Spetsnaz'ın Rus Savunma Bakanlığında kontrolü ele geçirdiği bilgisi var.
Alıntı:
Igor Sushko
@igorsushko
🚨 Special Operations Forces (SSO) commanded by Major General Valery Flustikov have taken over control of the Ministry of Defence headquarters on Frunzenskaya in Moscow. Right now, there's no way of knowing whose side he is really on: Shoigu or Prigozhin. Probably "wait & see."
https://sputniknews.com.tr/20230623/...072806374.html
Alıntı:
Rus devlet televizyonunda özel yayın başladı: Progojin’in yayınladığı görüntüler sahte
Rus devlet televizyonu Pervıy Kanal’da bir süre önce duyurusu yapılan özel yayın başladı. Yayın sırasında, Prigojin’in, Wagner’in cephe gerisindeki bir kampına Rusya Silahlı Kuvvetleri tarafından düzenlendiğini iddia ettiği saldırının ‘kanıtı’ olarak yayınladığı görüntülerin sahte olduğuna ilişkin bilgiler paylaşıldı.
Prigojin’in bu iddiasını Rusya Savunma Bakanlığı tarafından da yalanlanmıştı.
Alıntı:
Rusya Savunma Bakanlığı: Kiev rejimi Prigojin’in provokasyonundan yararlanıp Bahmut yakınına güçlerini yığıyor
Rusya Savunma Bakanlığı, “Kiev rejimi, Prigojin’in nizamı bozmak için gerçekleştirdiği provokasyondan yararlanarak, güçlerini taktik önemi olan Bahmut yakınlarına yığmaya başladı. Rusya ordusunun güney cephesi güçleri, düşmana hava güçleri ve top atışlarıyla saldırı düzenliyor” açıklamasını yaptı.
Alıntı:
01:22 24.06.2023
Rusya Genelkurmay Başkanlığı’nın Askeri İstihbarat Direktör Birinci Başkan Yardımcısı Korgeneral Vladimir Alekseyev de Wagner savaşçılarına şu çağrıyı yaptı: “Niyetiniz her ne olursa olsun yaptığınız şey ülkenizi ve Devlet Başkanı’nızı sırtından bıçaklamaktır. Böyle bir provokasyonu ancak düşmanlar gerçekleştirebilir. Sizlere kendinize gelmeniz için çağrı yapıyorum ve emirlerin sadece Başkomutan (Devlet Başkanı Vladimir Putin) tarafından verilebileceğini hatırlatmak istiyorum.”
Şayet bir nükleer silah patlayacaksa, bunun ilk hangi ülkede patlayacağını biliyorum.
İngiltere'de patlayacak...