th ne haber? arkandan hep konuşup duruyor bunlar.
Printable View
th ne haber? arkandan hep konuşup duruyor bunlar.
Cumhurbaşkanı el atar dedik ve inşallah çıkış başlayacak
Düşüncelerimin hiç kimse için tavsiye niteliği olmadığını belirtmek isterim Saygılarımla
Onun demek istedigi soyle aslinda.
1000 liralik Halkbank almaya karar verdin 10'dan. Aldiktan sonra maliyet dusurmeyeceksin. Yani 9'a indiginde "Aha cok indi, maliyet dusureyim" diye bir 1000 lira daha alamayacaksin.
Yoksa 1000 liralik almaya karar verdin. Bunu 4'e bolersin, fiyati indikce 250lik alislar yaparsin, Hepsi bittiginde alislarinin ortalama bir maliyetin cikar. Ama sonunda yine 1000 liradir yatirdigin. Dogru olani da budur zaten. Cunku ilk paragraftaki gibi giderse batma ihtimali ile karsilasabilirsin. Dikkati cekmek istedigi anladigim kadariyla bu kismi.
80 senelik devletimizin bankasinin batmasi ne demek artik. Yok oyle birsey.
Prensip olarak maliyet düşürmem, özetlersem "halihazırda zararda olan bir pozisyona asla ekleme yapmam". Bunun nedenlerini geçmişte pek çok kez açıkladım, tekrarlamaya gerek duymuyorum. Ama yine de çok kısa bir açıklama yapmam gerekirse şöyle derim: GSRAY TSPOR HDFGS KERVN vb gibi hisselerde çok uzun yıllardır hapis kalmış olanlara baktığınızda nedenini anlarsınız. Zararda olan mevcut pozisyona daha düşük seviyeden ekleme yaparak maliyet düşürmek, mevcut zarardaki pozisyonun bir kısmıyla al-sat yaparak maliyeti düşürmeye çalışmak genellikle amatörlerle tecrübesiz KY'ların uyguladığı bir yöntemdir. Böyle bir strateji uygulayan birisinin böyle yapmak yerine tamamen "doldur-boşalt" türü al-satlara dönmesi daha uygundur. Ya birini yapacaksın ya da ötekini. Karma yapmaya kalkarsan veya zarardaki pozisyona eklemeler yaparak maliyet düşürmeye devam edersen; işler ters gittiğinde varlığının tamamını verimsiz bir yatırıma çok uzun bir süre boyunca bağlama riski ile karşı karşıya kalırsın, uzun yıllar boyunca dandik bir hissede hapiste kalabilirsin.
Resimli vereyim 6 ayligi. Bizi en seven oteki devletciler. 26 veren kimmis ya?
Bir de Halk Yatirimi bulamadim. Illim "Kiyamam kendini puanlamis" demisti daha once hatirladigim.
http://666kb.com/i/dt9oo3u7vbosz2lfq.jpg
Zaten ben bunu soru olarak sormadım. "Batacak" diyenlere tepki olarak yazdım. Cevaba gelince diyelim ki 1000 TL'yi dörde böldünüz ve alım yaptınız hisse dibin dibini boyladı ve daha da düştü. Almayacak mısınız alttan ortalama düşürmek için.
TH'nin yarısı nakitse ve hisseye güveniyorsa neden bir alım daha yapıp mesela 9 TL'ye düşürmüyor? Daha da mı dip bekliyor? Bunu merak ettim. Ben olsam % 25 naktim ile giriş yapar ve ortalamayı 9.5 TL vb. düşürürdüm. Benim yaptığım amatörlük mü?
Öğrenmeye çalışıyorum. Kademeli alım yanlış mıdır yani TH'ye göre. :wu:
edit: Bu arada ben yazarken TH üstte cevap vermiş. Cevap için teşekkür ederim. Demek ki amatörlük böyle bir şey ben de alttan alıp ortalama düşürmeyi bırakıyorum :)