Originally Posted by
Patrick Bateman
Olay bu. O çocuk torpil yüzünden beni işe almadılar diyip hayata da küsebilirdi. Sonra ev kuşu olup çıkardı. Böyle çok adam var. Bir kapı kapanmışsa sıradakini denemek lazım.
Kombiyi tamire adam geldi 30bin tl yi aldı gitti. Kombinin kendisi ne kadar? Sorsam kimse kombi tamircisi olmak istemez ama adamlar para basıyor. Ha makam sahibi kadar forsu yok, makam arabası yaveri bilmemnesi yok tabi. Kız istemeye gidince sıkıntı oluyor diyorlar bir de :kahkah:
Aile de çok önemli. Ailede herkes memursa, yakın çevrede kendi işini yapan yoksa yol gösteren kimse olmaz, o zaman çocuk kendi başına da her şeyi başaramaz. Biraz da şanslı olmak gerekiyor çevre yönünden.
Benim yazdıklarımdan okul okumak tamamen gereksiz anlamı da çıkmasın ama ülkenin de bazı gerçekleri var. Tamirci olarak dünya kadar para kazanacak adamı boşu boşuna işe yaramaz bir ünide okul okutup mühendis yapmaya çalışmak kaynak israfından başka bir şey değil.
Bu memleketin bilek gücü ile problem çözen insanlara ihtiyacı şu an her zamankinden daha fazla ama kafanı çevirdiğin her yerden tabela üni mezunu işsiz/beceriksiz doktor mühendis çıkıyor artık.
Ben çok zekiyim, Boğaziçi'ni, İTÜ'yü, Çerrahpaşa'yı ve benzeri okulları kazanırım diyenlerin kolundan tutan yok. Onlara başarılar. Vasat bölümde/okulda okuyanlar ise çoğu zaman boşuna okuyorlar.