Sorun orda
yolda yapmadılar
geçiş garantili yollar yolcu garantili havaalanları ve tren yolları geçii garantili köprü ve tüneller yaptırdılar
Printable View
emir girmeye yasak mı var?
yeter ki emir yazabilmeye boşta teminatım kalmış olsun
hemen bitiyor teminat :he: millet para parayı çeker diyor bende hemen suyunu çekiyor :kahkah:
elim boş kaldıkça emir yazarım, yine boş kaldıkça kontrol ederim,
iyileştirir/kötüleştiririm.
ek olarak robotlarımda bazı ensturumanları kontrol eder işlem yapar.
bazı robotlarım sabahları tek tuş 400-500 ensturumana emir gönderir sonra gelen oldu mu diye kontrol ederler.
diğer robot yazılan emrin önüne emir yazan olursa onun da önüne emir yazmaya kurulu sana denk gelen sanırım bu robottur. :yes:
hayrını gör 8 . ayların diyeyim.
dün almıştım bu gece sattım.
Tabi ki yazabilirsin.
Bu akşam seansında 15380 15350 senin emirlermiş.
Bilseydim senin olduğunu önüne emir girmezdim. Ne bileyim. Senin karlılığına engel olmayayım diye söyledim.
Orada Halk'ın maliyeti kötü. Aşağı yukarı yıllık %38 faiz var gibi. Ama geri kalan 8 ay için %26 falan.
Teşekkür ederim. Bakacağız bugün fazla kar edemedik ama gündüz seansında 14500 2 adet satıp 14360 ve 14400 kapattık. Günlük 2 bin bana yeter.
8. Ay vadede 12080 den uzun açtık ama onu erken kapattık.
yaz yaz tahta boş kalmasın.
sende yaz bande yazayım hatta herkes yazsın.
kim nereye emir yazıyor kimse bilemez ki
ne ben senin yazdığını ne ben senin yazdığını.
anca böyle resim atılırsa inceleyen kendi emirleri ile karşılaştırır.
12. ay vade satışlarını diyorsan eğer akşam 2 tane pasife satış yazmıştım onlar gitti alışta da 2 tane daha vardı onlara aktif verdim.
gündüz 14400 emrinede gün içinde ben vermişim yanlışlamaya (14500 yazarken 14400 sattım ama aynı fiyattan geri kapandı)
gün içinde 12.ay tahtasında 31 lot işlemle 3. sıraya oturmuşum.
https://r.resimlink.com/pa2jebBqWL.png
O zaman seninle savaşağız tahtada
Gün düz seansında 1435 lerden işlem geçerken adam 14500'ye alış girdi. Biz de hem aktiften sattık 14360 ve 14400 alış girdik. Demek ki 14400 satan sensin ama yine aynı fiyata kapatmışsın. Neyse zarar yazmamışsın. İyi geceler. Hatta 3 kontrat kardasın.
Ama trive uyuz olduğum bir kurum. Ben ne yaparsam tersini yapıyor genelde. Elime göre oynuyor.
Akşam seansında biz de 1 adet 14535 ortalamayla şhorta kaldık bakalım.
Şu rakamlara alışamadım gittim.
şu programın ilk 2 dakikasını dinleyin . sonrasını kapatın
türkiyenin özeti
https://www.youtube.com/watch?v=6k4JmtmGhWo
:drunk:
IMF/Kammer:
-Türkiye ile olası bir IMF programı konusunda hiçbir görüşme yok
Resim kopyalama yapıştırmayı yeni öğrendim. En son ki yaptığım hacmi atayım Ek 30162
Benim takıldığım nokta seçimler bitti bir sene oldu daha en ufak bir uygulanan tasarruf tedbirleri yok. Yapısal reformlar hukuk yargı da en ufak bir adım yok. Acaba para verirseniz mi bunları yaparız diyorlar hiç anlamadım. Ben bu şekilde devam etmeyi Şimşeğin para bulması halinde devam edeceğini aksi halde Şimşek siz eski usul devam edecek gibi anladım. Zaten kısa sürede bu ekonomi programı başarılı olamaz akp eriyip tükenmeye gidiyor bu program sayesinde eski usule dönüp devam edelim diyebilirler.
Ete bu hafta %10 zam gelmiş.
Sene sonu pirzola, bonfile kg. FİYATI
1.200..1.300 TL arası olur, der, Sencer Bey..
Yanlış politikalar sonucu, anaç hayvanların kesilmesi, ette kıtlık yaratıyor muş..
Cumhuriyet tarihinin benzerine rastlanmamış
En aptal ve beceriksiz kadroları ile çöküşe devam..
İyi günlerdeyiz.. Kıymetini bilin..
SM-A336E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Onbinde 2 ödüyorum onbinde 0,75 veren kurumlar var da benim orada kendimi ispat etmem o kurumun sayfasına uyum sağlamam hacim yapacağım diye her gün yırtınmam çok riskli. Böyle daha iyi. Formda olursam aylık 30 milyon hacim rahat yaparım. Kazanç ne kadar olur portföyün %25 gibi gözüküyor.
Abi kademe de 100 lot olan tahtalara bulaşıyorum. Portföy deki para henüz benim değil. Hedefim 4 ayda bu para benim olsun. Aslında hiç bulaşmak istemiyorum ama oğlana araba aldık çalıştığı yerden üç aydır para görmüyor daha maaşı belli değil iyicene kuruduk parasızlık canıma tak etti yoksa bu stres çekilmiyor.
Para bulmanın tek yolu, daha fazla mültecinin ülkeye gelmesi ve yerleşmesi olarak dayatılıyor.
Mülteci istihdam edersen şu kadar para alırsın diyor.
İran sınırındaki mayınlar da temizlenmiş.
İşimize, aşımıza, suyumuza, barınmamıza yeni ortaklar gelecek bu çok belli.
İnanmayacaksin ama ben de mülteciler olmazsa bizim fabrikalar kapanır düşüncesindeyim. Konya'da fabrikalar eskiden sadece asgari ücret veriyordu şuan iki katını veriyor ve haftalık 5 gün çalışma ve ayağına kadar servis hatta 100-150 km uzaklıkta ki ilçeden adam getiriyor kalanı mülteciler ile istihdam ederek götürüyor. Sorun çalışmayı sevmeyen gençlerimiz. Anne babalar da çalışmayan gencimize harçlığını koyduğu sürece de bunlar çalışmaz. Hoş bu saatten sonra çalışmayı da o gencin totosu yemez.
Sayfa niye takılıyor ki.
Hrrkes tasarruf yapsın devlet diyor ya aslında bütçede tasarrus yapılabilecek rakam %2 lerde yani bütçenin %2 si üzerindenden yapabildiğiniz tasarrufu yapmanız lazım gerisi faiz transfer ve personel gideri
Tasarruf işin hikayesi vergi düzenlemeleri olmadan bütçede düzelme olmaz.
Nereden buldun yasası yürürlükten kalktı ki nasıl alacan vergiyi. Birde 20 yıldır ülkeyi emen yandaş kesim 2028 kadar kaçırabildiği kadar parayı yurtdışına kaçıracak. Bizde acayip bir altın talebi var. Bunun altında muhtemelen parayı bu şekilde kaçırma planı var. Bir süre sonra kara Şimşek pes eder demedi İbrahim deme sonra bana. Sen olsan yandaşın yanında 2028 yılında gel benim canıma oku mu dersin yeni iktidara
Emekli benim 250bintllik maasli vekilim, maaşıma nasıl karar veriyor diyor.
Mart'ta kredi kartı harcamaları 1,2 trilyon bundan net %10 KDV alsan 120 milyar eder devletin dişinin kovuğuna yetmez. Bu ekonomiyi düzeltmebilene dünyanın en iyi ekonomi uzmanı unvanını vermek lazım. Nobel az gelir bu ekonomiyi düzeltebilene.
BORSA xu100 23 Nisan Salı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile kapalı olacak..
Piyasada, 22/26 Nisan haftasında Türkiye için bir diğer önemli konu, Fitch Ratings Türkiye'nin kredi notunu yakın zamanda yükseltmesini tartışmak üzere 24 Nisan'da saat 16:30'da panel düzenleyecek.
ayrıca; 22/26 Nisan haftası temettü dağıtacaklar listesi aşağıda ..
https://i.hizliresim.com/d2y5ufn.png
KAMU TASARRUF yapmıyor.KAMU, TASARRUFU halkın gözüne sokacak kararlılıkta yapmalıydı.10 aydır program yürürlükte ama ortada bir şey yok.Bu iş A4 kağıdı 2 yüzlü kullanmakla olmaz.ARAÇLAR-ŞÖFÖRLER-KAMU DİNLENME TESİSLERİ-LOJMANLAR vs.... olmadan halkı ikna edemeyiz.
KAMUDA tasarrufun ,iktidarın kırmızı çizgisi olduğunu görüyorum.YAPMAK İSTEMİYOR.Çünkü AKP de dava olayı bitti.Eskiden müntesipleri bir gaye-hedef uğruna o partiye bağlanmıştı.Ama şimdi o partide konum-menfaat-şatafat vs. için duruluyor.3-4 maaşlar,makam arabaları vs. olmasa MIKNATIS ORTADAN KALKAR...
Yani DÜNYEVİ HAZZI vermezseniz homurdanmalar başlar...RTE bunu iyi biliyor.Onun için KAMUDA SAĞLAM TASARRUF OLMASINI beklemiyorum.
Kamu tasarruf yapmazsa halktan hiç birşey bekleyemezsiniz.Halk yaptığı tasarrufun birilerine , makam -lojman-maaş olarak gittiğini görmemeli.Bu koşullarda HALK KENDİNİ APTAL gibi görür.
Mesela MV de emekli olma işi kaldırılmalı.Eğer gerçekten samimi iseler bu olmalı.Emekli 10.000 ile geçinirken EMEKLİ MV ne demek?
DEMOKRASİ TUHAF BİR ŞEY...Hiç bir şey olmayan bazı adamları biz seçiyoruz.Sonra bu adamlar kendilerine 200 k maaşı ama emekliye 10 k maaşı uygun görüyor.
https://i.gazeteduvar.com.tr/storage...23/11-ifws.jpg
Bu sıfırlansa çok şey farkeder mi? :whistling:
Bütçedeki tasarruf yapılacak kalemlerin toplamından yani personel transfer sosyal güvenlik kurumuna aktarılqn ve faiz giderlerinden kalan kısımdan
Yani zorunlu giderleri ve genel giderlerden elektrik su ısıtma gibi giderleri düştükten sonra kalan
Demirbaş taşıt temsil ağırlama gibi giderlerin toplamından çıkarıyorsun
Ticarete çatır çatır devam edeceğiz demiş...
https://twitter.com/TurkishIndy/stat...bZh2nmMig&s=19
ABD'de fon yöneticileri son iki haftada hisse senetlerinden son 1.5 yılın en büyük miktarını çekmiş. Salı günü de Tesla bilançosu var. O da sevimli gelmeyecek deniyor... Muhteşem 7 liden biri..
Bence en büyük risk SP500-ABD piyasaları.Faiz indiremeyecek ortam yoksa: ABD piyasalarını geriletirsin...Ve bunun etkisi ile harcama azalır.bu da enflasyonu olumlu etkiler...FED de faiz indirir.
ABD de sert düşüş devam ederse 3.10 doları aşmayı unutabiliriz.
Not arttırımı ve gri liste beklentisi ile 3.10 dolarlara tekrar bir deneme olası. Zaten gri liste durumu olumlu olmazsa artık defalarca deneyip aşılamayan bu bölgeden sert satış yiyebilir...
Abd tarafı da karışık. Geçen sene sonunda yapılan açıklamalarda Nisan da faiz indirimi beklentisi vardı. Şimdi 2024 de en fazla 2 indirime düşenler, hatta hiç indirim beklemeyenler bile var.
Bizim tarafta da 2024 için yılın 2.yarısı faiz indirimi beklentisi vardı bir kaç ay önce. Artık mümkün olmadığı netleşti gibi. Zaten yapılan piyasa anketlerinde kimsenin beklentisinin olmadığı görüldü..
İlaveten bilançolar cidden kötü geliyor...Mali analiz programında daha geniş kriterler ile süzme yapsam bile çok az hisse radara giriyor...Bu arada bilanço döneminin bitmesine 20 gün var ve daha yaklaşık 300 şirket 4.çeyrek bilançosunu göndermedi...Bu anormal bir durum. Herkes son dakikaya kadar öteleme gayretinde..
İşin özü reelde gri liste harici olumlu bir şey şu an fazla yok..Oradan çıkarsak borsa gider..Yoksa git gelli bir 2024 olabilir ..