Originally Posted by
behzat
Çok değerli kardeşim; öncelikle yazacağım şu fikirlerin sadece beni bağladığını ve kesin bilgiler olmadığını belirtmekle başlayayım sorunuzun cevabına...
Dünyada yaşanan ve giderek daha sıkıntılı bir hal alan korona meselesine rağmen Gelişmiş ülkelerin ekonomilerini canlandırmak için piyasaya sürdükleri triltonlarca dolar ve faiz düşürmeleri bir yerde borsaları yatırım için tek alternatif yaptı.
Ekonomilerde en kötüyü gördük.Yaklaşık 6 ay gibi bir sürede aşı devreye girecek beklentileri var.
Piyasa uzmanlarının olumsuzluk pompaladığı piyasalar tam aksine uçtu.
Peki şimdi ne olacak?
Nisan,Mayıs ve Haziran ayları pandemi dolayısıyla berbat geçti.Fabrikalar doğru dürüst çalışmadı.İhracat da iç piyasa da çöktü.
İşte bu sebeple sadece Sarky değil,tüm şirketlerin ok kötü bilanço açıklayacağını ve speklerin bu bilançoları kullanarak borsalarda hatırı sayılır düşüş yaşatacaklarını düşünüyorum.Bu öngörüm kısa vade tabi. Şayet böyle olursa bu durum büyük bir alım fırsatı olabilir.
Sarkuysan'a gelirsek; bizim Çaycı'nın senedi hala bu kadar düşük fiyatta tutmasının sebebi elbet fiyat buraya kadar algısı oluşturmaktır.Oysa samimi görüşüm odur ki,Sarkuysan borsanın yıldızıdır. Cuma günü elimdeki Cemtaş'ları 8,88'e verdim ve bugün 11,70'i gördü.Bu spekler böyledir.Aldanmamak lazım.
Dün bile 7,28'lerden az da olsa Sarky aldım.Görünen o ki, 366 bin küçük yatırımcı Sarkuysan'ı tanımıyor.Yoksa bunlardan sadece bin kişi Sarkuysan'a saldırsa Çaycı ve avanesi fiyatı burada tutamaz.
Kısacası 6 aylık bilançolar kötü gelecek ama biz yatırımcıyız.kısa süreli olumsuzluklara değil,müthiş bir geleceğe yatırım yapıyoruz.
Son söz;" Verme malını ellere,vurma göt...nü yerlere ! " diyorum....
Selam ve sevgilerimle...