa psikolojik bir destek olabilir mi sayın DUDU
o iş hisse nominal fiyatı ile olsa cante buralarda olmazdı.
gidin alın 1,89tl bir cante hissesi.
ama insanlar onu almak yerine 500tl mgrosu veya 1000küsürlük frotoyu alıyor.
Bu başlığı şu anda 25 kişi okumaktadır. (6 üye ve 19 ziyaretçi)
aks16, Dudu, finans_mt, mersey, Oralet_Osman, tele
Tam bir çekirdek ekip
Başlıyormuyuz :evil:
Hala 900 Mio dolar PD var...
Cok dustu diyen bir suru adam geliyordur...
Oysa dusunmuyorlar ki baslangic noktasi 0.03 dolar yani 75 Mio toplam PD idi...
OYAK buradaki bedellinin parasını çıkarmak için Ereğli yi kullanacak sanırım.
Net YPP (Hedge Dahil) 769.807.587
Şirketin yabancı para pozisyonu bu şekilde son finansal tablolara göre. Acaba bana bunun ne olduğunu açıklayabilecek var mı? Kasasında bu kadar döviz mi var demek?
http://share.matriksdata.com/shareMa...07031753380348
Hammadde alabilmesi icindir.
Olmus de aglayani yok.
Boyle bir gunde bile eksi kapatabiliyor..
Herkes konusur OYAK yapar.
https://x.com/cemaldemirtas72/status...09302258253975
Bu herif ne derse desin almak isteyen ky alir vermek isteyen manipulator de vakti gelince verir..
Burada da herkes ben dahil uyardik vakti gelince..kimisi erken uyardi, kisimi vaktinde uyardi, kimisi gec uyardi..
Kimse dinledi mi???
Kagit cikmaya devam etti..
Uyaranlar kotu oldular...
Mali erken sattirdin dediler.
Buranin dogasinda bu var.
Kabullenmek ve yola devam etmek gerekir.