Yeni haftamızın kazançlı geçmesi dileğiyle ortaklara selâmlar.
Printable View
Yeni haftamızın kazançlı geçmesi dileğiyle ortaklara selâmlar.
Maddi duran varlıkları enflasyon üzerinde değerleme olduysa net parasal kazanç elde ediyor gibi bir durum var..
77 milyondan 219 milyon tl ye çıkan bir değerleme söz konusu,sadece bina ve arsalar için..
Makine ve teçhizat değerlemeleri amortismana tabiyken bina ve arsaların değerlemesi tabi değil..
https://i.hizliresim.com/rkc7m88.png
Safkr örneğine baktım ve çıkardığım sonuç şu;
Şirket bina ve arsalarda istenilen değerleme gelmemiş ve enflasyon altında kalmış..
Ayrıca makine ve teçhizat kısmı daha fazla değerlendiği için yüksek amortisman dan gol yemil ve -62 milyon darbeyi yemiş..
Bizdeki durum olumlu gibi görünüyor..
Bundan sonrası için hayırlısı diyorum..
Sayın kazançkapısı verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum.
Gelen bilançolar limoni tabi aralarinda istisnalar var şayet berkosan gelen bilançolar göre 90 milyon civarında aciklarsaki benim beklentim 120uzeri dopink etkisi yapar ve bu fiyatlar hayal olur kaldiki 3 aylillarada fazla zaman kalmadi
değerlemeden kara ekstra ekleme gelecek olursa ?? süpriz bir kar gelme potansiyeli çok artar...böyle bebek bir hisseye süpriz güzel bir kar bizi yukarılara zıplatır....piyasanın da talebi artar...bu ihtimali seviyorum...uzun vadeli tutmaya devam...bu bebeğin bir gün koşmasını merakla ve sabırla bekliyorum..bakalım nasibimizde neler olacak ??
bir çok baba hisse enflasyon muhasebesinden dolayı çuvalladı...kazançkapısı dostumuzun paylaştığı bilgilere göre berko olumlu etkilenecek...olumlu etkilenir ise piyasadan pozitif ayrışırız...o zaman çok hoş hareketler beklerim...bebek hisselerde sabır ön plandadır dostlar...yemeğin pişmesini beklemek gerek...bir gün gelecek berkonun bu fiyatları güzel bir anı olacak...emin ve sağlam adımlar ile büyümeye devam ediyor berko...
ekonomik olarak önce avrup ardından amerika ardından da ülkemiz gibi ülkeler rezesyondan çıkacaklar...avrupada bunun öncü işaretleri geliyor...o yüzden de ispanya ve sırbıstandaki fabrikalarımız bizden çok önce karlılıklarını artırmaya başlayacaklar ve belki de artırmaya başlamışlardır..o yüzden de gittikçe iyileşen bilançolara hazır olmalıyız...berko bunu bilançoları ile göstermeye başlayacaktır...
finansal yapımız gerçekten de çok güçlü...ihracat oranımız çok iyi ...döviz pozisyonumuz yine çok iyi...artacak cirolar ile olumlu olarak kar artışımız çok daha iyi olacak...değerleme ile öz kaynaklarımız artacağından dolayı pd rasyomuz çok ucuzlayacak...sabır sabır sabır...
Her gün düşen hisse yapmışlar. Bugünler de geçecek. Sabırla bekliyorum
Yönetim oradamisiniz scumtex son ana kadar bekleyip fos çıktınız şimdide bilançoyu bekletiyorsunuz gerekli nemalanmayi yapamadinizmi niye bir aviklama yapmıyorsunuz bu piyasada kağıdın düştüğü durumu görmüyormusunuz biz sizlere nasıl hitap edelim kendinize nasıl bir hitap şeklini kabul edersini
15 milyon yaklaşık hacimle -4 nerdeyse...
bıktırma hareketleri...çok düşük işlem hacimleri ile iniyor...bu tür inişlerin olası tepkisi her zaman sert oluyor arkadaşlar...yan tahtaların çoğu bu şekilde hacimsizce düşüyorlar...bakalım yan tahtalara ne zaman alış gelecek ?? umarım bilanço ile birlikte yeni bir başlangıç yaparız...al unut hissesidir bence...ama ky unutmayı bilmiyor...gidip başka hisselerde macera arıyor...hakkımızda hayırlısı diyelim...
bu gün egeen 17,350 tl dir...ilk arz olduğunda 2-3 tl civarlarında idi..bu gün tek bir hissesi bir bir asgari ücret değerinde...verdiği temetüleri saymıyorum bile...unutmamak gerek ki egeen ilk borsaya girdiğinde küçük butik bir şirket idi..ama halka arz ile birlikte ihracat bağlantılarını kurdu..ardından yeni üretim bantları kurdu...modernizasyonlar yaptı...kapasitesini artırdı..böylece finansallarını düzeltip döviz pozisyonunu sürekli artırdı..sonunda böyle güzel güzide bir şirket ortaya çıktı...
berkosan da aynı yolda olduğuna inanıyorum...o yüzden de sürekli günlüğe takılmadan al unut hissesi diyorum...ama önümüzdeki 1-3 yıl içinde büyümesi ile başka bir aşamaya geçeceğini ve piyasanın çok rağbet edeceği ve herşeyin daha görünür olacağını düşünüyorum...
ama önümüzdeki gelecek bilançolar ile ilk işaret fişeğini de çakabileceğini ve ivmelenme potansiyelinin de olduğunu düşünüyorum..sabır sabır sabır...
berkosan da büyümek için tüm alt yapısı hazır...ihracat bağlantıları güçlü..döviz pozisyonu yine güçlü..finansalları çok iyi..sürekli artan ciro ve karları mevcut....sürekli yeni üretim bantları kuruyor ...bu yapısı ile yeni şirketleri alma potansiyeli olacaktır...organik olarak büyüme potansiyeli var...bu tür küçük hisseler tutularak büyümesi beklenmeli...
Hocam merhabalar. Size ve Keko Hocama bir soru sorma şansım varsa ki bu sorunun karşılığı olarak diğer forum takipçileri de fikir bazında elbette destek olabilirler.
Brksn bugün bu 43 lira civarında düzeltme içinde olan bir hisseyken çok yakın zamanlarda 56 fiyatlamasını da görmüştü. Piyasa değeri de bugün itibariyle 1.3 milyar lira. Merak ettiğim hisse fiyatının suni artışından kaynaklanması dışında 50 milyar lira ya da 1 milyar dolar piyasa değerine rasyonel anlamda ulaşabilmesi adına hangi seviyeleri, aşamaları gerçekleştirmesi gerekir.
1 milyar dolar demek 32,5 milyar tl piyasa değeri demektir...berkosan gibi küçük sermayeli hisseler fk 30 dan aşağı değerlenmemeli ( bundan sonraki süreçte sermayesi düşük şirketlerin arz olmayacak olması berkosan gibi hisseleri daha da değerli kılacak ve belki de olması gereken bu fk değeri 40-50 lere de çıkabilir..ama şimdilik 30 olarak hesaplayalım...)
buna göre yıllık 1 milyar tl lik karlara ulaşması halinde berkosanın da piyasa değeri 1 milyar dolar civarlarına çıkması gerekiyor...dolar bazında ise yıllık 33 milyon dolar kar etmesi halinde 1 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşmalı düşüncesindeyim...
ülkemizde enflasyon %100-150 civarlarında olduğu için bu süreç hızlanacaktır...ikinci bir konu da finansalları çok iyidir...döviz pozisyonu yüksektir...berkosan %70-75 ihracata çalışan bir şirkettir...sırbıstan ve ispanyadaki fabrikaları hızlı büyüyor...
yurtiçinde de kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazanıyor...ileride inşaat sektörü de canlandığında güzel karlar yapabilecektir...
tüm bu faktörler önümüzdeki 1-3 yılda berkosanı güzel yerlere taşıyacağını düşünüyorum....
bebekler önce emekler..ardından yürür ardından da koşmaya başlarlar...berkosan henüz emekleme dönemindedir...sabır lazım...
önemli bir faktörü de dile getirmek istiyorum..malumunuz ülkemizde %100-150 enflasyondan dolayı her şey gerçekten de çok pahalı oluyor...ama ülkemizde hakkıyla pahalanmayan tek şey dolar kurudur...örneğin geçen yıl tam da 1 mayıs tarihinde dolar kuru 19,47 tl imiş...bu gün ise dolar 32,43 tl dir...yani bir yıl içinde dolar sadece %67 artmıştır...oysa biliyoruz ki enflasyon en az bunun iki katı oranında artmıştır...yani dolar enflasyonun altında artıyor buda ülke ekonomimiz için olumsuzdur...ülke olarak dövize en çok ihtiyaç duyduğumuz dönemdeyiz...görüyorsunuz dolar borçlanmak için dünya bankası ve IMF gibi kuruluşların kapısından ayrılmıyoruz..
yani gerçekten de dolar ülkemizde baskılanıyor ...ileride siyasi konjöktür değişirse (ki son seçimde artık bunun değişmeye başladığını işaretleri oluştu...) veya hükümetin mevcut politikaları dövizden yana değişmeye başlarsa ?? döviz serbest bırakılacak ve o vakit de ihracatçı şirketler güzel avantajlar elde edeceklerdir...ciromuzun %75 i ihracat bazlı ve döviz iledir...bu yüzden de konjöktür aslında berkosandan yanadır...dediğim gibi eğer siyasi konjöktür değişir ve dolar kuru hakketiği fiyatları görürse (ülkemizin ihracatı için bu şarttır.. ) o vakit berkosan gerçekten de level atlar..ciro ve kar patlaması yaşar...
sürekli söylediğim gibi ben hep bebek egeene benzetiyorum berkosanı...tabi bu güçlü finansalları ile gidip de yurtiçinde veya yurtdışında kaliteli bir şirket de satın alırsa (ki bu her zaman mümkündür) o zaman da büyümesi çok ivme kazanır ve beklenenden çok daha kısa sürede hedeflerine varır...
şu anda ülkemizde artan enerji maliyetleri..artan işçilik maliyetleri...artan vergiler gibi maliyet artırıcı faktörlerin artması buna karşılık satış yaptığımız para birimi olan dövizin yeterince artmaması karlılığı azaltıyor...azalan kar marjları ile ihracat zorlaşıyor...işte şu anda ülkemizde ihracatın önünde en büyük engeller bunlardır...
tüm bu olumsuz şartlar yurtiçinde kar marjlarını kısıtlıyor ama buna rağmen berkosan iyi ciro ve karlılıklara ulaşabiliyor...berkosanın karlılığının devamında en önemli etken de sırbıstan ve ispanyadaki fabrikalarının giderek büyümesi ve bu şirketlerin maliyetlerinin avrupa koşullarında artmamasıdır...buda berkosana güzel bir kar akışı sağlıyor...
berkosanın küçük bir şirket olması da onu daha dinamik kılıyor..daha hızlı kararlar alıp daha esnek davranmasına neden oluyor...yani zorlaşan koşullara daha çabuk uyum sağlayabiliyor..buda onun büyümesinde etkili bir faktördür...berkosan bu yüzden de büyümesinde bir sorun yaşamıyor...
arkadaşlar yorumlarımı aylar ve belki de yıllar sonrasını görerek (en azından bilgi ve tecrübelerim ile gördüğümü sanarak ) yapıyorum...bu günü değil yarınlara yatırım yapıyorum...zamanı geldiğinde yorum yaptığım hisselerde ne demek istediğim anlaşılacaktır....amacımız trenlerin her zaman en ön vagonlarında yer almaktır...bu süreçte zaman zaman sıkıntılar çekiyoruz...cefa çekiyoruz...sabır ediyoruz...ama bunları boşuna yapmıyoruz...zamanı geldiğinde bunların getirisinden maximum faydalanmayı amaçlıyoruz...tabi ben ne kadar sabır edebilirim onu bilmiyorum..ama ne olursa olsun doğru görmediğim hisselere yorum yapmıyorum...gördüklerimi de fiyatı göz ardı ederek hiç kimseden çekinmeden söylüyorum...artık karar verme her zaman yatırımcıya aittir...berkosanda fiyat 19 tl den beri yorum yapıyorum....bu süreçte 56 tl leri de gördük...tabi dediğim gibi yorumlarımı fiyatı gözardı ederek yapıyorum..artık ileride beklentiler gerçekleşmeye başladığında fiyatlarımız ne olur hep birlikte görürüz..
Scumtech olmadı ama yeni beklenti oluştu aslında..
Asyada arayış içerisine girmeleri mükemmel olur..
Şartlar tekrar oluşursa benim için sürpriz olmaz..
Teşekkürler dostum
Yatırımcı arkadaşlara sormak isterim 3 aylıklar açıklanmaya başladı yönetim 455 milyon cirolu berkosan 12 aylık bilançosunu aciklayamadi sizce normalmi negatif bir kasıt görmüyormusunuz 10 Gün önce açıklanmış olsaydı yani fiyatı 50 lerde kötü bile gelmiş olsa şuan duzeltimis fiyatta olurdu daha önceleri de yazmıştım yönetim hiçbir zaman yatırımcısının yanında durmadı hata ortamı devamlı gerdi şimdiki olduğu gibi berkosan da yatirimcimin para kazanmasında yönetimin hiç bir katkısı yoktur konjoktur gereği şirketin kendi basarisidir
Çok değil daha 2.5sene evvel yabancı bir fonla satış sözleşmesi imzalamış bilgi konusunu sorduğumuzda gizlilik anlaşması yaptıkları için açıklama yapamayacaklarini söylemişlerdi tabiki buda fos cikti yakında yine bu tip satın alma yada satılma konusunda bir açıklama yapacaklari muhakkaktır ama güven varmıdır şahsımca asla yoktur bu arada ederide bence 4.1dolardir
Düşerken hacmin sığ olması iyidir. Bi de hacimli düşse; yandı gülüm keten helva. Çıkışlarda da hacimli çıkış iyidir.
Ciddi bir baskı var. Umarım kötü gelecek bilanconun ayak sesleri degildir.
Borsa hergün rekor tazelerken bizimkinin inatla düşmesi korkutuyor tabiki
Bu gün artı 2gibi kapatacağını umuyorum
İnşallah dediğin gibi olur. Hayırlısıyla bilançoyu bir açıklasaydı bu belirsizliği atardık üstümüzden. BRLMS de bilançoyu açıklayana kadar hergün düştü, çok kötü bir bilanço açıklayınca 2 gün düştü, şimdi artıya geçti. Belirsizliğin kalkması çok iyi olur. BRLSM belki ilgisiz olacakta, bu topiktekilerin çoğu kekoyla birlikte BRLSM de idik, onun için onu örnek verdim. Hayırlısı bakalım