afferin seni alnindan opuyorum
Printable View
Bu konuda google da detaylı yazıyı bulursun. Ben geçen yıl ödedim. Vergi dairesindekiler bile ilk defa yapıyorlarmış , Ankara ya sorarak aldılar. ( kimse beyan etmiyor, onlarda alışık değil ) arama motoruna - gayrimenkul sermaye iradı vergilendirmesi şeklinde yazınız.... Aldığınız tarihteki ( ay-gün ) enflasyon , sattığınız tarihteki enflasyon , değerleme artışı ve amortisman gibi hesaplar çıkıyor... Ama formu indirince gerisi kolay...
Senin için aradım buldum.... internetten şu adrese gir ve hesabını yap... http://www.hesapkurdu.com/konut-kred...gisi-hesaplama
Bir tanıdık ile muhabbet ettim dün. Kendisi pastane sahibi, iki şubesi var 4 kardeşler. Her bir kardeş kendine 5bin tl maaş ayırıyor. Maaşı kenara koyunca, her şube aylık ortalama 30k net kar bırakıyor dedi.
3. Şube ne zaman dedim, yeni şube yok müteahhitlik yapacağız dedi...
Insan gerçekten hayret ediyor...
Türkiye'mizde 30 bin lira ve üzerinde aylık maaş alan sayısı <5.000 (kaynak Watson, Mercer, Hay Group) ve bu maaşları alabilmek için ya en büyük 100 firmanın birinde Genel Müdür yada GMY olmalısınız. Ya da Acıbadem Hastanesi Memorial Hastanesi vs de isim yapmış bir doktor olmalısınız.
Benim çevrem de çok esnaf var; 10'da 9'u bitik durumda ama sorduğunuzda aylık 10-50 bin arası kar var diyor. Olur ya birgün bir enayi gelir de yüksek hava parasıyla alır umuduyla!
Sizin tanıdığınıza herhangi bir ima yapmak istemem ama yazdığınız kazanç ünlü pastane markalarında dahi yok !
Doğrudur, yakınım değil sadece tanıdık. 1m tl gibi devir paralarından bahsediyorlar almak isterseniz, böyle fiyat çekebilmek için net 30k bırakıyor diyor olabilir.
Ama ciddi ciddi 4 tane pastacının inşaat işine girecek olması zaten bence başlı başına bir vaka. Gimat esnafı, ostim esnafı filan derken inşaatcı pastacı da görmüş olduk ne diyelim.
Yalnız maaş konusunda 30k üstü kazanan 5bin den çok daha fazla kişi olduğunu düşünüyorum, belki parayı başka şekilde ( hisse, imtiyaz, arsa...) alıyorlardır o ayrı :)