Nerede bu yalancı borsacılar halen gelemediler Dolarcılara höykürmeye. Neyse daha henüz beteri görmediler hele beteri görsünler sonra beterin beterine de sıra gelecek.
Printable View
Nerede bu yalancı borsacılar halen gelemediler Dolarcılara höykürmeye. Neyse daha henüz beteri görmediler hele beteri görsünler sonra beterin beterine de sıra gelecek.
Albayrak laf edecek Dolar düşecek öylemi ! ha ha ha ! Bu ancak gerzeklerin elindeki Doları almak isteyen çakalların gel gel yapması olur , kaptırmayın Dolarcıklarınızı. Bunlar hala LAFLA peynir gemisi yürütmeye çalışıyorlar, geçti o günler, yemez kimse bunların kafalarına vura vura öğretecekler bu işi.
Ege Cansen'in bugünkü yazısı
https://www.sozcu.com.tr/2018/yazarl..._campaign=feed
PİYASALARIN ASABI NEDEN BOZUK bölümünden alıntı
Ülkemizin ne iktidarında, ne muhalefetinde, ne de halkında 'dış borç almadan ekonomiyi yürütme' hayali bile yoktur. İktisatçılarımızın % 99u da Türk ekonomisi
'dış borç almadan yürüyemez' tezinin savunucusudur. Bu durumda ekonomiyi kim daha yönetir sorusunun cevabı, 'kim daha çok borç bulursa, o' olmaktadır.
O ege cansen de az değil.Zamanında şirketlere danışmanlık yapıyorum ,hep dövizle borçlanın diye tavsiye ediyorum, türkiyenin gerçeği budur,döviz düşük tutulmalıdır,reel fazi vermeliyiz gavurlara falan diyordu.Sözcüde yazmak iyi geldi ,baya doğru laflar ediyor.Hey allahım bizim anlı şanlı iktisat proflarının falan yatacak yeri yok,hıyarlar yıllarca cari açık finanse edildiği sürece sorun değildir diye subliminal mesajı verdikçe verdiler tvlerde.E sorunmuymuş değilmiymiş belli oluyor yavaş yavaş .Bizde satılık kalem ,prof,kanal,gazete çok ,ne istersen papağan gibi tvlerde söylerler, kimse de ya bu iş böyle olmamalı diye düşünmez düşünen de söylemez,söyleyen de dinlenmez,dinletilmez :))))))))
Tahvil son dün % yüksek düşük
2 yıllık tahvil 20,52 20,49 0,15 20,52 20,42
5 yıllık tahvil 19,99 19,72 1,37 20,07 19,84
10 yıllık tahvil 18,78 18,48 1,62 18,85 18,66
gösterge faiz 20,52 20,49 0,15 20,52 20,42
Yanılmıyorsam son 1,5 ay içerisinde buraya fikir beyan etmeye başlayan birisi vardı
Doların 22-30 ay içerisinde galiba 4,10-4,90 arası bir bantta hareket edecek demişti.
bu dedikleri olabilir mi bilmiyorum belki olabilir, ama bir grafik koyarsın anlarız, ben onun grafik yayınladığını hatırlamıyorum
neye göre yazıyorsun be arkadaş, sanırım dilek ve temennilerini yazıyordu.
Bir de günlük tahminleri vardı marj aralığı en az %4-5
şimdilerde bunları da yazmaz olmuş, e normal tabi..
bende olsam keserdim sesimi..
onun durumuna en iyi örnek şu fıkra olur;
Zamanın birinde padişah, atlarına iyi bakılmadığını söyler dururmuş. Bir gün iyice sinirlenip, atlarına nasıl bakıldığını görmek için, etrafıyla birlikte ahırların yolunu tutmuş. Ahıra geldiğinde, bir de ne görsün, atları bakımsız, pislik içinde, seyislerse bir kenarda tembel tembel oyun oynuyorlar. Bu hale iyice sinirlenen padişah emrindeki üç seyise bağırıp çağırdıktan sonra, cellatlarına -Alın bunları götürün, boyunlarını vurun! diye emretmiş. Cellatlar seyisleri götürürlerken, içlerinden biri,- Padişahım, siz benim boynumu vurduracaksınız ama, ben sizin şu beyaz atınıza bir yıl içinde uçmayı öğretirim deyince aklı yatan padişah, -Bir sene sonra göreceğiz diyerek seyisi diğerlerinden ayırmış. Ölüme gideceklerden biri,- Ulan sahtekâr hiç at uçar mı? diye kalan seyise söylenince. Bizimki pişkin pişkin. -Oğlum burası Osmanlı, burada her şey olur. Bir yıl çok uzun bir süre. Bakarsın padişah ölür, bakarsın ben ölürüm, belki de at ölür. Bakarsın padişah sözünü unutur, kimbilir belki de at uçar, kim bilir, deyivermiş.