tabi bir şeyler yapılabiliyor. lüks araba vergisi konuldu mesela. araç fiyatı arttıkça ÖTV logaritmik artıyor. ama karşındakiler de aptal değil. sen bunu yaptığında onlar da senin ihraç ürünlerine aynı şekilde vergi artırıyorlar.
Printable View
Haziran ayının başından itibaren 90-100 bin arasındayız...90 bin altına bir defa dal çık yaptık bu arada...ancak tepeler haziran dan bu yana hep daha düşük seviyelerde oluşuyor.
Bugün gelişmekte olan ülke piyasalarında borsalara has genel bir satış oldu...Bugüne dek faiz ve kurlarda yaşanan aşırı olumsuzluk borsalara pek yansımıyordu...Eğer bugün global gelişmekte olan borsalarda yaşanan satışlar, yeni bir trendin başlangıcıysa, buradan da yeni bir darbe yiyebilir borsamız.
Haziran-Eylül arası 90-100 bin arası yaşanan dalgalanma, son çeyrek ile birlikte 80-90 bin arasında yaşanabilir...2009 daki gibi v tipi bir çıkış olmayacak bence borsalarda...1-2 yıl sürebilecek sancılı bir döneme hazırlıklı olmalı uzun vadeli yatırımcı.
Bist zaten dolar bazlı düştü...hemde çok fazla ..diğer em lerde beklenen satışlardan çok önce bist satıldı ....yine düşebilir...ama en ufak bir ekonomik iyileşme belirtisinde bist ciddi ralli yapar...bunun içinde bankalarin ve özel sektorun borc cevirebilmesi lazım.cds lerde bir iyileşme olmalı..MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İçeriği güzel olmasa da güzel tespit maalesef. 2007-2008 yıllarında da borsa dolar bazında ucuzdu ve dik yukarı bi çıkış yaptı (merkez bankasının piyasaya dolar sürmesiyle) Şimdi aynı seviyelere gelince çevremizde aynı çıkışı bekleyenler çoğaldı ama o yıllarda düşüşün sebebi Türkiye kaynaklı değil globaldi (abd ağırlıklı) bunu unutuyolar. Umut fakirin ekmeği diyelim
Merhaba
Başta Cauti ve Dudu hocam olmak üzere arkadaşlar;
Daha önce portföyümde altın, dolar, avro ve hisse olduğunu belirtmiştim. Dövizin yükselmesiyle dolar ve avro satarak şu anda porföyüm altın 50x , hisse 25x ve nakit 25x olarak oluştu. Fırsat gördüğüm hisselerde x miktarda nakitten hisseye geçiyorum. Şimdilik PPK'ya kadar alım yapmama kararı aldım. Mevcut durumda siz ne önerirsiniz? Fiyatlar yeterince dip yaptımı tüm nakdimi hisseye çevireyim mi? Yoksa ufak alımlara devam mı?
Kesinlikle %100 hisse önermem...hatta hiç bir zaman...sadece boğa piyasalarının son dönemlerinde ne alırsan al kazanırsın modu oluşuyor, o zaman belki, o da kısa süreli yani.
şu anki dağılımın bence gayet güzel...ben de BES teki paramı dolar 7 lere vurduğunda %100 altından, %50 altın, %50 likit fona çevirmiştim...benim bes dahil şu anki portföy dağılımım, %35 altın, %25 hisse, %40 likit fon-nakit.
Bu arada faz1 için 100x tl olarak ayırdığım hisse portföy miktarının, 95x ini kullanmış durumdayım...5x daha hisse alma planım var bu fazda.
Daha önce faz1-faz2-faz3 hisse yatırım stratejimi anlatmıştım...bist düşüş trendini net olarak kırmadan, en azından yatay trende dönmeden faz2 hisse alımlarıma başlamayacağım şahsen...faz2 ve faz3 ün hisse alım planlarım değişken..şimdilik 50x lik dilimler düşünüyorum bu iki faz için.
7 lere vurdugunda paşamız altını cevirmiş likite. Bes oranlarıda geçmişle tutarsız. Yani hayali işler güçler. Bu forumda acayip adamlar mal yedirmece yapiyor.
Yahu az az hisse yedirmeden viop korumasına ordan Faz 1 faz 2 faz 3 e..
Saçmalık kulliyem portfoyu zararda milletin senin dediğin saçmalıklara inanan