ALLAH,bu devlet için kanını, canını veren ve mücadele eden herkezden razı olsun. Amin.. Allah'a emanet olun...
Printable View
ABD Uluslararası Ticaret Mahkemesi, Türk çeliğine yönelik vergileri anayasaya aykırı buldu
ABD Uluslararası Ticaret Mahkemesi, Trump'ın Türkiye'den çelik ithalatına yönelik ek vergi uygulamasının anayasaya aykırı olduğuna karar verdi
ABD Uluslararası Ticaret Mahkemesi, Başkan Donald Trump'ın Türk çeliğine yönelik ulusal güvenlik tarifelerini ikiye katlama kararının yasadışı olduğunu, çünkü usul bakımından eksik olduğunu ve ithalatçıları eşit koruma anayasal garantisini ihlal ettiğini açıkladı.
Trump, Mart 2018'de, 1962 tarihli Ticaretin Genişletilmesi Yasası'nın 232. Bölümü uyarınca yetkisini kullanarak dünyanın dört bir yanından çelik ithalatına % 25 tarifeler getirdi. Trump, çelik ithalatının ABD çelik endüstrisini üretim gereksinmelerini yeterince karşılayamayacağı bir noktaya kadar zayıflatmakla tehdit ettiğini savunmuş ve Ağustos ayında Türkiye'den çelik ithalatında vergileri % 50'ye kadar ikiye katladığını açıklamıştı.
Mahkemenin usul yönünden uygun bulmadığı uygulamada, ticaret sekreterinin, ithalatın ulusal güvenlik etkileri hakkında araştırma yapması ve başkana bir rapor hazırlamasının ardından başkanın bu raporu aldıktan sonraki 90 gün içinde kısıtlamalar koyup koymayacağına, ondan sonraki 15 gün içinde uygulayıp uygulamaya koymayacağına karar vermesi ve gerekçelerini kongreye bildirmesi gerekiyor.
Amin imsallah
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
polho da kafam karışık
en önemli beklentisi dap yapı ile ilişkili projesi
polho ile direkt ilişikili değil gibi
polisan yapı nemalanacaktır o projeden o da olursa
polho'nun da elbet polisan yapı da payı var
yalnız öyle topiğinde yazıldığı miktarda bir gelir olsa bile
polho'nun payına ne düşer o rakam belirsiz
en azından ben göremedim
durum biraz sudaki balık, daldaki kuş gibi duruyor
ben detaylı incelemeden yabancı alımlarını gördüğüm için almıştım
her ne olursa olsun
hisse elimde olsa da olmasa da her hangi bir hisse hakkında görebildiğim artı yada eksi ne olursa olsun yazarım
bu beni batıracak bir bilgi olsa bile(tabi böyle bir ihtimal de yok)
benim yazma niyetim hep söylüyorum kazandırma potansiyeli olan firmaya dikkat çekmek
hissenin kazandırma potansiyeli var mı? evet var o ayrı şey
asıl demek istediğim şey en önemli beklenti budur dediğim için bu açıklamayı yapma gereği duymamdır.
önümüzdeki dönem taşınacak hisse amiraldir vesselam.
Aldatan Bizden Değildir
Allah Resulü (sav)bazı ihtiyaçlarını temin etmek için zaman zaman Medine pazarına gider, bu vesileyle gelip gidenlerden ve alınıp satılanlardan da haberdar olurdu. Yine bir gün pazarda dolaşırken bir buğday yığını dikkatini çekti. Hububatı satan adamın yanına gelerek buğday yığınına elini daldırdı. Ancak buğdayın altı göründüğü gibi çıkmamış, Efendimizin parmakları ıslanmıştı. Satıcıya ıslaklığın sebebini sorduğunda, yağmurdan kaynaklandığı cevabını aldı. Bunun üzerine Allah Resulü, Öyleyse insanların görmeleri için ıslak olan kısmı üste koyman gerekmez miydi? diyerek ticaret ahlakına dikkatleri çekti. Anlaşılan o ki, satıcı kuru ve ıslak olan buğdayı ayırmadan satışa sunmak suretiyle insanları aldatmaktaydı. İnsanları aldatmak ise, Peygamberimizin sünnetinden ve yolundan uzaklaşmak demekti: Müslümanlar arasında aldatma olmaz! Bizi aldatan, bizden değildir!
Piyasa Değeri(USD)4.789.587.910 Piyasa Değeri(TL)32.886.747.469 Özsermaye(TL)*500.379.259 Sermaye(TL)28.977.661 Net Kar(TL)38.459.125
senede sadece 1 mlyar ciro yapıyormuş 3 tane amiral değerine götürmüş beyimiz
analar ne yiğitler doğuruyor
her ürettiği şekeri(tane) alıp eve götürünce 1 çeyreğe dönüşüyor
haberimiz yok, bi de borsacı diye geçiniyoruz.
iyasa Değeri(USD)114.446.331 Piyasa Değeri(TL)785.937.290 Özsermaye(TL)*34.915.956 Sermaye(TL)14.276.790 Net Kar(TL)8.656.641 Dönem:** 2020-
bu yiğit de fena değil hani
senede 115 milyon ciro yapıyormuş
o cirolar tl değil galiba başka bi şey